|
2010-05-24 20:24:22, hétfő
|
|
|
Ez egy nagyon érdekes sütemény, sokan megsütötték már. Van, aki Hamis krémesnek és van, aki Intelligens krémesnek hívja. Mindkét név illik hozzá. Egyszerűen csak összekavarjuk a hozzávalókat, beleöntjük a tepsibe, berakjuk a sütőbe és sütés közben három réteg alakul ki: alul kissé zselatinos, utána a krém és legfelül a piskóta. Elkészítése roppant egyszerű és a végeredmény nagyon érdekes. Én a tetejére tettem tejszínhabot, hát nem rontotta el a süteményt. Néhány észrevétel, amit fontosnak tartok ennél a sütinél:
•magas falú, nagyobbacska tepsiben kell sütni
•kevesebb cukrot tettem bele, eredetileg 30 dkg ír a recept, de úgy túl édes. Viszont 2 tasak vaníliás cukor helyett hármat tettem bele
•amikor öntjük bele a tepsibe a masszát, nagyon híg lesz, szinte, mint egy leves (de nem kell ezért megijedni)•sütés után nem szabad felszeletelni, meg kell várni, amíg teljesen kihűl•nagyon hasonlít az íze a madártejhez, lehetne akár Madártej kockának is nevezni
Hozzávalók: 8 tojás, 25 dkg porcukor, 3 cs vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 9 jó púpos evőkanál liszt, 1 liter tej. Elkészítés: A tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd beletesszük a megolvasztott margarint, a vaníliás cukrokat, a lisztet, a tejet és a felvert tojás fehérjét. Kikent, lisztezett tepsiben, kb 160 C-on 1 órát sütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: összekavarjuk, megolvasztott, felszeletelni, hozzávalókat, nagyobbacska, tejszínhabot, beletesszük, porcukorral, intelligens, végeredmény, madártejhez, megsütötték, elkészítése, eredetileg, egyszerűen, zselatinos, észrevétel, elkészítés, beleöntjük, hozzávalók, lisztezett, margarint, fontosnak, krémesnek, süteményt, megijedni, tepsiben, legfelül, kevesebb, vaníliás, sütemény, egyszerű, rontotta, evőkanál, fehérjét, margarin, nagyon érdekes, végeredmény nagyon, tetejére tettem, tojás sárgáját, porcukorral habosra, megolvasztott margarint, vaníliás cukrokat, felvert tojás,
|
|
|
|
nagyon érdekes, végeredmény nagyon, tetejére tettem, tojás sárgáját, porcukorral habosra, megolvasztott margarint, vaníliás cukrokat, felvert tojás, összekavarjuk, megolvasztott, felszeletelni, hozzávalókat, nagyobbacska, tejszínhabot, beletesszük, porcukorral, intelligens, végeredmény, madártejhez, megsütötték, elkészítése, eredetileg, egyszerűen, zselatinos, észrevétel, elkészítés, beleöntjük, hozzávalók, lisztezett, margarint, fontosnak, krémesnek, süteményt, megijedni, tepsiben, legfelül, kevesebb, vaníliás, sütemény, egyszerű, rontotta, evőkanál, fehérjét, margarin, keverjük, cukrokat, teljesen, hasonlít, berakjuk, madártej, kockának, tetejére, sárgáját, porcukor, nevezni, habosra, felvert, helyett, tepsibe, lisztet, lehetne, masszát, sütinél, viszont, érdekes, roppant, mindkét, piskóta, amikor, öntjük, tettem, hármat, nagyon, recept, kikent, sütjük, sütőbe, közben, alakul, cukrot, szinte, szabad, néhány, tartok, ennél, sütés, tojás, magas, kissé, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1335
- e Hét: 3234
- e Hónap: 7638
- e Év: 39367
|
|
|