Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
dr. Kerényi Imre Pesterzsébete
  2007-05-31 22:18:35, csütörtök
 
   
  dr. Kerényi Imre Pesterzsébeten
2007-05-31 17:49:24 elnök
"A baloldali eszmékkel nincs semmi baj, annál nagyobb baj azonban az eszmékből létrehozott gyakorlattal van"

A kedd este történelmi pillanat volt az erzsébeti Fidesz életében.
Az előre beharangozott előadásra annyian jöttek el, mint eddig még soha.
A jó hangulathoz hozzájárult, hogy szakítva az eddigi hagyományokkal, nem bent az irodában, hanem a sétáló utcában tartottuk a fórumot.

Ennek és a jó időnek is köszönhető, hogy a több száz fős tömeg mellett még a szomszédos épületek erkélyeiről is figyelemmel követték a rendezvényt.
Az előadókat megtisztelték jelenlétükkel a Fidesz erzsébeti és soroksári képviselői is, köztük a korábban nyolc évig polgármesterként tevékenykedő Perlaki Jenő.

Földesi Gyula, önkormányzati és budapesti képviselő köszöntötte az érdeklődőket, és tájékoztatást adott az erzsébeti Fidesz frakció eddigi eredményes munkájáról. Majd 18 óra után néhány perccel tapsvihar kíséretében megérkezett az est fő előadója, dr. Kerényi Imre színházrendező.

Előadását azzal kezdte, hogy szerinte mindenki szívében hordozza valamilyen mértékben a baloldali eszméket. Azokat az eszméket, amelyek az egymás iránti szolidaritásra épülnek.

Tehát a baloldali eszmékkel nincsen semmi baj, viszont annál nagyobb baj azonban az eszmékből létrehozott gyakorlattal van.

A francia forradalomtól kezdve két fő probléma van a baloldalt képviselő politikusokkal.
Az első az, hogy mindig rárontanak nemzetükre, a második pedig az, hogy szörnyállamokat szülnek. Ezeket alátámasztja, hogy Danton és Saint-Just (a terror arkangyala) már a francia forradalom idején nemzetük ellen fordultak, tömeges és véres terrort alkalmazva honfitársaikkal szemben. Létrehozták azt a szörnyállamot, amiben a félelem, rettegés és halál volt az úr. Majd - folytatta Kerényi - a kialakult polgári demokráciákhoz alkalmazkodott a nyugat-európai baloldal is.

De nálunk minden maradt a régiben.
Misem bizonyítja ezt jobban, mint a Tanácsköztársaság népbiztosának, Szamuely Tibornak a kijelentése, mely szerint a vértől nem kell félni.

Ez szó szerinti fordítása Saint-Just gondolatainak.
Ugyanazzal a kegyetlenséggel rontott rá a Magyar Tanácsköztársaság is nemzetére, mint francia elődeik.
Az örök forgatókönyv az előadó szerint a következő:
megbélyegezni,
kirekeszteni,
megölni.

Ezt a "receptet" követte Rákosi és a Haynaunál is több magyar életéért felelős Kádár is.

A sort pedig Horn, Medgyessy és Gyurcsány sem szakítják meg.

Ugyanúgy rárontanak nemzetükre (december 5.) és kirekesztik a velük nem egy véleményen lévő honfitársaikat.
Az utóbbi állításra Kerényi saját példáját hozta fel, miszerint ő 2002 óta a négy állásából hármat már elveszített.
Tehát a másként gondolkozókat retorziók érik.

A baloldal tele van értékes emberekkel?
Ezek ellenére is dr. Kerényi Imre véleménye az, hogy a magyar baloldal tele van értékes emberekkel, képviselőik felkészültek és tanultak. De vannak még hibáik, mégpedig azok, hogy nem kértek bocsánatot elődjeik tetteiért, és nem tudnak eredményesen kormányozni.

Márpedig akik hosszú ideig ülnek a kormányrúd mellett, azoknak muszáj eredményesen kormányozni.
De a baloldal elkezdett ám bűnhődni eddigi bűneiért.
Ezt mutatja az augusztus 20-ai katasztrófa, az őszödi beszéd és szeptemberi következményei, az október 20-ai véres megtorlás és a mostani rendőrségi bűnügyek is.

Az előadás a vállalkozóbb kedvű hallgatók kérdéseivel zárult, melyekre dr. Kerényi Imre készséggel válaszolt.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: polgármesterként, honfitársaikkal, szörnyállamokat, kegyetlenséggel, szolidaritásra, következményei, hagyományokkal, honfitársaikat, színházrendező, politikusokkal, pesterzsébeten, alkalmazkodott, demokráciákhoz, tájékoztatást, szörnyállamot, megbélyegezni, gondolatainak, önkormányzati, népbiztosának, beharangozott, gondolkozókat, forradalomtól, jelenlétükkel, megtisztelték, vállalkozóbb, tevékenykedő, kirekeszteni, alátámasztja, eredményesen, gyakorlattal, forgatókönyv, érdeklődőket, felkészültek, elveszített, kirekesztik, megérkezett, baloldali eszmékkel, eszmékből létrehozott, kedd este, erzsébeti Fidesz, előre beharangozott, eddigi hagyományokkal, sétáló utcában, több száz, szomszédos épületek, előadókat megtisztelték, korábban nyolc, baloldali eszméket, egymás iránti, francia forradalomtól, baloldalt képviselő, második pedig, Kerényi Imre Pesterzsébete, Kerényi Imre Pesterzsébeten, Perlaki Jenő, Földesi Gyula, Kerényi Imre, Szamuely Tibornak, Magyar Tanácsköztársaság,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tanuld meg ezt a versemet  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Png virág  Németh László tollából  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Albert Einstein gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A jó emberek mindig szépek mar...  Leonardo da Vinci gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A televizió nem a kultúrát kép...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Sose bánj semmit  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Png csokor  Egy maradéktalanul uralt világ  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png kutya  Facebookon kaptam  Png virág  Még csak most kezdődik a nap  Szép álmokat!  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Április 20  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Egy lelki imádság  Boldog születésnapot a ma ünne...  Tavaszi kép  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Még csak most kezdődik a nap  Egy maradéktalanul uralt világ  Az engedelmesség miért nem vál...  Png nő  Tanuld meg ezt a versemet  Png telefon  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Próbálj meg ...  Reggel van  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Fekete István - Akác  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png csokor  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  A kételkedés kezelése  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép estét  Szép napot kívánok  A jó emberek mindig szépek mar...  A jó emberek mindig szépek mar...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Régi emberek, akikre máig büsz...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Adakozás 
Bejegyzés Címkék
baloldali eszmékkel, eszmékből létrehozott, kedd este, erzsébeti Fidesz, előre beharangozott, eddigi hagyományokkal, sétáló utcában, több száz, szomszédos épületek, előadókat megtisztelték, korábban nyolc, baloldali eszméket, egymás iránti, francia forradalomtól, baloldalt képviselő, második pedig, terror arkangyala, francia forradalom, kialakult polgári, nyugat-európai baloldal, kegyetlenséggel rontott, örök forgatókönyv, előadó szerint, sort pedig, véleményen lévő, utóbbi állításra, négy állásából, másként gondolkozókat, baloldal tele, magyar baloldal, kormányrúd mellett, baloldal elkezdett, augusztus 20-ai, őszödi beszéd, október 20-ai, mostani rendőrségi, vállalkozóbb kedvű, polgármesterként, honfitársaikkal, szörnyállamokat, kegyetlenséggel, szolidaritásra, következményei, hagyományokkal, honfitársaikat, színházrendező, politikusokkal, pesterzsébeten, alkalmazkodott, demokráciákhoz, tájékoztatást, szörnyállamot, megbélyegezni, gondolatainak, önkormányzati, népbiztosának, beharangozott, gondolkozókat, forradalomtól, jelenlétükkel, megtisztelték, vállalkozóbb, tevékenykedő, kirekeszteni, alátámasztja, eredményesen, gyakorlattal, forgatókönyv, érdeklődőket, felkészültek, elveszített, kirekesztik, megérkezett, kormányozni, létrehozott, szeptemberi, erkélyeiről, kérdéseivel, katasztrófa, köszöntötte, rendezvényt, kijelentése, képviselőik, figyelemmel, kíséretében, létrehozták, hozzájárult, hangulathoz, történelmi, eredményes, rendőrségi, képviselői, munkájáról, emberekkel, készséggel, kormányrúd, alkalmazva, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 822
  • e Hét: 1659
  • e Hónap: 10263
  • e Év: 46204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.