Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Éljetek békességben - amennyire tőletek telik
  2012-07-31 11:20:44, kedd
 
  "Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek mindenkivel békességben" (Róma 12:18)

Van olyan az életedben, aki mindig piszkál, amikor találkoztok? A Biblia nem mondja, hogy ezt hagynod kéne továbbra is így menni. Sőt azt mondja, hogy vannak ,,fertőző" emberek: "Az ő mérgük olyan, mint a kígyó mérge" (Zsolt 58:4)

Ha van valaki ilyesvalaki az életedben, akkor az lehet, hogy tönkreteszi az emberek felé való hozzáállásodat. Sőt talán a barátságaidat is, vagy akár a házasságodat.

Ezek a ,,fertőző" emberek az életük problémáiért mindenkit okolnak - beleértve téged is - csak saját magukat nem. Lehet, hogy szívesen vádolnak téged a fájdalmaikért, de tudnod kell, hogy ez nem rólad szól, hanem róluk.

Amikor ezek a kaotikus emberek a közeledbe férkőznek, kezd letisztulni a dolog és lehet, hogy azt gondolod: "Megőrültem? Tudom, hogy ők őrültek, de én is az vagyok?"

Nem, Te nem vagy őrült. Emlékezz: nem rólad szól.

A Biblia azt mondja: "Ha lehetséges,amennyire tőletek telik, éljetek mindenkivel békességben" (Róma 12:18) Vegyük észre a két határozószót ebben a versben. Először is, azt mondja, hogy ,,ha" lehetséges, nem pedig kijelenti, hogy lehetséges. Másodszor azt mondja: "annyira, amennyire tőletek telik".

Nem tudom, hogy észrevetted-e, de nem mindig lehetséges békében élni. Vannak emberek, akik bármit is csinálsz, akkor is piszkálni fognak. Az egésznek semmi köze hozzád. Az ő fájdalmaikhoz van köze csupán.

Tudod, hogy mit szeretek a Bibliával kapcsolatban? Mindig az igazságot mondja Istenről, az életről és az emberi viselkedésről. A Biblia rámutat arra, hogy nem mindig lehetséges mindenkivel békességben élni. Vannak emberek, akikkel egyszerűen nem tudsz majd kijönni. Vannak emberek, akik tök mindegy, hogy milyen kedves vagy hozzájuk, mégis bunkók lesznek hozzád.

Isten azt mondja,hogy tudatosítanod kell magadban,hogy ez nem rólad szól. Aztán tovább kell lépned.

Beszéljünk róla:

Mit jelent az, hogy ,,amennyire tőletek telik"? Hogyan tudod alkalmazni ezt a határozót életed egyik kiemelt konfliktusára?

Ha azzal küzdesz,hogy azt gondolod, hogy muszáj mindenkivel békében élned, még
azokkal is, akik megmérgezik az életed, lehet, hogy kéne egy hitbeli lépést tenned
afelé, hogy elhidd a Róma 12:18-at. Kérd Isten segítségét.

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.07.24)
Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: hozzáállásodat, fájdalmaikért, konfliktusára, fájdalmaikhoz, viselkedésről, tudatosítanod, barátságaidat, problémáiért, házasságodat, kapcsolatban, határozószót, letisztulni, mindenkivel, ilyesvalaki, békességben, megmérgezik, találkoztok, észrevetted, tönkreteszi, alkalmazni, lehetséges, egyszerűen, segítségét, megőrültem, beszéljünk, határozót, amennyire, életedben, beleértve, kijelenti, mindenkit, férkőznek, igazságot, bibliával, másodszor, piszkálni, kígyó mérge, emberek felé, életük problémáiért, kaotikus emberek, közeledbe férkőznek, egésznek semmi, igazságot mondja, emberi viselkedésről, határozót életed, hitbeli lépést, Kérd Isten, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Akarat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Makszim Gorkij gondolata  Png ház  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  A másik dolog,  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Sokan azt tartják  Hazára minden embernek szükség...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Esti kép  Szép napot kívánok  Png nő  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Idő  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Mindig jusson idő nevetni  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nevem  A másik dolog,  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nevem  Facebookon kaptam  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  s immár én is felragyogva, ért...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png csokor  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Csak a fogyatkozás látható  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Gonosz démon-álarc  Alázat  Paul David Tripp Április 20  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó éjszakát  Sokan azt tartják  Nagyi telefonál  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szívem tiéd  Tanuld meg ezt a versemet  Nem tudhatod  Png kutya  Png rózsa csokor 
Bejegyzés Címkék
kígyó mérge, emberek felé, életük problémáiért, kaotikus emberek, közeledbe férkőznek, egésznek semmi, igazságot mondja, emberi viselkedésről, határozót életed, hitbeli lépést, hozzáállásodat, fájdalmaikért, konfliktusára, fájdalmaikhoz, viselkedésről, tudatosítanod, barátságaidat, problémáiért, házasságodat, kapcsolatban, határozószót, letisztulni, mindenkivel, ilyesvalaki, békességben, megmérgezik, találkoztok, észrevetted, tönkreteszi, alkalmazni, lehetséges, egyszerűen, segítségét, megőrültem, beszéljünk, határozót, amennyire, életedben, beleértve, kijelenti, mindenkit, férkőznek, igazságot, bibliával, másodszor, piszkálni, közeledbe, csinálsz, magadban, emlékezz, szeretek, vádolnak, kaotikus, istenről, szívesen, gondolod, egésznek, hozzájuk, továbbra, életről, fertőző, kijönni, emberek, mindegy, magukat, békében, hitbeli, kiemelt, küzdesz, rámutat, akikkel, piszkál, őrültek, éljetek, hagynod, tőletek, versben, azokkal, először, lesznek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 841
  • e Hét: 3001
  • e Hónap: 14054
  • e Év: 75355
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.