Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nyílt levél Lendvai Ildikó kép
  2009-04-05 11:11:24, vasárnap
 
  2009. április 4.
Nyílt levél Lendvai Ildikó képviselő asszonynak

Mottó: ,, Nem én kiáltok, a föld dübörög,..."
/ József Attila: Nem én kiáltok /

Közeledik a Költészet Napja --- hallgassunk a költőkre!

Tisztelt Lendvai Ildikó!

Szeretném felhívni figyelmét arra, hogy a legutóbbi választásoknál Ön, mint egyéni képviselő került be a Parlamentbe! Így, Budapest XXII. kerületének lakóit képviseli minden döntésében. Ahhoz, hogy engem is képviselni tudjon, szükséges, hogy megismerje véleményemet. Ezért kérem, olvassa el figyelmesen levelemet!

,,Tény, hogy a lelkiismeret betegségei, a jó és a rossz iránti közöny, s a lelkiismeret tévedései nagy veszélyt jelentenek az ember számára. Közvetett módon ez a társadalmat is fenyegeti, mert a társadalom erkölcsi szintje végső soron az emberi lelkiismerettől függ." (II. János Pál pápa)

Az MSZP új miniszterelnök - jelöltje, Bajnai Gordon, olyan ember, akinek kezéhez becsületes magyar állattenyésztők vére tapad. Nem nevezhetjük megfelelő erkölcsi mércének azt, amit már 1844-ben Petőfi Sándor János vitéze is elutasított. Bizonyára ön, és pártjának tagjai is olvasták János vitéz vívódását, amikor ott állt a zsiványok által szerezett pénz előtt. Akkor a főhős így szólt:

,,Tán minden darabhoz vérfoltok ragadtak,
S én ilyen kincsekkel legyek boldog, gazdag?

Hozzájok sem nyúlok... azt én nem tehetem,
Nincs elromolva a lelkiismeretem. ..."

(Petőfi Sándor János vitéz 6. fejezet )

Önök pedig azt várnák el, hogy mi most támogassuk egy olyan ember jelölését, aki még csak meg sem bánta tettét, hanem boldogan él azzal a pénzzel, amit akkor megszerzett?

Radnóti Miklós is hasonló helyzetet ír le, mint amilyenbe az elkeseredett állattenyésztők kerültek:

,, Oly korban éltem én e földön,
mikor gyermeknek átok volt az anyja,
s az asszony boldog volt, ha elvetélt,
az élő irigylé a férges síri holtat,
míg habzott asztalán a sűrű méregoldat."

(Radnóti Miklós: Töredék 1944)

Akkor most legyünk boldogok, hogy visszatért az az idő, amit sokan inkább elfelejteni szeretnének? Önnek és pártjának tényleg az az érdeke, hogy ne előre, hanem visszafelé menjen az idő kereke?

Érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy milyen példát, erkölcsi mércét mutatnak nekünk a politikusok; azok, aki az ország sorsáról döntenek.

A jelenlegi miniszterelnök be is vallotta, hogy hazudott. Mindenki azt gondolhatja ezek után, ha neki lehet, másnak sem tilos. Csakhogy a kisembereket megbüntetik, ha nem készítik el időben adóbevallásukat, ha lopni, csalni vagy hazudni szeretnének. Akkor most ki dönti el, hogy kinek szabad és kinek nem?

Pilinszky János azt írja: ,, A szeretet a legpontosabb diagnoszta." (Egy lírikus naplójából) És itt most megint igaza van a költőnek. Ha én, mint szülő igazán szeretem a gyerekemet, akkor először a magam szájától fogom elvonni a falatot. Csak ha ez nem bizonyul elegendőnek, akkor állok szeretteim elé, hogy baj van, és ,, sanyargatom" őket is. Ön és pártja azt állítják, hogy a magyar nép érdeke az újabb megszorító csomag. Kérdezem én: Miért nem a saját fizetésük csökkentésével kezdik? Miért nem mondanak le költségtérítésükről? Miért már megint a kisemberek életkörülményeit akarják tovább rontani?

Itt, Nagytétényben él egy idős asszony. (Nem hiszem, hogy hallott róla, holott ez is az ön választókörzete....) 1914-ben született, végigélte az I. és a II. világháborút, az 1956-os forradalmat. Élete csupa munka, újjáépítés, hit volt abban, hogy az országnak lesz szép és jó jövője. Szerintem kezet kellene neki és kortársainak csókolnunk a rengeteg munkáért, amit értünk tettek .Most meg éppen tőle akarják megvonni a 13. havi nyugdíjat?

,,Ez hát a jutalma száz meg száz életnek,
Hogy a megmentőnek alamizsnát vetnek -"

(Arany János: Toldi IX. ének )

Azt hiszem kicsit szégyellniük kellene magukat! Arany János 1846-ban vetette papírra e sorokat. Tényleg ennyire semmi nem változott azóta?

Végül egy utolsó észrevétel. Természetesen ez is egy költőnktől való.

,,Hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van
...
nemcsak a szögesdrótban,
nemcsak a könyvsorokban
szögesdrótnál jobban
butító szólamokban;"

(Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról)

A legnagyobb baja az MSZP jelenlegi politikájának, hogy felcserélte a célt és az eszközt. A gazdasági fejlődés eszköze kell, hogy legyen a jóléti társadalom megteremtésének. Jelenleg azonban azt próbálják elhitetni velünk, hogy életünk célja semmi más, mint a gazdasági fejlődés megteremtése, fenntartása. Ennek a célnak rendelik alá minden döntésüket. És nem nagyon értik, ha az emberek ezt nem akarják elfogadni, mert mi egy élhető MAGYARORSZÁGOT szeretnénk, ahol az a jó, ami valóban jó. Ahol olyan erkölcsi mérce van, amely mindenki számára egyenlő jogokat biztosít.

Mi itt, Nagytétényben jó néhányan elkeseredtünk a jelenlegi helyzet láttán. Szeretném, ha átérezné problémáinkat! Szeretném, ha felelős döntést tudna hozni a megfelelő időben!

És szeretném, ha hallgatna a költőkre, mert higgye el, gyakran igazuk van!

Hiszen ma is igazak József Attila sorai is:

,,Hiába fürösztöd önmagadban,
Csak másban moshatod meg arcodat.
.....
Akár borzalmas, akár nagyszerű,
Nem én kiáltok, a föld dübörög."

Tisztelettel:

Boronkai Zsuzsanna
a KÖZ alkalmazottja ( ált. iskolai tanár)
Bp. XXII. kerületének választópolgára

http://mkdsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=13933&Itemi d=202
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: életkörülményeit, választókörzete, állattenyésztők, adóbevallásukat, lelkiismerettől, választópolgára, megteremtésének, lelkiismeretem, választásoknál, csökkentésével, miniszterelnök, magyarországot, zsarnokságról, természetesen, elkeseredtünk, alkalmazottja, elgondolkozni, politikájának, szögesdrótnál, nagytétényben, szögesdrótban, könyvsorokban, problémáinkat, megteremtése, véleményemet, világháborút, legpontosabb, elkeseredett, szégyellniük, lelkiismeret, tisztelettel, kisembereket, kortársainak, szeretnének, elutasított, nevezhetjük, föld dübörög, legutóbbi választásoknál, lelkiismeret betegségei, rossz iránti, lelkiismeret tévedései, ember számára, társadalom erkölcsi, emberi lelkiismerettől, zsiványok által, olyan ember, elkeseredett állattenyésztők, asszony boldog, férges síri, sűrű méregoldat, ország sorsáról, jelenlegi miniszterelnök, Lendvai Ildikó, József Attila, Költészet Napja, Tisztelt Lendvai Ildikó, Budapest XXII, János Pál, Bajnai Gordon, Petőfi Sándor János, Radnóti Miklós, Pilinszky János, Arany János, Illyés Gyula, Boronkai Zsuzsanna,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Ismeretlen: Ikarusz monda  Vannak emberek  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Márai Sándor tollából  Jánosházy György: Fogd a kezem  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  40 felett  Paul David Tripp Április 14  Jó éjszakát  József Attila – Keresek ...  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Tanmese  Töröld le  Dóró Sándor: Embernek maradni  A sorsod  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Jó éjszakát  IGEN így  Töröld le  Facebookon kaptam  Szívek  Otthon  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Szabó T. Anna - Pitypang  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Jó éjszakát  Andrássy Réka - A bolond Böske  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Martin Buber, A haszidim meséi  Alvó kislány  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Emlékezz  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Van néhány kérdés, amin gondol...  Paul David Tripp Április 15  Szép estét kedves látogatóimn...  Esterházy Péterre emlékezünk  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Szép estét  A Magyar Költészet napja alkal...  jó reggelt  Segíts neki dicsérni Téged  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t... 
Bejegyzés Címkék
föld dübörög, legutóbbi választásoknál, lelkiismeret betegségei, rossz iránti, lelkiismeret tévedései, ember számára, társadalom erkölcsi, emberi lelkiismerettől, zsiványok által, olyan ember, elkeseredett állattenyésztők, asszony boldog, férges síri, sűrű méregoldat, ország sorsáról, jelenlegi miniszterelnök, kisembereket megbüntetik, legpontosabb diagnoszta, lírikus naplójából, magam szájától, újabb megszorító, saját fizetésük, kisemberek életkörülményeit, idős asszony, 1956-os forradalmat, országnak lesz, rengeteg munkáért, jutalma száz, megmentőnek alamizsnát, utolsó észrevétel, költőnktől való, legnagyobb baja, gazdasági fejlődés, jóléti társadalom, célnak rendelik, élhető MAGYARORSZÁGOT, jelenlegi helyzet, megfelelő időben, életkörülményeit, választókörzete, állattenyésztők, adóbevallásukat, lelkiismerettől, választópolgára, megteremtésének, lelkiismeretem, választásoknál, csökkentésével, miniszterelnök, magyarországot, zsarnokságról, természetesen, elkeseredtünk, alkalmazottja, elgondolkozni, politikájának, szögesdrótnál, nagytétényben, szögesdrótban, könyvsorokban, problémáinkat, megteremtése, véleményemet, világháborút, legpontosabb, elkeseredett, szégyellniük, lelkiismeret, tisztelettel, kisembereket, kortársainak, szeretnének, elutasított, nevezhetjük, sanyargatom, elegendőnek, társadalmat, felcserélte, figyelmesen, fenntartása, szólamokban, megbüntetik, forradalmat, gondolhatja, parlamentbe, politikusok, megszerzett, elfelejteni, megmentőnek, kerületének, hallgassunk, csókolnunk, támogassuk, gyermeknek, legnagyobb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 283
  • e Hét: 4047
  • e Hónap: 7792
  • e Év: 161288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.