Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lepetézek
  2008-12-16 22:47:01, kedd
 
  Lepetézek
2008-12-16 06:21:33

Talán a megfogalmazás erős volt, ezért elnézést kérek - indítsunk Szollár szóvivő szavaival, hiszen őt idézem, amikor azt mondom: ettől, ami körülöttünk van, ,,lepetézek". Többek között attól, hogy egy szóvivő a bolygó egyetlen következmények nélküli országában ebben a stílusban beszélhet, és még másnap is szóvivő, és harmadnap is az. De mégsem róla szól ez a játék, hiszen fejétől bűzlik a hal.

,,A másik követelés a takarítás kiszervezése volt, ... le vagyok petézve". Így beszélt a reptéren akkor már több napja sztrájkoló munkavállalók követeléseiről Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője. Mivel felmentése azóta sem történt meg, fogadjuk el, hogy ez a reptéri vezetés álláspontja. Attól, hogy - egy harmadik világbeli országban - a cég alkalmazottai a bolygó más államokban különlegesnek nem számító, ne adj' Isten a távoli Európában szokásosnak mondott eszközhöz, a sztrájkhoz folyamodnak követeléseik nyomatékosítása végett, attól a Budapest Airport, hölgyeim és uraim, lepetézik.

Mivel sem 1989-ben, sem azóta nem tetszettünk forradalmat csinálni, bizonyos fedett állományú urak minket szíveskedtek visszagördíteni Ázsiába, legalábbis ami politikai, társadalmi és közállapotainkat illeti - ezt a kis apróságot elfoglaltságaink közepette viszont mi itt, Európa egykori közepén, talán még nem vettük észre. Ezért aztán - egyelőre még európai - fülünknek kissé disszonánsnak tűnik ez a hangnem, melyet a fejlett Botswanában sem biztos, hogy megengednek maguknak mindenféle cégecskék, vállalatocskák a bennszülöttekkel szemben.

Igaz, Szollár szóvivő már korábban megmondta a dolgozóknak: ,,Örülni kéne, hogy lyuk van a fenekükön. Nincs elbocsátás. Ezért ma sztrájkot hirdetni Magyarországon felelőtlenség. Nyilván beszélünk velük, mert nem akarjuk, hogy az utasok a rövidebb végét húzzák a dolgoknak." Így, őszintén rakta helyre bennszülött fajtársait a közülük az előkelő európaiak közé beemelt szóvivő, aki egyben államférfiúi tehetségét is megvillantotta, mikor olyan ügyekben is szót emelt, hogy szabad-e ma hazánkban sztrájkot szervezni. Tehetségét tekintve tán olyan fékezhetetlen agyvelejű, vezető politikusok utódává avanzsálhatna, mint Marosán György vagy Révai József, akiknek szintén markáns véleményük volt arról, mit csináljon itt ez a bennszülött csőcselék ahelyett, hogy mozgolódna. Már csak le kell k..váznia az országot és pimaszul hazudnia - akár miniszterelnök is lehet a fiatalemberből.

Míg az nem lesz, azért én - megrögzött, s ez Ázsiába visszatolt ország fedélzetén hüledező európaiként - lepetézek. Nemcsak Szollár szóvivő retorikai teljesítményén, de, maradjunk egyelőre csak a reptérnél, a konfliktus kezelésének módozatain is. Megjelenik egy csomó géppisztolyos rendőr, és szabályosan feloszlatják Ferihegyet mérgelődő utasostul, lökdösődő hőbörgőstül. Mer' itt rendnek kell lenni, elvtársak. Közben a sztrájkolókat víz és vécépapír nélkül bezárták, s olyan dezinformációkat eresztettek szélnek, mint hogy nincs sztrájkhelyzet Ferihegyen.

A munkavállalók elemi jogai érvényesítének efféle kezelése olyan országban, ahol a bolygón egyedülálló módon a leszedált honpolgárok szeme láttára idegen kézbe adtak néhány dolgot - nem sok mindent, csak ami a földön, a vízen és a levegőben van, meg néhány közművet, de nem sokat, csak a teljes lakossági energiaellátást - mindenesetre tanulságos lehet.

Különösen a mostani időszakban, amikor olyan csemegéket jelentenek be, mint hogy öt-nyolc évre befagyasztanák a a szociális ellátásokat, vagy hogy az ország élére került csődlovagok ámokfutása következtében eladósodott kórházak adósságait csak akkor konszolidálja az állam, ha azok ,,igazi adósságok", lejárt tartozással.

A fedélzetről letekintve egy dologban biztosak lehetünk: valóban megérkeztünk a harmadik világba; erre utal például, hogy a közüzemi számláikat kifizetni tömegével képtelen családok legfeljebb olyan kétes csodákban bízhatnak, mint a szerencse. Lottószerű módszerekkel a szolgáltatások igénybe vételét számlával igazolva indulhatunk a lutrin; a fura játékon pénzt nyerhet a szerencsés nyertes. Valószínűleg ez hiánytalanul megoldja a szintén sztrájkra készülő pedagógusok összes baját is; a közszférában dolgozók ugyanis még nem értesültek arról, hogy nem szabad ma Magyarországon sztrájkot szervezni és januárban - a jövő évi bérekről szóló, az inflációval megegyező juttatást garantáló korábbi megállapodás és a 13. havi juttatás követelésével - szintén beszüntetik a munkát.

Amikor 1989-ben azok az ÁVH-sok és egyéb sötét múltú keretlegények, akik nagyvállalatokat vezettek, emlékkönyveket írtak vagy belügyi dolgozóként alkoholizáltak, nem tudtak hova lenni a csodálkozástól, hogy senki elő nem veszi őket, akkor azzal nyugtatták meg a magamfajta megrögzött európaiakat, hogy cserébe a nagy békéért itten fel lesz építve a polgári demokrácia. Ennek egyik ismérve ugyebár az lenne többek között, hogy a pedagógus, mintegy 17 évnyi tanulás után többet keres, mint egy hátsó-albániai - vagy hazai - segédmunkás. Valami félreértés történt, mert az ávósok maradtak meg nem érdemelt posztjaikban vagy meg nem érdemelt nyugdíjuknál, a pedagógusok pedig méltatlan helyzetben követelhetik elmaradt pénzeiket.

Szerencsére rátermett menedzserek, sikeres vállalatvezetők vették kézbe az ország irányítását, ők olyan haladó hagyományok szellemében képesek kezelni az efféle konfliktushelyzeteket, mint az általuk remegő szájszéllel, évente megkoszorúzott emlékműveken a szovjet katona. Hogy is írta Nagy Gáspár? Pofát befogni, pártot követni. Különben itt lesz rögtön a géppisztolyos rendőr.

Ha meg nem tetszik az új rend és szabadság a pedagógusoknak, majd bedugják őket is egy fáskamrába.

Udvardy Zoltán
mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nagyvállalatokat, közállapotainkat, dezinformációkat, bennszülöttekkel, elfoglaltságaink, visszagördíteni, nyomatékosítása, vállalatvezetők, energiaellátást, vállalatocskák, alkoholizáltak, következmények, csodálkozástól, magyarországon, befagyasztanák, követeléseiről, szolgáltatások, érvényesítének, megvillantotta, sztrájkhelyzet, emlékkönyveket, pedagógusoknak, megkoszorúzott, teljesítményén, miniszterelnök, fiatalemberből, követelésével, keretlegények, alkalmazottai, disszonánsnak, avanzsálhatna, munkavállalók, következtében, megfogalmazás, fékezhetetlen, felelőtlenség, megfogalmazás erős, bolygó egyetlen, stílusban beszélhet, másik követelés, takarítás kiszervezése, reptéren akkor, reptéri vezetés, harmadik világbeli, távoli Európában, sztrájkhoz folyamodnak, fejlett Botswanában, bennszülöttekkel szemben, rövidebb végét, előkelő európaiak, bennszülött csőcselék, konfliktus kezelésének, Szollár Domokos, Budapest Airport, Marosán György, Révai József, Nemcsak Szollár, Nagy Gáspár, Udvardy Zoltán,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kaffka_Margit  Szívem tiéd  Próbálj meg ...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Paul David Tripp Április 19  Ágai Ágnes – Csendélet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A kételkedés kezelése  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kövesd a cowboyt!  Nagyon különös  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Julian Brass gondolata  Png ház  Png virág  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Leonardo da Vinci gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png rózsa csokor  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Éretlen vers  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy lelki imádság  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alázat  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Soha ne kedvezz...  Png kutya  Facebookon kaptam Annuska bar...  A másik dolog,  Miért kiabálunk amikor dühösek...  képre írva  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Mindig jusson idő nevetni  Idő  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Tavaszi kép  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Egy hatékony szolga  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Kövesd a cowboyt!  Amikor Jézus rátapos a lábadra  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  képre írva  A kételkedés kezelése  Akarat  Facebookon kaptam  Elköszönt  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szívem  George Gordon Lord Byron: Inez...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Krisztinától  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Idő  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Png virág 
Bejegyzés Címkék
megfogalmazás erős, bolygó egyetlen, stílusban beszélhet, másik követelés, takarítás kiszervezése, reptéren akkor, reptéri vezetés, harmadik világbeli, távoli Európában, sztrájkhoz folyamodnak, fejlett Botswanában, bennszülöttekkel szemben, rövidebb végét, előkelő európaiak, bennszülött csőcselék, konfliktus kezelésének, csomó géppisztolyos, munkavállalók elemi, bolygón egyedülálló, leszedált honpolgárok, teljes lakossági, mostani időszakban, ország élére, fedélzetről letekintve, dologban biztosak, harmadik világba, közüzemi számláikat, szolgáltatások igénybe, fura játékon, szerencsés nyertes, szintén sztrájkra, közszférában dolgozók, inflációval megegyező, magamfajta megrögzött, nagy békéért, polgári demokrácia, lenne többek, hátsó-albániai &#8211, ávósok maradtak, pedagógusok pedig, ország irányítását, általuk remegő, szovjet katona, géppisztolyos rendőr, nagyvállalatokat, közállapotainkat, dezinformációkat, bennszülöttekkel, elfoglaltságaink, visszagördíteni, nyomatékosítása, vállalatvezetők, energiaellátást, vállalatocskák, alkoholizáltak, következmények, csodálkozástól, magyarországon, befagyasztanák, követeléseiről, szolgáltatások, érvényesítének, megvillantotta, sztrájkhelyzet, emlékkönyveket, pedagógusoknak, megkoszorúzott, teljesítményén, miniszterelnök, fiatalemberből, követelésével, keretlegények, alkalmazottai, disszonánsnak, avanzsálhatna, munkavállalók, következtében, megfogalmazás, fékezhetetlen, felelőtlenség, géppisztolyos, konszolidálja, különlegesnek, sztrájkolókat, államférfiúi, közszférában, módszerekkel, hiánytalanul, valószínűleg, kiszervezése, feloszlatják, nyugdíjuknál, posztjaikban, megállapodás, követelhetik, szíveskedtek, követeléseik, emlékműveken, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.