Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán: csak az emberek kerge
  2006-12-20 09:17:13, szerda
 
 
Orbán: csak az emberek kergethetik el a kormányt
2006. december 19., kedd 20:09 InfoRádió

Az egészségügyi törvények rosszak az ország számára, mert szétverik a ma működő rendszert - mondta a Fidesz elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Orbán Viktor szerint a kormány az egészségügyet olyan üzleti köröknek szolgáltatja ki, amelyeket nem szabadna "odaengedni".

A következő időszakban a társadalombiztosítás egyfajta privatizációja kerül majd előtérbe. Komoly üzletemberek és érdekkörök nyilatkoznak majd arról, mekkora jótétemény lesz az a lakosság számára. Ez szemenszedett hazugság lesz - jelentette ki a politikus.

Orbán Viktor hozzátette, hogy a kormány nem védi, hanem felkínálja az állami vagyont.

A miniszterelnökkel kapcsolatos fideszes és kereszténydemokrata bojkottol kapcsolatban közölte: nem befolyásolja őket, hogy a "szóban forgó urat" zavarja-e eljárásuk.

A bojkottra azért van szükség, mert a becsületes demokrata nem működhet együtt olyan emberrel, aki veszélyezteti a demokráciát, becsapja a választóit, rendőri eszközöket vet be a vele szemben tiltakozókkal - mondta Orbán Viktor.

Közölte: az igazán fontos probléma az, hogy a kormány szakított azzal az egyetértéssel és konszenzussal, amely 1990 óta megvolt a magyar politikában, vagyis azzal, hogy az európai fejlődési modellt kell követni.

A konszenzus a társadalomfejlődésről alkotott nézetekben állt fenn. A szolidaritáson alapuló fejlődési modell a legszegényebbeknek is esélyt kíván adni, Magyarországon azonban ma kettészakad a társadalom - mondta a Fidesz elnöke.

A politikus úgy vélekedett, hogy lesz majd európai szintű oktatás és egészségügyi ellátás azoknak, akik azt meg tudják fizetni.

Orbán Viktor hozzátette: bojkottjuknak van eredménye, mert minden nap szimbolikusan nyilvánvalóvá teszi, hogy az embereket nem lehet becsapni, a demokrácia az elszámolásra és az elszámoltatásra épül.

A pártelnök nem kívánta kommentálni Sólyom László államfő megjegyzését, miszerint az ellenzéknek nem kellene ennyire sűrűn alkalmaznia a parlamenti kivonulás eszközét.

A jövő évi költségvetésről azt mondta, hogy az megélhetési válságba sodor majd több százezer családot.

Sok százezer család számára újszerű élmény lesz, hogy a hónap végén nem tudják kifizetni a számlát, nem tudják kiváltani a gyógyszert, a fiatalok azért nem tanulhatnak tovább, mert nincs pénzük a tandíjra és nem tudnak egy hónapban többször is orvoshoz menni a vizitdíj miatt - tette hozzá a volt kormányfő.

Orbán Viktor szerint a középosztályból nagyon sokan csúsznak le majd abba a világba, ahol a hónap végén adóssággal küszködnek az emberek.

A konzervatív gondolkodás szerint csak akkor kell valamit megváltoztatni, ha a lépés jobb életkörülményeket teremt. Európa baloldala, és benne a magyar baloldal, nem így gondolkozik, olyan célokat tűz ki, amelyekre állandóan törekedni akar - közölte a Fidesz vezetője.

Hozzátette: az ezzel egyet nem értőket maradinak nevezik.

Az nem reform, amelytől nem lesz jobb az embereknek. A magyar egészségügyi rendszer például európai csoda. A GDP nagyjából 5,5 százalékát költjük rá, és mégis képes elfogadható ellátást nyújtani az embereknek. Ha még két százaléknyi pénzt kapna, akkor olyan minőségi változás menne végbe, amelyet ma el sem tudunk képzelni - mondta Orbán Viktor.

A politikus úgy vélekedett, hogy ennek forrása lehetne a kormány által beharangozott 8.000 eurónyi európai uniós forrás.

Hozzátette: a kabinet azzal is súlyos gondokat okoz, hogy nem tud kormányozni.

Nem lehet orvosolni a Magyarország gondjait azzal, hogy növelik a munkanélküliséget. Minden olyan gazdaságpolitika, amely tudomásul veszi a munkanélküliség növekedését, elhibázott - vélekedett Orbán Viktor.

Hozzáfűzte, hogy a kormány által preferált rászorultsági alapon működtetett szociálpolitika is igazságtalanságokat szül.

A családi alapú és néhány esetben az alanyi jogú szociálpolitika több igazságot hozna - mondta a politikus.

Orbán Viktor szerint a Fidesz által kezdeményezett népszavazás sikeres lesz, ha a referendum által érintett kérdésekben a kormány visszakozni kényszerül.

A Fidesznek semmilyen eszköze ahhoz, hogy a kabinetet távozásra bírja, csak az emberek kergethetik el ezt a kormányt - jelentette ki.

A demokratikus meggyőződésű képviselőknek az a dolga, hogy a kormánnyal szembeni indokolt elégedetlenség ne lépje át a törvényesség határát, hanem öltsön alkotmányos formát - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Orbán Viktor egy kérdésre elmondta, hogy a közérdekű adatok meghamisítása miatt a kormány ellen benyújtott feljelentésüket az ügyészség első fokon elutasította.

Az a papíros, amelyet az ügyészség előállított és megküldött a Fidesznek, sok kívánnivalót hagy maga után. Szaga volt a papírnak - mondta a Fidesz elnöke.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gazdaságpolitika, költségvetésről, munkanélküliség, szociálpolitika, elszámoltatásra, középosztályból, feljelentésüket, elégedetlenség, szolidaritáson, megváltoztatni, kezdeményezett, privatizációja, magyarországon, bojkottjuknak, beharangozott, meghamisítása, egészségügyet, szimbolikusan, képviselőknek, veszélyezteti, tiltakozókkal, szemenszedett, rászorultsági, konszenzussal, egyetértéssel, nyilvánvalóvá, kívánnivalót, befolyásolja, kapcsolatban, nyilatkoznak, egészségügyi, üzletemberek, elutasította, magyarország, megjegyzését, szolgáltatja, emberek kergethetik, egészségügyi törvények, ország számára, egészségügyet olyan, következő időszakban, állami vagyont, miniszterelnökkel kapcsolatos, bojkottra azért, becsületes demokrata, vele szemben, igazán fontos, kormány szakított, magyar politikában, európai fejlődési, szolidaritáson alapuló, elszámoltatásra épül, InfoRádió Aréna, Orbán Viktor, Sólyom László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szívem  Ne kapaszkodj magasabbra,  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A sors  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Őrizkednünk kell...  Reggel van  Sokan azt tartják  Png csokor  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Egy lelki imádság  Szép estét kedves látogatóimna...  Sose bánj semmit  A másik dolog,  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nagyi telefonál  Örülök, hogy látlak!  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Nagyon különös  Nem méltó hozzád  Tanuld meg ezt a versemet  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Szép napot kívánok  A boldog családok mind hasonló...  Paul David Tripp Április 20  Mindig jusson idő nevetni  Nem méltó hozzád  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  A sors  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Png kutya  Alvó cicák  Nagyi telefonál  Örülök, hogy látlak!  Adakozás  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Png virág  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Idő  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Zilahy Lajos gondolata  képre írva  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  képre írva  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 20  Popper Péter szavai  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Őrizkednünk kell...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Neked tudnod kell  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Png csokor  A Megváltó szolgálatában 
Bejegyzés Címkék
emberek kergethetik, egészségügyi törvények, ország számára, egészségügyet olyan, következő időszakban, állami vagyont, miniszterelnökkel kapcsolatos, bojkottra azért, becsületes demokrata, vele szemben, igazán fontos, kormány szakított, magyar politikában, európai fejlődési, szolidaritáson alapuló, elszámoltatásra épül, parlamenti kivonulás, megélhetési válságba, hónap végén, fiatalok azért, hónapban többször, vizitdíj miatt, volt kormányfő, középosztályból nagyon, konzervatív gondolkodás, lépés jobb, magyar baloldal, ezzel egyet, magyar egészségügyi, kormány által, kabinet azzal, munkanélküliség növekedését, családi alapú, alanyi jogú, referendum által, kormány visszakozni, kabinetet távozásra, demokratikus meggyőződésű, kormánnyal szembeni, törvényesség határát, ellenzéki politikus, kérdésre elmondta, közérdekű adatok, kormány ellen, ügyészség első, ügyészség előállított, gazdaságpolitika, költségvetésről, munkanélküliség, szociálpolitika, elszámoltatásra, középosztályból, feljelentésüket, elégedetlenség, szolidaritáson, megváltoztatni, kezdeményezett, privatizációja, magyarországon, bojkottjuknak, beharangozott, meghamisítása, egészségügyet, szimbolikusan, képviselőknek, veszélyezteti, tiltakozókkal, szemenszedett, rászorultsági, konszenzussal, egyetértéssel, nyilvánvalóvá, kívánnivalót, befolyásolja, kapcsolatban, nyilatkoznak, egészségügyi, üzletemberek, elutasította, magyarország, megjegyzését, szolgáltatja, meggyőződésű, törvényesség, elszámolásra, demokratikus, kettészakad, ellenzéknek, politikában, kommentálni, megélhetési, alkalmaznia, növekedését, kapcsolatos, gondolkozik, elfogadható, gondolkodás, konzervatív, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.