Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szilveszteri és újévi hiedelmek, babonák, szokások...!
  2020-12-29 12:21:22, kedd
 
   
 

Szilveszteri és újévi hiedelmek, babonák, szokások...!


Figyeljen oda, kit enged be a házba elsőként az újévben

Tudjuk, hogy a babonák nem igazak, de azért mégsem tudunk ebben teljesen megbízni: figyeljük, mikor esik péntekre a hónap 13. napja és lekopogjuk az asztalon a még nem teljesen biztos jó hírt. Mert sosem lehet tudni.

Az alábbiakban összegyűjtöttük szilveszterhez és újévhez kapcsolódó babonákat, hiedelmeket is szokásokat.

Általános tudnivalók:
Az újévi erős fények és zajok távol tartanak mindenféle rosszat.

Szilveszter éjjelén pontban éjfélkor az összes ajtót ki kell tárni, hogy az óév kimehessen. Ugyanis ha nem távozik, az újév nem tud bejönni.

Az újév különös jelentőséggel bír, mert elárulja, mit tartogat számunkra az elkövetkezendő 12 hónap.

Amit az újév napján cselekszik az ember, az hatással lesz egész évre, így tartózkodjunk például a vitáktól, veszekedésektől. Aki korán kel, egész évben friss lesz, aki gyengének, betegnek érzi magát, az egész évben ilyen lesz.

A jó évkezdésnek velejárói a jó italok és a bőséges étkezés.

Aki újév napján édeset eszik, annak egész éve édes lesz.

Újévkor disznót kell enni, hogy kitúrja a szerencsét, szárnyast semmiképp, mert azok elkaparják.

Étkezésnél részesítsük előnyben a szemes terményeket (lencse, rizs, köles), mert a sok apró mag pénzbőséget jelent az elkövetkezendő évben.

Újév napján az üres zsebek, szekrények vagy polcok látványa a következő évre szegénységet vetítenek előre, ezért a kamrát, zsebeket meg kell tölteni, a pénztárcákat tele kell rakni pénzzel, hogy az év során ez legyen a jellemző.

Az újévet nem jó tartozással, adóssággal kezdeni, ezeket még az újév előtt ki kell egyenlíteni.

Újév napján ne adjunk ki semmit a házból, mert ha ezt tesszük, sok kiadásunk lesz egész évben.

A pénzhez jutási esélyeinket növelhetjük, ha szilveszter éjjelén pénzérmét kötünk madzagra, kilógatjuk az ablakon, majd éjfél után a madzag segítségével behúzzuk a házba.

Nem szerencsés dolog újév napján hagyni, hogy a tűz kialudjon, és ollót használni, mert aki ezt teszi, elvágja a szerencséjét.

Ha emeletes házban lakunk, az éjféli óraütés után álljunk fel és menjünk fel az emeletre, mielőtt lemennénk egy alacsonyabb szintre.

Fontos az első újévi látogató. Ha ekkor rosszkedvű vendég érkezik, abban az évben sok bánat éri a ház népét. Szerencsés, ha az első látogató férfi.

Akitől ezen a napon csókot kapunk, az egész évben szeretni fog bennünket.

A szilveszteri északi szél hideget, a déli szél enyhe telet jelez.

Ha nem tudunk ólmot önteni, szilveszter éjszaka próbálkozhatunk nyers tojással, amit forrásban levő vízbe kell önteni. A jövőt a csorgatott tojás sárgája alakjából tudjuk kihámozni.

Szintén következtethetünk a jövőre, ha szilveszter éjjel egy tetszőleges oldalon felcsapjuk a Bibliát, és egy pálcika vagy egy tű segítségével vaktában, csukott szemmel rábökünk egy sorra.

Kiegészítő tippek:

Pontban 12 órakor 12 korsó sört kell meginni, hogy az új évben szerencsések legyünk. (Svájc)
Amint az újév elkezdődik, minden órát fel kell húzni a házban. (Görögország)

Éjfélkor 12 szőlőszemet kell megenni, és újév napján új, piros alsó és felsőruhát kell viselni, a megunt, régi dolgokat egyszerűen ki kell tenni az ablakon, és a pénztárcába lencsét kell tenni. (Olaszország)

Az ünnepi asztalterítő alá pénzt kell tenni. (Szlovákia)

Balszerencsét jelent, ha az új naptárt előre kiakasztjuk, vagy írnak előre írunk a jövő évi határidőnaplóba. (Anglia)

A szilveszteri álmunk beteljesedik, ha elalvás előtt rózsafüzért vagy megszentelt tárgyat teszünk a párna alá. (Bajorország)

A bejárat felé szalmaköteget kell feszíteni, hogy távolt tartsuk a rossz szellemeket, és újévkor egy jót kell nevetni, hogy jól induljanak a dolgok. (Japán)

Az újévi kívánságokat 12 papírdarabra kell felírni, és amikor elkezdi ütni az óra az éjfélt, gyújtsuk meg a papírdarabokat. Az teljesül, ami a 11. ütésnél még nem égett el. (Fehéroroszország)

Támasszunk lapátokat, gereblyéket és rostákat a házfalhoz, hogy védelmet nyerjünk a gonosztól. (Korea)

Ajánlott imádkozni az ősökért, vadászni és halászni. De nem ajánlatos boldogságért imádkozni, házasságot kötni, kerülendők a ház körüli javítások és építkezés elkezdése. Aki újév napján söpör, az kisöpri a házból a szerencséjét. (Kína)


 
 
0 komment , kategória:  BUÉK 2  
Címkék: fehéroroszország, veszekedésektől, összegyűjtöttük, határidőnaplóba, próbálkozhatunk, elkövetkezendő, szilveszterhez, papírdarabokat, jelentőséggel, szalmaköteget, balszerencsét, tartózkodjunk, pénztárcákat, szegénységet, kívánságokat, szerencséjét, szilveszteri, beteljesedik, asztalterítő, papírdarabra, boldogságért, segítségével, szerencsések, alábbiakban, bajorország, hiedelmeket, szilveszter, szellemeket, olaszország, tetszőleges, évkezdésnek, részesítsük, terményeket, pénzbőséget, pénztárcába, kiakasztjuk, házba elsőként, alábbiakban összegyűjtöttük, újévi erős, összes ajtót, újév különös, újév napján, hatással lesz, egész évben, bőséges étkezés, szemes terményeket, elkövetkezendő évben, üres zsebek, következő évre, pénztárcákat tele, újév előtt, pénzhez jutási,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Annuska bar...  Egy valóban nagy örökség  Lőrinczi Emese tollából  Különleges  Kun Magdolna.: Belső félelem  Ég veled Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam Krisztinától  És van a rabság.  Reggeli kávé  Facebookon kaptam  Ég veled Március  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 9  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Különleges  Facebookon kaptam  Fűzfa a tóparton  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Jó éjszakát  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Áldások a terhekből  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az időskori betegségeket is cs...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áldások a terhekből  Facebookon kaptam  A bab gyógyhatásairól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosoly  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mosoly  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 9  Egy rohanás az élet  Vicces reggeli  Lőrinczi Emese tollából  Különleges  Facebookon kaptam  Reggeli kávé  A civilizációk nemzedékről nem...  Amellett, amit az emberek  Tavaszi este  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Paul David Tripp Április 11  Vidámság  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Mi volt e hatalom értelme  Facebookon kaptam  Előled is hozzád  Esti kép  Paul David Tripp Április 9  Kitaszítva  Az ő hű vezetése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A civilizációk nemzedékről nem...  Áldás  Cserépváralja  Hálás vagyok  Paul Verlaine : Költészettan  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Amellett, amit az emberek  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Hatványozott áldások 
Bejegyzés Címkék
házba elsőként, alábbiakban összegyűjtöttük, újévi erős, összes ajtót, újév különös, újév napján, hatással lesz, egész évben, bőséges étkezés, szemes terményeket, elkövetkezendő évben, üres zsebek, következő évre, pénztárcákat tele, újév előtt, pénzhez jutási, madzag segítségével, éjféli óraütés, alacsonyabb szintre, első újévi, első látogató, napon csókot, szilveszteri északi, déli szél, csorgatott tojás, tetszőleges oldalon, pálcika vagy, újév elkezdődik, pénztárcába lencsét, ünnepi asztalterítő, szilveszteri álmunk, bejárat felé, rossz szellemeket, újévi kívánságokat, fehéroroszország, veszekedésektől, összegyűjtöttük, határidőnaplóba, próbálkozhatunk, elkövetkezendő, szilveszterhez, papírdarabokat, jelentőséggel, szalmaköteget, balszerencsét, tartózkodjunk, pénztárcákat, szegénységet, kívánságokat, szerencséjét, szilveszteri, beteljesedik, asztalterítő, papírdarabra, boldogságért, segítségével, szerencsések, alábbiakban, bajorország, hiedelmeket, szilveszter, szellemeket, olaszország, tetszőleges, évkezdésnek, részesítsük, terményeket, pénzbőséget, pénztárcába, kiakasztjuk, alacsonyabb, szőlőszemet, görögország, megszentelt, rózsafüzért, gereblyéket, esélyeinket, tartozással, növelhetjük, egyenlíteni, rosszkedvű, lekopogjuk, szerencsés, mindenféle, szekrények, egyszerűen, étkezésnél, kimehessen, felcsapjuk, kiegészítő, cselekszik, elkaparják, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 548
  • e Hét: 3268
  • e Hónap: 22241
  • e Év: 251178
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.