Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szép korúak fóruma
  2010-04-05 20:28:53, hétfő
 
 




SZÉP KORÚAK FÓRUMA


Mottó

Az öregség egy ajándék



Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete - OMNYE
2009.11.29 - Gyöngy Márton


2010-ben ünnepeljük a Dunai Kőolajipari Vállalat alapításának ötvenedik, valamint az első üzem (AV-I) indításának negyvenötödik évfordulóját. Az elmúlt évek során számos üzemet építettek fel és adtak át a termelésnek. A DKV, illetve a MOL Rt. százhalombattai egységeinek termelési eredményei, sikerei nem valósulhattak volna meg az olajipar iránt elkötelezett, magas szakmai kvalitású és kiváló emberi tulajdonságokkal rendelkező, áldozatkész üzemindító, üzemeltető, karbantartó kollektíva nélkül, akik munkájukkal meghatározó szerepet töltöttek be és maradandó nyomot hagytak a Finomító és a város életében. A megszerzett ismeretek, szakmai értékek munkatársaink nyugállományba vonulásával "parkoló pályára" kerültek, a hosszú munkakapcsolat során kialakult baráti kötelékek lazultak. Részben az előbbi okok miatt is erősödött az igény valamilyen fórum megteremtésére, ahol a tagok rendszeresen találkozhatnak, hasznosíthatják szellemi értékeiket, tájékozódhatnak az olajipar aktuális helyzetéről, kérdéseiről.

A kezdeményezők szervező munkájának eredményeként, a Dunai Finomító hathatós támogatásával 42 volt kollégánk részvételével 2009. október 6-án megalakult az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete. A Közgyűlésen 3 évre megválasztottuk az Egyesület vezetőségét és Ellenőrző Bizottságát. A tagok elnöknek Nádasy Istvánt, alelnököknek Kun Jánost és Kovács Árpádot választották, valamint az elnökség tagjának Benedek Lászlót és Gyöngy Mártont szavazták meg. Az Ellenőrző Bizottságot Németh Ernő, Menus Gábor és Sokorai László alkotják. Az egyesület tagja lehet az a természetes, illetve jogi személy, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki elfogadja az egyesület alapszabályát, valamint tevékenyen részt vesz az egyesület munkájában.

Az Egyesület első rendezvényére 2009. október 30-án került sor a Dunai Finomítóban, ahol tagjaink a Finomítás vendégeként egy előadás sorozat keretében ismerkedhettek meg a MOL Nyrt. jelenével, stratégiájával, a Finomító szervezeti és technológiai fejlődésével. Bemutatták a karbantartás elmúlt tíz évét, a munkák előkészítésének, vezetésének, szervezésének hatékonyabb módszereit, valamint bepillantást nyerhettünk a biztonságtechnika, környezet-és egészségvédelem tevékenységébe is. A színvonalas szakmai előadásokat, az Egyesület tagságát megtisztelve a MOL Finomítás vezetői tartották, akik kivétel nélkül hangsúlyozták, hogy az elért eredményeket a hallgatóság egykori munkája alapozta meg. Az előadásokat követően üzemlátogatásra került sor, majd a sikeres napot egy kellemes hangulatú ebéd zárta le.
Az OMNYE tervei között szerepel a finomítói tevékenységek igény szerinti támogatása, konzultáció, véleményezés, szolgáltatás formájában, az olajiparhoz köthető témákban előadások, konferenciák szervezése, valamint intenzív kapcsolattartás az olajipar más hasonló jellegű egyesületeivel, szervezeteivel. A szakmai tevékenységek mellett minden hónap második hetében a Barátság Művelődési Központban klubszerű keretek között találkozunk, ahol tagjaink szabadidejüket hasznosan tölthetik el. A találkozások tematikáját féléves programtervben rögzítettük, érdekes és változatos programot ígérve mindannyiunk számára. A tematika összeállításánál lényeges volt, hogy többféle terület - egészségmegőrzés, zene, irodalom, helytörténet... stb. - szerepeljen programjaink között.

Különböző témákban szervezünk előadásokat, terveink között szerepel olajipari könyvek bemutatója, vidám irodalmi est, egészség és életmódnap, filmvetítés a DKV és a város életéről, a "Mi beat korszakunk" címmel zenés előadás. Mindezek mellett kirándulásokkal kívánjuk színesíteni egyesületünk életét, a nagykanizsai Olajmúzeum, valamint a pozsonyi Slovnaft meglátogatása is helyet kapott programtervezetünkben. Előadások és kirándulások mellett fontosnak tarjuk csapatépítő programok szervezését is, mivel az önfeledt kikapcsolódás hozzájárul a baráti kapcsolatok kialakulásához, szorosabbá tételéhez. December 20-án családi találkozó keretében unokáinkkal karácsonyi programokon veszünk részt, farsang idejére batyus bált, nyár elejére pedig félévzáró, főzőversennyel, szabadidős programokkal fűszerezett "retro napot" tervezünk a Csónakházban.

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik segítették Egyesületünk megalakulását, és támogatják a további sikeres működését.


Forrás: Hírtükör

Link



Premier plán - Százhalombatta nekem az életet adta

Link



Ősz az OMNYE-nél

Link





 
 
1 komment , kategória:  OMNYE  
Címkék: összeállításánál, tulajdonságokkal, egészségmegőrzés, tájékozódhatnak, megválasztottuk, kapcsolattartás, egészségvédelem, százhalombattai, kirándulásokkal, üzemlátogatásra, hasznosíthatják, előkészítésének, főzőversennyel, egyesületeivel, szervezeteivel, munkakapcsolat, nyugállományba, százhalombatta, tevékenységébe, szabadidejüket, személyiséggel, megteremtésére, találkozhatnak, ismerkedhettek, stratégiájával, programtervben, kialakulásához, részvételével, alapszabályát, hangsúlyozták, szervezésének, rendezvényére, tevékenységek, negyvenötödik, megalakulását, munkatársaink, első üzem, elmúlt évek, olajipar iránt, város életében, megszerzett ismeretek, hosszú munkakapcsolat, előbbi okok, igény valamilyen, tagok rendszeresen, olajipar aktuális, kezdeményezők szervező, tagok elnöknek, elnökség tagjának, egyesület tagja, egyesület alapszabályát, egyesület munkájában, SZÉP KORÚAK FÓRUMA, Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete, Gyöngy Márton, Dunai Kőolajipari Vállalat, Dunai Finomító, Ellenőrző Bizottságát, Nádasy Istvánt, Kovács Árpádot, Benedek Lászlót, Gyöngy Mártont, Ellenőrző Bizottságot Németh Ernő, Menus Gábor, Sokorai László, Dunai Finomítóban, Barátság Művelődési Központban,
Bakos István (#1)   2010-04-06 10:22:36
Ez az írás felkeltette az érdeklődésemet a téma iránt, de azt szeretném kérdezni, hogy csak erről szóló irodalom van-e, mert az ajánlottak csak megemlítik, illetve egyes részei foglalkoznak vele, és a sok apró információ összerakása elveszi a kedvem a teljes ismeret megszerzésétől.
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Harang ( gif )  Soli Deo gloria  Sárkány  képre írva  Kékfestőről pár szóban  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Esti kép  Jó éjszakát  Mi van, ha?  Virág lány  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Szimbólumok  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A pálma a győzelem és a diadal...  Nagyhétfő:  A jó kedv a világon  képre írva  Szép estét  Devecsery László - Húsvét  Szép álmokat!  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kinyílni egy beteg világban: v...  Fényvarázslat  Alvó baby  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Esti kép  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Harang ( gif )  Nem hazudnak  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Virágos mező  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Virágvasárnap a húsvét előtti  A nagyhét eseményei  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Esti kép  Maci az északi fény alatt  Jó éjszakát  Fényvarázslat  Szimbólumok  A nagyhét eseményei  Virágos mező  Most - segíts meg Mária ,  Reményik Sándor: Itt most virá...  Egy hét kihagyás  Az angyali üdvözlet  képre írva  Facebookon kaptam  Szeretettel !  Szép estét kedves látogatóimna...  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Levél lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldogság  Facebookon kaptam  képre írva  Aki belekortyol  Szép estét kedves látogatóimna...  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Facebookon kaptam  Fülpontok  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Halhatatlan boldog percek . ....  Paul David Tripp Március 27  Virágos mező  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  képre írva  Jó éjszakát  Graffiti bölcsesség  Alvó baby  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Esti képek  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
első üzem, elmúlt évek, olajipar iránt, város életében, megszerzett ismeretek, hosszú munkakapcsolat, előbbi okok, igény valamilyen, tagok rendszeresen, olajipar aktuális, kezdeményezők szervező, tagok elnöknek, elnökség tagjának, egyesület tagja, egyesület alapszabályát, egyesület munkájában, előadás sorozat, karbantartás elmúlt, munkák előkészítésének, színvonalas szakmai, elért eredményeket, hallgatóság egykori, előadásokat követően, sikeres napot, kellemes hangulatú, finomítói tevékenységek, olajiparhoz köthető, szakmai tevékenységek, találkozások tematikáját, tematika összeállításánál, város életéről, nagykanizsai Olajmúzeum, pozsonyi Slovnaft, önfeledt kikapcsolódás, baráti kapcsolatok, további sikeres, életet adta, összeállításánál, tulajdonságokkal, egészségmegőrzés, tájékozódhatnak, megválasztottuk, kapcsolattartás, egészségvédelem, százhalombattai, kirándulásokkal, üzemlátogatásra, hasznosíthatják, előkészítésének, főzőversennyel, egyesületeivel, szervezeteivel, munkakapcsolat, nyugállományba, százhalombatta, tevékenységébe, szabadidejüket, személyiséggel, megteremtésére, találkozhatnak, ismerkedhettek, stratégiájával, programtervben, kialakulásához, részvételével, alapszabályát, hangsúlyozták, szervezésének, rendezvényére, tevékenységek, negyvenötödik, megalakulását, munkatársaink, meglátogatása, valósulhattak, kezdeményezők, támogatásával, eredményeként, kikapcsolódás, rendszeresen, alelnököknek, választották, eredményeket, nagykanizsai, egyesületünk, programjaink, kirándulások, programokkal, csónakházban, helytörténet, mindannyiunk, megtisztelve, bepillantást, fejlődésével, véleményezés, szolgáltatás, találkozások, konferenciák, technológiai, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1707
  • e Hét: 8051
  • e Hónap: 34674
  • e Év: 172046
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.