Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Minden széttörött, de feltámasztatunk erőben
  2013-04-28 09:55:39, vasárnap
 
  "Tudjuk, hogy minden teremtmény sóhajtozik és fájdalmat hordoz..." (Róm 8,22a CEV fordítás)

Link



Semmi sem működik tökéletesen. Mert az egész emberiség rossz döntéseket hozott....

Minden széttörött, és ezen a bolygón semmi sem működik tökéletesen. A bűn mindent tönkretett.

A bűn mindent lerombolt. A bűn mindent elpusztított. A bűn megrontott és elrontott mindent. A bűn mindent megsebzett - minden kapcsolatot, elképzelést, álmot és emberi testet. Mindent érintett a rombolás.

A Prédikátor könyvében Salamon leírja az élet hat területét, amit a bűn tönkretett. Az elkövetkező pár napban megvizsgáljuk ezt a hat területet.

1. Az első következmény a természeti katasztrófák és természetellenes változások. - Már nem az Édenben élünk. Ahogy John Milton írta híres költeményében, a Paradicsom elveszett. Egy megtört bolygón élünk. És ennek következményeképpen hurrikánok, tájfunok, kiszámíthatatlan időjárás, földrengések, aszályok és árvizek, amiket tapasztalhatunk.

Elképesztő számomra, hogy a biztosító mindezekben Isten cselekedetét látja (angolul "act of God" = vis major, előre nem látható körülmény - ford.), de egy gyermek születését senki nem nevezi Isten cselekedetének. Vagyis, Isten cselekedete csakis a rossz dolgokat takarja, amik történnek. Pedig Isten nem akarja, hogy ezek a dolgok megtörténjenek a világban. A természeti katasztrófák Őt is éppúgy feldúlják, mint minket. A világ megtört, mikor a bűn mindent tönkretett.

A rómaiakhoz írt levélben azt olvassuk, hogy a "teremtett világ összezavarodott" (Róm 8,20 CEV fordítás). Minden ezen a bolygón elvesztette eredeti rendeltetését. A világon minden sérült, beleértve a DNS-edet, a szüleid DNS-ét, az ő szüleik DNS-ét. Észrevetted már, hogy a tested sem működik helyesen? Ha mindenki szervezete tökéletesen működne, nem lenne szükség orvosokra.

2. A második következmény a fizikai hanyatlás és a halál. - Míg a bűn nem jelent meg a világban, addig nem volt halál bolygónkon. A Prédikátor könyve azt írja: "Az ember nem tudja hatalmában tartani a szelet, ... és senkinek sincs hatalma a halál napja fölött." (Préd 8,8) Tudjuk, hogy a halál elkerülhetetlen, mégis meg akarjuk akadályozni. Sokat teszünk azért is, hogy a testi hanyatlást elhalasszuk.

De van tulajdonképpen jó hír is: Isten nem akarja, hogy örökké éljünk ezen a földön. Azt akarja, hogy egy tökéletes helyen éljünk örökké, nem egy olyan bolygón, amit bűn tett tönkre.

"Földi testünk a földbe kerül, mikor meghalunk, de feltámasztatik, hogy örökké éljen. Testünk eltemettetik megtörten, de feltámasztatik dicsőségben. Eltemettetik gyengeségben, de feltámasztatik erőben." (1Kor 15,42-43 NLT fordítás)

Beszéljetek róla

Miért olyan nehéz nekünk, hívőknek is, elfogadni a testi hanyatlás és a halál gondolatát?
Milyen felelősséggel tartoznak a keresztények a természeti környezet felé?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.04.21.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: természetellenes, kiszámíthatatlan, tapasztalhatunk, elkerülhetetlen, összezavarodott, tulajdonképpen, feltámasztatik, cselekedetének, megtörténjenek, megvizsgáljuk, rendeltetését, felelősséggel, költeményében, következmény, eltemettetik, cselekedetét, elpusztított, földrengések, katasztrófák, keresztények, gyengeségben, kapcsolatot, elvesztette, észrevetted, tökéletesen, elképzelést, cselekedete, elhalasszuk, akadályozni, beszéljetek, mindezekben, elkövetkező, dicsőségben, sóhajtozik, megsebzett, születését, egész emberiség, bolygón semmi, első következmény, természeti katasztrófák, megtört bolygón, biztosító mindezekben, gyermek születését, rossz dolgokat, dolgok megtörténjenek, világ megtört, bolygón elvesztette, világon minden, szüleid DNS-ét, második következmény, fizikai hanyatlás, halál napja, Ahogy John Milton, Pedig Isten, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Facebookon kaptam  Nárcisz  A szeretetről  Nagy Feró megmondta?  Boldogság  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  A nagy természet  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Válaszok a halál után  Humor is meg nem is szerinted?  Devecsery László - Húsvét  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A szeretetről  Sadhguru idézet  Színház az egész világ,  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Nem azt látja  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti Ima !  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Esti képek  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  képre írva  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Odaadja  Devecsery László - Húsvét  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  képre írva  Paul David Tripp Március 27  Jó éjszakát  Sir Andrew Lloyd Webber  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  A szeretetről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Apu  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Az út  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Manna OWell tollából  Levél lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Az erdőterápia egészségre gyak...  Rács mögé  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Sárkány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
egész emberiség, bolygón semmi, első következmény, természeti katasztrófák, megtört bolygón, biztosító mindezekben, gyermek születését, rossz dolgokat, dolgok megtörténjenek, világ megtört, bolygón elvesztette, világon minden, szüleid DNS-ét, második következmény, fizikai hanyatlás, halál napja, halál elkerülhetetlen, testi hanyatlást, tökéletes helyen, olyan bolygón, földbe kerül, testi hanyatlás, halál gondolatát, természeti környezet, természetellenes, kiszámíthatatlan, tapasztalhatunk, elkerülhetetlen, összezavarodott, tulajdonképpen, feltámasztatik, cselekedetének, megtörténjenek, megvizsgáljuk, rendeltetését, felelősséggel, költeményében, következmény, eltemettetik, cselekedetét, elpusztított, földrengések, katasztrófák, keresztények, gyengeségben, kapcsolatot, elvesztette, észrevetted, tökéletesen, elképzelést, cselekedete, elhalasszuk, akadályozni, beszéljetek, mindezekben, elkövetkező, dicsőségben, sóhajtozik, megsebzett, születését, bolygónkon, prédikátor, tönkretett, változások, hurrikánok, teremtmény, hatalmában, rómaiakhoz, hanyatlást, paradicsom, gondolatát, elképesztő, döntéseket, megrontott, széttörött, természeti, szervezete, területét, tökéletes, feldúlják, fájdalmat, megtörten, területet, körülmény, tartoznak, elveszett, lerombolt, meghalunk, biztosító, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 571
  • e Hét: 3141
  • e Hónap: 10848
  • e Év: 60413
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.