Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hóseás 6-10. fejezetei
  2009-10-16 10:56:25, péntek
 
   
 


1 Jertek, térjünk vissza az Úrhoz, mert ő szaggatott meg és ő gyógyít meg minket; megsebesített, de bekötöz minket!


2 Megelevenít minket két nap mulva, a harmadik napon feltámaszt minket, hogy éljünk az ő színe előtt.


3 Ismerjük hát el, törekedjünk megismerni az Urat. Az ő kijövetele bizonyos, mint a hajnal, és eljő hozzánk, mint az eső, mint a késői eső, a mely megáztatja a földet.


4 Mit cselekedjem veled Efraim? Mit cselekedjem veled Júda? Hiszen szeretetetek olyan, mint a reggeli felhő és mint a korán múló harmat.


5 Azért vertem meg a próféták által és megölöm őket az én számnak beszédivel. Bizony, a te ítéleteid olyanok, mint a kelő nap.


6 Mert szeretetet kivánok én és nem áldozatot: az Istennek ismeretét inkább, mintsem égőáldozatokat.


7 De ők, mint Ádám, áthágták a szövetséget; ott cselekedtek hűtlenül ellenem.


8 Gileád a gonosztevők városa, vérrel van bemocskolva.


9 És miképen tolvajok leselkednek, úgy [tesz] a papok szövetkezete; gyilkolnak a sikemi úton; bizony, gonosz dolgokat cselekesznek.


10 Rettenetes dolgokat látok Izráel házában. Ott van Efraim paráználkodása; meg van fertőztetve Izráel.


11 Júda! a te számodra is készített aratást, mikor fordítok az én népemnek fogságán.




Hosea 7


1 A mikor gyógyítani akarnám Izráelt, akkor tudódik ki Efraim vétke és Samaria gonoszsága; mert csalárdul cselekesznek, tolvaj tör be, és rabló fosztogat az utczán.


2 És eszökbe sem veszik, hogy emlékezem minden gonoszságukra. Most körülvették őket az ő cselekedeteik, a melyek színem előtt vannak.


3 Gonoszságukkal gyönyörködtetik a királyt, és hazugságaikkal a fejedelmeket.


4 Mindnyájan házasságtörők; olyanok, mint a kemencze, a melyet befűt a sütő; szünetel a tüzeléssel, a tészta bekovászolásától annak megkeléséig.


5 Királyunk napján a fejedelmek beteggé lesznek a bor hevétől; csúfolóknak nyújtja az ő kezét.


6 Mert, mint a kemencze, közelednek álnokságukban az ő szívökkel. Egész éjszaka alszik az ő sütőjök; reggel ég, mint a lángoló tűz.


7 Mindnyájan tüzesek, mint a sütő kemencze, és megemésztik biráikat. Királyaik mind elhullottak. Nincs köztök senki, a ki hozzám kiáltana.


8 Efraim összekeveredett a népekkel. Olyanná lőn az Efraim, mint a meg nem fordított pogácsa.


9 Idegenek emésztik erejét, de ő nem veszi észre. Ősz hajjal is hintve van már, és azt sem veszi észre.


10 Izráel ellen az ő büszkesége tesz tanúbizonyságot, és még sem térnek vissza az Úrhoz, az ő Istenökhöz, és nem keresik őt mindennek daczára sem.


11 És olyan lett Efraim, mint az együgyű galamb: balgatag! Égyiptomhoz kiáltanak, Assiriához folyamodnak.


12 De] a mint mennek, kiterjesztem hálómat ellenök; levonszom őket, mint az ég madarát; megbüntetem őket az ő gyülekezetöknek [adott] kijelentés szerint.


13 Jaj nékik, mert eltávoztak én tőlem! Pusztulás reájok, mert vétkeztek ellenem. Én ugyan megszabadítanám őket; de ők hazugságot szólnak ellenem!


14 És nem kiáltanak hozzám szívökből, hanem ordítoznak ágyasházaikban; a búza és a must miatt gyűlnek egybe; ellenem fordulnak.


15 Pedig én tanítottam [őket,] én erősítettem meg karjokat, és ők mégis gonoszt gondolnak ellenem.


16 Megtérnek, [de] nem a magasságos [Istenhez.] Olyanok, mint a csalárd kézív. Fegyvertől hullnak el fejedelmeik, az ő nyelvöknek mérge miatt. Ez lesz gyalázatjok Égyiptom földén.




Hosea 8


1 Szádhoz a kürtöt! Mint a sas, [úgy jön] az Úr házára! Mert megszegték az én frigyemet, és vétkeztek az én törvényem ellen!


2 Kiáltnak hozzám: Én Istenem! mi, az Izráel, ismerünk tégedet!


3 Megvetette Izráel a jót, kergesse [hát] az ellenség.


4 Királyt emeltek ők; de nem én általam; fejedelmet választottak, de tudtomon kivül. Ezüstjökből és aranyukból bálványokat formáltak; csak azért, hogy semmivé legyen.


5 Megútálta a te borjúdat, oh Samaria! Haragom felgerjedt ellenök. Meddig nem lehetnek még tiszták?


6 Mert ez is Izráelből való! kézműves csinálta azt, és nem Isten az. Bizony forgácscsá lesz Samaria borjúja!


7 Mert szelet vetnek és vihart aratnak. Nem indul szárba; termése nem ad lisztet; ha adna is, idegenek nyelik be azt.


8 Elnyeletett Izráel! Olyan immár a népek közt, mint az edény, [a melyen] nincs gyönyörűség.


9 Mert ők Assiriához folyamodnak; Efraim magában bolygó vadszamár; szeretőket bérelnek.


10 De ha bérelnek is a pogányok közt, most összegyűjtöm őket, és kezdenek majd lefogyni a fejedelmek királyának terhétől.


11 Mivel megszaporította Efraim az oltárokat a bűnre, bűnre vezették őt az oltárok.


12 Ha tízezer törvényt írnék is elébe, idegennek tekintenék azokat.


13 Nékem szánt áldozatképen húst vágnak és esznek; az Úr nem tekint azokra kedvesen. Immár megemlékezik az ő álnokságukról, és megbünteti az ő vétkeiket; Égyiptomba fognak ők visszatérni.


14 Most Izráel elfeledkezett az ő alkotójáról és palotákat épített; Júda megerősített városokat szaporított. De én tüzet bocsátok városaira, és az emészti meg az ő erősségeit.




Hosea 9


Hóseás 9
1 Ne örvendezz Izráel oly vígan, mint a pogányok; mert paráználkodással elszakadtál a te Istenedtől, és szeretted a bűnbért minden búzaszérűn.


2 Szérű és sajtó nem tartja el őket; hiányozni fog abból a must.


3 Nem maradnak az Úr földén, hanem Égyiptomba tér vissza Efraim; Assiriában tisztátalant esznek.


4 Nem áldoznak az Úrnak borral; és nem lesznek kedvesek előtte. Áldozataik olyanok lesznek, mint a gyásztornak kenyere; mindnyájan, a kik abból esznek, megfertéztetnek, mert kenyerök [csak] étvágyuknak szolgál; nem jut be az Úr házába.


5 Mit cselekesztek majd az ünnepnek napján, az Úr ünnepnapján?


6 Mert ímé elbujdosnak a pusztulás miatt; Égyiptom gyűjti be, Móf temeti el őket. Ezüst kincsöket a csalán örökli; tövis lesz sátoraikban.


7 Elérkeztek a számadásnak napjai; elérkeztek a megtorlásnak napjai; megtudja majd Izráel! Bolond a próféta, őrült a léleknek embere a te vétked sokasága miatt és mert akkora a gyűlölség.


8 Efraim szétnéz az én Istenem mellett. A prófétának minden útaira háló vettetett; gyűlölség van Istenének házában.


9 Mélyen elfajultak, mint Gibea napjaiban; [de] megemlékezik álnokságaikról, és megbünteti az ő gonoszságokat.


10 Mint szőlőfürtöket a pusztában, úgy találtam Izráelt; mint a fügefa első termésének zsengéjét, úgy néztem a ti atyáitokat; [de] bementek Baál-Peorhoz és a gyalázatosnak adták magokat, és útálatossá váltak, mint a mit szerettek.


11 Efraim! Elszáll dicsőségök, mint a madár! Nem lesz szülés, sem terhesség, sem fogamzás!


12 Mert még ha felnevelnék is fiaikat, mégis gyermektelenekké teszem őket; sőt még nékik is jaj, ha elfordulok tőlök.


13 Efraim, a mint néztem, mint Tírus van plántálva a mezőben; de Efraimnak mégis az öldöklőhöz kell kihoznia az ő fiait.


14 Adj nékik oh Uram! Mit adj? Adj nékik meddő méhet és kiszáradt emlőket.


15 Minden gonoszságuk Gilgálban [van,] mert ott gyűlöltem meg őket. Cselekedeteik gonoszsága miatt kiűzöm őket házamból; nem szeretem őket többé; fejedelmeik mindnyájan pártütők.


16 Meg van verve Efraim, gyökerök elszáradt! Nem teremnek gyümölcsöt. Még ha nemzenének is, megölöm méhöknek szerelmes [magzatit.]


17 Elveti őket az én Istenem, mert nem hallgattak reá, és bujdosókká lesznek a pogányok között.




Hosea 10


1 Buja szőlőtő az Izráel, a mely termi az ő gyümölcseit. Gyümölcsének sokasága szerint sokasította meg oltárait, földének jósága szerint jó sok oszlopot állított fel.


2 Csalárd a szívök; [de] most meglakolnak! Ő maga töri le oltáraikat; elpusztítja bálványaikat.


3 Bizony mondják most: Nincsen királyunk, mert nem féljük az Urat, és a király mit segíthet rajtunk?!


4 Össze-vissza beszéltek; hamisan esküdtek; szövetséget kötöttek; de mint a bürök a mező barázdáin, úgy sarjadzik ki az ítélet.


5 Beth-Aven borjúi miatt aggódnak Samaria lakói. Bizony megsiratja azt az ő népe, és papjai is remegnek miatta, az ő dicsősége miatt; mert eltávozott az attól.


6 Azt magát is Assiriába vonszolják ajándékul Járeb királynak. Szégyent vall Efraim, és megszégyenül Izráel az ő tanácsa miatt.


7 Elveszett Samaria! Az ő királya, mint forgács a víz színén!


8 És Aven magaslatai, az Izráel vétke, lerontatnak. Tövis és bogácskóró növi be oltáraikat, és mondják majd a hegyeknek: Borítsatok be minket! a halmoknak pedig: Omoljatok reánk!


9 Gibea napjaitól fogva vétkezél, oh Izráel! Ott maradtak; nem érte őket Gibeában a harcz a gonoszság fiai ellen.


10 Megfenyítem hát őket kedvemre! Népek gyülekeznek ellenök, a mikor megkötöztetnek kettős gazságukért.


11 Efraim szoktatott üsző, a mely szeret nyomtatni; de én rámegyek az ő szép nyakára: igába fogom Efraimot; Júda szántani fog, Jákób boronál néki.


12 Vessetek magatoknak igazságra; arassatok kegyelem szerint! Szántsatok magatoknak új szántást; mert ideje keresnetek az Urat, mígnem eljő, hogy igazság esőjét adjon néktek.


13 Istentelenséget szántottatok, álnokságot arattatok. Eszitek a hazugság gyümölcsét, mert bíztál a te utadban és vitézeidnek sokaságában!


14 Azért zendülés támad a te néped között, és minden te erősséged elpusztíttatik, a miképen elpusztította Salman Beth-Arbelt a harcznak napján; az anya gyermekeivel együtt földhöz veretik.


15 Így cselekszik veletek Beth-El, a ti nagy gonoszságtokért; hajnalra bizony elvész Izráel királya!





 
 
0 komment , kategória:  Hoseás/kispróféták/(Ószöv.)  
Címkék: paráználkodással, bekovászolásától, gyermektelenekké, gonoszságtokért, tanúbizonyságot, megszaporította, gyönyörködtetik, gyülekezetöknek, istentelenséget, megfertéztetnek, megszabadítanám, összekeveredett, elpusztíttatik, megkötöztetnek, égőáldozatokat, paráználkodása, gonoszságukkal, hazugságaikkal, álnokságaikról, ágyasházaikban, elfeledkezett, szőlőfürtöket, gonoszságokat, álnokságukban, gyalázatosnak, cselekedeteik, álnokságukról, gonoszságukra, elpusztította, megsebesített, házasságtörők, szeretetetek, áldozatképen, megtorlásnak, megemlékezik, szántottatok, harmadik napon, mely megáztatja, reggeli felhő, korán múló, próféták által, gonosztevők városa, papok szövetkezete, sikemi úton, mikor gyógyítani, melyek színem, melyet befűt, tészta bekovászolásától, fejedelmek beteggé, sütő kemencze, együgyű galamb, mint mennek, Megvetette Izráel, Elnyeletett Izráel, Most Izráel, Elveszett Samaria, Salman Beth-Arbelt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hogy lehet megtartani  Nevem  Facebookon kaptam  képre írva  Popper Péter szavai  Egy hatékony szolga  Fekete István - Akác  Akarat  Mi lenne ha  Az engedelmesség miért nem vál...  Még csak most kezdődik a nap  Szép estét  Egy lelki imádság  képre írva  A jó emberek mindig szépek mar...  Radikális szeretet  Hiányzik  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Az engedelmesség miért nem vál...  Kövesd a cowboyt!  Akarat  Éretlen vers  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Egy lelki imádság  Elköszönt  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png virág  Irgalom és ítélet  Popper Péter szavai  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Kaffka_Margit  Kaffka_Margit  Makszim Gorkij gondolata  Esti kép  Hiányzik  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Sokan azt tartják  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Próbálj meg ...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Nagyi telefonál  Szép napot kívánok  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Png fotel  Bounty krémes  Régi emberek, akikre máig büsz...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Akarat  Alázat  Idő  Facebookon kaptam Krisztinától  Png fotel  210 éve született a SZÓZAT meg...  A sors  Irgalom és ítélet  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  A kételkedés kezelése  Leonardo da Vinci gondolata  Sokan azt tartják 
Bejegyzés Címkék
harmadik napon, mely megáztatja, reggeli felhő, korán múló, próféták által, gonosztevők városa, papok szövetkezete, sikemi úton, mikor gyógyítani, melyek színem, melyet befűt, tészta bekovászolásától, fejedelmek beteggé, sütő kemencze, együgyű galamb, mint mennek, must miatt, csalárd kézív, népek közt, pogányok közt, fejedelmek királyának, bűnbért minden, gyásztornak kenyere, ünnepnek napján, pusztulás miatt, csalán örökli, számadásnak napjai, megtorlásnak napjai, léleknek embere, prófétának minden, fügefa első, gyalázatosnak adták, mint néztem, öldöklőhöz kell, pogányok között, mely termi, mező barázdáin, halmoknak pedig, gonoszság fiai, mikor megkötöztetnek, mely szeret, hazugság gyümölcsét, miképen elpusztította, harcznak napján, anya gyermekeivel, paráználkodással, bekovászolásától, gyermektelenekké, gonoszságtokért, tanúbizonyságot, megszaporította, gyönyörködtetik, gyülekezetöknek, istentelenséget, megfertéztetnek, megszabadítanám, összekeveredett, elpusztíttatik, megkötöztetnek, égőáldozatokat, paráználkodása, gonoszságukkal, hazugságaikkal, álnokságaikról, ágyasházaikban, elfeledkezett, szőlőfürtöket, gonoszságokat, álnokságukban, gyalázatosnak, cselekedeteik, álnokságukról, gonoszságukra, elpusztította, megsebesített, házasságtörők, szeretetetek, áldozatképen, megtorlásnak, megemlékezik, szántottatok, cselekesztek, bálványaikat, fejedelmeket, tisztátalant, gyümölcsének, megerősített, megszégyenül, szövetkezete, cselekesznek, választottak, kiterjesztem, összegyűjtöm, gyermekeivel, fejedelmeik, szövetséget, megbüntetem, étvágyuknak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 831
  • e Hét: 3199
  • e Hónap: 7577
  • e Év: 46067
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.