|
2021-09-08 07:22:13, szerda
|
|
|
|
|
|
Birsalmasajt hozzávalói
1,5 kg birsalma
1 citrom leve
1 kg cukor
szegfűszeg
őrölt fahéj
Birsalmasajt elkészítése
az érett, egészséges birsalmát egyenként alaposan megmosom,
4 felé vágom őket és kivágom a kemény maghéjat,
majd felteszem főni annyi vízben, hogy ellepje,
fél citrom levét és pár szegfűszeget teszek a vizébe,
akkor szedem ki egyesével őket, ha már kezd megrepedni a héjuk, ez kb.35 perc,
a léből lehet italt készíteni, (én nem szoktam),
lecsepegtetem a gyümölcsöket,
botmixerrel alaposan pépesítem,
egy szélesebb lábasban felteszem a pépet főni,
újabb fél citrom levével állandó kevergetés mellett főzöm,
akkor jó, ha keveréskor meglátni a lábas alját (20-25 perc),
ekkor teszek bele egy kávéskanálnyi őrölt fahéjat,
és 1 kg kristálycukrot,
újabb 30 percig főzöm a pépet, folytonos keverés mellett, vigyázva, le ne égjen,
akkor kész, ha a fakanálról porcelán tányérra cseppentve rögtön megszilárdul, “bőrösödik",
ekkor, még melegen, a fóliával bélelt őzgerinc-formába simítom a masszát,
24 óráig a formában hagyom, majd óvatosan kiborítom deszkán lévő sütőpapírra,
kb. 2 hétig hűvösebb helyen (kevésbé fűtött szobában) érlelem,
másnaponta megforgatom, hogy a benne lévő felesleges nedvesség eltűnjön,
sokáig eláll, így bármikor szeletelhető,
sütőpapírral letakarva tárolom,
nagy cukortartalma miatt 1 szeletnél többet nem is kíván az ember egyszerre.
Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is.
Nagyon köszönöm a receptet Szalai Kincses Ibolyának!
A formába öntésnél mi még diódarabokat is szoktunk rakni a masszába. A dióíz nagyon jól illik hozzá és jól esik egy ropogós darabra ráharapni.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
Címkék: háziasszonyoknak, kristálycukrot, kávéskanálnyi, cukortartalma, lecsepegtetem, megszilárdul, sütőpapírral, birsalmasajt, szeletelhető, gyakorlatlan, szegfűszeget, gyümölcsöket, diódarabokat, sütőpapírra, megforgatom, botmixerrel, elkészítése, cseppentve, fakanálról, kevergetés, keveréskor, megrepedni, másnaponta, egészséges, felesleges, szegfűszeg, hozzávalói, egyszerre, ibolyának, készíteni, ráharapni, pépesítem, felteszem, egyesével, kiborítom, nedvesség, kemény maghéjat, léből lehet, szélesebb lábasban, pépet főni, lábas alját, kávéskanálnyi őrölt, fakanálról porcelán, fóliával bélelt, formában hagyom, benne lévő, ember egyszerre, receptet Szalai, formába öntésnél, dióíz nagyon, ropogós darabra, Szalai Kincses Ibolyának,
|
|
|
|
kemény maghéjat, léből lehet, szélesebb lábasban, pépet főni, lábas alját, kávéskanálnyi őrölt, fakanálról porcelán, fóliával bélelt, formában hagyom, benne lévő, ember egyszerre, receptet Szalai, formába öntésnél, dióíz nagyon, ropogós darabra, háziasszonyoknak, kristálycukrot, kávéskanálnyi, cukortartalma, lecsepegtetem, megszilárdul, sütőpapírral, birsalmasajt, szeletelhető, gyakorlatlan, szegfűszeget, gyümölcsöket, diódarabokat, sütőpapírra, megforgatom, botmixerrel, elkészítése, cseppentve, fakanálról, kevergetés, keveréskor, megrepedni, másnaponta, egészséges, felesleges, szegfűszeg, hozzávalói, egyszerre, ibolyának, készíteni, ráharapni, pépesítem, felteszem, egyesével, kiborítom, nedvesség, letakarva, bőrösödik, szeletnél, szélesebb, folytonos, birsalmát, egyenként, eltűnjön, vigyázva, hűvösebb, őzgerinc, szobában, óvatosan, alaposan, formában, lábasban, maghéjat, bármikor, fóliával, öntésnél, birsalma, tányérra, szoktunk, masszába, porcelán, receptet, köszönöm, meglátni, megmosom, kevésbé, deszkán, fahéjat, tárolom, állandó, mellett, érlelem, levével, keverés, darabra, ajánlom, formába, kincses, kivágom, melegen, masszát, simítom, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4268
- e Hét: 16352
- e Hónap: 35325
- e Év: 264262
|
|
|