Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ismét bombáztak a zsidók
  2008-12-31 12:45:33, szerda
 
  Ismét bombáztak a zsidók
2008-12-31. 11:05


Úgy tűnik, hogy Izrael szerdán csökkentette a Gázai övezet ellen irányuló légitámadásainak az intenzitását, két hajnali légicsapásról érkezett jelentés. Az előző négy nap támadásaiban több mint 370 ember halt meg, és további mintegy 1700 megsebesült.

Több szervezet próbálja diplomáciai úton elérni Izraelnél a gázai akciók leállítását. A közel-keleti tárgyalókvartett: Amerika, Oroszország, az ENSZ és az Európai Unió tűzszünetre szólította fel mindkét oldalt. Kedden az európai külügyminiszterek megállapodtak arról is, hogy humanitárius segélyt juttatnak Gázába.

Az izraeli kormány közölte: fontolóra veszik légicsapások átmeneti felfüggesztését, hogy segélyeket szállíthassanak az övezetbe. A háborúnak 374 palesztin és mindössze 4 cionista áldozata van.

Folytatódtak a tüntetések

Az izraeli offenzíva ellen világszerte folytatódtak a tüntetések. Londonban ismét több százan demonstráltak az izraeli követség épülete előtt. A résztvevők izraeli zászlókat is elégettek. New Yorkban is ezrek követelték a támadások leállítását. Itt egy kisebb, Izrael-párti tüntetést is szerveztek, de a két tábor békésen demonstrált egymás mellett. Tüntetések voltak Washingtonban és Los Angelesben is.

(HírTV)



Izrael: ne várjanak el tűzszünetet tőlünk
2008-12-31. 11:10


Egyelőre nem fogadja el Izrael azt a francia javaslatot, hogy kössön 48 órás tűzszünetet a Hamásszal. A fegyvernyugvásra azért lenne szükség, hogy eljuthassanak a segélyek a humanitárius katasztrófa szélén álló Gázai-övezetbe, és elvihessék onnét a sebesülteket. A védelmi kabinet ülésén arra hivatkoztak: semmi biztosíték nincs arra, hogy "az iszlamista szervezet valóban leállítja két napra rakétatámadásait és felhagy a fegyvercsempészéssel". (Mintha a palesztinok szállták volna meg a zsidó területeket, és ők irtanák a jóformán fegyvertelen őshonos lakosságot rajta...) Izraeltől nem várható el egyoldalú tűzszünet - mondta a külügyi szóvivő.

Lapértesülések szerint Ehud Olmert miniszterelnök folytatni kívánja a Gázai-övezet elleni légi csapásokat, míg Ehud Barak védelmi miniszter a franciák által javasolt 48 órás tűzszünetet támogatja. A tárgyalások elősegítésére hamarosan Izraelbe érkezik Nicolas Sarkozy zsidó származású francia államfő.

(MR)



Egyiptom sem ünnepel a zsidók miatt
2008-12-31. 12:25


Egyiptomban lemondták a hivatalos újévi ünnepségeket a Gázai-övezetet sújtó izraeli légitámadások miatt.

A palesztinokkal való szolidaritás jegyében elmarad az összes olyan rendezvény, amelyet állami támogatással készítettek elő, így például a kairói operaházi koncert.

Újsághír szerint Dubaiban az uralkodó azt is megtiltotta, hogy a szállodák szilveszteri mulatságot tartsanak.

(MR)



Humanitárius katasztrófa fenyeget Gázában
2008-12-30. 15:43


Izraeli katonai szakértők szerint a Hamász katonai szárnya szinte sértetlenül élte túl a negyedik napja tartó izraeli bombázásokat. Az egykori Kossuth Rádió jeruzsálemi tudósítójának jelentése szerint az este izraeli területre hullott katyusák is azt bizonyítják, hogy a Hamász kezd magához térni a bombázások okozta első sokkból. A zsidó terrorbombázás miatt egyre nagyobb a felháborodás világszerte. Olmert ügyvezető izraeli miniszterelnök cinikusan így fogalmazott: a civilekkel kesztyűs kézzel, a Hamásszal pedig vasököllel kell bánni Gázában.

Ehud Olmert ügyvezető miniszterelnök nyilatkozatában csak annyit közölt, hogy a gázai civilekkel kesztyűs kézzel, a Hamásszal pedig vasököllel kell bánni. Közben az izraeli katonai szakértők szerint a Hamász katonai szárnya szinte érintetlenül élte túl az eddigi bombázásokat. Az este lezuhanó katyusák is azt tanúsítják, hogy az iszlamista szervezet kezd magához térni a bombázások okozta első sokkból. A válaszrakéták hatására az izraeliek elkezdték komolyabban venni a hátország felügyeletét végző egységek utasításait, de még mindig sokan fegyelmezetlenek, vagyis csoportosulnak, mászkálnak az utcákon, az övezettől számított 30 kilométeres sávon belül, pedig folyamatosan fedezék, óvóhely közelében kellene tartózkodniuk.

Humanitárius katasztrófa fenyeget Gázában

Immár negyedik napja tartanak a harcok, légi csapások a Gázai-övezetben. A sebesülteknek, civileknek egyelőre nincs esélyük arra, hogy megfelelő ellátást, külföldi segítséget kapjanak. A szakértők humanitárius katasztrófáról beszélnek.

Tragikus - így jellemezte az állapotokat Jungbert Béla, a magyar külügy ramallahi irodájának vezetője. A palesztin fennhatóság alatt működő város nagyjából 70-100 kilométerre van a Gázai-övezettől.

- Ramallahban máris jelentős mennyiségű segélyszállítmány halmozódott fel, pillanatnyilag azonban a segélyszállítmányok egyáltalán nem jutnak be. Nincsenek gyógyszerek, alapanyagok, nincs élelmiszer, nincs ivóvíz.

A diplomata azt mondta, egyetlen segélyszervezet, egy palesztin szervezet léphet csak be Gázába, a nemzetközi segítők is elképesztőnek nevezik a helyzetet.

Az ENSZ egyik szervezetének szóvivője azt mondja, hogy a kórházak már hónapokkal a légi csapások előtt is küzdöttek a gyógyszerhiánnyal, most pedig - így fogalmazott a szóvivő - egész egyszerűen összeomlottak, nem tudják kezelni a sebesültek áradatát.

A magyar baptisták is utaznának Gázába segíteni. Palesztina már hivatalosan is felkérte őket az utazásra. Három önkéntes orvos és két mentőápoló vár arra, hogy Egyiptom zöld utat adjon nekik, Egyiptom felől lépnének ugyanis be az övezetbe - mondta Szenczi Sándor, a csoport vezetője.

- Arra várunk, hogy az egyiptomi kormány illetékesei jelezzék nekünk azt, hogy konkrét helyszínen, konkrét tábori kórházakban vagy egyéb más kórházakban tudunk munkát végezni.

A Gázai-övezetben a magyar külügy nyilvántartása szerint két olyan család él, amelynek van magyar állampolgárságú tagja. Ők jól vannak, de nincsenek biztonságban - mondta Jungbert Béla diplomata.

- Akármikor közvetlen életveszélybe kerülhetnek. Jelenleg fel sem merülhet az ő evakuálásuk, de egyébként ez a két magyar állampolgárságú család a kialakult kritikus és a humanitárius katasztrófa kritériumait kimerítő helyzet ellenére sem kívánná elhagyni a Gázai-övezetet.

A magyar külügy napi kapcsolatban van a családokkal. Egyelőre - mivel Gáza zárt katonai terület - nem tudnak segíteni nekik.

Este üléseznek az uniós külügyminiszterek

Az Európai Unió látszólag aggódik, de semmit sem akar tenni. A 27-ek külügyminiszterei ma este megpróbálnak valamilyen használható ötletet kitalálni a gázai konfliktus kezelésére, de persze ők sem várják el, hogy rájuk hallgassanak cionista főnökeik.

Háborúval kezdődött, háborúval végződik a francia uniós elnökség. Augusztusban Nicolas Sarkozynek sikerült kikényszerítenie a tűzszünetet és - a francia elnök szerint - megállítani a Tbiliszi felé tartó orosz tankokat. Most viszont nem sok esély van arra, hogy az unió felhívására tűzszünet jöjjön létre. Izrael nem improvizál, és a Hamásztól sem várható semmilyen gesztus, amely a vereség elismerését jelentené.

Az unió, amelynek tagállamai - zsidófertőzöttségüktől függően - eltérő módon ítélik meg a Hamász és Izrael felelősségét, várhatóan elítéli majd a Hamász önvédelmi rakétatámadásait és Izrael erőteljes katonai válaszát (mármint a palesztinok létezésére - a szerk.) is. A 27-ek nyilván további humanitárius segítséget is ígérnek a palesztinoknak. Nicolas Sarkozy még bízik az egyiptomi közvetítésben is, ez ügyben folyamatos kapcsolatban áll Hoszni Mubarakkal. De a realitásokat Solana külügyi főképviselő szóvivőjének nyilatkozata tükrözi leginkább.

Az Európai Unió nem az egyedüli tehetetlen szemlélője a gázai konfliktus elfajulásának - mondta a szóvivő. Az ENSZ főtitkára Európától vár hatékony fellépést, az unió pedig a világszervezettől, miközben a muzulmán világ sem egységes. A teheráni tüntetők újra Izrael megsemmisítését követelik, de Szaúd-Arábia és a gazdag öböl menti olajsejkségek szinte közönyösen figyelik a gázai fejleményeket.

(MR nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rakétatámadásait, fegyvernyugvásra, légitámadásainak, tárgyalókvartett, fegyelmezetlenek, kikényszerítenie, segélyszervezet, nyilatkozatában, felfüggesztését, állampolgárságú, megsemmisítését, szállíthassanak, pillanatnyilag, csoportosulnak, miniszterelnök, palesztinokkal, terrorbombázás, nyilvántartása, katasztrófáról, lapértesülések, palesztinoknak, elősegítésére, összeomlottak, válaszrakéták, olajsejkségek, fejleményeket, légitámadások, légicsapásról, tudósítójának, eljuthassanak, washingtonban, életveszélybe, elfajulásának, elképesztőnek, tartózkodniuk, demonstráltak, előző négy, gázai akciók, közel-keleti tárgyalókvartett, európai külügyminiszterek, izraeli kormány, izraeli offenzíva, izraeli követség, résztvevők izraeli, támadások leállítását, francia javaslatot, fegyvernyugvásra azért, humanitárius katasztrófa, védelmi kabinet, iszlamista szervezet, palesztinok szállták, zsidó területeket, Európai Unió, Ehud Olmert, Ehud Barak, Nicolas Sarkozy, Kossuth Rádió, Jungbert Béla, Szenczi Sándor, Augusztusban Nicolas Sarkozynek, Hoszni Mubarakkal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 19  A boldog családok mind hasonló...  Őrizkednünk kell...  Png fotel  Kövesd a cowboyt!  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  A sors  Leonardo da Vinci gondolata  Png ház  Reggel van  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A Megváltó szolgálatában  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Erdőn  Irgalom és ítélet  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Az engedelmesség miért nem vál...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Alvó cicák  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Tavaszi kép  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Zilahy Lajos gondolata  Egy hatékony szolga  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png ház  Elköszönt  Png nő  Png csokor  Erdőn  Próbálj meg ...  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  A Megváltó szolgálatában  képre írva  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Sokan azt tartják  A televizió nem a kultúrát kép...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
előző négy, gázai akciók, közel-keleti tárgyalókvartett, európai külügyminiszterek, izraeli kormány, izraeli offenzíva, izraeli követség, résztvevők izraeli, támadások leállítását, francia javaslatot, fegyvernyugvásra azért, humanitárius katasztrófa, védelmi kabinet, iszlamista szervezet, palesztinok szállták, zsidó területeket, jóformán fegyvertelen, külügyi szóvivő, franciák által, tárgyalások elősegítésére, zsidók miatt, hivatalos újévi, palesztinokkal való, összes olyan, kairói operaházi, szállodák szilveszteri, negyedik napja, este izraeli, bombázások okozta, zsidó terrorbombázás, felháborodás világszerte, civilekkel kesztyűs, gázai civilekkel, izraeli katonai, eddigi bombázásokat, este lezuhanó, válaszrakéták hatására, izraeliek elkezdték, hátország felügyeletét, övezettől számított, szakértők humanitárius, állapotokat Jungbert, magyar külügy, palesztin fennhatóság, palesztin szervezet, nemzetközi segítők, légi csapások, sebesültek áradatát, magyar baptisták, csoport vezetője, egyiptomi kormány, kialakult kritikus, uniós külügyminiszterek, 27-ek külügyminiszterei, gázai konfliktus, francia uniós, francia elnök, unió felhívására, vereség elismerését, palesztinok létezésére, 27-ek nyilván, egyiptomi közvetítésben, realitásokat Solana, egyedüli tehetetlen, unió pedig, muzulmán világ, teheráni tüntetők, gazdag öböl, gázai fejleményeket, rakétatámadásait, fegyvernyugvásra, légitámadásainak, tárgyalókvartett, fegyelmezetlenek, kikényszerítenie, segélyszervezet, nyilatkozatában, felfüggesztését, állampolgárságú, megsemmisítését, szállíthassanak, pillanatnyilag, csoportosulnak, miniszterelnök, palesztinokkal, terrorbombázás, nyilvántartása, katasztrófáról, lapértesülések, palesztinoknak, elősegítésére, összeomlottak, válaszrakéták, olajsejkségek, fejleményeket, légitámadások, légicsapásról, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.