Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egészségpénztár vezetőjével üz
  2007-08-24 22:58:17, péntek
 
  Egészségpénztár vezetőjével üzletel a kabinetfőnök

* Joób Sándor - joob@mail.index.hu

| 2007. 08. 24., 12:46

Az Egészségügyi Minisztérium kabinetfőnöke nemcsak résztulajdonosa egy nemrég nyitott patikának, de közös cégben érdekelt az Axa Egészségpénztár egyik vezetőjével is, amely érdeklődik a több-biztosítós modell iránt is. A tárca szerint ez az üzleti kapcsolat semmilyen előnyt nem jelenthet a cégnek. Müller Katalin, az Egészségpénztár igazgató-helyettese pedig azt hangsúlyozta, nem vesz részt a több-biztosító rendszerről tartott egyeztetéseken.


Az eMeRGency Vital Gyógyszertár Üzemeltető Kft nevű cégben Matejka Zsuzsa, az Egészségügyi Minisztérium kabinetfőnökének egyik tulajdonostársa Müller Katalin, az Axa Egészségpénztár egyik vezetője. Müller Katalin korábban az Uniqa Egészségpénztár ügyvezető igazgatója volt, a július 1-jei fúzió után pedig az Axa Egészségpénztár ügyvezetőigazgató-helyettese lett.

Az Axa ott van azok között a cégek között, amelyek érdeklődést mutatnak a kidolgozás alatt álló több-biztosítós egészségügyi rendszerben való részvétel iránt. Az Axa - más cégekkel együtt - meghívást kapott azokra a minisztériumi egyeztetésekre is, amelyeken az egészségbiztosítási üzletbe beszállni készülő biztosítók vettek részt.
Ismerik egymást

Kérdés, hogy ez az üzleti és személyes kapcsolat nem összeférhetetlen-e, és nem jelenthet-e előnyt az Axának vagy Matejka Zsuzsának. A minisztérium szerint semmilyen összeférhetetlenség nem merülhet fel Matejka Zsuzsa és Müller Katalin üzleti kapcsolata miatt. A tárca ezzel kapcsolatos kérdésünkre azt a választ adta: ,,a biztosítókat nyilvános eljárás keretében, nem a minisztérium fogja kiválasztani".

Felhívtuk az ügyben Müller Katalint, az Axa Egészségpénztár igazgató-helyettesét is. Ő azt mondta, nem vesz részt az Egészségpénztár stratégiai döntéseiben, s azokra nincs is hatással. ,,Nyugodt a lelkiismeretem, nincs olyan információcsere köztünk Matejka Zsuzsával, amely bármilyen előnyt adna az Axának. Egyébként a több-biztosítós rendszerről tartott minisztériumi egyeztetéseken nem is én veszek részt az Axa részéről", közölte.

,,Miután tisztelem Matejka Zsuzsát, ügyelek arra, hogy ez az üzleti és személyes kapcsolat sem őt, sem engem, sem a cégemet ne hozza kellemetlen helyzetbe", szögezte le Müller Katalin. A MOM parkban alapított gyógyszertárral kapcsolatban azt mondta: eddigi munkája alapján kérték fel arra, hogy társuljon a patika létrehozására megalapított cégbe.
Időben léptek

Arról korábban a HVG számolt be, hogy idén január 30-án alakult meg az eMeRGency Vital Gyógyszertár Üzemeltető Kft. 3 millió forintos alaptőkével. A tulajdonosok Matejka és Müller mellett Radnai Gergely, az egészségügyi reformok kidolgozásával 2003-2004 között megbízott Radnai György fia, Radnai Viktor, és Lantos Endre a Vital Center fogászati hálózat létrehozója voltak. Áprilisban szállt be a cégbe Somody Imre üzletember (Matejka Zsuzsa korábban a Somody Imre által alapított Misszó Egészségügyi Központ vezetője volt).

Ezután alapította meg az eMeRGency Kft. és Radnai Gergely az Evital-MOM Gyógyszertár Kft-t, amely megkapta a jogot arra, hogy a MOM Park bevásárlóközpontban patikát nyisson. Emlékezetes, hogy új patikák megnyitását épp az a patikaliberalizációs törvény tette lehetővé, amelynek kidolgozásában Matejka Zsuzsa is tevékenyen részt vett. Matejka Zsuzsának egy másik gyógyszertárban is van érdekeltsége. Kültagja a Ferihegyi repülőtéren 2006 januárjában patikát nyitó Csanak Bt.- nek.

A köztisztviselők összeférhetetlenségéről szóló törvény szerint köztisztviselő nem lehet gazdasági társaságnál vezető tisztségviselő, illetve felügyelő-bizottsági tag. Az Egészségügyi Minisztérium szerint ebben az esetben nem áll fenn összeférhetetlenség. A tárca közlése szerint Matejka Zsuzsának 12 százalékos üzletrésze van a cégben, tehát kisebbségi tulajdonos, és jelenleg tulajdonosi jogait sem gyakorolja.
Kitüntetés

A minisztérium azt is közölte, hogy a tárca semmilyen kapcsolatban nem áll az egyes gyógyszertárakkal, nem nyújt nekik sem általános, sem egyedi támogatásokat, a gyógyszertárak a gyógyszerfogyasztóktól származó bevételekből tartják fenn magukat. ,,A gyógyszertárakra vonatkozó szabályozások általános jellegűek, azaz egy gyógyszertárat létrehozóra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint az összes többi patikára, így eleve kizárt, hogy valaki így előnyre tehessen szert", válaszolta kérdésünkre a tárca sajtóosztálya.

Megkérdeztük azt is, vajon nem visszás-e, hogy résztulajdonosként patikát alapít az, aki részt vett a patikák megnyitását is megkönnyítő törvény kidolgozásában. A minisztérium írásos válaszában az olvasható, hogy ,,a gyógyszer-gazdaságossági törvénynek több olyan eleme van, amelyben egyértelműen az látszik, hogy nem a magántulajdonos üzleti haszna, hanem a közérdek számít. A törvény és a vizitdíj együttes hatására például jelentősen csökkent a gyógyszerforgalom, s a patikán kívüli gyógyszerárusításról sem állítható, hogy az a patikatulajdonosok üzleti érdekeit szolgálják."

Augusztus 20-án a Horváth Ágnes egészségügyi miniszter Matejka Zsuzsa kabinetfőnököt a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntette ki.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gyógyszertárakra, összeférhetetlen, kabinetfőnökének, egészségpénztár, gyógyszertárral, magántulajdonos, tulajdonostársa, résztulajdonosa, gyógyszertárban, információcsere, köztisztviselők, köztisztviselő, gazdaságossági, egyeztetéseken, gyógyszertárat, tisztségviselő, lelkiismeretem, egyeztetésekre, gyógyszertárak, kabinetfőnököt, kidolgozásában, kidolgozásával, minisztériumi, támogatásokat, létrehozására, sajtóosztálya, kabinetfőnöke, szabályozások, minisztérium, érdekeltsége, egészségügyi, gyógyszertár, megkérdeztük, kapcsolatban, kiválasztani, hangsúlyozta, nemrég nyitott, több-biztosítós modell, tárca szerint, üzleti kapcsolat, több-biztosító rendszerről, eMeRGency Vital, július 1-jei, cégek között, kidolgozás alatt, minisztériumi egyeztetésekre, minisztérium szerint, tárca ezzel, választ adta, biztosítókat nyilvános, minisztérium fogja, ügyben Müller, Joób Sándor, Egészségügyi Minisztérium, Müller Katalin, Vital Gyógyszertár Üzemeltető Kft, Matejka Zsuzsa, Uniqa Egészségpénztár, Matejka Zsuzsának, Müller Katalint, Matejka Zsuzsával, Matejka Zsuzsát, Radnai Gergely, Radnai György, Radnai Viktor, Lantos Endre, Vital Center, Somody Imre, Misszó Egészségügyi Központ, Evital-MOM Gyógyszertár Kft-t, Csanak Bt, Horváth Ágnes, Magyar Köztársasági Érdemrend,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nagyi telefonál  Png kutya  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Egy bizonyos határt  Szép álmokat!  Png fotel  Akarat  Alázat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Egy maradéktalanul uralt világ  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Még csak most kezdődik a nap  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A televizió nem a kultúrát kép...  Hogy lehet megtartani  Paul David Tripp Április 21  Kellemes délutánt kívánok  Alázat  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Png lepke  Jó éjszakát  Fehér virág  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Őrizkednünk kell...  A Megváltó szolgálatában  Png ház  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einstein gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Leonardo da Vinci gondolata  Szép napot kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Bertolt Brecht -től idézet  Akarat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Nevem  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép álmokat!  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Esti kép  Alázat  Png fotel  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  A Megváltó szolgálatában  Png virág  Akarat  Jó éjszakát  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Krisztinától  Őrizkednünk kell...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nemrég nyitott, több-biztosítós modell, tárca szerint, üzleti kapcsolat, több-biztosító rendszerről, eMeRGency Vital, július 1-jei, cégek között, kidolgozás alatt, minisztériumi egyeztetésekre, minisztérium szerint, tárca ezzel, választ adta, biztosítókat nyilvános, minisztérium fogja, ügyben Müller, több-biztosítós rendszerről, patika létrehozására, tulajdonosok Matejka, egészségügyi reformok, cégbe Somody, jogot arra, másik gyógyszertárban, tárca közlése, tárca semmilyen, egyes gyógyszertárakkal, gyógyszertárakra vonatkozó, gyógyszertárat létrehozóra, szabályok vonatkoznak, összes többi, tárca sajtóosztálya, patikák megnyitását, minisztérium írásos, magántulajdonos üzleti, közérdek számít, vizitdíj együttes, patikán kívüli, gyógyszertárakra, összeférhetetlen, kabinetfőnökének, egészségpénztár, gyógyszertárral, magántulajdonos, tulajdonostársa, résztulajdonosa, gyógyszertárban, információcsere, köztisztviselők, köztisztviselő, gazdaságossági, egyeztetéseken, gyógyszertárat, tisztségviselő, lelkiismeretem, egyeztetésekre, gyógyszertárak, kabinetfőnököt, kidolgozásában, kidolgozásával, minisztériumi, támogatásokat, létrehozására, sajtóosztálya, kabinetfőnöke, szabályozások, minisztérium, érdekeltsége, egészségügyi, gyógyszertár, megkérdeztük, kapcsolatban, kiválasztani, hangsúlyozta, köztársasági, bevételekből, egyértelműen, kabinetfőnök, biztosítókat, tulajdonosok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.