Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hivatalos: Bajnai a minisztere
  2009-04-05 16:18:47, vasárnap
 
 
Hivatalos: Bajnai a miniszterelnök-jelölt

Az MSZP vasárnapi rendkívüli kongresszusán a küldöttek a leadott 591 szavazatból 546 szavazattal megválasztották Bajnai Gordont miniszterelnök-jelöltnek, 536 szavazattal pedig Lendvai Ildikót az MSZP elnökének.


13.50 óra: Hivatalosan is Bajnai Gordon a miniszterelnök-jelölt, Lendvai Ildikó az MSZP elnöke

Az MSZP vasárnapi rendkívüli kongresszusán a küldöttek a leadott 591 szavazatból 546 szavazattal megválasztották Bajnai Gordont miniszterelnök-jelöltnek, 536 szavazattal pedig Lendvai Ildikót az MSZP elnökének. Az eredményeket Gyurcsány Ferenc leköszönő pártelnök-miniszterelnök ismertette a kongresszussal, aki búcsúbeszédében leszögezte: a sors ajándékának tekinti, hogy miniszterelnök lehetett és megköszönte az MSZP szavazóink és a párt tagjainak is a támogatást. Gyurcsány hozzátette: bár sokan bíztatták rá, de nem alakít új pártot, az MSZP-t segíti a jövőben is.

Gyurcsány Ferenc megerősítette: nincs benne sértettség, harag vagy bántódás, mindenért kárpótolta, hogy szolgálhatta az országot. A leköszönő pártelnök elmondta: az MSZP-nek kettős kihívással kell szembenéznie. Egyrészt támogatnia kell Bajnai Gordon kormányát, ami nem lesz könnyű. Másrészt pedig meg kell óvni Magyarországot a jobboldal egy részétől, amely ha hatalomra jut, "annak csúnya vége lesz."

Gyurcsány hozzátette: jó ideig nem beszél nyilvánosan, mert szerinte az a jó, ha most azok beszélnek, akiknek igazi felelősségük van. A távozó miniszterelnök ugyanakkor hangsúlyozta: pár hét pihenés után újra beleveti magát a munkába és dolgozni fog Magyarországért és a baloldal együttartásáért.

A megválasztott miniszterelnök-jelölt, Bajnai Gordon megköszönte a kongresszusnak a bizalmat, a lehetőséget, és azt is, hogy a támogatással a kongresszus is részt vállal a következő egy év felelősségéből.

Lendvai Ildikó megválasztott pártelnök és leköszönő frakcióvezető bejelentette: a kongresszus határozatban kéri fel a frakciót arra, hogy támogassák Bajnai Gordon miniszterelnökké választását.

A kongresszus zárásaként a küdöttek elénekelték az Internacionálét.

12.30 óra: Lendvai a hivatalos pártelnök-jelölt

Hivatalosan is bejelentették az MSZP vasárnapi rendkívüli kongresszusán, hogy Lendvai Ildikó az egytelen jelölt a pártelnöki posztra a leköszönő Gyurcsány Ferenc helyére. A kongresszus zárt üléssel folytatódik, ahol a küldöttek szavaznak Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltségéről illetve Lendvai Ildikó pártelnökségéről.

Lendvai Ildikó beszédében elismerte: az elmúlt két hétben az MSZP rosszabb arcát mutatta, és ezért elnézést kért a szavazóktól. Lendvai Ildikó hosszasan méltatta a leköszönő Gyurcsány Ferencet, aki ha kellett "egyedül végzett több munkát, rohant a gépháztól a hajóhídig és vissza és végső esetben saját magát gyújtotta fel, hogy az legyen a fűtőanyag" - fogalmazott Lendvai Ildikó.

A pártelnök-jelölt szerint ha Gyurcsány Ferenc úgy akarná, akkor az érte rajongók elfordulnának az MSZP-től és bárhová követnék, de mégsem teszi ezt.

Lendvai Ildikó kézfaltartással megszavaztatta a küldöttekkel, hogy megválasztása esetén Szekeres Imrével és Kiss Péterrel közösen egy három fős ügyvezetést hoznak létre a következő tisztújításig. Mindamellett Lendvai Ildikó megerősítette, hogy lemond a frakcióvezetői posztról és Mesterházy Attilát javasolja maga helyett, illetve azt, hogy Gyurcsány Ferencet felkérik a Táncsics Alapítvány vezetésére, amelynek vezetéséről lemond a jelenlegi elnök Lamperth Mónika.

12.10 óra: Bajnai Gordon hangsúlyozta: Magyarországnak nincs elvesztegetni való ideje. Az embereknek aközött kell válaszataniuk, hogy elveszítik az állásukat, vagy lemondanak a fizetésük egy részéről. "Ha mi nem kezeljük a válságot, akkor majd az kezel minket, és az sokkal keményebb lesz" - fogalmazott a leendő miniszterelnök.

Bajnai Gordon hozzátette: nem a valóságot akarja szépíteni, hanem a válságot akarja kezelni, amihez muszáj lesz néha kegyetlen mondatokat is kimondani. "Inkább kevés oroszlánra, mint sok nyúlra van szükségem" - mondta a jelölt. A programmal kapcsolatban hozzátette: a már ismert megszorításokon kívül a többi rész sem osztogatás, de olyan lépések, amelyek élénkítik a gazdaságot, és a munkát helyezik a középpontba. Bajnai Gordon leszögezte: az út végén a magyar euró van, ami "lehet, hogy kicsit kicsi lesz és sárga is, de nem lesz savanyú, és a miénk lesz."

Bajnai Gordon elmondta: jelenleg annyira megosztott az ország, mintha nem is egy nemzet lenne, mert egy évtizede "felzabálja" az emberek életét a pártpolitika. A válságnak ugyanakkor nincs világnézete, ezért a válságkezelő programnak sem lesz. A leendő miniszterelnök elmondta: minden belpolitikai vita százmillió forintokba és munkahelyek ezreibe kerül az országnak.

11.45 óra: Bajnai: Kapus vagyok, védeni fogok, nem cselezni!

Kivezetni Magyarországot a válságból, védeni a munkahelyeket, a családok otthonait és egyben tartani Magyarországot - ezek Bajnai Gordon leendő miniszterelnök céljai a következő egy évre. Bajnai Gordon az MSZP vasárnapi rendkívüli kongresszusán leszögezte: nem akar politizálni, egy év múlva nem lesz senkinek sem a politikai vetélytársa. A miniszterelnök-jelölt arra kérte a kongresszusi küldötteket, hogyha szeretni nem is tudják a programját, de támogassák azt, ha nehéz szívvel is, de tiszta fejjel és tiszta lelkiismerettel. Bajnai Gordon hozzátette: a válságkezelésben a legnagyobb áldozatot az államnak, a jómódúaknak és a politikai elitnek kell vállalnia. "Célom, hogy 2010-ben a válságkezelő koalíció elmondhassa, hogy Magyarország állva maradt, hatékonyan kezelte a válságot, és ezután kilábalás és fellendülés jöhet" - fogalmazott a jelölt. Bajnai Gordon hozzátette: "kapus vagyok, nem fogok cselezni, nem török csatárszerepre, védeni fogok!"

11.20 óra: Gyurcsány Ferenc leköszönő miniszterelnök-pártelnök szerint az MSZP vasárnapi rendkívüli kongresszusán nem csak Bajnai Gordon személyéről kell szavaznia a küldötteknek, hanem leginkább arról, hogy képesek lesznek-e az új miniszterelnököt egy éven keresztül minden támadás ellenére támogatni.

Gyurcsány Ferenc arra kérte a küldötteket, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltségéről úgy szavazzanak, hogy azzal egyben kinyilvánítják azt is: vállalják Bajnai Gordon támogatását a következő legalább egy évben. Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP-nek akkor is Bajnai Gordon mögött kell állnia, amikor őt is és rajta keresztül a pártot is támadások érik.

A leköszönő miniszterelnök hivatalosan is bejelentette a kongresszzusnak: Bajnai Gordont jelöli miniszterelnöknek, és ő lesz Magyarország következő kormányfője.

10 óra: Zárt ajtók mögött kezdődött meg vasárnap délelőtt az MSZP rendkívüli kongresszusa a Budapest Kongresszusi Központban. Az ülésen ott van Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor ismertetik a kongresszuson született döntéseket.

A rendkívüli kongresszuson az MSZP dönteni fog Bajnai Gordon kormányfő-jelöléséről. A párt országgyűlési frakciója és választmánya korábban már vállalta, hogy támogatja a jelenlegi gazdasági miniszter által vezetett kormány felállítását. Amennyiben a kongresszus is igent mond, az előre elfogadott menetrend szerint - a konstruktív bizalmatlansági indítvány intézményével - április 14-én fel fog állni az új kabinet.

Szintén dönt az MSZP a párt új elnökéről. Az egyetlen jelölt Lendvai Ildikó. Korábban Kiss Péter, Mesterházy Attila és Szekeres Imre is kapott jelölést, azonban ők mindhárman visszaléptek az indulástól.

Korábban:

Gyurcsány Ferenc kormányfő a párt március 21-i kongresszusán javasolta, hogy alakítsanak új kormányt új kormányfővel, és konstruktív bizalmatlansági indítványt kezdeményezett maga ellen.

Az MSZP országgyűlési frakciója és választmánya is vállalta, hogy támogatja a Bajnai Gordon által vezetett kormány felállítását. Az erről szóló politikai nyilatkozatot egyedül Székesfehérvár polgármestere nem írta alá. Bajnai Gordon korábban a felkérés elvállalását a parlamenti képviselők többségének írásos támogatásához kötötte. Az SZDSZ képviselői legkorábban vasárnap délután írják alá a programot.

A 187 szocialista aláírással teljesült az első feltétel a kormányalakítsához, így a párt vasárnapi kongresszusán meghozza a következő döntést, és ezután az előre elfogadott menetrend szerint - a konstruktív bizalmatlansági indítvány intézményével - április 14-én fel fog állni az új kabinet.

Bajnait 187 szocialista politikus támogatta aláírásával

Bajnai Gordon programjában egyebek mellett az szerepel, hogy megszüntetnék 2010-től a közszférában a 13. havi fizetést, felgyorsítanák a nyugdíjkorhatár 65 évre emelését, nem fizetnék ki idén a 13. havi nyugdíj második felét, 2 évre befagyasztanák a családi pótlékot a jelenlegi szinten egy átmeneti időszak után, idén július elsejétől felfüggesztenék a lakástámogatásokat, köztük a szocpolt, valamint már ettől az évtől csökkentenék a gáz- és távhőár-kompenzációt. A jelenlegi nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter elismerte: ez még nem a kormányprogram, csupán egy gyors intézkedéssor, amit az ország érdekében meg kell tenni. A további lépésekről a következő hetekben még újabb egyeztetések lesznek.

A vasárnapi kongresszuson új pártelnököt is választanak: Gyurcsány Ferenc ugyanis a pártelnöki tisztségtől is megvált. Az egyetlen jelölt Lendvai Ildikó lesz. Lendvai Ildikó mellett Kiss Péter, Mesterházy Attila és Szekeres Imre kapott jelölést, azonban ők mindhárman visszaléptek az indulástól. Lendvai Ildikó megválasztása esetén lemond frakcióvezetői posztjáról, és helyére Mesterházy Attila jelenlegi frakcióvezető-helyettest javasolja. Mindemellett a párt vezetése felkéri Gyurcsány Ferencet, hogy legyen a Táncsics Alapítvány elnöke.

A szocialista párt a Budapesti Kongresszusi Központban tartja rendkívüli kongresszusát, amit a rendőrök kordonokkal vettek körbe. Az indoklás szerint a rendezvényen részt vevő védett személyeknek - azaz az ország vezető szocialista politikusainak - biztonsága a rendőrség kiemelt feladata.


Polgári Hírszemle Hírlevelek

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: pártelnökségéről, válságkezelésben, miniszterelnököt, miniszterelnökké, megválasztották, magyarországért, felfüggesztenék, kongresszzusnak, bizalmatlansági, búcsúbeszédében, lelkiismerettel, internacionálét, nyugdíjkorhatár, együttartásáért, magyarországnak, kézfaltartással, megszorításokon, csatárszerepre, miniszterelnök, felgyorsítanák, kongresszusnak, kongresszussal, felelősségéből, befagyasztanák, kinyilvánítják, székesfehérvár, politikusainak, megszavaztatta, magyarországot, frakcióvezetői, kezdeményezett, kormányprogram, megerősítette, megválasztása, kongresszuson, intézkedéssor, eredményeket Gyurcsány, sors ajándékának, párt tagjainak, leköszönő pártelnök, távozó miniszterelnök, baloldal együttartásáért, kongresszus határozatban, frakciót arra, kongresszus zárásaként, küdöttek elénekelték, hivatalos pártelnök-jelölt, egytelen jelölt, pártelnöki posztra, leköszönő Gyurcsány, kongresszus zárt, küldöttek szavaznak, Bajnai Gordont, Lendvai Ildikót, Bajnai Gordon, Lendvai Ildikó, Gyurcsány Ferenc, Gyurcsány Ferencet, Szekeres Imrével, Kiss Péterrel, Mindamellett Lendvai Ildikó, Mesterházy Attilát, Táncsics Alapítvány, Lamperth Mónika, Kivezetni Magyarországot, Budapest Kongresszusi Központban, Korábban Kiss Péter, Mesterházy Attila, Szekeres Imre, Kiss Péter, Budapesti Kongresszusi Központban, Polgári Hírszemle Hírlevelek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
József Attila - Kopogtatás nél...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  "Ez egy csoda"  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Robert Merle tollából  jó reggelt  Erdei gyöngyvirág  Márai Sándor tollából  Ismeretlen: Ikarusz monda  Alvó kislány  Mit ünnepelnek a görögök márci...  39 ígéret  Jó éjszakát  A felvilágosodás...  Jó éjszakát  Erdei gyöngyvirág  Eduardo Sacheri gondolata  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  A sorsod  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Paul David Tripp Április 13  Megígért békesség  Megígért békesség  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Töröld le  Jánosházy György: Fogd a kezem  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Pitypang szökőkút  ajándék, mellyel meglepem  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Ott van  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Jázmin  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Vito Giaquinto gondolata  Az ember emlékekből áll  Erdei gyöngyvirág  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Zilahy Lajos gondolata  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Ady Endre - Mindegy átka  Az ember emlékekből áll  A pitypang legendája  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Vidámság  különleges  Hogyan válunk hűségesekké?  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  IGEN így  Facebookon kaptam  Emlékezz 
Bejegyzés Címkék
eredményeket Gyurcsány, sors ajándékának, párt tagjainak, leköszönő pártelnök, távozó miniszterelnök, baloldal együttartásáért, kongresszus határozatban, frakciót arra, kongresszus zárásaként, küdöttek elénekelték, hivatalos pártelnök-jelölt, egytelen jelölt, pártelnöki posztra, leköszönő Gyurcsány, kongresszus zárt, küldöttek szavaznak, pártelnök-jelölt szerint, érte rajongók, következő tisztújításig, frakcióvezetői posztról, jelenlegi elnök, embereknek aközött, kezel minket, sokkal keményebb, leendő miniszterelnök, valóságot akarja, válságot akarja, programmal kapcsolatban, többi rész, munkát helyezik, magyar euró, miénk lesz, nemzet lenne, emberek életét, válságnak ugyanakkor, válságkezelő programnak, családok otthonait, politikai vetélytársa, kongresszusi küldötteket, legnagyobb áldozatot, politikai elitnek, válságkezelő koalíció, éven keresztül, következő legalább, leköszönő miniszterelnök, kongresszuson született, rendkívüli kongresszuson, párt országgyűlési, jelenlegi gazdasági, előre elfogadott, konstruktív bizalmatlansági, egyetlen jelölt, párt március, erről szóló, felkérés elvállalását, parlamenti képviselők, első feltétel, párt vasárnapi, következő döntést, családi pótlékot, jelenlegi szinten, átmeneti időszak, évtől csökkentenék, jelenlegi nemzeti, gyors intézkedéssor, ország érdekében, további lépésekről, következő hetekben, vasárnapi kongresszuson, pártelnöki tisztségtől, párt vezetése, szocialista párt, rendőrök kordonokkal, indoklás szerint, rendezvényen részt, ország vezető, rendőrség kiemelt, pártelnökségéről, válságkezelésben, miniszterelnököt, miniszterelnökké, megválasztották, magyarországért, felfüggesztenék, kongresszzusnak, bizalmatlansági, búcsúbeszédében, lelkiismerettel, internacionálét, nyugdíjkorhatár, együttartásáért, magyarországnak, kézfaltartással, megszorításokon, csatárszerepre, miniszterelnök, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 985
  • e Hét: 2907
  • e Hónap: 6652
  • e Év: 160148
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.