Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tom Marshall - Hogyan éljünk együtt érzéseinkkel?
  2012-11-20 10:24:47, kedd
 
  Lássuk, mit jelent ez érzelmi életünk területén:

Először is, az érzelmek megtisztulnak: "Tiszta szívet teremts bennem, oh Isten" - kiált a zsoltáros (Zsolt. 51:12.).. A Bibliában a szív általában az érzelmek helyére utal. Az Ap. Csel. 15:9-ből megtudjuk, hogy Isten hit által tisztítja meg a szívet. Az érzelmek megtisztulhatnak a bűn okozta elferdüléstől, hogy azzá válhassanak, aminek Isten szánta őket: a jó felé ható és a rossztól taszító erőteljes mozgatórúgókká. Gondoltad-e, hogy valaha még bízhatsz érzéseidben; hogy rájuk hagyatkozhatsz, mert Isten felé visznek?

"Mint a szarvas kívánkozik a folyóvizekre,
úgy kívánkozik az én lelkem hozzád, oh Isten!
Szomjúhozik lelkem Istenhez, az élő Istenhez..." (Zsolt. 42:2-3.)

"A te bizonyságaid az én örökségem...
mert szívemnek örömei azok.
Az állhatatlanokat gyűlölöm,
de a te törvényedet szeretem." (Zsolt. 119:111, 113.)

Másodszor, az érzelmek felszabadulhatnak. Sok embernek nem az a prob­lé­má­ja, hogy túl sok érzése van, hanem hogy túl kevés. Több az olyan ember, akinek túl ala­csony az érzelmi hőmérséklete, mint akinek túl magas. Sok-sok emberben majd­nem teljes zárlat alatt van a vonzalom és egyéb érzelmek természetes kifejezése.
Az Ezékiel 36:26-ban olvasunk egy csodálatos ígéretet, ami a Krisztusban megvalósult új szövetség része. Valódi jelentőségét általában nem is értjük meg:

"És adok néktek új szívet (érzelmeket) és új szellemet adok belétek,elveszem a kőszívet testetekből és adok néktek hússzívet."

Újszövetségi jogainkhoz tartozik, hogy az érzések köves hiánya helyett hússzívet kapunk. Más szavakkal, természetünk érző oldala felszabadulhat és egy csokor új érzelmet kapunk. Túl szép ez ahhoz, hogy igaz legyen?
Nem csak Krisztus élete van bennünk, hanem az 1 Korintus 2:16. szerint, Krisz­tus értelme is. Nem csak Krisztus értelmét kaptuk, hanem a Filippi 1:8. szerint Krisz­tus szerelmét is: Pál azt írta: "Mert bizonyságom az Isten, mely igen vá­gya­ko­zom mindnyájatok után Krisztus Jézus szerelmében." A próféta erről az új szívről be­szél. Szeretnéd, ha az Úr kivenné életedből a gátlásos kőszívet és Saját indulatait, ér­zel­mi reakcióit adná neked? Mivel Ő már megígérte, hogy ezt megteszi, megkaphatod az új szívet, az új indulatokat, mert erre a Krisztusban lévő szövetségben jogod van.

Egyszer találkoztam egy fiatalemberrel, akinek ez volt a problémája. Az apja épp akkor halt meg. Ezt a fiatalembert az a felfedezés ijesztette meg, hogy egyáltalán semmit sem érzett. Se veszteséget, se gyászt, se szeretetet -semmit. Aztán ráébredt, hogy felesége és két kisgyermeke iránt ugyanúgy nincsenek érzései. Egyáltalán semmilyen érzést nem tudott kifejezni feléjük, noha külsőleg elég jól bánt velük. Amikor találkoztunk, pszichiáter kezelte, de láthatóan valódi változás nem történt.
Ez a fiatalember és felesége eljött egyik kis hétvégi összejövetelünkre, amit otthonunkban tartottunk. Azon az estén a férj kitárta szívét az Úr előtt és elfogadta Jézust Megváltójának. Tudod, mi történt? Az Úr elvette a férfi kőszívét és új szívet adott neki. Annyit sírt, hogy már azt hittem, a kis szoba padlóját felmossa könnyeivel. Ezután gyakran eljött hozzám és elmondta, hogyan változott meg az élete. Már tudta nevettetni gyermekeit, felkapta, simogatta és szerette őket. Nagyszerű látni, hogy valaki így megelevenedik!

Jézus azt mondta:

"A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson.
Én azért jöttem, hogy életük legyen és bővölködjenek." (János 10:10.).

A megbékélt személyiségben az érzelmek nyugodtan felszabadulhatnak, hogy betöltsék igazi feladatukat, mert Isten Krisztusban visszaadta az életet az emberi szellemnek.

Hitre hangolva
Link Link Tom Marshall

Hogyan éljünk együtt érzéseinkkel? 1-2.
 
 
0 komment , kategória:  Hitre hangolva  
Címkék: megtisztulhatnak, állhatatlanokat, felszabadulhat, hagyatkozhatsz, személyiségben, fiatalemberrel, mozgatórúgókká, megelevenedik, elferdüléstől, megtisztulnak, megváltójának, bővölködjenek, újszövetségi, folyóvizekre, bizonyságaid, hőmérséklete, jelentőségét, természetünk, szövetségben, fiatalembert, érzéseinkkel, otthonunkban, találkoztunk, mindnyájatok, találkoztam, érzéseidben, testetekből, kisgyermeke, bizonyságom, veszteséget, feladatukat, válhassanak, krisztusban, indulatokat, fiatalember, szerelmében, érzelmek megtisztulnak, szív általában, érzelmek helyére, érzelmek megtisztulhatnak, rossztól taszító, szarvas kívánkozik, állhatatlanokat gyűlölöm, érzelmek felszabadulhatnak, olyan ember, érzelmi hőmérséklete, csodálatos ígéretet, kőszívet testetekből, érzések köves, próféta erről, gátlásos kőszívet, férj kitárta, Krisztus Jézus, Mivel, Jézust Megváltójának, Isten Krisztusban,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Png telefon  Sose bánj semmit  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einsteinről  Szívem  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Egy maradéktalanul uralt világ  Fekete-erdő desszert  A televizió nem a kultúrát kép...  Lóhere  Csak a fogyatkozás látható  Png fotel  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Hiányzik  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Idő  Png nő  Nagyon különös  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nem méltó hozzád  Png csokor  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A sors  Próbálj meg ...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Lóhere  Fekete-erdő desszert  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kaffka_Margit  Fekete-erdő desszert  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Akarat  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png ház  Hiányzik  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Szívem tiéd  Radikális szeretet  A kételkedés kezelése  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Makszim Gorkij gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szívem  Nem méltó hozzád 
Bejegyzés Címkék
érzelmek megtisztulnak, szív általában, érzelmek helyére, érzelmek megtisztulhatnak, rossztól taszító, szarvas kívánkozik, állhatatlanokat gyűlölöm, érzelmek felszabadulhatnak, olyan ember, érzelmi hőmérséklete, csodálatos ígéretet, kőszívet testetekből, érzések köves, próféta erről, gátlásos kőszívet, férj kitárta, férfi kőszívét, megbékélt személyiségben, érzelmek nyugodtan, emberi szellemnek, megtisztulhatnak, állhatatlanokat, felszabadulhat, hagyatkozhatsz, személyiségben, fiatalemberrel, mozgatórúgókká, megelevenedik, elferdüléstől, megtisztulnak, megváltójának, bővölködjenek, újszövetségi, folyóvizekre, bizonyságaid, hőmérséklete, jelentőségét, természetünk, szövetségben, fiatalembert, érzéseinkkel, otthonunkban, találkoztunk, mindnyájatok, találkoztam, érzéseidben, testetekből, kisgyermeke, bizonyságom, veszteséget, feladatukat, válhassanak, krisztusban, indulatokat, fiatalember, szerelmében, természetes, pszichiáter, törvényedet, szomjúhozik, megkaphatod, megvalósult, jogainkhoz, pusztítson, kívánkozik, tartottunk, érzelmeket, szeretetet, nevettetni, gyermekeit, szellemnek, kifejezése, csodálatos, könnyeivel, indulatait, visszaadta, egyáltalán, felfedezés, ijesztette, problémája, bibliában, hússzívet, szavakkal, nagyszerű, elfogadta, semmilyen, zsoltáros, szellemet, szövetség, másodszor, változott, betöltsék, simogatta, általában, szívemnek, megtudjuk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1648
  • e Hét: 3808
  • e Hónap: 14861
  • e Év: 76162
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.