Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Joel próféta 1-3. fejezetei
  2009-10-20 11:57:44, kedd
 
   
 



1 Az Úrnak igéje, a mely lőn Jóelhez, a Petuel fiához.


2 Vének! halljátok meg ezt, és hallgassátok meg, e földnek minden lakói! Történt-é ilyen a ti időtökben, vagy a ti atyáitoknak idejében?


3 Beszéljétek el azt a ti fiaitoknak, és a ti fiaitok az ő fiaiknak, és azoknak fiai a következő nemzetségnek.


4 A mit a sáska meghagyott, megette a szöcskő; és a mit a szöcskő meghagyott, megette a cserebogár; és a mit a cserebogár meghagyott, megette a hernyó.


5 Serkenjetek fel részegek és sírjatok, és jajgassatok mind, ti borivók a mustért, mert elvétetett az a ti szátoktól!


6 Mert egy nép jött fel az én földemre, erős és megszámlálhatatlan; fogai, mint az oroszlán fogai, és agyarai, mint a nőstény oroszláné.


7 Pusztává tette szőlőmet; összetörte fügefáimat, mezítelenre hántotta és széjjelhányta; fehérlenek annak ágai.


8 Keseregj, mint a szűz, a ki gyászba öltözik az ő ifjúsága férjéért.


9 Kifogyott az étel- és italáldozat az Úrnak házából; gyászolnak a papok, az Úrnak szolgái.


10 Elpusztíttatott a mező, gyászol a föld; mert elpusztíttatott a gabona; kiszáradt a must; kiapadt az olaj.


11 Szégyenüljetek meg, ti szántóvetők; jajgassatok szőlőművesek: a búzáért és az árpáért; mert elveszett a mező aratása!


12 Elszáradt a szőlőtő; a fügefa elhervadt; a gránátfa, a datolyafa és az almafa, a mezőnek minden gyümölcsfája kiaszott. Bizony kiszáradott az öröm az emberek közül.


13 Öltsetek gyászt és sírjatok, ti papok! Jajgassatok, ti oltár szolgái; jőjjetek és háljatok gyászruhákban, Istenem szolgái; mert megvonatott az étel- és italáldozat Isteneteknek házától.


14 Szenteljetek bőjtöt, hirdessetek gyűlést; gyűjtsétek egybe a véneket, a földnek minden lakosát az Úrnak, a ti Isteneteknek házába, és kiáltsatok az Úrhoz.


15 Jaj ez a nap! Bizony közel van az Úrnak napja, és mint a pusztítás, úgy jön el a Mindenhatótól.


16 Hát nem szemünk láttára irtatott-é ki az élelem, az öröm és vígasság Istenünk házából?!


17 Elsenyvedtek a magvak barázdáik alatt, elpusztultak a gabonás házak, összedőltek a csűrök; mert kiaszott a gabona.


18 Mint nyög a barom! Megháborodtak a marha-csordák, mert nincs legelőjük; bűnhődnek még a juhnyájak is!


19 Hozzád kiáltok Uram, mert tűz emésztette meg a puszta virányait, és láng perzselte le a mező minden fáját.


20 A mező vadai is hozzád esengenek, mert kiszáradtak a vizeknek ágyai, és tűz emésztette meg a puszta virányait.




Joel 2


1 Fújjátok a kürtöt a Sionon, és rivalgjatok az én szent hegyemen! Rémüljenek meg e föld minden lakói; mert eljő az Úrnak napja; mert közel van [az.]


2 Sötétségnek és homálynak napja; felhőnek és borulatnak napja; mint a hegyekre ráterülő alkonyat! Nagy és hatalmas nép, a milyen nem volt öröktől fogva és nem is lesz utána többé, nemzetségről nemzetségre.


3 Előtte tűz emészt, utána láng lobog; előtte a föld olyan, mint az Éden kertje, utána pedig kietlen pusztaság; meg sem menekülhet tőle semmi.


4 A milyen a lovak alakja, olyan annak alakja, és száguldoznak, mint a lovasok.


5 Rohannak a hegyek tetején, mintha hadi szekerek robognának; mintha tarlót emésztő láng ropogna; a milyen az ütközetre kész hatalmas nép.


6 Elrémülnek tőle a népek; minden arcz elsáppad.


7 Száguldoznak, mint a hősök, felhágnak a kőfalakra, mint a bajnokok; mindenik a maga útján halad, nem bontják meg soraikat.


8 Egymást nem szorongatják; mindenik a maga útján halad; néki rohannak a fegyvernek, és nem esik seb rajtok.


9 Betörnek a városba, futkároznak a kőfalon, felhágnak a házakra, betörnek az ablakokon, mint a tolvaj.


10 Reszket előttök a föld, és megrendülnek az egek; a nap és hold elsötétednek, a csillagok is bevonják fényöket.


11 És megzendül az Úrnak szava az ő serege előtt, mert felette nagy az ő tábora; mert hatalmas az ő rendeletének végrehajtója. Bizony nagy az Úrnak napja és igen rettenetes! Ki állhatja ki azt?


12 De még most is így szól az Úr: Térjetek meg hozzám teljes szívetek szerint; bőjtöléssel is, sírással is, kesergéssel is.


13 És szíveteket szaggassátok meg, ne ruháitokat, úgy térjetek meg az Úrhoz, a ti Istenetekhez; mert könyörülő és irgalmas ő; késedelmes a haragra és nagy kegyelmű, és bánkódik a gonosz miatt.


14 Ki tudja, hátha visszatér és megbánja, és áldást hagy maga után; étel- és italáldozatot az Úrnak, a ti Isteneteknek?!


15 Fújjatok kürtöt a Sionon; szenteljetek bőjtöt, hirdessetek gyűlést!


16 Gyűjtsétek össze a népet, szenteljétek meg a gyülekezetet; hívjátok egybe a véneket, gyűjtsétek össze a kisdedeket és a csecsszopókat; menjen ki a vőlegény az ő ágyasházából és a menyasszony is az ő szobájából.


17 A tornácz és az oltár között sírjanak a papok, az Úr szolgái, és mondják: Légy kegyelmes, oh Uram, a te népedhez, és ne bocsásd szidalomra a te örökségedet, hogy uralkodjanak rajtok a pogányok. Miért mondanák a népek között: Hol az ő Istenök?


18 Erre buzgó lőn az Úrnak szeretete az ő földe iránt, és kegyelmezett az ő népének.


19 És választ tőn az Úr, és mondá az ő népének: Ímé, adok néktek gabonát, bort és olajat, hogy megelégedtek vele, és nem adlak többé titeket szidalomra a pogányok között.


20 Az északi [népet] is elűzöm tőletek, és puszta és sivatag vidékre vetem azt; elejét a keleti tengerbe, hátulját a nyugoti tengerbe, és bűze magasra száll; felszáll büdössége, mert nagy dolgokat cselekedett.


21 Ne félj, te föld! Örülj és vígadozz, mert nagy dolgokat cselekeszik az Úr!


22 Ne féljetek, ti mezei vadak! mert zöldülnek a pusztának virányai; mert a fa megtermi gyümölcsét; a füge és szőlő is kitárják gazdagságukat.


23 Ti is, Sionnak fiai! örvendezzetek és vígadjatok az Úrban, a ti Istenetekben; mert megadja néktek az esőt igazság szerint, és korai és kései esőt hullat néktek az első [hónapban.]


24 És megtelnek a csűrök gabonával, és bőven öntik a sajtók a mustot és az olajat.


25 És kipótolom néktek az esztendőket, a melyeket tönkre tett a szöcskő, a cserebogár és a hernyó és a sáska; az én nagy seregem, a melyet reátok küldöttem.


26 És esztek bőven és megelégesztek, és magasztaljátok az Úrnak, a ti Isteneteknek nevét, a ki csodálatosan cselekedett veletek, és soha többé nem pironkodik az én népem.


27 És megtudjátok, hogy az Izráel között vagyok én, és hogy én vagyok az Úr, a ti Istenetek és nincs más! És soha többé nem pironkodik az én népem.


28 És lészen azután, hogy kiöntöm lelkemet minden testre, és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok; véneitek álmokat álmodnak; ifjaitok pedig látomásokat látnak.


29 Sőt még a szolgákra és szolgálóleányokra is kiöntöm azokban a napokban az én lelkemet.


30 És csodajeleket mutatok az égen és a földön; vért, tüzet és füstoszlopokat.


31 A nap sötétséggé válik, a hold pedig vérré, minekelőtte eljő az Úrnak nagy és rettenetes napja.


32 De mindaz, a ki az Úrnak nevét hívja segítségül, megmenekül; mert a Sion hegyén és Jeruzsálemben lészen a szabadulás, a mint megigérte az Úr, és a megszabadultak közt lesznek azok, a kiket elhí az Úr!




Joel 3


1 Mert ímé, azokon a napokon és abban az időben, a mikor meghozom Júda és Jeruzsálem fogságát:


2 Egybegyűjtöm akkor mind a pogányokat, és levezetem őket a Josafát völgyébe, és perbe szállok ott velök, az én népemért és örökségemért, az Izráelért, a melyet szétszórtak a pogányok közé, és megosztoztak az én földemen;


3 Népemre pedig sorsot vetettek; a fiút szajháért adták oda, a leányt pedig borért cserélték el, hogy ihassanak.


4 Sőt néktek is mi közötök velem, Tírus, Sidon és Filiszteának egész környéke?! Vajjon bosszút állani [jöttök-]é reám? Ha bosszút akarnátok rajtam állani, nagy hirtelen fejetekre fordítom vissza bosszútokat!


5 Mivelhogy elraboltátok ezüstömet és aranyomat, és legszebb kincsemet templomaitokba vittétek;


6 És a Júda fiait és Jeruzsálem fiait eladtátok a Jávánok fiainak, hogy messze vessétek őket határaiktól:


7 Ímé, kiindítom őket a helyből, a hova eladtátok őket, és fejetekre fordítom vissza bosszútokat.


8 És adom a ti fiaitokat és leányaitokat a Júda fiainak kezébe; azok pedig eladják őket a Sabeusoknak, a messze lakó népnek; mert [ezt] végezte az Úr.


9 Hirdessétek ezt a pogányok között; készüljetek harczra; indítsátok fel a hősöket. Járuljanak elé, jőjjenek fel mindnyájan a hadakozó férfiak!


10 Kovácsoljátok szántóvasaitokat kardokká, kaszáitokat dárdákká; mondja a beteg [is:] Hős vagyok!


11 Siessetek és jőjjetek el ti népek mindenfelől, és seregeljetek egybe! Ide vezesd Uram a te hőseidet!


12 Serkenjenek fel és jőjjenek fel a népek a Josafát völgyébe; mert ott ülök [törvényt,] hogy megítéljek minden népeket.


13 Ereszszétek néki a sarlót, mert megérett az aratni való! Jertek el, tapossatok, mert tetézve a kád, ömlenek a sajtók! Mert megsokasult az ő gonoszságuk!


14 Tömegek, tömegek! az ítélet völgyében! Mert közel van az Úrnak napja az ítélet völgyében!


15 A nap és hold elsötétednek; a csillagok bevonják fényöket;


16 Az Úr pedig megharsan a Sionról és megzendül Jeruzsálemből, és megrendülnek az egek és a föld; de az Úr az ő népének oltalma és az Izráel fiainak erőssége!


17 És megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, a ti Istenetek, a ki a Sionon lakozom, az én szent hegyemen. És szentté lészen Jeruzsálem, és idegenek nem vonulnak át többé rajta.


18 És majd azon a napon a hegyek musttal csepegnek és a halmok tejjel folynak, és a Júda minden medre bő vízzel ömledez, és forrás fakad az Úrnak házából, és megöntözi a Sittimnek völgyét.


19 Égyiptom pusztasággá lészen, Edom pedig kietlen sivataggá; a Júda fiain való erőszakosságért, mert ártatlan vért ontottak azoknak földén.


20 De a Júda örökké megmarad; Jeruzsálem is nemzetségről nemzetségre.


21 És kitisztítom vérökből, a melyből még ki nem tisztítottam, és a Sion lesz az Úr lakóhelye!

 
 
0 komment , kategória:  Joel próféta/ Ószövetség  
Címkék: szántóvasaitokat, erőszakosságért, elpusztíttatott, templomaitokba, szégyenüljetek, magasztaljátok, megszabadultak, füstoszlopokat, gazdagságukat, örvendezzetek, italáldozatot, megháborodtak, csecsszopókat, kovácsoljátok, széjjelhányta, mindenhatótól, jeruzsálemben, gyászruhákban, jeruzsálemből, megelégesztek, uralkodjanak, megrendülnek, elsötétednek, filiszteának, megosztoztak, szorongatják, száguldoznak, nemzetségről, megelégedtek, rendeletének, elraboltátok, kegyelmezett, végrehajtója, csodálatosan, isteneteknek, nemzetségnek, következő nemzetségnek, sáska meghagyott, szöcskő meghagyott, cserebogár meghagyott, oroszlán fogai, nőstény oroszláné, mező aratása, fügefa elhervadt, mezőnek minden, emberek közül, földnek minden, magvak barázdáik, gabonás házak, puszta virányait, mező minden, mező vadai,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Szép estét  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Png csokor  Fekete István - Akác  Próbálj meg ...  Szép estét  Png virág  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Szívem tiéd  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  s immár én is felragyogva, ért...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Fehér virág  Mai harmónia kártyám  Szép napot kívánok  Csak a fogyatkozás látható  Png kislány  Tanuld meg ezt a versemet  Egy hatékony szolga  Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Sose bánj semmit  A Megváltó szolgálatában  Radikális szeretet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png virág  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Bounty krémes  Png lepke  Rátalálsz  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Nem számIt  Albert Einsteinről  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Nem számIt  Őrizkednünk kell...  Őrizkednünk kell...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hazára minden embernek szükség...  Az engedelmesség miért nem vál...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png rózsa csokor  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Akarat  Adakozás  Nagyi telefonál  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Lóhere  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  A sors  Németh László tollából  Hogy lehet megtartani  Fekete-erdő desszert  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Egy maradéktalanul uralt világ  Nem számIt  Németh László tollából  Éretlen vers  Őrizkednünk kell...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Jó éjszakát  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
következő nemzetségnek, sáska meghagyott, szöcskő meghagyott, cserebogár meghagyott, oroszlán fogai, nőstény oroszláné, mező aratása, fügefa elhervadt, mezőnek minden, emberek közül, földnek minden, magvak barázdáik, gabonás házak, puszta virányait, mező minden, mező vadai, vizeknek ágyai, hegyekre ráterülő, föld olyan, lovak alakja, hegyek tetején, ütközetre kész, maga útján, gonosz miatt, oltár között, népek között, pogányok között, keleti tengerbe, nyugoti tengerbe, pusztának virányai, esőt igazság, csűrök gabonával, melyeket tönkre, melyet reátok, hold pedig, mint megigérte, megszabadultak közt, kiket elhí, mikor meghozom, melyet szétszórtak, pogányok közé, fiút szajháért, leányt pedig, hova eladtátok, messze lakó, hadakozó férfiak, aratni való, ítélet völgyében, csillagok bevonják, hegyek musttal, halmok tejjel, szántóvasaitokat, erőszakosságért, elpusztíttatott, templomaitokba, szégyenüljetek, magasztaljátok, megszabadultak, füstoszlopokat, gazdagságukat, örvendezzetek, italáldozatot, megháborodtak, csecsszopókat, kovácsoljátok, széjjelhányta, mindenhatótól, jeruzsálemben, gyászruhákban, jeruzsálemből, megelégesztek, uralkodjanak, megrendülnek, elsötétednek, filiszteának, megosztoztak, szorongatják, száguldoznak, nemzetségről, megelégedtek, rendeletének, elraboltátok, kegyelmezett, végrehajtója, csodálatosan, isteneteknek, nemzetségnek, csodajeleket, istenetekben, istenetekhez, szaggassátok, egybegyűjtöm, örökségemért, ágyasházából, gyülekezetet, szenteljétek, szenteljetek, szőlőművesek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 1279
  • e Hónap: 5657
  • e Év: 44147
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.