Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Macskadolgok
  2010-03-05 08:01:18, péntek
 
   
 
A lakásban tartott macska számára mindenképpen biztosítsunk illemhelyet. A macska wc-je praktikus kialakítású, könnyen tisztítható, egyben higiénikus kell legyen.
A macskák tiszta állatok és elvárják, hogy illemhelyük is tiszta legyen.
Először is jelöljünk ki egy megfelelő helyet a lakásban, ahová a macska wc-t helyezzük. Praktikus okokból leggyakrabban a fürdőszobába teszik a macskatulajdonosok, mert a fürdőszobai járólapot könnyű tisztítani, adott esetben fertőtleníteni. Természetesen a lakás más pontját is kijelölhetjük, a lényeg az, hogy a macska számára mindenkor elérhető legyen. Ha kedvencünket megismertetjük vele, a kölyök macska 1-2 nap alatt rászokik a használatára.

Ma rengeteg féle toalettet vehetünk. Minimum méretük 30x40 cm legyen, hogy a macska kényelmesen elférjen benne. Létezik hagyományos alomtálca, ami leginkább egy tepsihez hasonlítható és többnyire műanyagból készül. Vannak azonban esztétikus, zárt kialakítású macska wc-k is. Ez a fajta illemhely általában két részből áll: egy aljzat és a hozzá passzoló tetőrész adja ki a házikót. Vannak olyanok is, amelyek csapóajtóval felszereltek, így a kellemetlen szagok szinte egyáltalán nem jutnak a légtérbe. Bármilyen macska wc-t is használjunk, célszerű macska alommal. Ebből is nagy választék kapható. Ezek az egészségre ártalmatlanok, megkötik a szagokat és magukba szívják a nedvességet, így az alom egy tömbben eltávolítható.
Találkozhatunk szagosított, gyönyörű hófehér kőzetekkel is, valamint tappancsbarát, csíraölő és porzásmentes változatokkal is.
Költségkímélés céljából ne próbálkozzunk otthoni megoldásokkal (homok, újságpapír, faforgács), mert a fent említett kedvező tulajdonságokkal ezek nem bírnak. Amellett, hogy nem higiénikusak, kedvencünk egészségére is károsak lehetnek.
Bármilyen alomtálca, illetve alomtípus mellett döntünk, a rendszeres tisztítás elengedhetetlen. A macskák ha már használták az almot, előfordulhat, hogy még egyszer nem piszkítanak bele, csak a tisztítás után. Az almot, illetve az alom használt részét naponta cseréljük, de időnként az alomtálcát is öblítsük át tiszta vízzel. Ne használjunk fertőtlenítőszereket, csak az alomtálca alatt és körül.
Idővel magába szívja az ammóniaszagot a tálca (főként a műanyag), ilyenkor cserélni szükséges. A műanyag alomtálcát a cica karmai is könnyen tönkreteszik. Kipróbálhatjuk a szén alapú szagmegkötő filtereket is, de különböző macskalom szagtalanító spray-k is forgalomban vannak.
Az ürülék higiénikus eltávolítása nagyon fontos, főleg az állapotos hölgyek vigyázzanak. Használhatunk hozzá alomlapátot is, amit szintén öblítsünk el használat után.
Végezetül fontos, hogy az almok tisztításakor mindig figyeljük meg az állat ürülékét, hiszen ha rendellenességet tapasztalunk, az számos betegség jele lehet.

Fressnapf.hu
 
 
0 komment , kategória:  Állaatokról  
Címkék: tulajdonságokkal, rendellenességet, elengedhetetlen, költségkímélés, találkozhatunk, fertőtleníteni, kipróbálhatjuk, megismertetjük, ammóniaszagot, leggyakrabban, természetesen, eltávolítható, változatokkal, próbálkozzunk, megoldásokkal, tappancsbarát, használhatunk, kijelölhetjük, ártalmatlanok, tisztításakor, kedvencünket, fürdőszobába, felszereltek, tönkreteszik, higiénikusak, csapóajtóval, mindenképpen, előfordulhat, használatára, hasonlítható, szagtalanító, biztosítsunk, tapasztalunk, eltávolítása, porzásmentes, kialakítású, lakásban tartott, macska wc-je, macskák tiszta, megfelelő helyet, macska wc-t, fürdőszobába teszik, fürdőszobai járólapot, macska számára, kölyök macska, macska kényelmesen, tepsihez hasonlítható, fajta illemhely, hozzá passzoló, kellemetlen szagok, egészségre ártalmatlanok, tömbben eltávolítható,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Egy hét kihagyás  Leereszkedés és olvadás  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Alvó kutya  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  képre írva  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam Krisztina b...  Az erdőterápia egészségre gyak...  Ha nyitott vagy  Sárkány  képre írva  Paul David Tripp Március 25  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti képek  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Idővel az ember megérti, hogy ...  Nárcisz  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Virágvasárnap a húsvét előtti  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Paul David Tripp Március 27  Inkább ad  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Manna OWell tollából  képre írva  Húsvéti üdvözlet !  Márciuzs 24.  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Paul David Tripp Március 26  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Rács mögé  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Heltai Jenő: Március  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Alvó baby  Alvó kutya  Ha nyitott vagy  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
lakásban tartott, macska wc-je, macskák tiszta, megfelelő helyet, macska wc-t, fürdőszobába teszik, fürdőszobai járólapot, macska számára, kölyök macska, macska kényelmesen, tepsihez hasonlítható, fajta illemhely, hozzá passzoló, kellemetlen szagok, egészségre ártalmatlanok, tömbben eltávolítható, fent említett, rendszeres tisztítás, tisztítás után, alom használt, alomtálca alatt, műanyag alomtálcát, cica karmai, szén alapú, ürülék higiénikus, állapotos hölgyek, almok tisztításakor, állat ürülékét, számos betegség, tulajdonságokkal, rendellenességet, elengedhetetlen, költségkímélés, találkozhatunk, fertőtleníteni, kipróbálhatjuk, megismertetjük, ammóniaszagot, leggyakrabban, természetesen, eltávolítható, változatokkal, próbálkozzunk, megoldásokkal, tappancsbarát, használhatunk, kijelölhetjük, ártalmatlanok, tisztításakor, kedvencünket, fürdőszobába, felszereltek, tönkreteszik, higiénikusak, csapóajtóval, mindenképpen, előfordulhat, használatára, hasonlítható, szagtalanító, biztosítsunk, tapasztalunk, eltávolítása, porzásmentes, kialakítású, tisztítható, használjunk, fürdőszobai, piszkítanak, alomlapátot, illemhelyet, egészségére, szagosított, kényelmesen, hagyományos, nedvességet, szagmegkötő, forgalomban, illemhelyük, vigyázzanak, kellemetlen, alomtálcát, használták, egészségre, kedvencünk, esztétikus, kőzetekkel, filtereket, rendszeres, újságpapír, műanyagból, higiénikus, tisztítani, egyáltalán, jelöljünk, alomtálca, bármilyen, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 137
  • e Hét: 899
  • e Hónap: 12604
  • e Év: 51605
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.