Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2008-ra ígérték, de nem lett b
  2009-01-02 10:35:04, péntek
 
  2008-ra ígérték, de nem lett belőle semmi
Tóth-Szenesi Attila - tszenesi@mail.index..hu
| 2009. január 2., péntek 07:10

Mi mindennek kellett volna megvalósulnia 2008-ban - legalábbis a politikusok elmúlt években tett kijelentései alapján? Válogatás a teljesség igénye nélkül.

Gyurcsány Ferenc őszödi beszédében a 2008-as évről azt mondta [1]: ,,2008-ban, 2007 közepe után már nincsen brutális lépés egy sem. 2008-ban már reáljövedelem-növekedés van, 2009-ben először érzékelhető reáljövedelem-növekedés, meg tudja közelíteni a három százalékot."

A három százalék stimmel, csak éppen mínuszban
Nos, ez azon kevés politikusi ígéretek egyike, amelyik teljesült - ha csak félig-meddig is. 2008-ban ugyanis valóban félszázalékos lesz a reálbér-növekedés, a 2009-es prognózis viszont nem jött be, bár a három százalék stimmel, csak éppen mínuszban.

Bele kell húznia viszont a miniszterelnöknek, ha teljesíteni akarja a 2006-os kampányban tett ígéretét, a 2008-as népszavazást az euró bevezetéséről. Az MTI lapszemléje szerint Gyurcsány azt mondta [2]: 2008 ebből a szempontból ,,gazdaságpolitikai mérföldkő". 2008-ra alkalmassá tennék az országot az euró 2010-es bevezetésére, ugyanakkor ismerni kell az emberek véleményét is erről.



Ha az őszödi ígéret elmaradását lehet is a válsággal magyarázni, a ferihegyi zárt pályás gyorsvasút meg nem építését már nem. Kavalecz Imre MÁV-szóvivő 2006 nyarán Kóka János SZDSZ-elnök útmutatása alapján a következő felelőtlen kijelentést tette [3]: ,,A döntéselőkészítéssel már megvannak, és ha sikerül még ebben az évben döntést is hozni, akkor a tervek szerint onnantól számítva két éven belül - azaz 2008-ra - megvalósulhat a Keletiből Ferihegyig suhanó járat."

Gyorsvasút helyett megálló
Nos, mint tudjuk, nem suhan a zárt pályás vasút, de ha suhanna is, decemberben nem mentünk volna vele sokra: a sztrájk miatt álló vonattal nem juthattunk volna ki Ferihegyre, ahol a sztrájk miatt úgysem indulhatott volna el a repülőnk.

És mi a helyzet az SZDSZ régi követelésével, az egykulcsos adóval? ,,Az adócsökkentésről is azt kell mondani az embereknek, hogy idén és jövőre szükség lesz az egyensúlyt segítő lépésekre, de a 2008-as költségvetési vitában már dönteni kellene az egykulcsos adó bevezetéséről" - ígérte [4] 2006 nyarán Fodor Gábor, akit aztán hiába választottak meg pártelnöknek, nem tudta ezt keresztülverni, és a koalíciós szakítás után a maradék esély is elszállt.

Az oktatási tárca tervei szerint 2008-ra megszűntek volna a szegregált iskolák Magyarországon, legalábbis ezt ígérte [5] Daróczi Gábor, a minisztérium romaügyi biztosa 2006 májusában. Mára azonban kiderült, hogy a szegregáció felszámolása korántsem gyors folyamat, sőt az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól kapott válasz szerint pontosan nem lehet megmondani, hogy jelen pillanatban hány szegregált intézmény van.

A szegregáció létezésének bizonyítéka a deszegregációs pályázat léte. Míg 2005-ben a deszegregációs pályázaton összesen öt fenntartó nyújtott be értékelhető pályázatot, és csak kettő nyert, addig 2008-ban már 107 fenntartó pályázott.

Magyar Bálint volt oktatási miniszter vesszőparipája volt a nyolcosztályos gimnáziumok megszüntetése. Szerinte ez az iskolatípus rendkívül korai szelekcióhoz vezet, mivel a felvételin a legjobb diákokat válogatják ki. Minisztersége utolsó napjaiban tette magáévá javaslatát a koalíció, és vállalta [6], hogy két éven alatt megszünteti a nyolcosztályos gimnáziumokat.

A minisztérium tájékoztatása szerint: ,,Nem szűntek meg a nyolcosztályos gimnáziumok. Ilyen kormányzati intézkedés nem történt. A 2007/08-as tanévi statisztikában 102 intézmény szerepel."

Nem lett semmi a kormányprogramban 2008-ra ígért [7] EU-konform egészségbiztosítási kártyából (lényegében egy elektronikus kártya, ami tárolja a biztosított adatait, valamint az igénybe vett szolgáltatásokat), és áll még a megyerendszer, a szintén beígért [8] 2008-as regionális közgyűlési választásokat nem igazán tartották meg.

Az ígérgetés a helyi politikusokat is megszédíti. A főpolgármesteri kabinet 2007 áprilisában büszkén jelentette [9], hogy megoldódik az évtizedek óta üresen, funkció nélkül álló közraktárak sorsa a fővárosi Duna-parton. ,,Várhatóan három épület rekonstrukciója zajlik majd jövőre, amikor 2008 őszén megkezdődik a tényleges építkezés" - mondta Nyáry Krisztián, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója.

Nos, ugye kitalálták, ebből sem lett az égvilágon semmi.

Az MSZP-s Horváth Csaba 2006 elején, még II. kerületi polgármester korában mondta [10] azt, hogy a Moszkva tér átalakítása tizenhárommilliárd forintos világbanki hitelből a magunk mögött hagyott évben elkezdődik. Ha tényleg meg akarják kezdeni, akkor bizony bele kell húzniuk.

Moszkva tér: ez az a hely, ahol semmi sem változik
Nemcsak a budaiaknak, az agglomerációban és a külső kerületekben élőknek is kedves évük kellett volna, hogy legyen a 2008-as. 2005-ben még úgy volt [11], hogy idén indul a járműfejlesztés a ráckevei HÉV vonalán, jövőre pedig - a Csepelt Szentendrével összekötő 5-ös vonal részeként - metróval roboghatunk az Astoriától Csepelre. A beruházásnak - Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Demszky Gábor főpolgármester 2005. februári nagy csinnadrattával tett bejelentése szerint - 2007-2008-ban kellett volna megindulnia.

A 2006-os bolondok napján jelentette be [12] a BKV, hogy 2008-ig negyvenöt szóló trolibuszt (Ganz-Solaris Trollino 12) vásárol járművenként 78,5 millió forintért. Nos, azóta csak tíz darab érkezett.

Új troli nincs, maradt a régi
Nem csoda, hiszen a cég veszteséges, a működésre is alig van pénz. Tavaly májusban úgy kalkuláltak [13], hogy 2007-ben 14-15 milliárdos mínuszban lesz a cég, és 2008-ban a cég üzemi eredménye nullszaldós lesz, vagyis veszteséget a BKV önmagában való működtetése nem okoz.

Nos, a cég tartozása a konszolidáció december 17-i bejelentése előtt nyolcvanmilliárd forint volt.

Az eredeti szerződés szerint [14] 2008-ra meg kellett volna érkezniük a kettes metró vonalára az új metrószerelvényeknek. Nem érkeztek meg, és nagy kérdés, hogy 2009 szeptemberében, amikor az összes Alstomnak futnia kellene, lesz-e egyáltalán mutatóba belőlük.

És a végére, lazításul, két kevésbé fajsúlyos téma, szintén a BKV-tól.

Láttak már BKV-ellenőröket ilyen egyenruhában?


Az Ecseri úti megálló ellenőrei még nem ilyet hordanak
Legfeljebb egy-két kiemelt Combino-vezető feszít az új ruhában, pedig egy 2007. májusi sajtótájékoztatón elhangzottak szerint [15] az új ruhákat a BKV járművezetői és ellenőrei fogják viselni várhatóan 2007 végétől, 2008 elejétől.

A BKV-tól különben válaszokat vártunk a fenti kérdésekre, de eddig hiába vártunk rájuk. Egyre viszont jött válasz. Még 2005 októberében írtuk [16], hogy repülőgéphajtómű-méretű sugárventillátorokat szereltek be két metróállomás mozgólépcsője fölé. A nagy teljesítményű turbinák tűz esetén friss levegőt szívnak be a felszínről, és nagy nyomással befújják az alagútba. 2008-ra minden állomáson lesznek ilyen ventillátorok.

Nos, a válasz - a jó híreket sem akarjuk elhallgatni - így hangzik: ,,A 2-es metróvonal mélyállomásaira felszerelésre kerültek a hivatkozott jetventilátorok."

*****
Szójatok már kedves barátaim ennek a libalábú nagy öszvérnek, hogy hagyja már abba azt a gazdasági, életszinvonali, jóléti dübörgetést, mert már a fejére zuhan mnden. Hiszen a dübörgés valójában a hegyről lefelé zuhanó szekérzaj és nem felfelé dübörögnek a mozgásban lévő dolgok, hanem akkor amikor lefelé esnek a gravitációs erő által. Ez a patásnak is rosszul beillő lópofájú hazug csaló és zsiványrabló immár kitalálhat bármi dübörgő dolgot, mindegyikkel csak tovább romlik a helyzet. Nincs az ellenzékből egy képviselő sem, aki ezt megmondaná neki a szemébe abban a balramentben? Vagy mindannyina egy és ugyanaz cirkusz tagjai ezek? Alighanem ez az utóbbi az igaz - sajnos.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: adócsökkentésről, repülőgéphajtómű, nyolcvanmilliárd, szolgáltatásokat, mélyállomásaira, jetventilátorok, járműfejlesztés, főpolgármesteri, agglomerációban, csinnadrattával, rekonstrukciója, minisztériumtól, életszinvonali, főpolgármester, miniszterelnök, nyolcosztályos, statisztikában, magyarországon, vesszőparipája, deszegregációs, szeptemberében, keresztülverni, bevezetéséről, megvalósulhat, gimnáziumokat, reáljövedelem, kommunikációs, felszerelésre, félszázalékos, teljesítményű, követelésével, mozgólépcsője, tájékoztatása, megvalósulnia, szentendrével, költségvetési, politikusok elmúlt, teljesség igénye, 2008-as évről, három százalékot, három százalék, 2009-es prognózis, 2006-os kampányban, 2008-as népszavazást, euró bevezetéséről, szempontból „, euró 2010-es, emberek véleményét, őszödi ígéret, válsággal magyarázni, ferihegyi zárt, következő felelőtlen, Tóth-Szenesi Attila, Gyurcsány Ferenc, Kavalecz Imre MÁV-szóvivő, Kóka János SZDSZ-elnök, Keletiből Ferihegyig, Fodor Gábor, Daróczi Gábor, Kulturális Minisztériumtól, Magyar Bálint, Nyáry Krisztián, MSZP-s Horváth Csaba, Csepelt Szentendrével, Astoriától Csepelre, Demszky Gábor, Ganz-Solaris Trollino,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Tanmese  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Különleges  Otthon  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Nevelőszülőkhöz adták,  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Dóró Sándor: Embernek maradni  képre írva  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Ma van a magyar költészet napj...  Gebhardt Nóra versei II.  Minden tavaszból őrizz..  Nagy és kis csodák  Alvó cicák  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Bársony székben  Az ember emlékekből áll  Jázmin  Minden tavaszból őrizz..  Csend  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Isten hűségének mértéke  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  képre írva  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Reményik Sándor: Pierrot &...  Alvó cicák  Otthon  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Azért kaptad  Szép estét kedves látogatóimna...  "Ez egy csoda"  Müller Péter tollából  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Csend  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Szabó T. Anna - Pitypang  Márai Sándor tollából  Eduardo Sacheri gondolata  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kertem  képre írva  Otthon  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn... 
Bejegyzés Címkék
politikusok elmúlt, teljesség igénye, 2008-as évről, három százalékot, három százalék, 2009-es prognózis, 2006-os kampányban, 2008-as népszavazást, euró bevezetéséről, szempontból &#8222, euró 2010-es, emberek véleményét, őszödi ígéret, válsággal magyarázni, ferihegyi zárt, következő felelőtlen, évben döntést, tervek szerint, zárt pályás, sztrájk miatt, egykulcsos adóval, egyensúlyt segítő, 2008-as költségvetési, koalíciós szakítás, maradék esély, oktatási tárca, szegregált iskolák, minisztérium romaügyi, szegregáció felszámolása, szegregáció létezésének, deszegregációs pályázat, deszegregációs pályázaton, nyolcosztályos gimnáziumok, iskolatípus rendkívül, legjobb diákokat, nyolcosztályos gimnáziumokat, minisztérium tájékoztatása, kormányprogramban 2008-ra, elektronikus kártya, biztosított adatait, igénybe vett, szintén beígért, helyi politikusokat, főpolgármesteri kabinet, fővárosi Duna-parton, tényleges építkezés&#8221, főpolgármesteri hivatal, égvilágon semmi, magunk mögött, külső kerületekben, beruházásnak &#8211, 2006-os bolondok, konszolidáció december, eredeti szerződés, kettes metró, összes Alstomnak, fenti kérdésekre, nagy teljesítményű, válasz &#8211, 2-es metróvonal, hivatkozott jetventilátorok, libalábú nagy, fejére zuhan, dübörgés valójában, hegyről lefelé, mozgásban lévő, szemébe abban, adócsökkentésről, repülőgéphajtómű, nyolcvanmilliárd, szolgáltatásokat, mélyállomásaira, jetventilátorok, járműfejlesztés, főpolgármesteri, agglomerációban, csinnadrattával, rekonstrukciója, minisztériumtól, életszinvonali, főpolgármester, miniszterelnök, nyolcosztályos, statisztikában, magyarországon, vesszőparipája, deszegregációs, szeptemberében, keresztülverni, bevezetéséről, megvalósulhat, gimnáziumokat, reáljövedelem, kommunikációs, felszerelésre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1709
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9218
  • e Év: 162714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.