Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nőnap elé
  2020-03-03 16:28:52, kedd
 
 

Tíz mondat, ami fontosabb és beszédesebb a szeretlek szónál

Nők vagyunk.
Bújunk, dorombolunk, simogatunk, gondoskodunk, kényeztetünk, kieresztjük vadmacska-körmeinket, aztán újra törleszkedünk, leszünk befogadó, odaadó, homlokránc elsimító pihenőhelyek. Gondolhatunk a saját örömünkre is, van autonóm női birodalmunk, ahonnan feltöltődve térünk haza egymáshoz. Kiteljesedhetünk nőiességünkben, mert ő úgy szeret, hogy élni, fejlődni enged, teret ad, szabad levegőhöz juttat, vagy éppen szelíden egy egészen más út felé terel, ami máshogyan szép, máshogyan épít. Mi nők érte, miatta ragyogunk, de inkább úgy fogalmaznék, vele szebb, erősebb lesz a fényünk, mert megtanultuk, hogy borús napokon, egyedüllét peridusainkban is kiszínezzük önmagunkat.

Szeretjük, hogy ő minden arcunkat szereti, reggel nem kell sminkálarcot igazítanunk, lehetünk azok, akik vagyunk, rajta hagyhatjuk az álom barázdáit, a lepedő nyomát, életünk vonalait. Szeretjük, amikor egy férfi teljes szívvel tud szeretni, akkor is, amikor elfogyott a lendületünk és a hitünk, akkor is, amikor nehéz szeretni. Akkor is, amikor önmagunkat sem szeretjük. És adódik olykor, hogy nagy érzelmi túltelítettségünkben legszívesebben percenként a szeretett férfi fülébe búgnánk, hogy úgy szeretlek. És ő magához von, hosszan átölel, álmában is, öntudatlanul is, ezernyi mozdulat, megnyilvánulás súgja, hogy ő is, persze, hogy igen. Mert ő ott van, jelen van. Elkísér, ottmarad, betakar, átölel, virraszt, gyászol velem, megvéd, kiáll mellettem, figyel, beszéltet, megdicsér, felemel. Csupa olyan tett, amiben nincs helye a szónak, mégis világosan üzeni, a kapcsolatunknál nincs fontosabb. De valamiért mégis a varázsszó kell, hogy kimondja hosszan a szemünkbe nézve, a vallomás pedig rajzolja szép szabályosra és satírozza pirosra a szíveket sziluettünk körül. Mégis, a szeretet, a gondoskodás, az elkötelezett felelősségvállalás másféle szavakkal, vagy tettekkel történő kinyilatkoztatása sokkal erőteljesebb és beszédesebb, mint egy szimpla szeretlek.

-Biztonságot nyújtok. Az érzelmi biztonság érzelmi védőrendszer, amiben a másik fesztelenül önmaga lehet. Azt jelenti, hogy a társam megért, elfogad és érzelmileg támogat. A figyelmen keresztül lehet a legkönnyebben megadni az érzelmi biztonságot, mert akire figyelnek, az tudja, hogy ő fontos, szerethető, alkalmas, törődnek vele. A figyelem jelenlétet jelent: aki szeret, az jelen van. Tud, ismer, figyel, megjegyez, és nem csupán társ, barát, és szerető, hanem a másiknak minden szerette, és jóakarója egy személyben.

-Elköteleztem magam melletted. Az Ént felváltja a Mi. A tényt, hogy a szívében helyet kaptam, semmi nem bizonyítja jobban, mint hogy megváltozik a szóhasználata: tervez velem a jövőben, és a terveiben már nem ő áll egyedül a középpontban, az életének origója nem önmaga, ahogy eddig, hanem mi ketten. Az ,,én" helyébe a ,,mi" lép a szavak szintjén is. Sokunknak nem is olyan könnyű egycsapásra MI-ben gondolkodni. Átállítani a kapcsolót a szívünkben egyfajta társidentitásra, megszokni a tudatot, hogy egy másik ember jelen van az életünkben, és vele minduntalan relációba kerülünk. Féltjük önmagunkat, mindez az énhatárainkat feszegeti, vajon vele feladhatjuk független identitásunkat? Ezek normális érzések kezdetben, de az elmélyüléssel, a bizalom szilárdulásával, a kötődéssel ezek a megélések változnak, és észrevétlenül megtanuljuk a többesszám használatát.

-Tisztellek. A szeretetben tisztelet is van. Tudsz-e szeretni olyan embert, akit nem tisztelsz? Az egymás felé kimutatott tisztelet azt jelenti, hogy mindketten esendő emberek vagyunk, lehetünk gyengék, tévedhetünk, követhetünk el hibákat, de ezt mégis anélkül tesszük, hogy egymás emberi méltóságát valaha is semmibe vennénk. Meghallgat, megbecsüli és komolyan veszi az észrevételeimet, elfogadja az ízlésemet, türelmes a hangulatváltozásaimmal, komolyan veszi a problémáimat, kikéri a véleményemet és a döntéseiben helyt ad nekik. Egy nő olyan férfi mellett marad, akit a nehéz időkben is hitelesnek tart, és képes tisztelni. Mi hódítja meg végleg a női szívet? Ha azt látjuk, hogy a férfi, akit választottunk hiteles és jó ember, méltó a bizalmunkra, méltó a tiszteletre. A nő, ha szeret, akkor tiszteli férfit. Abban a pillanatban, amikor nem képes tisztelni többé, megszűnik szeretni.

-Megbocsátok neked. A megfelelő bocsánatkérés és megbocsátás óriási lehetőség kapcsolataink rendbehozatalára, amivel mindenképpen élnünk kell. Lebontja a sérelem, a düh és az elégtétel vágyának falait, és ezzel megnyílik az út a bizalom helyreállítására. Minél hamarabb engeded el a haragot, annál könnyebb a megfelelő, tiszta, és egyszerű szavakra rátalálni.

-Beismerem, hogy hibáztam. Bocsánatot kérni csak érzelmileg érett, kellő határozottságú és öntudatú ember képes. A bocsánatkérés azt jelenti, hogy valaki felnőtt módon képes felelősséget vállalni a saját tetteiért. Érzelmileg közelebb hoz, akitől bocsánatot kérnek, bizonyosságot szerez arról, hogy szerethető, az érzései számítanak, és hogy a másik ember elkötelezett, és hajlandó erőfeszítést tenni a meglazult kötelék megerősítéséért.

-Megvédelek. A világ előtt felvállaljuk egymást, tessék, mi ezek vagyunk, és büszkék arra, hogy összetartozunk. Védjük egymást, a kapcsolatunkat szóval és tettekkel, felbecsülhetetlen az érzelmi biztonság, amit egymásnak nyújtunk. Fontosnak tartjuk egymás véleményét, múltját, emberi kapcsolatait, munkáját, ambícióit, jövőképét, megteremtett értékeit, és szilárdan kiállunk mindezek mellett.

-Érted hajlandó vagyok kompromisszumot kötni. Ha az ő jólléte, boldogulása érdekében kompromisszumot kötök, ha saját vágyaimat háttérbe szorítom, nem elvesz belőlem, hanem éppen hozzátesz a közös életünkhöz. A lemondás ereje tesz még erősebbé, kettősünket teszi megbonthatatlanná.

-Megosztom veled a dolgaimat, mert fontos vagy. Megosztom veled az örömömet, a negatív érzéseimet, az erőforrásaimat, a pénzemet, az otthonomat, a tapasztalataimat, és mindent, amivel kapcsolatunk erkölcsileg gazdagodik. Milyen szépen érzékelteti mindezt Gyurkovics Tibor Hajnal című versében. Szeretlek. Gyöngyöm a gyöngyöd/Tiéd a sóm, kanalam / mezítlen kell idejönnöd, /hogy rád adjam, ami van.

-Szeretek a közeledben lenni. Egy szeretetkapcsolatban soha nem felejtődhet el az ölelés, a rendszeres, szeretetteljes testi kontaktus, a bújás, az érintés, amely nem kizárólag szexuális együttlétre utal, hanem intimitásra, közelségre, meghittségre, bizalmasságra, egy bensőséges közös percre. Mindez olyan természetes igény kellene, hogy maradjon, mint ahogyan a levegőt vesszük. Az intimitás, az érzelmi és fizikai közelség, az, ami szeretetkapcsolatainkban valójában összeköt bennünket, egy jóleső érintés, az oxitocin, a szeretethormon felszabadulásával, megerősíti a bizalmat és a kötődést, azt jelenti, összetartozunk, közünk van egymáshoz.

-Engedlek győzni. Ha a társad igazán szeret, akkor ő a legnagyobb rajongód. A te boldogságod az ő boldogsága is, együtt örül veled minden sikerednek, és a karjaiba menekülhetsz, ha bánat ér. Nem fog mindig mindennel egyetérteni, de ő az, aki ott lesz, és támogat. Nem tekint versenytársnak, nem akar legyőzni, az igazát hajtogatni, minden áron dominálni. Aki igazán szeret, az veled együtt akar odaérni.

jogo 2020


 
 
0 komment , kategória:  NŐNAP  
Címkék: rendbehozatalára, helyreállítására, kiteljesedhetünk, tapasztalataimat, társidentitásra, megerősítéséért, kapcsolatunknál, kompromisszumot, szilárdulásával, észrevételeimet, összetartozunk, megnyilvánulás, határozottságú, kapcsolatunkat, legszívesebben, identitásunkat, peridusainkban, erőforrásaimat, versenytársnak, szeretethormon, szeretetteljes, nőiességünkben, bocsánatkérés, legkönnyebben, törleszkedünk, észrevétlenül, elmélyüléssel, szóhasználata, énhatárainkat, választottunk, bizonyosságot, kapcsolataink, bizalmasságra, felvállaljuk, felelősséget, kapcsolatunk, szeretlek szónál, saját örömünkre, álom barázdáit, lepedő nyomát, férfi teljes, szeretett férfi, kapcsolatunknál nincs, varázsszó kell, szemünkbe nézve, vallomás pedig, szíveket sziluettünk, szimpla szeretlek, érzelmi biztonság, másik fesztelenül, társam megért, figyelmen keresztül, Gyurkovics Tibor Hajnal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép álmokat!  Akarat  Albert Einsteinről  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png virág  Facebookon kaptam  Png telefon  Leonardo da Vinci gondolata  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Akarat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png telefon  Zilahy Lajos gondolata  Esti kép  Albert Einsteinről  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Elköszönt  Akarat  Hiányzik  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Őrizkednünk kell...  Irgalom és ítélet  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Ami embereknek lehetetlen, az...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Adakozás  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Png rózsa csokor  Paul David Tripp Április 20  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Sose bánj semmit  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét  Png telefon  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Ne kapaszkodj magasabbra,  Őrizkednünk kell...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  képre írva  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Png cica  Alázat  Szívem  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Nagyi telefonál  Éretlen vers  Örülök, hogy látlak!  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kutya  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Albert Einsteinről  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
szeretlek szónál, saját örömünkre, álom barázdáit, lepedő nyomát, férfi teljes, szeretett férfi, kapcsolatunknál nincs, varázsszó kell, szemünkbe nézve, vallomás pedig, szíveket sziluettünk, szimpla szeretlek, érzelmi biztonság, másik fesztelenül, társam megért, figyelmen keresztül, legkönnyebben megadni, érzelmi biztonságot, figyelem jelenlétet, másiknak minden, szívében helyet, életének origója, szavak szintjén, szívünkben egyfajta, másik ember, énhatárainkat feszegeti, bizalom szilárdulásával, kötődéssel ezek, megélések változnak, többesszám használatát, szeretetben tisztelet, egymás felé, döntéseiben helyt, nehéz időkben, megfelelő bocsánatkérés, elégtétel vágyának, bizalom helyreállítására, saját tetteiért, érzései számítanak, meglazult kötelék, világ előtt, kapcsolatunkat szóval, közös életünkhöz, lemondás ereje, negatív érzéseimet, közeledben lenni, bensőséges közös, levegőt vesszük, jóleső érintés, szeretethormon felszabadulásával, társad igazán, legnagyobb rajongód, karjaiba menekülhetsz, igazát hajtogatni, veled együtt, rendbehozatalára, helyreállítására, kiteljesedhetünk, tapasztalataimat, társidentitásra, megerősítéséért, kapcsolatunknál, kompromisszumot, szilárdulásával, észrevételeimet, összetartozunk, megnyilvánulás, határozottságú, kapcsolatunkat, legszívesebben, identitásunkat, peridusainkban, erőforrásaimat, versenytársnak, szeretethormon, szeretetteljes, nőiességünkben, bocsánatkérés, legkönnyebben, törleszkedünk, észrevétlenül, elmélyüléssel, szóhasználata, énhatárainkat, választottunk, bizonyosságot, kapcsolataink, bizalmasságra, felvállaljuk, felelősséget, kapcsolatunk, sminkálarcot, meghittségre, középpontban, elköteleztem, öntudatlanul, problémáimat, mindenképpen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1689
  • e Hét: 4252
  • e Hónap: 43864
  • e Év: 272801
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.