Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ezékiel 46-48befejezőFejezetei
  2009-10-08 10:17:27, csütörtök
 
   
 



1 Ezt mondja az Úr Isten: A belső pitvar kapuja, mely keletre néz, zárva legyen a dologtevő hat napon, szombatnapon pedig nyissák ki, és újhold napján is nyissák ki.


2 És a fejedelem jőjjön be a kapu tornáczának útján kívülről, és álljon a kapu félfája mellé, és mikor a papok megáldozzák az ő égőáldozatát és hálaadóáldozatait, ő leborulva imádkozzék a kapu küszöbén, azután menjen ki, a kaput pedig ne zárják be estvéig.


3 És leborulva imádkozzék az ország népe ugyanannak a kapunak bejáratánál a szombatokon és az újholdnak napjain az Úr előtt.


4 Az égőáldozat pedig, melyet a fejedelem vigyen az Úrnak szombatnapon, hat ép bárány és egy ép kos legyen;


5 És az ételáldozat: egy éfa a kos mellé; és a bárányok mellé ételáldozatul, a mit keze adhat, s az olajból egy hín az éfához.


6 Az újhold napján pedig egy ép, fiatal bika és hat bárány és egy kos, [mind] épek legyenek.


7 És a bika mellé egy éfát és a kos mellé egy éfát tegyen ételáldozatul; és a bárányok mellé azt, a mi kezétől telik, s az olajból egy hínt az éfához.


8 És mikor bemegy a fejedelem, a kapu tornáczának útján menjen be, és ezen az úton menjen ki.


9 Mikor pedig a föld népe megyen be az Úr eleibe az ünnepeken, a ki az északi kapu útján ment be, hogy leborulva imádkozzék, a déli kapu útján menjen ki; a ki pedig a déli kapu útján ment be, az az északi kapu útján menjen ki; ne térjen vissza azon kapu útjához, a melyen bement, hanem az annak ellenében valón menjen ki.


10 A fejedelem pedig, mikor bemennek, közöttök menjen be, és mikor kimennek, [együtt] menjen ki velök.


11 És az ünnepeken és a szent egybegyűléseken legyen az ételáldozat egy éfa egy bika mellé és egy éfa a kos mellé, és a bárányok mellé, a mit keze adhat, s az olajból egy hín az éfához.


12 Továbbá, mikor a fejedelem szabad akaratból tesz égőáldozatot, vagy hálaadó áldozatokat, szabad akaratból az Úrnak, nyissák ki néki a kaput, mely napkeletre néz, és ő vigye égőáldozatát és hálaadó áldozatait, mint a hogy szombat napon szokta tenni, és azután menjen ki, és zárják be a kaput kimenése után.


13 És egy esztendős ép bárányt áldozz égőáldozatul naponként az Úrnak; minden reggel áldozz azzal.


14 És ételáldozatot tégy hozzá minden reggel: egy hatodrész éfát, és az olajból a hín harmadrészét a liszt megnedvesítésére, ételáldozatul az Úrnak; örökre állandó rendelések ezek.


15 Hozzátok azért a bárányt és az ételáldozatot és az olajat minden reggel állandó égőáldozatul.


16 Ezt mondja az Úr Isten: Ha a fejedelem ajándékot ad valamelyik fiának a maga örökségéből, az az ő fiaié legyen tulajdonul örökségképen.


17 De ha örökségéből valamelyik szolgájának ad ajándékot, az a szabadság esztendejéig lesz azé, azután visszaszáll a fejedelemre; csak az ő öröksége lesz az ő fiaié.


18 És a fejedelem el ne vegyen a nép örökségéből, hogy nyomorgatással kivesse őket tulajdonukból; a maga tulajdonából adjon örökséget fiainak, hogy az én népem közül senki el ne széledjen a maga tulajdonából.


19 És bevitt engem ahhoz a bejárathoz, mely a kapu mellett oldalaslag vala, a kamarákhoz, a papok szenthelyéhez, melyek északra néznek, és ímé, ott egy hely vala leghátul nyugotra.


20 És monda nékem: Ez a hely, a hol a papok főzzék a vétekért és a bűnért való áldozatot, és a hol süssék az ételáldozatot, hogy ne kelljen kivinniök a külső pitvarba a nép megszentelésére.


21 És kivitt engem a külső pitvarba, és elhordoza engem a pitvar négy szegletén, és ímé, a pitvar mindenik szegletében egy-egy pitvar vala.


22 A pitvarnak négy szegletében zárt pitvarok valának, negyven [sing ]hosszúságúak és harmincz [sing] szélesek; egy mértéke vala a négy szegleten való [pitvar]oknak.


23 És falazások valának bennök köröskörül mind a négy körül, és a falazások alatt konyhák valának csinálva köröskörül.


24 És monda nékem: Ez a főzőház, a hol főzzék a háznak szolgái a nép véres áldozatát.




Ezekiel 47


1 És visszatéríte engem a ház ajtajához, és ímé, víz jő vala ki a ház küszöbe alól napkelet felé, mert a ház eleje kelet felé vala, és a víz aláfoly vala a ház jobb oldala alól az oltártól délre.


2 És kivitt engem az északi kapu útján, és elhordoza engem a kivül való úton a külső kapuhoz, mely napkeletre néz, és ímé, a víz ott forr vala ki a jobb oldal alól.


3 Mikor kiméne az a férfiú napkelet felé, mérőzsinórral a kezében, mére ezer singet; és átvitt engem a vizen, a víz bokáig ér vala.


4 És mére ismét ezeret, és átvitt engem a vizen, a víz pedig térdig ér vala. És mére ismét ezeret és átvitt engem s a víz derékig ér vala.


5 És mére még ezeret, [s vala olyan] folyó, hogy át nem meheték rajta, mert magas vala a víz, megúszni való víz, folyó, mely meg nem lábolható.


6 És monda nékem: Láttad-é, embernek fia? És visszavezete engem a folyó partján.


7 És mikor visszatértem, ímé, a folyó partján igen sok fa vala mindkét felől.


8 És mondá nékem: Ez a víz a keleti tájékra foly ki, és a lapáczra megyen alá, és a tengerbe megyen be, a tengerbe szakad, és meggyógyul a víz.


9 És lészen, hogy minden élő állat, a mely nyüzsög, valahova e folyam bemegyen, élni fog; és a halaknak nagy bőségök lészen, mert ez a víz bement oda, és azok meggyógyulnak, és él minden, valahova e folyó bement.


10 És lészen, hogy halászok állanak rajta Éngeditől Énegláimig: varsák kivető helye lészen; nemök szerint lesznek benne a halak, mint a nagy tenger halai, nagy bőséggel.


11 Mocsarai és tócsái pedig nem gyógyulnak meg, só helyei lesznek.


12 És a folyó mellett, mind a két partján mindenféle ennivaló [gyümölcs] fája nevekedik fel; leveleik el nem hervadnak és gyümölcseik el nem fogynak; havonként új meg új gyümölcsöt teremnek, mert vizök onnét a szenthelyből foly ki; és gyümölcsük eledelre és leveleik orvosságra valók.


13 És monda az Úr Isten: Ez a határ, a mely szerint örökségül osszátok el magatok közt a földet Izráel tizenkét törzsöke szerint, Józsefnek két örökséget.


14 És vegyétek azt örökségül mindnyájan egyenlően, mivelhogy fölemeltem kezemet, hogy atyáitoknak adom azt, tehát essék néktek az a föld örökségül.


15 És ez legyen a föld határa, észak felé a nagy-tengertől, Hetlónon át Sedádnak menve:


16 Hamát, Berótha, Szibraim, mely Damaskus határa és Hamát határa közt van, a középső Hásér, mely Havrán határán van.


17 Így legyen a határ a tengertől Haczar-Énónig Damaskus határán és azontúl északra, és Hamát határán: ez az északi oldal.


18 És a keleti oldalon: Havrán és Damaskus és Gileád között és Izráel földje között a Jordán legyen; ama határtól a keleti tengerig mérjétek: ez a keleti oldal.


19 És a déli oldalon dél felé: Támártól a versengések vizéig Kádesben, [azután] a folyó felé a nagy-tengerig: ez a déli oldal dél felé.


20 És a nyugoti oldal: a nagy-tenger, ama határtól fogva addig, a hol egyenesen Hamátba menni: ez a nyugoti oldal.


21 És oszszátok el ezt a földet magatok közt Izráel nemzetségei szerint.


22 És legyen, hogy sorsvetéssel oszszátok el azt magatok közt és a jövevények közt, a kik közöttetek lakoznak, a kik közöttetek fiakat nemzettek, és úgy tartsátok őket, mint a ki ott született az Izráel fiai között: veletek együtt sorsvetéssel legyen örökségök Izráel nemzetségei között.


23 És úgy legyen, hogy a mely nemzetséggel lakozik a jövevény, ott adjátok ki az ő örökségét. Ezt mondja az Úr Isten.




Ezekiel 48


1 Ezek a nemzetségek nevei: az északi határon a Hetlóntól Hamáthig vezető út mentén Haczar-Énonig Damaskus határán, észak felé, Hamát mentén, és pedig legyen az övé a keleti [és] nyugoti oldal: Dán, egy [rész;]


2 És Dán határa mellett a keleti oldaltól a nyugoti oldalig: Áser, egy [rész;]


3 És Áser határa mellett a keleti oldaltól a nyugoti oldalig: Nafthali, egy [rész;]


4 És Nafthali határa mellett a keleti oldaltól a nyugoti oldalig: Manasse, egy [rész;]


5 És Manasse határa mellett a keleti oldaltól a nyugoti oldalig: Efraim, egy [rész;]


6 És Efraim határa mellett a keleti oldaltól a nyugoti oldalig: Rúben, egy [rész;]


7 És Rúben határa mellett a keleti oldaltól a nyugoti oldalig: Júda, egy [rész;]


8 És Júda határa mellett a keleti oldaltól a nyugoti oldalig legyen a szent áldozat, melyet [az Úrnak] szenteltek: huszonötezer [sing] széles és olyan hosszú, mint egy-egy rész a keleti oldaltól a nyugoti oldalig; és a szenthely annak közepette legyen;


9 A szent áldozat, melyet az Úrnak szenteltek, huszonötezer [sing] hosszú és tízezer [sing] széles legyen;


10 És ezeké legyen ez a szent áldozat: a papoké északra huszonötezer [sing] és nyugotra tízezer [sing] szélesség és keletre tízezer [sing] szélesség és délre huszonötezer [sing] hosszúság, és az Úr szenthelye annak közepette legyen:


11 A papoké, a kik megszenteltettek a Sádók fiai közül, a kik szolgálatomban foglalatosak voltak, a kik nem tévelyedtek el, mikor Izráel fiai eltévelyedtek, mint a hogy eltévelyedtek volt a Léviták.


12 Övék legyen ez, mint egy áldozati rész a föld áldozatából, mint igen szentséges, a Léviták határán.


13 A Lévitáké pedig legyen a papok határa mentén huszonötezer [sing] hosszúság és tízezer szélesség; az egész hosszúság legyen huszonötezer és a szélesség tízezer.


14 És semmit abból el ne adjanak, se el ne cseréljék, se [másra] át ne szálljon a földnek e zsengéje, mert az Úrnak szenteltetett.


15 És az ötezer [sing,] mely a szélességben megmaradt a huszonötezernek mentén, közhely a város számára, mint lakóhely és tágasság, és legyen a város annak a közepében.


16 És ezek legyenek annak méretei: az északi oldalon négyezerötszáz [sing] és a déli oldalon négyezerötszáz és a keleti oldalon négyezerötszáz és a nyugoti oldalon négyezerötszáz.


17 És a város alatt legyen tágasság észak felé kétszázötven [sing] és dél felé kétszázötven és keletre kétszázötven és nyugotra kétszázötven.


18 A mi pedig megmaradt a hosszaságban a szent áldozat mentén, tízezer keletre és tízezer nyugotra, az ott maradjon a szent áldozat mentén, és legyen annak termése a város szántóvetőinek eledele.


19 És a ki szántóvető a városban, mívelje azt Izráelnek minden nemzetségéből.


20 Az egész huszonötezer [sing] szent áldozatot huszonötezer [sing] négyszögben adjátok szent ajándékul a város tulajdonával együtt.


21 A mi pedig megmaradt, a fejedelemé lészen; a szent áldozatnak és a város tulajdonának mind a két oldalán, szemben a huszonötezer [sing] szent áldozattal a keleti határig és nyugot felé szemben a huszonötezer [sing]gel [egészen] a nyugoti határig lészen, a [kiosztott] részek mentén, a fejedelemé; és legyen a szent áldozat és a ház szenthelye annak közepette.


22 És a Léviták tulajdonától és a város tulajdonától fogva, mely közepében van annak, a mi a fejedelemé, a Júda határa és Benjámin határa között a fejedelemé legyen.


23 És a többi nemzetségek: a keleti oldaltól a nyugoti oldalig: Benjámin, egy [rész].


24 És Benjámin határán a keleti oldaltól a nyugoti oldalig: Simeon, egy [rész].


25 És Simeon határán a keleti oldaltól a nyugoti oldalig: Issakhár, egy [rész].


26 És Issakhár határán a keleti oldaltól a nyugoti oldalig: Zebulon, egy [rész].


27 És Zebulon határán a keleti oldaltól a nyugoti oldalig: Gád, egy [rész].


28 És Gád határán a déli oldalon dél felé, legyen a határ Támártól a versengések vizéig Kádesben, a patak felé a nagy-tengerig.


29 Ez a föld, melyet sorsvetéssel örökségül eloszszatok Izráel nemzetségei közt, és ezek azoknak részei, ezt mondja az Úr Isten.


30 És ezek a város külső részei: Az északi oldalon négyezerötszáz [sing] mérték.


31 És a város kapui, Izráel nemzetségeinek nevei szerint, három kapu északra: Rúben kapuja egy, Júda kapuja egy, Lévi kapuja egy.


32 És a keleti oldalon négyezerötszáz [sing] és három kapu: József kapuja egy, Benjámin kapuja egy, Dán kapuja egy.


33 És a déli oldalon is négyezerötszáz [sing] mérték és három kapu: Simeon kapuja egy, Issakhár kapuja egy, Zebulon kapuja egy.


34 A nyugoti oldalon négyezerötszáz [sing] három kapuval: Gád kapuja egy, Áser kapuja egy, Nafthali kapuja egy:


35 Köröskörül tizennyolcezer [sing;] és a város neve ama naptól fogva: Ott [lakik] az Úr!


 
 
0 komment , kategória:  Ezékiel könyve/Ószövetség  
Címkék: megnedvesítésére, megszenteltettek, egybegyűléseken, huszonötezernek, megszentelésére, négyezerötszáz, szolgálatomban, tizennyolcezer, nemzetségeinek, nyomorgatással, szántóvetőinek, mérőzsinórral, ételáldozatot, ételáldozatul, eltévelyedtek, tulajdonukból, szenteltetett, meggyógyulnak, nemzetségéből, szenthelyéhez, huszonötezer, égőáldozatul, visszatértem, visszavezete, kétszázötven, tulajdonából, foglalatosak, sorsvetéssel, tulajdonának, szélességben, hosszúságúak, szombatnapon, égőáldozatát, hosszaságban, harmadrészét, örökségképen, belső pitvar, fejedelem jőjjön, kapu tornáczának, kapu félfája, papok megáldozzák, kapu küszöbén, kaput pedig, ország népe, kapunak bejáratánál, újholdnak napjain, égőáldozat pedig, fejedelem vigyen, bárányok mellé, újhold napján, bika mellé, éfát tegyen, Éngeditől Énegláimig, Haczar-Énónig Damaskus, Hetlóntól Hamáthig, Haczar-Énonig Damaskus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png férfi  A sors  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Erdőn  Bertolt Brecht -től idézet  Szabolcska Mihály – Ákác...  Paul David Tripp Április 21  Alázat  Kövesd a cowboyt!  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  s immár én is felragyogva, ért...  Akarat  Png lepke  Fekete István - Akác  Png virág  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Albert Einsteinről  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Alázat  Png fotel  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Szép estét  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Alázat  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  képre írva  Szívem  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Png virág  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Idő  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Png fotel  George Byron - Ahogy itt jár -...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy lelki imádság  Idő  A Megváltó szolgálatában  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A másik dolog,  Ami embereknek lehetetlen, az...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Radikális szeretet  Png cica 
Bejegyzés Címkék
belső pitvar, fejedelem jőjjön, kapu tornáczának, kapu félfája, papok megáldozzák, kapu küszöbén, kaput pedig, ország népe, kapunak bejáratánál, újholdnak napjain, égőáldozat pedig, fejedelem vigyen, bárányok mellé, újhold napján, bika mellé, éfát tegyen, úton menjen, föld népe, északi kapu, déli kapu, melyen bement, annak ellenében, fejedelem pedig, szent egybegyűléseken, fejedelem szabad, hogy szombat, kaput kimenése, hatodrész éfát, liszt megnedvesítésére, olajat minden, fejedelem ajándékot, maga örökségéből, maga tulajdonából, kapu mellett, papok szenthelyéhez, hely vala, papok főzzék, bűnért való, külső pitvarba, pitvar négy, pitvar mindenik, pitvarnak négy, mértéke vala, négy szegleten, négy körül, falazások alatt, háznak szolgái, oltártól délre, kivül való, külső kapuhoz, jobb oldal, folyó partján, keleti tájékra, lapáczra megyen, tengerbe megyen, tengerbe szakad, mely nyüzsög, halaknak nagy, nagy tenger, folyó mellett, szenthelyből foly, mely szerint, földet Izráel, föld határa, középső Hásér, tengertől Haczar-Énónig, északi oldal, keleti oldalon, keleti tengerig, keleti oldal, déli oldalon, versengések vizéig, folyó felé, déli oldal, nyugoti oldal, földet magatok, jövevények közt, mely nemzetséggel, nemzetségek nevei, északi határon, keleti oldaltól, nyugoti oldalig, szent áldozat, szenthely annak, papoké északra, hogy eltévelyedtek, áldozati rész, föld áldozatából, papok határa, egész hosszúság, szélesség tízezer, szélességben megmaradt, huszonötezernek mentén, város számára, város annak, északi oldalon, nyugoti oldalon, város alatt, város szántóvetőinek, egész huszonötezer, város tulajdonával, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1312
  • e Hét: 3680
  • e Hónap: 8058
  • e Év: 46548
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.