Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kellemes Húsvétváró hetet kívánok!
  2023-04-03 08:52:50, hétfő
 
   
 




Ma van nagyhétfő

- Jézus megátkozza a fügefát, és a kufárokat kiűzi a templomból
A fügefa megátkozása:
Máté és Márk evangélista is leírja, hogy Jézus megéhezett, és talál egy fügefát. Márk írja, hogy a fa zöld volt, és még nem volt itt fügeérés ideje.
Jézus megátkozza a fát, noha nagy valószínűséggel termett volna gyümölcsöt a fa az érés idejére. Haragja nem a fa ellen irányult, hanem az ellen, amit, vagy akit a fával szimbolizált.
Évezredeken át, hirdették a próféták a Messiás eljövetelét, elmondták, hogy miről ismerhető fel. Ez a hit éltette a zsidó népet. Jézust a szavai és tettei igazolták, még sem fogadták be. Az évezredeken át a zsidóság körében hirdetett messiási jövendölések után, Jézus jogosan várta el, hogy felismerjék őt.
Valójában ez nem történt meg, mert Péter a Szentlélek erejével ugyan megvallotta Jézusnak, hogy az Isten Fiának tartja, ő és mindenki más is egy harcos, hadvezér messiást várt, aki Izrael trónjára ülve kiűzi a rómaiakat, a zsidók pedig a világ urai lesznek.
Jézus viszont nem ilyen messiást testesített meg, ezért nem tudták, nem akarták elfogadni őt. Nem voltak nyitottak arra az útra, mely ténylegesen megteremtette volna bennük az Isten Országát, ezért nem hozhattak gyümölcsöt sem.
Hiába voltak kívülről olyanok, mint a zöldellő fa, belülről száradtak el. Ahogy a fügefa is a hit nélküliséget szimbolizálta.
A kufárok kiűzése a templomból:
Ez az igerész azon kevesek közé tartozik, mellyel mind a négy evangélista foglalkozik. Noha Márk, Máté és Lukácsa húsvét előtti hétre helyezték az eseményt, hogy Jézus korbáccsal kergette el kereskedőket a templomból.
Egyedül János említi meg, hogy kötélből ostort font, és azzal verte ki az állatokat a templom csarnokából, miközben az Írást idézi. Márk és Máté leírása szerint, Jézus és tanítványai elhagyták Jeruzsálemet, és Betániában töltötték az éjszakát.
Lukács igerésze, a papok tanakodásával fejeződik be, hogy hogyan okozhatnák Jézus vesztét, de cselekedni nem mertek ellene a nép haragjától való félelmükben.
 
 
0 komment , kategória:  HÚSVÉT 3  
Címkék: valószínűséggel, megteremtette, szimbolizálta, tanakodásával, kereskedőket, jeruzsálemet, jövendölések, szimbolizált, nélküliséget, ténylegesen, testesített, evangélista, megvallotta, foglalkozik, felismerjék, eljövetelét, évezredeken, megátkozása, csarnokából, tanítványai, félelmükben, gyümölcsöt, szentlélek, megátkozza, templomból, betániában, korbáccsal, okozhatnák, haragjától, megéhezett, cselekedni, igazolták, fejeződik, ismerhető, hirdették, elmondták, kufárokat kiűzi, fügefa megátkozása, érés idejére, fával szimbolizált, zsidó népet, zsidóság körében, zsidók pedig, világ urai, kufárok kiűzése, igerész azon, négy evangélista, templom csarnokából, papok tanakodásával, Kellemes Húsvétváró, Isten Fiának, Isten Országát, Noha Márk, Egyedül János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Akarat  Png lepke  Éretlen vers  Szép estét kedves látogatóimna...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mindig jusson idő nevetni  Szép álmokat!  Lóhere  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Mi lenne ha  Hazára minden embernek szükség...  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Alázat  Szívem  Gonosz démon-álarc  Png virág  A jó emberek mindig szépek mar...  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Albert Einsteinről  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szívem  Kellemes délutánt kívánok  Paul David Tripp Április 19  Lóhere  Egy hatékony szolga  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Hazára minden embernek szükség...  Egy bizonyos határt  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Png lepke  Hiányzik  Ami embereknek lehetetlen, az...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Szívem  Leonardo da Vinci gondolata  Akik bántanak téged  Egy lelki imádság  Reggel van  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Akarat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Még csak most kezdődik a nap  A televizió nem a kultúrát kép...  Egy bizonyos határt  Hogy lehet megtartani  Ágai Ágnes – Csendélet  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Németh László tollából  Png férfi  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  képre írva  Szép napot kívánok  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Png kislány  Julian Brass gondolata  Neked tudnod kell  Szívem  A másik dolog, 
Bejegyzés Címkék
kufárokat kiűzi, fügefa megátkozása, érés idejére, fával szimbolizált, zsidó népet, zsidóság körében, zsidók pedig, világ urai, kufárok kiűzése, igerész azon, négy evangélista, templom csarnokából, papok tanakodásával, valószínűséggel, megteremtette, szimbolizálta, tanakodásával, kereskedőket, jeruzsálemet, jövendölések, szimbolizált, nélküliséget, ténylegesen, testesített, evangélista, megvallotta, foglalkozik, felismerjék, eljövetelét, évezredeken, megátkozása, csarnokából, tanítványai, félelmükben, gyümölcsöt, szentlélek, megátkozza, templomból, betániában, korbáccsal, okozhatnák, haragjától, megéhezett, cselekedni, igazolták, fejeződik, ismerhető, hirdették, elmondták, elhagyták, helyezték, hozhattak, száradtak, nyitottak, elfogadni, hirdetett, valójában, állatokat, töltötték, rómaiakat, nagyhétfő, kufárokat, belülről, trónjára, messiást, miközben, kívülről, fogadták, zöldellő, igerésze, jézusnak, éjszakát, erejével, messiási, fügeérés, próféták, mindenki, zsidóság, hadvezér, országát, tartozik, irányult, eseményt, kötélből, kergette, mellyel, lukácsa, lesznek, viszont, kufárok, történt, körében, szerint, jogosan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5734
  • e Hét: 15939
  • e Hónap: 55551
  • e Év: 284488
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.