Belépés
simocsi.blog.xfree.hu
"Egy ősi kínai bölcsesség szerint nem az számít, mi történik veled, hanem az, hogyan éled meg." Simányi József
1956.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Igazolva...
  2013-06-01 05:31:49, szombat
 
  Igazolva van, hogy a bélflóra befolyásolja
az érzelmeket

Először sikerült kimutatniuk kutatóknak, hogy a táplálékkal a gyomorba bevitt baktériumok hatással vannak az emberi agy működésére, s így a testi egészségre is, valamint minimum 70%al növeli az immunrendszer erősségét!!!!!!.
Egészséges emberek agyműködése megváltozott mind nyugalmi, mind érzelmi - felismerési helyzetben, ha rendszeresen fogyasztottak probiotikumokat tartalmazó ételt (savanyú káposzta, kovászos uborka), vagy kapszulát - mutatta ki a Kaliforniai Egyetem (UCLA) Los Angeles-i karának vizsgálata. A probiotikumok támogatják a bélrendszerben a hasznos baktériumok elszaporodását, a betegséget okozó káros baktériumokat pedig visszaszorítják.
A kutatók már eddig is tisztában voltak azzal, hogy az agy jelzéseket küld az emésztőrendszernek, így okozhatnak az érzelmi változások és a stressz emésztőrendszeri panaszokat (régóta mondom, hogy minden betegség az agyban kezdődik, s a gyógyulás is ott dől el!). Eddig is gyanították, ám csak állatoknál igazolták azt, hogy ellenkező irányban is folyik a kommunikáció. "Egyes betegek állítják, sosem tapasztaltak szorongást vagy depressziót, míg bélrendszeri problémáik nem jelentkeztek. Tanulmányunk kimutatta, a bélcsatorna-agy útvonal kétirányú" - magyarázta Kirsten Tillisch kutató.
A felfedezés jelentős hatással lehet a jövőbeni kutatásokra az emésztőszervi, mentális és neurológiai, de a daganatos betegségek megelőzésének és kezelésének terén is. Az érdekes ebben az, hogy a népi- és a természetgyógyászat már évezredek (Hipokrátész) óta tudja és alkalmazza. Erre mondják, hogy feltalálták csőben a lyukat!! Ezt a régi orvostudomány is tudta, de a gyógyszergyárak nagy nyomására ,,elfelejtették", s most úgy adják elő, mintha most jöttek volna rá valami új dologra.
A szakemberek a vizsgálatba 36, 18-55 év közötti embereket vontak be. Három csoportra osztották őket, az első csoportban lévők négy héten át naponta kétszer fogyasztottak többféle probiotikummal dúsított ételeket, vagy többféle probiotikumot tartalmazó kapszulákat, a második csoport tagjai ezeket nem tartalmazó, ám ugyanolyan külsejű és ízű ételeket, a harmadik egyiket sem. A négyhetes kúrát megelőzően és azt követően is MRI-készülékkel vizsgálták meg a résztvevőket, mindkét alkalommal nyugalmi állapotban, illetve válaszadás közben. Az utóbbi úgy történt, hogy a vizsgálati alanyoknak dühös vagy rémült arcokat ábrázoló fotókat mutattak, amelyeket ugyanolyan reakciót tükröző arcok képével kellett párosítaniuk.
A feladat idején a probiotikumot fogyasztó résztvevők érzelmekkel, érzékeléssel kapcsolatos agyterületei kisebb aktivitást mutattak, míg a másik két csoport tagjainak agytevékenysége változatlan vagy erőteljesebb volt. A kutatókat meglepte az, hogy az agy milyen sok területét érintette a változás.
"Emésztőszervi-, daganatos-, mentális- és neurológiai betegségek megelőzésének és kezelésének új stratégiáit kutathatjuk, mivel bebizonyosodott, a bélrendszer is küld jeleket az agynak, és a jelek étrendmódosítással, táplálékkiegészítők fogyasztásával befolyásolhatók ,,- jelentette ki Emeran Mayer (UCLA) orvos, pszichiáter és pszichológus, a tanulmány vezető szerzője.
A probiotikumok agyműködésre gyakorolt pozitív hatása a szakemberek szerint felveti a kérdést, vajon a sorozatos antibiotikum-kúrák ártanak-e ezeknek a folyamatoknak?. Azt, hogy ártanak, az alternatív gyógyászat már régen tudja, de az ilyen gyógyítók sem mind fogadják el, ami jómagam tapasztalatból tudok, hogy az ezüst kolloid is, hasonló hatással van a probitikumokra és az agy kapcsolataira. Az antibiotikumok dózisától és az ezüst kolloid ppm értékétől függően tehát kedvezőtlenül hatnak a probiotikumokra. Az antibiotikumok és az ezüst kolloid nem tesznek különbséget a mikrobák között, szedésükkel elpusztítjuk a hasznos mikroorganizmusokat is. Az újszülött intenzív centrumokban, illetve a gyermekkori légzőszervi fertőzések kezelésekor hosszú ideig alkalmazott antibiotikum elpusztítja a normál bélflórát, és hosszú távon károsan befolyásolja az agyműködést.
A tudósok szerint ha sikerül jobban megérteni a bél mikrobiológiája és az agy közötti összefüggést, új utak nyílhatnak a krónikus fájdalom, az Alzheimer-kór vagy az autizmus kezelésében. Ha nem is értik a ,,tudósok", a természet akkor is teszi a dolgát!
Ki ne ismerné a gyomorremegés, gyomorliftezés érzését egy stresszes tevékenység (nyilvános szereplés, tárgyalás, vizsga, stb) előtt? Az agy és az utóbbi időben már második agynak nevezett bélidegrendszer közötti kapcsolatot már számos betegség esetében igazolták: az agyban és az emésztőrendszerben is vannak tünetei például a szorongásnak, a depressziónak, a gyomorfekélynek, sőt a Bechterew és a Parkinson-kórnak is.
Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a bélrendszer az emésztésen túl is markánsan befolyásolja a szervezet működését, és még a lelki egészségre is kihat. A kapcsolat fordítva is igaz: a lelki állapottól is függ az emésztőrendszer állapota. Ez igaz a szexualitásra is.
A kapcsolatot igazoló első kísérletet még 1902-ben végezték, és macskák voltak a főszereplői. A vizsgálat megmutatta, hogy másképp halad át a béltraktuson az étel, ha a macska nyugalmi állapotban van, illetve ha emésztés közben egy kutya morog folyamatosan rá.
Az agy és a bélidegrendszer közötti legfőbb kapocs a bolygóideg, amely a tizenkét pár agyideg közé tartozik. A nyúlt-velőből kilépő bolygóideg az összes létfontosságú zsigeri szervet beidegzi, többek között a szívet, a tüdőt, a nyelőcsövet, a gyomrot, a májat, a veséket, a vékony- és vastagbelet. A bélrendszer azonban nem csak kapja a parancsokat az agyból: az utóbbi évek kutatási eredményei szerint a bélidegrendszer több információt küld fel az agyba, mint amennyit az agytól kap. A bolygóideg elektromos ingerlése csökkenti az epilepszia és a depresszió tüneteit, egy erre alapuló kezelést az Amerikai Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) már engedélyezett is. A természetes gyógymódok meg azt mutatják, hogy nem ingerelni kell az agy anyagát, hanem megadni az agynak, mint anyagnak, a működéséhez szükséges tápanyagokat, vitaminokat (EPA, DHA, E-vitamin, B-Complex vitamin, stb), valamint védeni kell az elektroszmogtól, az elektromágneses sugárzásoktól (AM, FM, digitális, stb). Ezeket az anyagokat a mai ételek már nem adják meg megfelelő mennyiségben, ezért szükséges a megfelelő pótlás szerves kötésű nyomelemekkel és természetes anyagokból dúsított vitaminokkal.
Fogyasszunk többet azon élelmiszerekből is, amelyek erősítik a probiotikumok jelenlétét, ilyenek a fűszerek (gyömbér, majoranna, kurkuma, fahéj, szegfűszeg), a zöld-, gyógy- és élvezeti teák, a vörösbor, az aszúbor, a bogyós gyümölcsök, az alma és a babfélék.
A vékony- és vastagbélben lévő megfelelő mennyiségű és összetételű mikroflóra ugyanis a gyors gyógyulás és az egészség megőrzésének záloga. Mivel a probiotikus mikrobák nem okoznak betegséget, inkább többet, mint kevesebbet vigyünk a szervezetünkbe. Ma itthon a legjobb összetételű és legjobb minőségű probiotikum kapszulák a ProbioFlora (www.vitaminstation.hu),
ami minden bioboltban és gyógyszertárban kapható, valamint a Probio Balance (www.calivita.hu),
amelyhez sajnos csak mlm-es tagság esetén tudunk hozzájutni.
'Dr.Weixl Várhegyi László
forrás:facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: emésztőrendszeri, probiotikumokat, gyomorfekélynek, bebizonyosodott, visszaszorítják, gyógyszergyárak, befolyásolhatók, gyógyszertárban, probiotikumokra, bélidegrendszer, agytevékenysége, emésztőrendszer, elektromágneses, elektroszmogtól, élelmiszerekből, mikrobiológiája, probiotikummal, vitaminstation, fogyasztásával, probitikumokra, elszaporodását, gyomorliftezés, bélrendszerben, szervezetünkbe, antibiotikumok, tapasztalatból, orvostudomány, létfontosságú, szexualitásra, baktériumokat, nyomelemekkel, emésztőszervi, megelőzésének, kedvezőtlenül, kapcsolataira, engedélyezett, bélflóra befolyásolja, gyomorba bevitt, testi egészségre, immunrendszer erősségét, probiotikumok támogatják, hasznos baktériumok, betegséget okozó, érzelmi változások, stressz emésztőrendszeri, agyban kezdődik, bélcsatorna-agy útvonal, felfedezés jelentős, jövőbeni kutatásokra, daganatos betegségek, érdekes ebben, régi orvostudomány, Kaliforniai Egyetem, Kirsten Tillisch, Emeran Mayer, Amerikai Gyógyszerügyi Hivatal, Probio Balance, Weixl Várhegyi László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Emlékezz  "Ez egy csoda"  Szép estét kedves látogatóimna...  Otthon  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Különleges  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Zilahy Lajos mondta  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Minden tavaszból őrizz..  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Mindent de mindent visszakap  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Tavaszi este  Mindent de mindent visszakap  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Hogyan válunk hűségesekké?  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  A pitypang legendája  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  József Attila - Kopogtatás nél...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Magamnak  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Sorsunk miatt...  Csend  Esterházy Péterre emlékezünk  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  jó reggelt  Gebhardt Nóra versei II.  39 ígéret  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Bársony székben  Vidámság  A pitypang legendája  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Már Gárdonyi Géza is méltatta  képre írva  Előfordul, hogy  Szívek  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Vito Giaquinto gondolata 
Bejegyzés Címkék
bélflóra befolyásolja, gyomorba bevitt, testi egészségre, immunrendszer erősségét, probiotikumok támogatják, hasznos baktériumok, betegséget okozó, érzelmi változások, stressz emésztőrendszeri, agyban kezdődik, bélcsatorna-agy útvonal, felfedezés jelentős, jövőbeni kutatásokra, daganatos betegségek, érdekes ebben, régi orvostudomány, gyógyszergyárak nagy, első csoportban, második csoport, harmadik egyiket, négyhetes kúrát, vizsgálati alanyoknak, feladat idején, probiotikumot fogyasztó, kutatókat meglepte, tanulmány vezető, probiotikumok agyműködésre, szakemberek szerint, alternatív gyógyászat, ilyen gyógyítók, ezüst kolloid, antibiotikumok dózisától, mikrobák között, újszülött intenzív, gyermekkori légzőszervi, normál bélflórát, tudósok szerint, krónikus fájdalom, autizmus kezelésében, természet akkor, stresszes tevékenység, utóbbi időben, szervezet működését, lelki egészségre, kapcsolat fordítva, lelki állapottól, emésztőrendszer állapota, kapcsolatot igazoló, vizsgálat megmutatta, macska nyugalmi, kutya morog, bélidegrendszer közötti, nyúlt-velőből kilépő, összes létfontosságú, bélrendszer azonban, utóbbi évek, bélidegrendszer több, bolygóideg elektromos, depresszió tüneteit, erre alapuló, természetes gyógymódok, működéséhez szükséges, elektromágneses sugárzásoktól, megfelelő pótlás, probiotikumok jelenlétét, bogyós gyümölcsök, gyors gyógyulás, egészség megőrzésének, probiotikus mikrobák, legjobb összetételű, emésztőrendszeri, probiotikumokat, gyomorfekélynek, bebizonyosodott, visszaszorítják, gyógyszergyárak, befolyásolhatók, gyógyszertárban, probiotikumokra, bélidegrendszer, agytevékenysége, emésztőrendszer, elektromágneses, elektroszmogtól, élelmiszerekből, mikrobiológiája, probiotikummal, vitaminstation, fogyasztásával, probitikumokra, elszaporodását, gyomorliftezés, bélrendszerben, szervezetünkbe, antibiotikumok, tapasztalatból, orvostudomány, létfontosságú, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1 db bejegyzés
Összes: 361 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 88
  • e Hét: 235
  • e Hónap: 416
  • e Év: 6432
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.