Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
November 19. - Nemzetközi férfinap ..... Freddy .....
  2020-11-19 19:54:52, csütörtök
 
   
  A férfi ...... ....... ( kedvenc)






Freddy...... .........






November 19-e, a Nemzetközi Férfinap.

Legelőször 1999-ben rendezték meg Trinidad és Tobagoban, majd ezt a példát követte néhány európai ország és az USA is. 2009 óta Magyarországon is jegyzik ezt az "ünnepet". Eredetileg az egészség megőrzése és a férfiúi egyenjogúság megtartása céljából jött létre ez az esemény, bár utóbbinak véleményem szerint nincsen létjogosultsága.
Férfiakról nem csak férfiaknak, hanem a nőknek is szól ez az írásom.
Mi a férfi feladata? Mit várunk el egy férfitől? Kit nevezhetünk igazi férfinek? Mi a férfi tekintély? -Ezekre a kérdésekre keresem a választ a következő soraimban, szigorúan szubjektív módon!
A férfiak feladata, hogy dolgozzanak keményen, eltartsák a családot, biztosítsák a megélhetést, egzisztenciális jövőképet, anyagi biztonságot és erős érzelmi hátteret építsenek fel. -Legalábbis ez a Fáma. Amíg a feleség otthon van a gyerekkel, addig a férfi dolgozzon; de ne szaladjunk ennyire előre.
A felnőtt férfiak viselkedését nagyban meghatározza a gyermekkor, a családmodell amelyben felnőtt, az atyai példa, mi előtte volt. Ez nem minden esetben van persze így, de többnyire ez a mérvadó. Szerencsére ennek van egy másik oldala is, mikor a gyermek nem viszi tovább az otthonról hozott negatív példát.
...Szóval van két fajta férfi típus:
Az egyik addig tanul, ameddig csak teheti, főiskolát és egyetemet végez, néha több diplomája is lesz, étteremvezető, cégtulajdonos, mérnök lesz belőle, elvesz feleségül egy csinos naív hölgyet aki gyermekeket szül neki, de a férfi, illetve apa sokáig dolgozik, tárgyalásai vannak, üzleti vacsorái, külföldi céges utakra megy és ilyenkor jönnek a képbe a szeretők. Ilyenkor méregdrága ajándékokkal próbálja kompenzálni a saját lelkiismeretét és megnyugtatni a családját, hogy minden rendben van.
És van a másik fajta, aki amilyen gyorsan csak lehet otthagyja az iskolát, szakmunkás lesz, kezdetben több tűzbe tartja ő is a vasat, de végül egy nő mellett állapodik meg (aki általában egy vagány, talpraesett lány, aki átlát minden szitán) és talán családot is alapít. Persze ezzel nem azt akarom sugallni, hogy ez a jobb típus (vagy legalábbis nem feltétlenül), mert ezesetben is előfordulhatnak az ún. kimaradások, amik általában a haverok hatására történnek, legtöbbször a kocsma a célpontja ennek az otthonról nem mindig kikért szabadidőnek. Ez a típus anyagilag sokkal korlátozottabb lehetőségekkel bír, de érzelmileg sokkal lekörözi az elsőként említett típust.
Mindkettő típus szereti és eltartja a családját, csak más-más az értékrendjük s nem tudnak egyforma áldozatokat hozni.
Mit várunk, mit várhatunk el egy férfitől? -Ezt igazából lehet, hogy egy nőtől kéne megkérdeznem, de az már nem lenne szubjektív. Tovább gondolva az sem mindegy, hogy milyen státuszban van az a férfi, akinek meg kell felelnie az élet minden területén!
A férj legyen hű társa a szíve választottjának, legyen őszinte, legyen odaadó, legyen romantikus, legyen meglepetésekkel teli, legyen kompromisszum kész, legyen szerethető.
Az apa legyen önfeláldozó, legyen tanító, legyen útmutató, legyen szigorú ha kell, legyen példa, legyen jövőkép, legyen a gyermekének a legjobb barártja.
A férj és az apa legyen családfenntartó, de az összefogó erő mindig ís a feleség és az anyuka lesz!
A szerető legyen veszélyes, legyen izgalmas, legyen rosszfiú, ne féljen vállalni a kockázatot.
...Hogy kit nevezünk igazi férfinek? Aki dolgozik, keresi a pénzt, nem jár el kocsmázni, nem jár el meccsekre, nem szerencsejátékozik, háttérbe szorítja a barátait a kapcsolata, vagy a családja miatt, nem csalja meg a feleségét, példát mutat a gyermekének.
-Ezek véleményem szerint csak sztereotípiák , tehát nem teljesülhet az összes jótulajdonság egyetlen férfiban. Az igazi férfi talán éppen olyan, hogy aki a nő mellett van és esetleg jobb vele, mint az előzővel. Ezt most csúnyán fogalmaztam meg, de így gondolom.
Végül a férfi tekintély... Talán ez tűnhet a legnagyobb kérdésnek, de ezt lesz a legegyszerűbb megválaszolnom! Számomra akkor lehet egy férfinek tekintélye, ha feltétel nélkül szereti szíve választottját, önzetlenül szereti gyermekét, a családját minden és mindenki elé helyezi (a mindenkibe természetesen ő maga a férfi is beletartozik!), önmagát adja, nem hazudik és nem bánt senkit otthon sem verbálisan, sem fizikailag.
És mi van azokkal a férfiakkal, akiket becsaptak, megcsaltak, kihasználtak, eldobtak, összetörtek??? Mert ilyen is van! Nekik lehet tekintélyük? Igazi és tekintélyes férfi az, amelyik kimutatja az érzéseit, a fájdalmát és nem szégyelli a könnyeit? Igen. Sőt!
Szerény véleményem szerint az igazi férfi ismérvei a következők: őszinte, hűséges társ, tiszteletteljes, odaadó, alázatos, önfeláldozó, udvarias, nyugodt, csendes, türelmes és optimista. Egyben ezek szolgáltatják a tekintélyt is az én meglátásomban.
Azt mondom, az éremnek mindig két oldala van. Minden férfi, minden ember követ el hibákat élete során.
Mindenki lehet(ne) igazi férfi, de senki sem férfi igazán.
Köszönöm, ha végigolvastál!
Hálás vagyok Neked érte!
Kérlek, ha ezt az írást megosztod, Tisztelj meg annyival, hogy a nevemmel teszed. Köszönöm!
Kiss Koppány


 
 
0 komment , kategória:  JÓ PASIK  
Címkék: választottjának, tiszteletteljes, meglepetésekkel, családfenntartó, létjogosultsága, egzisztenciális, előfordulhatnak, megválaszolnom, magyarországon, lelkiismeretét, korlátozottabb, lehetőségekkel, szolgáltatják, természetesen, választottját, jótulajdonság, meglátásomban, legegyszerűbb, kompromisszum, étteremvezető, cégtulajdonos, sztereotípiák, végigolvastál, meghatározza, ajándékokkal, egyenjogúság, értékrendjük, kihasználtak, megkérdeznem, beletartozik, viselkedését, megnyugtatni, szabadidőnek, családmodell, összetörtek, kompenzálni, példát követte, egészség megőrzése, férfiúi egyenjogúság, férfi feladata, férfi tekintély, kérdésekre keresem, következő soraimban, férfiak feladata, feleség otthon, férfi dolgozzon, felnőtt férfiak, családmodell amelyben, atyai példa, másik oldala, otthonról hozott, egyik addig, Nemzetközi Férfinap, Kiss Koppány,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét  Sárkány  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam Krisztina b...  Vérnyomáscsökkentés  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fényvarázslat  Alvó baby  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Válaszok a halál után  képre írva  képre írva  képre írva  J. Donald Walters  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Könyvek  A Víz Világnapja.  Esti képek  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Várnai Zseni - Éveim  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Víz Világnapja.  Alvó baby  Az idegen országok éghajlata  Szép estét  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Öröknek hinni . . .  Nem hazudnak  Devecsery László - Húsvét  Szeretettel !  Az út  Paul David Tripp Március 27  Nem látom őket  Graffiti bölcsesség  Kezdjük annak a megértésével,....  Az idegen országok éghajlata  Fényvarázslat  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Öreg nő sóhajt  Szívet megérintő . . .  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  virágvasárnap  Humor is meg nem is szerinted?  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fényvarázslat  Paul David Tripp Március 26  Az idegen országok éghajlata  Isten . . .  virágvasárnap  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  képre írva  Havasi gyopár  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyhétfő:  Boldogság  Ködvirágok  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Most - segíts meg Mária ,  Talppontok közérthetően  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam Krisztinától  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Virágvasárnap: az élet és a re...  képre írva  Aki belekortyol  Könyvek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
példát követte, egészség megőrzése, férfiúi egyenjogúság, férfi feladata, férfi tekintély, kérdésekre keresem, következő soraimban, férfiak feladata, feleség otthon, férfi dolgozzon, felnőtt férfiak, családmodell amelyben, atyai példa, másik oldala, otthonról hozott, egyik addig, csinos naív, saját lelkiismeretét, másik fajta, jobb típus, haverok hatására, célpontja ennek, típus anyagilag, elsőként említett, nőtől kéne, élet minden, férj legyen, szíve választottjának, legjobb barártja, anyuka lesz, szerető legyen, családja miatt, összes jótulajdonság, igazi férfi, legnagyobb kérdésnek, legegyszerűbb megválaszolnom, férfinek tekintélye, családját minden, mindenkibe természetesen, éremnek mindig, írást megosztod, nevemmel teszed, választottjának, tiszteletteljes, meglepetésekkel, családfenntartó, létjogosultsága, egzisztenciális, előfordulhatnak, megválaszolnom, magyarországon, lelkiismeretét, korlátozottabb, lehetőségekkel, szolgáltatják, természetesen, választottját, jótulajdonság, meglátásomban, legegyszerűbb, kompromisszum, étteremvezető, cégtulajdonos, sztereotípiák, végigolvastál, meghatározza, ajándékokkal, egyenjogúság, értékrendjük, kihasználtak, megkérdeznem, beletartozik, viselkedését, megnyugtatni, szabadidőnek, családmodell, összetörtek, kompenzálni, áldozatokat, gyermekének, tekintélyük, teljesülhet, dolgozzanak, nevezhetünk, tekintélyes, szerencsére, önfeláldozó, tárgyalásai, fogalmaztam, gyermekeket, biztosítsák, megélhetést, feltétlenül, biztonságot, kimaradások, talpraesett, legtöbbször, szakmunkás, érzelmileg, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2241
  • e Hét: 7539
  • e Hónap: 33418
  • e Év: 223053
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.