Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lipusz Zsolt: Néhány gondolat
  2009-04-01 19:51:36, szerda
 
  Lipusz Zsolt: Néhány gondolat a cigánykérdésről

2009-03-29. 14:23 Kuruc.info

A saját korában első számú európai hatalmi tényezőnek számító, magyar és német-római király, Luxemburgi Zsigmond által összehívott konstanzi zsinaton (1414-1418) a végéhez közeledve új, különleges népvándorlásról adtak hírt a Német Birodalom különböző tartományaiból. Különös, ázsiai eredetű nép tűnt fel Kelet-Európában, szekereken érkeztek, akár a cseh huszita harcosok, magukat indiaiaknak nevezték. Mint a krónikás írja: "sok száz szekéren jöttek, királyuk vezetése alatt. Saját nyelvüket beszélték, saját törvényeiknek engedelmeskedtek. Mindenféle mesterségben és művészetekben való jártasságokban tűntek ki, de mindközönségesen nem akartak dolgozni."

Ez a cigányáradat első hitelt érdemlő, történetírói regisztrálása Európa évkönyvében, anno 1418. Ám a cigányinvázió megállíthatatlannak bizonyult. Amikor a cigányok szekerei elérték az akkori francia-német határt, az ottani lakosság megjelenésüket riasztó jelnek tekintette - a harci szekereken érkező és mindent elpusztító huszitáknak vélték őket. Így maradt rajta a cigányokon mindmáig, francia nyelven egyébként a cseheket jelentő "bohémien" megjelölés. Ugyanígy az angolban a "Bohemian" szó jelentése a "cseh" mellett, "bohém, csavargó." Ezektől az esztendőktől kezdve egyre gyakrabban szerepelnek az európai krónikákban a cigányokról szóló történetek. Súlyos valóságalapja van Victor Hugo híres, A párizsi Notre Dame című, a középkori Franciaországban játszódó regényének is, amelyben vándorcigányok a legválogatottabb bűncselekményeket, köztük gyermekrablást követnek el.

Vándorló, a más magántulajdonát semmibe vevő életformájuk a 20. századig lényegében semmit sem változott. Saját szememmel győződhettem meg arról, hogy bizony vándorcigányok ekhós karavánjai járják a civilizált nyugat-európai állam, Franciaország útjait még napjainkban is. Ami a helyzet - rendkívül tragikus - magyarországi vonatkozásait illeti, az alábbiakat ajánlom minden tisztán gondolkodó honfitársunk figyelmébe:

1) Minden jövevény, nomád nép, etnikum (jász, besenyő, kun, török stb.) a honfoglalás óta asszimilálódott, integrálódott a magyarsághoz, a cigányság kivételével. Ez történelmi tény, civilizációs kudarc, nem pedig ostoba minősítés kérdése. Csaknem 600 esztendő sem volt elegendő, hogy a cigányság a civilizált európai viselkedésformát, mentalitást és kultúrát elsajátítsa. Erről a problémáról beszélnünk kell, őszintén, szadeszes terrorideológia nélkül... Miért nem tudott a cigányság Európa egyetlen "nyugati" társadalmába sem integrálódni, noha alapvetően a világtörténelem legtoleránsabb, leginkább befogadó társadalmairól van szó? Ezek a társadalmak inkább önmagukat nyilvánították a felvilágosodás (értsd: elsötétülés) óta kirekesztőnek, mintsem rájuk süthették volna a faji megkülönböztetés béklyóját.

2) A trianoni maradékország azon régióiban,melyekben a cigányság lassan többségbe kerül (Cserehát,Észak-Abaúj, Észak-Nógrád stb.), vajon miért szűnt meg minden normális, civilizált emberi élet lehetősége? Miért nem folyik e településeken gazdálkodás, az udvarokat miért veri fel a gaz, a házak ablakain miért fúj be télen-nyáron a szél? Miért nem lehet e helyeken vetni, ültetni, gazdálkodni, normális családi életteret teremteni? Miért van az, hogy ezeken a településeken a mindent átható, bénító, zsigeri halálfélelem lett az úr, akár a középkori haláltánc-jelenetekben? Miért menekül innen minden magyar fiatal? Miért nem lehet az ország ezen régióiban békében és nyugalomban élni?

3) Miért van az, hogy cigányok követnek el hihetetlen bestialitással élet elleni bűncselekményeket? A hazai börtönviszonyokat - megbízható, bennfentes források alapján ismerő informátorunk közlése alapján - elemezve megállapítható, hogy az erőszakos bűnelkövetők mintegy 80%-a cigány származású. Mindez csupán a politikai korrektség nevezetű elmebaj okán nem derülhet ki, s nem kaphat nagy nyilvánosságot... A PC jegyében lehet az ún. magyar értelmiséget még néhány évig szellemi vakvágányra terelni, azonban a tény az csak tény marad: hazánk cigány többségű régióiban az öncélú gyilkosság afféle kulturális tradícióvá vált, ok, indíték nélkül, bárkit, bármikor és bárhol meg lehet ölni. Apropó, politikai korrektség. A dolgokat a nevükön kell neveznünk, így az ún. értelmiségnek meg a "fősodratú médiá"-nak nem kellene örökösen romát mondania a cigány helyett. Minden népnek van egy saját, önmaga által használt megnevezése, s egy másik, a környező népek által adott népneve. Így a cigányok nevezhetik önmagukat romáknak, de mi, magyarok nem, mint ahogyan a németeket sem mondjuk "Deutsch"-oknak, vagy az angolokat sem "English"-eknek.

4) Egy régióban a történelem során bármely etnikum többségbe kerülhet. Arra azonban aligha van példa, hogy egy élősködő populáció az éppen agonizáló hatalom busás pénzügyi juttatásai (segélyek) közepette is, teljesen lezüllessze, normális emberi élet folytatására teljességgel alkalmatlanná tegye az adott környéket, rettegésben tartva s megöléssel fenyegetve ott akár 90 éves öregasszonyokat is "csak úgy" alapon.

Genetikai és biológiai tényekről nincs értelme vitatkozni, mint ahogyan arról sem, miért nem vagyunk (sohasem voltunk) finnugorok. A cigánykérdés a mai magyar valóság legsúlyosabb, beláthatatlan következményekkel, polgárháborúval fenyegető kérdése. Aki ezt bármilyen egalitárius, egyenlősítő ideológiára hivatkozva, struccpolitikát folytatva nem akarja látni, az vagy gazember, vagy SZDSZ-es. Az ún. rasszizmussal a legkevésbé sem vádolható, klasszikus, szabadelvű, 19. századi alapelveket valló Jókai írja Mire megvénülünk című regényében a cigányokról: "Ez a faj gyáva. Ha valahol megizenik neki a háborút, onnan eltakarodik, csak addig mer garázdálkodni, amíg tapasztalja, hogy félnek tőle. Valóságos farkastermészet. Széttép, ha védtelenül kaphat, de egy égő csóvával csapatostól elkergetheted." Eljött az ideje a megvilágosító tűzgyújtásnak.

Lipusz Zsolt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: viselkedésformát, engedelmeskedtek, megkülönböztetés, mindközönségesen, legválogatottabb, franciaországban, öregasszonyokat, népvándorlásról, világtörténelem, magántulajdonát, struccpolitikát, asszimilálódott, polgárháborúval, farkastermészet, terrorideológia, cigánykérdésről, tartományaiból, bestialitással, megjelenésüket, nyilvánosságot, társadalmairól, legtoleránsabb, vándorcigányok, nyilvánították, jártasságokban, felvilágosodás, megállapítható, gyermekrablást, maradékország, franciaország, garázdálkodni, rasszizmussal, alkalmatlanná, regisztrálása, integrálódott, művészetekben, saját korában, végéhez közeledve, cseh huszita, krónikás írja, cigányáradat első, cigányok szekerei, akkori francia-német, ottani lakosság, harci szekereken, cigányokon mindmáig, cseheket jelentő, esztendőktől kezdve, európai krónikákban, cigányokról szóló, párizsi Notre, középkori Franciaországban, Lipusz Zsolt, Luxemburgi Zsigmond, Német Birodalom, Victor Hugo, Notre Dame,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Paul David Tripp Április 13  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  képre írva  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Spenót fasírttal  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Különleges  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Borzasztó  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Minden tavaszból őrizz..  Walter Chrysler mondta  Tavaszi este  Vito Giaquinto gondolata  Pitypang szökőkút  Töröld le  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Annyira tisztelem a szabadságo...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Szép estét  Baranyi Ferenc - N i n c s  Anyámról való emlékek  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Alvó kislány  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Minden tavaszból őrizz..  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Csend  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Alvó cica  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  James Allen  Vidámság  Zilahy Lajos gondolata  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Isten hűségének mértéke  Isten hűségének mértéke  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Tanmese  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Vito Giaquinto gondolata  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam Mírjam bará...  "Ez egy csoda"  Szívek  Az ember emlékekből áll  Isten hűségének mértéke  képre írva  Facebookon kaptam  Csend  Jó éjszakát  Borzasztó  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Szép estét kedves látogatóimna...  Tanácsok egy pszichológustól  Pitypang szökőkút  A pitypang legendája  Latinovits Zoltán tollából 
Bejegyzés Címkék
saját korában, végéhez közeledve, cseh huszita, krónikás írja, cigányáradat első, cigányok szekerei, akkori francia-német, ottani lakosság, harci szekereken, cigányokon mindmáig, cseheket jelentő, esztendőktől kezdve, európai krónikákban, cigányokról szóló, párizsi Notre, középkori Franciaországban, legválogatottabb bűncselekményeket, civilizált nyugat-európai, alábbiakat ajánlom, cigányság kivételével, civilizált európai, problémáról beszélnünk, cigányság Európa, világtörténelem legtoleránsabb, társadalmak inkább, faji megkülönböztetés, trianoni maradékország, cigányság lassan, udvarokat miért, házak ablakain, mindent átható, ország ezen, hazai börtönviszonyokat, erőszakos bűnelkövetők, politikai korrektség, csak tény, öncélú gyilkosság, nevükön kell, cigány helyett, környező népek, cigányok nevezhetik, történelem során, élősködő populáció, éppen agonizáló, adott környéket, vagy gazember, megvilágosító tűzgyújtásnak, viselkedésformát, engedelmeskedtek, megkülönböztetés, mindközönségesen, legválogatottabb, franciaországban, öregasszonyokat, népvándorlásról, világtörténelem, magántulajdonát, struccpolitikát, asszimilálódott, polgárháborúval, farkastermészet, terrorideológia, cigánykérdésről, tartományaiból, bestialitással, megjelenésüket, nyilvánosságot, társadalmairól, legtoleránsabb, vándorcigányok, nyilvánították, jártasságokban, felvilágosodás, megállapítható, gyermekrablást, maradékország, franciaország, garázdálkodni, rasszizmussal, alkalmatlanná, regisztrálása, integrálódott, művészetekben, cigányinvázió, magyarországi, vonatkozásait, törvényeiknek, beláthatatlan, kirekesztőnek, településeken, megvilágosító, tűzgyújtásnak, valóságalapja, elkergetheted, informátorunk, értelmiségnek, cigányáradat, társadalmába, életformájuk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 218
  • e Hét: 2140
  • e Hónap: 5885
  • e Év: 159381
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.