Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gordon blődli – avagy ho
  2009-04-12 21:51:34, vasárnap
 
  Gordon blődli - avagy hova induljon a rabszolga had?
2009-04-08 06:31:16


Bajnai azt mondta, hogy fájdalmas lesz, meg hogy az embereknek vállalniuk kell az áldozatot, és hogy lemondásra lesz szükség. Az embereknek le kell mondaniuk a jövedelmüknek néhány százalékáról, vagy elvesztik a munkahelyüket. Bajnaiéknak majd kegyetlenül hangzó mondatokat kell mondaniuk az embereknek, de - és most jön egy szenvedélyes kifejezés - erősen hisz benne, hogy mindennek lesz eredménye.

He?

Jisó ráz: mindenki mondjon le a jövedelmének néhány százalékáról, vállaljon kemény áldozatokat - ezek nevesítésétől most tekintsünk el - és Bajnai Gordon meg erősen és szenvedélyesen hiszi, hogy lesz eredménye.

Hát igen. A hittel nem lehet vitatkozni. A hitvitáknak eredményük még sohasem volt - legfeljebb halottaik. Ebben pedig az internacit zenegépből kongresszusi nótának zúgató pártoknak meglehetős praxisuk volt az egész sárgolyón. Az ő önmagukba vetett mélységes és minden racionalitásnak ellentmondó hitük dúlta fel - más, hasonló szimptómákat mutató marhákkal együtt - a XX. század nagyobbik felét.

Persze a Bajnai csak azt mondta, hogy meg lesz az eredménye. Erről persze mi magunk is biztosíthatjuk őtet is, meg az MSZP-t is. Legközelebb az uniós választásokon. De térjünk vissza oda, hogy mi végre buzog ez a ,,nagy", ,,szenvedélyes", ,,erős" és kivált ,,hazafias" hit a bukott kormány, bukott gazdasági miniszterében?

2002-től egy egész ország dőlt ki a sarkából. Felsoroljuk? Megint? Ezúttal hagyjuk a múltat: maradjunk a jelen válságánál. 2006-tól az igazságbeszéd után a permanens megszorítás idejét éljük: a kormány - amelynek a gazdasági minisztere volt ez az erős hitű - két év megszorítás után az államcsőd mentén tántorog. Ennyit tudnak.

Sajnos a hit elengedhetetlen része az életünknek. Egyszerűen muszáj hinnünk egymásnak. Muszáj elhinnünk, hogy a boltban a zsemlében nincs cián, hogy a híd, amin átkelni készülünk a Duna felett, hiába rohadt szét a nagy háború óta, még nem dől össze alattunk. Mert ha hazudnak nekünk, az megfekszi az egészségünket. Ugye vegyük az utolsó példát - hogy a libák árának kifizetéséről most ne ejtsünk szót - ha megígérik, hogy a pénzünkön felépített kórházat olyan magáncégnek adják oda, amely majd jobban fogja működtetni, és aztán újra kell építeni az egészet, miután a mi pénzünkből kifizetik a magáncég által felhalmozott magánadósságot, az nagyon csúf dolog. Főleg, ha kiderül, hogy az országban ez sok helyütt megesett.

Ilyen hazugságokban fog telni a következő néhány hónap: egyszerűen képtelen lesz Bajnai megszilárdítani a helyzetét. Mert senki nem fog hinni sem az új kormánynak, sem az új kormányfőnek. Aki a hit látványos kifejezése alkalmából először bambán pislog, aztán bekapcsolódik az internaciba, aztán abbahagyja, látványosan szenved, aztán megint bekapcsolódik.

Pedig az egész a hitre épült. Jó benne hinni és indulni vele! - állította a 2006-os kampánysláger az előző, saját bevallása szerint ,,csetlő-botló" (kis cuki!) miniszterelnökről. ,,Hát igen, igen" - mondhatnánk így évek múltán Lendvai Ildikóval.

Bajnai Gordon behozásával Gyurcsány és az MSZP látszólag újra elodázott egy problémát, vagy legalábbis adott egy választ a hiteltelenség/hitetlenség kérdésére. De az MSZP szempontjából ez a válasz már semmit sem ér, legalábbis a napi túlélésen túl. Az országot már nem is hozom szóba. Most nem a győzelem napjai jönnek.

Szóval rabszolga had, akik még mindig hisztek a vezetőitekben, meg a ti ,,közösségetekben", abban az izében, amit a megszorítások árnyékában egy meglehetősen mókás képzettársítással baloldalnak hívtok, és ennyi ,,teljesítmény" után még mindig a világ sarkaiból való kiforgatásával akartok foglalatoskodni, induljatok! Induljatok velük a múltat végkép eltörölni!
Tünés rabszolga had! Mert magatok vagytok a múlt! És minél többet és tovább ugráltok, annál rosszabb lesz nektek.

Punk Rhétor
gondola.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: közösségetekben, racionalitásnak, elengedhetetlen, megszilárdítani, foglalatoskodni, kiforgatásával, biztosíthatjuk, magánadósságot, szenvedélyesen, bekapcsolódik, kampánysláger, munkahelyüket, választásokon, hiteltelenség, szempontjából, vezetőitekben, megszorítások, jövedelmüknek, nevesítésétől, miniszterében, igazságbeszéd, egészségünket, hazugságokban, kifizetéséről, szenvedélyes, százalékáról, meglehetősen, kormányfőnek, szimptómákat, kongresszusi, felhalmozott, teljesítmény, jövedelmének, áldozatokat, felsoroljuk, hitvitáknak, embereknek vállalniuk, jövedelmüknek néhány, szenvedélyes kifejezés, jövedelmének néhány, hitvitáknak eredményük, internacit zenegépből, egész sárgolyón, uniós választásokon, bukott kormány, egész ország, jelen válságánál, igazságbeszéd után, permanens megszorítás, kormány –, gazdasági minisztere, erős hitű, Bajnai Gordon, Lendvai Ildikóval, Punk Rhétor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Pitypang szökőkút  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Jázmin  Szép estét kedves látogatóimna...  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Anyák napjára  Vannak emberek  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Jó nap volt  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Egy tavasz  Latinovits Zoltán tollából  Emlékezz  Ismeretlen: Ikarusz monda  Márai Sándor tollából  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Nagy és kis csodák  Anyák napjára  Sík Sándor - Ha jő a perc  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Robin Wight pitypang szobra  különleges  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  ajándék, mellyel meglepem  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  képre írva  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Alvó kislány  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Márai Sándor tollából  Csend  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Különleges  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Ott van  Szép estét  Bársony székben  Azért kaptad  Emlékezz  Egy barátság története  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Anyámról való emlékek  Kertem  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Andrássy Réka - A bolond Böske  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Hamvas Béla  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Vidámság  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Gebhardt Nóra versei II.  Robert Merle tollából 
Bejegyzés Címkék
embereknek vállalniuk, jövedelmüknek néhány, szenvedélyes kifejezés, jövedelmének néhány, hitvitáknak eredményük, internacit zenegépből, egész sárgolyón, uniós választásokon, bukott kormány, egész ország, jelen válságánál, igazságbeszéd után, permanens megszorítás, kormány &#8211, gazdasági minisztere, erős hitű, államcsőd mentén, zsemlében nincs, nagy háború, utolsó példát, libák árának, pénzünkön felépített, magáncég által, nagyon csúf, következő néhány, hitre épült, 2006-os kampánysláger, napi túlélésen, győzelem napjai, megszorítások árnyékában, meglehetősen mókás, világ sarkaiból, múltat végkép, közösségetekben, racionalitásnak, elengedhetetlen, megszilárdítani, foglalatoskodni, kiforgatásával, biztosíthatjuk, magánadósságot, szenvedélyesen, bekapcsolódik, kampánysláger, munkahelyüket, választásokon, hiteltelenség, szempontjából, vezetőitekben, megszorítások, jövedelmüknek, nevesítésétől, miniszterében, igazságbeszéd, egészségünket, hazugságokban, kifizetéséről, szenvedélyes, százalékáról, meglehetősen, kormányfőnek, szimptómákat, kongresszusi, felhalmozott, teljesítmény, jövedelmének, áldozatokat, felsoroljuk, hitvitáknak, baloldalnak, megszorítás, ellentmondó, mondhatnánk, látványosan, internaciba, legközelebb, hitetlenség, behozásával, magáncégnek, kegyetlenül, bajnaiéknak, működtetni, eredményük, felépített, legalábbis, vitatkozni, tekintsünk, árnyékában, pénzünkből, lemondásra, legfeljebb, internacit, kormánynak, abbahagyja, induljatok, zenegépből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 263
  • e Hét: 2185
  • e Hónap: 5930
  • e Év: 159426
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.