Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lovas István: A kormányváltás
  2009-04-25 21:31:35, szombat
 
  Lovas István: A kormányváltás utáni veszélyek


Kövér László a Heti Válasz április 9-i számának adott interjújában azt mondta: ,,Nincs külön Fidesz-szempont: a párt érdeke egybevág az országéval. Akkor leszünk erős, tartósan kormányzó erő, ha jó irányba tudjuk fordítani az ország szekerét."

E kijelentő mondat megvalósulása érdekében a Fidesznek arra kell törekednie, hogy választóival olyan harmóniát építsen fel, mint amely Ausztria, Franciaország, Norvégia és Európa legtöbb pártja, valamint szavazói között megvalósult. Ha ez nem történik meg, a rettenetes állapotban átvett ország kormányzásának első fél éve után megtörténhet a jobboldal legnépszerűbb pártjával az, mint ami ma a szemünk előtt az MSZP-vel játszódik le, amelyik olyan mértékben elvesztette kapcsolatát választóival és menetel velük szembe, hogy most valóban felbomlanak a közöttük több évtized alatt megszilárdult kötelékek.

A Fidesznek és a választóinak egymást jobban meg kell ismerniük. Hiszen most még a kormányváltáshoz vezető utat is másként látja a párt és a hozzá akár a legszorosabban állók.

Egy példa. A Magyar Demokrata április 8-i számában Bencsik András Lázadni kell! című vezércikkében azt írta, hogy ,,ki kell menni az utcára és forradalmat csinálni". Amivel - gondolatban - nyilván sokan értenek egyet a jobboldalon.

A Fidesz.hu honlap beszámolója szerint ugyanakkor egy március 24-én tartott veszprémi előadáson Navracsics Tibor frakcióvezető ,,óva intette hallgatóságát a forradalmi megoldástól". A másnapi Veszprémi Napló részletesen idézte szavait: ,,az utcára azért sem lehet kivinni a népet, mert valóságos eredményt sohasem a forradalmak hoznak; az összetűzésekben életüket vesztett emberekért pedig azokat terhelik a felelősség, akik őket az utcára küldték."


Azt most ne elemezzük, hogy a történelem e sajátos felfogásához mit szólnak azok, akik az 1848-as és az 1956-os forradalomra másként tekintenek. Csupán azt kívántuk érzékeltetni, hogy még a kormányváltáshoz vezető út értelmezésében sincs egység a jobboldal egy tekintélyes része és annak legnagyobb pártja között.

Az most mellékes kérdés, hogy a forradalmat igenlők és a forradalmat ellenzők vagy leszólók is elbeszélnek a valóság feje fölött. Forradalmat lehetetlen ,,csinálni" demokráciában - függetlenül attól, hogy e demokrácia csak formálisan, intézményeiben létezik. Azon egyszerű oknál fogva, hogy senki sem tudná, kire kell vagy mire kellene lőni. A Parlament épületére? A Magyar Nemzeti Bankra? Az MTV székházára?


És mivel lőnének a forradalmárok? A fegyverek a kormánynak engedelmeskedő rendőrség és katonaság, valamint kedvenc gorillavállalatuk, az In-Kal Security kezében vannak. További ,,forradalomtechnológiai apróság": az SZDSZ javaslatára már jó ideje megszüntették a kötelező katonai szolgálatot, aminek következtében sokan még egy puskát sem tudnak elsütni.

Az ország szekerének jó irányba fordításához pedig a kihívásokra felkészült, roppant keményen dolgozó Herkulesek egész csapatára lesz szükség. Ugyanis az országban - amely polgáraiból áll - vannak nem kis számban olyanok, akik érdekeikkel és érzületeikkel ellentétesnek tartják azt, ha egy középjobboldali kormány idején az ország lelkileg, fizikailag és gazdaságilag virágzik, ami első számú érdek.

Makovecz Imre, a világszerte ismert építész, a Magyar Demokrata már említett számában megjelent interjújában jelentette ki a mai hatalomról, hogy ,,Azokra az intézkedésekre, amelyek a nemzet fennmaradását szolgálnák, a hatalom részéről sem pénz sem akarat nincs. Akarat csak a nemzet felszámolására van."

Amit a Központi Statisztikai Hivatal éléről törvénytelenül elkergetett Mellár Tamás a Heti Válasz említett számában így fejezi ki ugyanezt: ,,Mintha a sikeres stabilizáció és reform alapvető feltétele a lakossági megszorítások mértéke lenne; minél jobban szenved a nép, annál biztosabb a siker."

A Magyar Nemzet április 14-i számában pedig ugyanerről Czakó Gábor azt írta: ,,Ha a nép kivész, akkor minek az egész kormányzás?"

A jobboldali pártok szavazói között ezt a már általánosan elfogadott véleményt támasztja alá az eddig más módon kielégítően, sőt sehogyan nem magyarázott tény, hogy a 2001-ig igen kedvezőtlen globális gazdasági környezetben a jobbközép koalíció vezetése alatt Magyarország miért szárnyalt, miért tekintették széles körben ,,mintadiáknak" az uniós csatlakozásokra váró országok között is, majd mindez miért csapott át ennek teljesen az ellenkezőjébe, noha a múlt év szeptemberében az Egyesült Államokban kirobbant világválságig a magyar gazdaság egy parádésan felfutó globális környezetből profitált, akárcsak a térség néhány év alatt bennünket messze elhagyó országai.

Kövér első mondatára visszatérve kimondhatjuk: ha a Fidesz azt akarja, hogy az országot felemelje, pontosabban a felemelkedés lehetőségét megteremtse, akkor azt az ellenérdekeltek erős ellenállásán keresztül is meg kell tennie. Arra pedig számítani kell, hogy az ellenállás a másik oldalról a korábbiaknál is - finoman fogalmazva - nagyobb lesz, noha azt ma csak a fantáziadúsak hiszik el. Az pedig mindennapos tapasztalat, hogy a másik oldal nemzetközi kapcsolatai, amelyeket felhasználva ,,segít" majd be a javulást gátló projektjébe, fényévekkel jobb a Fideszénél, amely párt még ma sem érti, hogy egy Hobbes-i világban él, ahol Sarkozy elnöknek, Merkel kancellár asszonynak vagy Berlusconi miniszterelnöknek mérhetetlenül fontosabb például Medvegyev orosz elnök a magyar miniszterelnöknél. Amit viszont tud a szlovák Fico, a cseh Klaus és térségbeli társaik.

Hacsak valami rendkívüli fordulat nem következik be - amelynek esélye mára már elhanyagolható -, és a Fidesz nyeri a választást legkésőbb 2010 tavaszán. Annyi kétségtelen, ha a választások idején a globális válság véget ér, a győztesnek jóval könnyebb lesz kormányoznia az ország teljesen lepusztult állapota ellenére, az általánosan bizakodó hangulatnak köszönhetően. De essen a kormánykerék átvétele akár általános gazdasági lejtmenet, akár a tartóssá vált depresszió, akár már a kilábalás idejére, aki nem illúziók rabja, tudja, az MSZP és az SZDSZ-hű értelmiség a kezében lévő eszközökkel egy fél év alatt az általuk létrehozott nyomort a megválasztott jobboldali kormány nyakába varrja.

Ekkorra a választásokon elnyomorodottságuk és a mai kormány elleni általános ellenszenvük miatt a Fideszhez csapódott szavazók vagy passzívvá válnak, vagy egy vele szembe menő politikai erő demagóg szólamainak felülve akár arra is hajlandóak lesznek, hogy az utca nyomásával kergessék el a kormányzó jobbközép pártot, amely e nyomásnak messze nehezebben tud ellenállni, mint a most kormányzók. Legjobb esetben pedig helyükön maradnak úgy, hogy félelmük megbénítja kormányzásukat, nem beszélve a beígért intézkedések elvégzésére irányuló akaratukat. Amihez hasonlót már megéltünk a taxisblokád után.

És ez lesz az a pillanat, amikor a Fidesznek történetében a leginkább szüksége lenne az őt támogatókra, amelynek hiányában Magyarországon igen csúnya történelmet írhatunk.

E támogatás azonban csak akkor marad a Fidesz mögött, ha a párt megvalósítja azt, amire az elfogadott szóhasználat szerint jobboldalinak nevezett szavazók az 1990-es fordulat éve óta mindhiába várnak politikai vezetőiktől.

Ha az akkori Fidesz-kormány e várakozásoknak nem fog megfelelni, az a nemzetre, választóira, magára a pártra és minden bizonnyal a teljes magyar jobboldalra nézve végzetes lesz, noha a ,,végzetes" szó - tekintettel a mai, nyugalommal szintén végzetesnek tekinthető helyzetre - a sors szomorú fintoraként kissé már kezd klisészámba menni.

A feladatok olyan gigantikusak, amelyekre a felkészülést papíron, fizikailag/szervezetileg és elsősorban lelkileg már évekkel ezelőtt meg kellett volna kezdeni. Amennyiben ez nem történt és nem történik meg, sok esélye nincs az alapvető átalakulásnak.

A világtörténelemben országoknak szinte csodával határos mértékű átalakulása nem egyszer sikerült, Szingapúrtól Kínáig. Szingapúr esete - azt mutatja, hogy a legfőbb tanulságok egyike a dolog egyszerű volta: a fundamentális változáshoz nem kell újra feltalálni Kolumbusz tojását.

Ez az, amit a most 86 éves Lí Kuan Jú, a jelenlegi miniszterelnök ,,tanácsadói miniszterelnöki" rangban még mindig aktív édesapja, a földkerekség vitathatatlanul legbölcsebb és leghatékonyabb politikusa bebizonyított. Azzal, hogy az egész világot karácsonyfának tekintve válogatta ki és szedte le arról az ,,ajándékokat", vagyis más országban bevált gyakorlatot, amelyek a legjobban tetszettek neki és valósította meg őket otthon. Ideológiai előítélet nélkül, pragmatikusan: a jó macska az, amelyik egeret fog alapon. Az eredmény: a városállamot jövőképének megfelelően rövid évtizedek alatt egy trópusi, nyomorgó pokolból szupergazdag, mintaszerűen működő országgá ,,varázsolta".

Lít nem zavarta, hogy a brit önkormányzatok lakástámogatási rendszerének munkáspárti gyakorlatát, a Pinochet-i chilei nyugdíjrendszert vagy a rotterdami konténerkikötő szervezéstechnikáját ültette át. Csak egyetlen dolog érdekelte: vajon a sikeres, másolandó gyakorlat hatékonyan előmozdítja-e a nemzeti érdeket?

A szingapúri módszer másik nagy tanulsága annak egyszerűsége: az egykori koszfészekből Lí azzal kezdte a mai laboratóriumi tisztaságú egyenlítői várost kimosni, hogy a mocskos Szingapúr folyó partján a takarítását kezdeményezve seprűt ragadott. Miközben vasszigorral likvidálta a minden bokorban burjánzó korrupciót.

Zárójeles kérdés: vajon a Pekingnek és Washingtonnak is oly sokszor tanácsot adó Lít miért nem lehet a mocsokba fulladó Budapestre hívni már most? És - szintén kérdés a Fideszhez - miért nem alakulnak olyan csoportok, amelyek Dániában - Európa érvelhetően legsikeresebb társadalma - mindennapos gyakorlatát tanulmányozzák a helyszínen szemmel a hazai alkalmazhatóságra?

Matolcsy György ugyancsak a Heti Válasz idézett számában Jövőkép 2025 címmel megjelent cikkében - amelyben ismerteti, hogy hetvenöt magyar közgazdász miként látja a magyar jövőt -, azt várja, hogy ,,a lelki és erkölcsi fordulat" ,,magunkban, bent" zajlik le. Arra a volt gazdasági miniszter 2025 után is várhat. Bajnai Gordon és csapata belső, erkölcsi fordulatára.

Az erkölcsi tisztogatást is kívülről kell elvégezni, az új kormány hivatalba lépése első órájában, előre kidolgozott tervek mentén. Amire egyetlen példa: nincs az a civilizált, de még a ,,nem civilizált" világ országaiban sem még egy olyan, amelyben akár internetes kiadványok fórumain, akár televíziós műsorok alatt futó csíkokon sms-ek formájában nyilvánosságot kaphat az a gyűlölködő szennyözön, mint ami nálunk. Ami nem önvizsgálatból fakadó morális megújulási mozgalommal akadályozható meg, hanem azzal, hogy a személyiségi jogok megsértőit gigantikus pénzbüntetéssel sújtják. Azok, akik - és most bocsánat, de legalább ezzel az esettel érzékeltetni kell, hogy mi folyik itt - arra bíztatnak egy internetes fórumon, hogy egy ötvenhatos hős asszony szájába vizeljenek, azok nem fognak önmagukba nézve megújulni.

Ennek a bosszúból és élvezetből gyűlölködő, hazáját és népét megvető rétegnek destruktív ,,alkotókészségét" el kell fojtani, mert húsz év alatt kiderült, ellentétben azzal, mint amit magukról hirdetnek, vagyis azt, hogy puszta létük kulturális és egyéb ,,pluszt" hoz a társadalomnak, térségünkben mindaz az ország, ahonnan hiányoznak, sikeresebb, tisztább, tisztességesebb, civilizáltabb és kulturálisan is sokrétűbb, kezdve az aluljáróktól az épületek homlokzatáig egészen a teljes közéletig, mint a miénk. Nem pedig ismét megrendelésekhez juttatni őket. A Stockholm-szindrómában lubickolás az egész magyar jobboldal feltámadás nélküli halálához vezet.

A jobboldali szavazóknak elege volt abból, hogy az általuk megválasztott koalíció is a Réz Ádámokat, a György Pétereket, a Héder Barnákat és társaikat futtatta; azon televíziós állomásoknak engedtek el milliárdokat, amelyek e réteg szócsöve. Elege volt abból is, hogy középiskolás terjesztésre erkölcsi tankönyveket csak azért tiltja be saját kormányuk, mert azokat a másik oldal sajtója támadja, míg a Nemzeti Kulturális Alap a másik oldalnak hódol pénzzel. Elég volt abból, hogy a külügyminiszter azzal dicsekedett: nála nem volt tisztogatás. Elég volt abból, hogy a kancelláriaminiszter a másik oldalnak hozott létre intézményeket úgy, hogy a jobboldalnak a választási csalással elúszott veresége után (Kövér László dicséretes, de sajnos késői beismerése) abból egyetlen nem maradt.

A kérdés, hogy a szemléletváltáshoz elég volt-e az eddigi siralmas kudarc. Az előjelek közül vannak aggasztóak. Navracsics Tibor frakcióvezető honlapján ugyan a Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap vagy a Demokrata - a Fidesz törzsszavazóinak kitüntetett olvasmányai - nem érhetőek el, de azon külön, napi olvasásra is ajánlottan szerepel és érhető el egyszerű ráklikkeléssel az a két internetes kiadvány, amely a fehér izzásig gyűlöli a felsorolt újságokat, jeleníti meg rajta idolként azt a Seres Lászlót fotóval és interjúval, aki szerint kár, hogy Magyarország nem az Egyesült Államok 51-ik állama. És az azokon ajánlott internetes helyekről szintén nem a jobboldali választók fórumai tárulnak fel, hanem a jobboldali pártok választóit rasszistának, és a többi megszokottnak tartók világa.

Azért azonban, hogy ez az írás optimista hangon érjen véget: reméljük, a fideszes vezetőnek a cikk elején idézett mondatai végre nem csak a szándékot, de a valóságot is tükrözik.

(Lovas István - Magyar Élet)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kormányváltáshoz, törzsszavazóinak, nyugdíjrendszert, megrendelésekhez, külügyminiszter, pénzbüntetéssel, miniszterelnöki, tisztességesebb, összetűzésekben, alkotókészségét, ellenérdekeltek, középjobboldali, vitathatatlanul, lakástámogatási, csatlakozásokra, legszorosabban, tanulmányozzák, kormányzásukat, ráklikkeléssel, intézkedésekre, szeptemberében, önvizsgálatból, várakozásoknak, nyilvánosságot, konténerkikötő, engedelmeskedő, önkormányzatok, kormányzásának, törvénytelenül, karácsonyfának, magyarországon, felszámolására, értelmezésében, intézményeiben, elhanyagolható, leghatékonyabb, kormányváltás utáni, párt érdeke, ország szekerét, rettenetes állapotban, jobboldal legnépszerűbb, szemünk előtt, közöttük több, választóinak egymást, hozzá akár, legszorosabban állók, március 24-én, forradalmi megoldástól”, másnapi Veszprémi, utcára azért, forradalmak hoznak, összetűzésekben életüket, Lovas István, Kövér László, Heti Válasz, Magyar Demokrata, Bencsik András Lázadni, Navracsics Tibor, Veszprémi Napló, Magyar Nemzeti Bankra, In-Kal Security, Makovecz Imre, Központi Statisztikai Hivatal, Mellár Tamás, Magyar Nemzet, Czakó Gábor, Egyesült Államokban, Szingapúrtól Kínáig, Kuan Jú, Matolcsy György, Bajnai Gordon, György Pétereket, Héder Barnákat, Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Hírlap, Seres Lászlót, Egyesült Államok, Magyar Élet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bounty krémes  Idő  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Alázat  Egy lelki imádság  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Mi lenne ha  Alázat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Png ház  Alvó cicák  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Png lepke  Nem számIt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png nő  Örülök, hogy látlak!  Szép estét  Akarat  Szívem  Png csokor  Facebookon kaptam  Png kislány  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akik bántanak téged  Az igazi szeretetért rendszeri...  Adakozás  Popper Péter szavai  Egy hatékony szolga  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Popper Péter szavai  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Alázat  Adakozás  Adakozás  Nem tudhatod  Zilahy Lajos gondolata  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  A sors  Leonardo da Vinci gondolata  Szép álmokat!  Alázat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  s immár én is felragyogva, ért...  Reménység és erő Krisztustól e...  Adakozás  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Fekete István - Akác 
Bejegyzés Címkék
kormányváltás utáni, párt érdeke, ország szekerét, rettenetes állapotban, jobboldal legnépszerűbb, szemünk előtt, közöttük több, választóinak egymást, hozzá akár, legszorosabban állók, március 24-én, forradalmi megoldástól&#8221, másnapi Veszprémi, utcára azért, forradalmak hoznak, összetűzésekben életüket, utcára küldték, 1956-os forradalomra, kormányváltáshoz vezető, tekintélyes része, most mellékes, forradalmat igenlők, forradalmat ellenzők, valóság feje, kormánynak engedelmeskedő, kötelező katonai, ország szekerének, kihívásokra felkészült, országban &#8211, középjobboldali kormány, ország lelkileg, világszerte ismert, nemzet fennmaradását, hatalom részéről, nemzet felszámolására, sikeres stabilizáció, lakossági megszorítások, egész kormányzás, jobboldali pártok, 2001-ig igen, jobbközép koalíció, uniós csatlakozásokra, magyar gazdaság, parádésan felfutó, térség néhány, országot felemelje, felemelkedés lehetőségét, ellenérdekeltek erős, másik oldalról, fantáziadúsak hiszik, pedig mindennapos, másik oldal, javulást gátló, magyar miniszterelnöknél, szlovák Fico, cseh Klaus, választást legkésőbb, választások idején, globális válság, győztesnek jóval, ország teljesen, általánosan bizakodó, kormánykerék átvétele, tartóssá vált, kilábalás idejére, kezében lévő, általuk létrehozott, megválasztott jobboldali, vele szembe, utca nyomásával, kormányzó jobbközép, most kormányzók, beígért intézkedések, taxisblokád után, leginkább szüksége, párt megvalósítja, elfogadott szóhasználat, 1990-es fordulat, akkori Fidesz-kormány, teljes magyar, sors szomorú, feladatok olyan, felkészülést papíron, alapvető átalakulásnak, legfőbb tanulságok, dolog egyszerű, fundamentális változáshoz, jelenlegi miniszterelnök, földkerekség vitathatatlanul, egész világot, legjobban tetszettek, városállamot jövőképének, brit önkormányzatok, rotterdami konténerkikötő, nemzeti érdeket, szingapúri módszer, egykori koszfészekből, mocskos Szingapúr, takarítását kezdeményezve, minden bokorban, mocsokba fulladó, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4372
  • e Hét: 10104
  • e Hónap: 21215
  • e Év: 174711
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.