Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Állami szélhámosságok
  2010-06-19 22:31:03, szombat
 
 







Állami szélhámosságok


I. MTV SZÉKHÁZ

Ez már kis hazánkban is dobogós nonszensz:

Az MTV Szabadság téri székházát megvette az ÁPV Rt. 6 milliárdért az MTV-től. 4.5 milliárdért tovább adta egy "kanadai" (vajon kik a tulajok?) cégnek. Programozottan vesztett 1.5 milliárdot,
( mármint az ÁPV Rt. ) Hogy kik mit nyertek rajta, azt külön témát, ügyészi vizsgálatot érdemel...

Az MTV nem tudott kiköltözni az épületből, mivel az új nem készült el. (ld. alább az új székházról szóló index cikket) Így évi 2 milliárdért visszabérli a kanadaitól azt. Eddig már kifizetett 6 milliárdot.
A "kanadai" cég mennyiért vette? 4.5 milliárdért. Már most nyert 1 .5 milliárdot és birtokolja
az épületet, amit lakásokká alakít át s elad.

DE: Nem itt ér véget a történet.

Az MTV a leendő új székházát nem megveszi, hanem bérli a Wallis Rt (aminek egyik tulajdonosa Bajnai Gordon) leányvállalatától. Szerződést kötve 18 évre havi 1 millió euróért. Évente 3 milliárd forintért, ami árfolyam ingadozás esetén lehet évi 3.5 milliárd forint is. 18 év alatt kifizet 54 milliárd forintot 250ft/euró árfolyamon. Mennyibe került a kritikán aluli MTV 1 és 2

A horibilis összegért bérelt székház azonban 18 év után sem lesz az MTV tulajdona - ám ekkor eldöntheti, hogy megvásárolja-e az épületet?!

Ez Állami TV!!! Tehát a lenyúlás a mi zsebünkből. Kinek a zsebe nyerekedik rajta? Egy csapat szélhámos politikus és "üzletember".


Mocsárra épült ipari kocka az új tévészékház

Link



Közben az ország 1/3-a, cca: 3 millió állampolgár köztük több százezer gyermek, a létminimum alatt él! A székházbűnözők pedig büntetlenül szabadon garázdálkodnak a többi hasonló ügyleteikkel a nemzet, a nép kárán.










II. BAJNAI GORDON ÉS A VELENCEI TÓ!

Aki még nem tudna róla...

70 hektár az 700 000 négyzetméter. 0,7 négyzetkilométer. Vízparton még értékesebb. A Velencei-tó partján pedig egyenesen aranyat ér. Íme a remek földterület, Sukoró, az M7-es autópálya és a Velencei-tó között.

"Március végén áll a nyilvánosság elé a részletekkel az az amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport, amely 2011-re Kings City (Királyok városa) néven egy gigantikus idegenforgalmi komplexumot kíván megépíteni a Velencei-tó északi partján. A kiszivárgott hírek szerint a beruházás összértéke meghaladja a másfél milliárd eurót, a hetvenhektáros területen szállodák és éttermek épülnének, valamint élményfürdő, golfpálya, kaszinó, továbbá egy szórakoztató-központ is helyet kapna."

De mindehhez kell egy jó helyen lévő telek, hiszen az Isten háta mögé mégsem épülhet a Királyok Városa. Autópálya és vízpart. Kevés az ilyen hely, főleg, hogy a Balaton déli partján szinte egybeérnek a települések. 70 üres hektárt vízparton elég nehéz találni, így szinte ez volt az egyetlen potenciális szóba jöhető terület.

No igen ám, de a terület Sukoróhoz tartozik közigazgatásilag, így nem olyan könnyű megszerezni...

Hol volt, hol nem volt egy izraeli-magyar kettős állampolgárságú üzletember, Joáv Blum. Joáv nagy álma volt a Királyok Városa, hogy hasznot hozzon a befektetőcsoportnak és megajándékozza Magyarországot valami naggyal...

Egy gyönyörű szép napon, még 2007-ben, mikor a csillogó szemű Kóka János volt a gazdasági miniszter, Joáv szerzett magának (vagy kapott) egy belsős információt, mégpedig hogy a tervezés előtt álló M4-es autópálya nyomvonala merre is fog haladni pontosan. A térképet bogarászva Joáv úgy döntött, hogy a magyar gyümölcsnél nincs finomabb egész Európában, ezért úgy döntött, beruház egy magyar gyümölcsösbe.

Vett is 183 hektár gyümölcsöst Albertirsa és Pilis között.

Teltek-múltak a napok, hetek, Joáv fáradságos munkával kapálgatta, metszette 2007 őszén a frissen megszerzett kicsinyke gyümölcsösét, amikor nagy döbbenésre levelet kapott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től:

"A betyárját, vajon mit akarhat tőlem az állam?!" - tépte fel kapától megkérgesedett kezével Joáv izgatottan a levelet gyümölcsösében.

"Tisztelt Joáv Blum!
Az M4-es autópálya nyomvonala a legnagyobb sajnálatunkra az Ön gyönyörű gyümölcsösén halad át, emiatt a Magyar Állam igényt tart az birtokában lévő 183 hektárra!
Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt."

2008 tavaszára fordult az idő, az első rügyek megjelentek Joáv szeretett gyümölcsösében. Hosszan tanakodott, hogy mitévő is legyen? Végül nagy-nagy elhatározásara jutott: váratlanul bejelentkezett Sukoróra és helyi lakos lett! Másrészt pedig elutazott Budapestre, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz, és közölte, hogy szívesen lemond a 183 hektár gyümölcsösről Magyarország fejlődése érdekében, de... de cserébe szeretné megkapni a 70 hektárt Sukoró és a Velencei-tó között.

A Nemzeti Vagyonkezelő közölte, hogy szívesen megvennék vagy kisajátítanák ezt a 183 hektárt, de Joáv kötötte az ebet a karóhoz, hogy csak a csere jöhet egyedül szóba.

A Nemzeti Vagyonkezelőnél kiszámolták, hogy a 183 hektár gyümölcsös 800 millió forintot ér (4,3 millió / hektár), míg a kért 70 hektár vízparti telek 1,1 milliárd forintot (15,7 millió / hektár, vagyis 1570 forint / négyzetméter).

De sajnos akadt még egy fránya szabály, amely Joáv és a Nagy Projekt útjában állt. Kis értékű ingatlanok esetében 15 százalékot meghaladó értékkülönbözet fölött nem lehet végrehajtani a területcserét, pályázatot kell kiírni az ingatlan értékesítésére, ám a különösen nagy értékű ingatlanok cseréje közvetlenül az MNV Zrt. vezetésének, illetve a vagyongazdálkodási tanácsnak a hatáskörébe tartozik.

Joávra és a Projektre ismét rámosolyogtak az égiek. Pusztán a szerencse folytán, mindenfajta külső ráhatás nélkül a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot nem érdekelte a min. 27%-os értékkülönbség, és 2008. július 30-án jóváhagyta a cserét.

Az aznap tárgyalt 25 ügylet között kis hírecske volt ez a csere:
"Hozzájárult a Tanács a későbbiekben építendő M4 autópálya nyomvonala számára szükséges területek cseréjéhez. A döntés értelmében a Magyar Állam tulajdonát képező, Sukoró külterületén található ingatlanokat Pilis külterületén valamint Albertirsa külterületén lévő ingatlanokra cserélik."

Joáv 183 hektár albertirsai homokos talajú gyümölcsöséből így lett 70 hektár vízparti telek a Velencei-tó partján...

A 300 milliós különbözetet Joáv-nak sajnos be kell fizetnie az államkasszába. Sőt, még így is nagyon jól járt, mert egyes vélemények kicsit drágállják a 800 milliós árat a 183 hektár gyümölcsösért...

"Amennyire utána tudtam nézni, egy jó infrastruktúrával rendelkező, kiépített felvevőpiaccal rendelkező gyümölcsös Pest megye ominózus részén jóval olcsóbb. Blum úr gyümölcsösei (élek a gyanúperrel, hogy az adott terület valójában susnyást jelöl, de ne legyen igazam) méretarányosan átszámítva kb. 4-500 millió Ft-ot értek legfeljeb" - írta az egyik kommentelő a nol.hu-n.

Itt lesz majd a magyar Las Vegas

"Bajnai Gordon gazdasági miniszter levélben kérte, hogy a megyei közgyűlés a rendezési tervben nyilvánítsa beépíthető területté a Velencei-tó északi partrészét, egy 2003-as sukorói rendeletre hivatkozva. Ellenkező esetben kártérítés fizetésére kötelezné a testületet, mondván, meghiúsul a munkahelyteremtő beruházás.
Felháborító eljárás" - mondta a Fejér megyei közgyűlés alelnöke.

Illetve még hozzá kell tenni, hogy kerek egész legyen a történet, hogy Joáv Blum úgy juthatott - a törvény szerint - a sukorói területhez, hogy ha településen életvitelszerűen lakik. Ezért lett sukorói lakos még a csereüzlet előtt...

A sukoróiak és a környezetvédők most lázadoznak, hogy a gigaberuházás elzárja előlük és mindenki elől a Velencei tavat, de meg lett mindenki nyugtatva, hogy egy 10 méter (!) part menti sáv állami tulajdonban maradt ... a polgármester mellesleg a Projekt nagy-nagy támogatója. Biztos imád kaszinózni.

Hab a tortán, hogy Magyarországon nem lehet csak úgy kaszinót nyitni és üzemeltetni. Mit ad Isten, hogy-hogy nem, a szerencsés véletlenek összjátéka, hogy 2009. február 19-én a Pénzügyminisztérium koncessziós pályázatot hirdetett a Közép-Dunántúl régióban létesítendő, első kategóriába sorolható játékkaszinó létesítésére és üzemeltetésére. A nyertesnek évi legkevesebb 900 millió forintot kell fizetnie az államnak. A szerződést húsz évre kötnék... A Királyok Városa pont a Közép-Dunántúl régióban lenne. Nahát...

Bajnai miniszterelnökként hasonló gondossággal fog eljárni az ország érdekében? A Velencei-tó északi partjának a 2/3-áról van szó! Melyik másik európai ország engedné ezt meg?
A Balaton még megvan?







III. ... NEKI NEM FOG FÁJNI!

fletó cégei, támogatások ... stb.

Olvassátok végig, nem semmi a pali!

Csak az a szomorú hogy mindezt büntetlenül megússza, most szépen lelép és szarik az egészre, tudja hogy soha nem fogják tudni elszámoltatni mindezért.

Gy. F. jelenleg is fennálló közvetlen vagy közvetett tulajdonú cégei:

1. Altus Rt.
2. ROTAB Kereskedelmi Kft.
3. ALDO Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Tanácsadó Kft.
4. Magyaróvári Timföld és Műkorund Kft., illetve jogutóda a MOTIM Rt.
5. Gép- és Felvonószerelő Vállalat, majd Gép- és Technológiaszerelő Rt.,
végül ARK Vagyonkezelő Rt.
6. Béta-Roll Hengergumizó Rt.
7. Tisza Műtalp- és Gumigyártó Kft.
8. Acélkar Kft.
9. Dunántúl Termékenység Egyesülés
10. EMO-WIND Kft.
11. M-Automatika Kft.
12. MOTIM Műkorund Kft.
13. MOTIM-Kádkő Kft.
14. MOGÉPSZER Kft.
15. MESZ Kft.
16. MAVIKA Kft.

A múltbeli közvetett vagy közvetlen tulajdon:

1. ACCES V. Vagyonkezelő Kft.
2. DÉTELL Szolgáltató Kft.
3. GPS Vagyonkezelő és Gazdasági Tanácsadó Kft.
4. Balassagyarmati Fémipari Kft.
5. Fönícia Kereskedelmi Kft.
6. Fittelina Ingatlanbefektetési és -hasznosító Kft.
7. FORTUS Rt.
8. ROE Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft.
9. SZÍV-ŐR Egészségügyi Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
10. Perfekt Rt.
11. Bakonyi Bauxitbánya Kft.
12. BAUXIT Bányavagyonkezelő Kft.
13. Nomentana Kft.
14. Agóra Marketing Tanácsadó Kft.
15. Altus Consulting Gazdasági Tanácsadó Kft.
16. Altus Luxemburg S.A.H.
17. PARTAGAS MANAGEMENT Kft.
18. PERTIA Könyvvizsgáló Rt.
19. PERFEKT-Akadémia Oktatási és Szolgáltató Kht.
20. ÁRKÁDIA-HOTELS Üdültetési Kft.
21. Enviroinvest Kft.
22. Hír-Rádió Kft.
23. M.A.B . Ingatlanhasznosító Kft.
24. TMI Kft.
25. LBS ECONET Rt.
26. Magyar Közbeszerzési Hírbörze Kft.
27. Perfekt Karrier Kft.
28. Bajalog Kft.
29. Első Magyar Timföldipari Kft.
30. GER-COM Kft.
31. MOTIM-KERLANE Kft.
32. MOTIM Alumíniumszulfát Kft.
33. Balassagyarmati Fémipari Rt.

Vezető tisztség betöltése a múltban (felügyelő bizottsági tagság):

1. NSZ 1999 Lapkiadó Rt.
2. Hidrotechnika Rt.
3. Sárvári Mezőgazdasági Rt.
4. Vasiterv Tervező Rt.
5. MOGÜRT Rt.

Azon cégek állami megrendelései és támogatásai, melyekben valaha szerepet vállalt

cég neve: állami megrendelések:
állami támogatások:
Perfekt Rt. 393 095 136 Ft
12 500 000 Ft
TMI Hungary Kft. 300 795 Ft
0 Ft
Bakonyi Bauxitbánya Kft. 5 796 597 Ft
0 Ft
Perfekt-Akadémia Kht. 2 919 950 Ft
0 Ft
Altus Rt. 142 034 050 Ft
13 596 256 Ft
NSZ 1999 Rt. 3 750 000 Ft
3 000 000 Ft
Hidrotechnikai Kft. 0 Ft
25 000 000 Ft
MKH Kft. 12 860 213 Ft
0 Ft
Enviroinvest Kft. 22 750 Ft
43 029 775 Ft
Béta-Roll Hengergumizó Rt. 3 139 515 Ft 537
000 Ft
Sárvári Mezőgazdasági Rt. 283 760 000 Ft 0
Ft
Motim Kádkő Kft. 0 Ft
1 311 000 Ft

Összesen: 847 679 006 Ft
98 974 031 Ft

Az államtól kicsalt többlet széndioxid kvóta külföldre eladásából évente további 80-100 millió Ft.

Fittelina Kft.: elcsalt áfa: 15-20 millió Ft.

Privatizációnál vállalt rekultiváció költségének elcsalása: 250-300 millió Ft. pl. Bakonyi Bauxitbánya esetében.

Őszödi üdülőjét az állammal (velünk) vásároltatta meg úgy, hogy Szilvási Gyuri barátjával állami pénzért béreltette havi 2.5 millió forintért. 25 millióba került nekünk. Amíg le nem járt a "bérleti szerződés", meg sem közelítették. Üresen állt a ház több mint egy évig.

A MOTIM-et az anyósa segítségével vásárolta(?) meg 700 millió körüli összegért, de előtte a raktárakat több mint 2.5 milliárd Ft. (!) értékű nyersanyaggal töltötték fel.
A gyáron belüli környezetszennyező-anyagkezelést ellenőrizni sem tudják, mert nem engedik be az ellenőröket. Százmilliós kárt okoznak évente. Ami nem csak az összeg nagysága miatt bűncselekmény. A villanyáramot lényegesen olcsóbban kapja. Hogy a nyereség meglegyen, mi fizetünk.

ElQró segítőkész anyósa, Apró Piroska - akinek az apja az 1956-ban a Kossuth téri tömegbe lövető Apró (Klein) Antal -, a Magyar Nemzeti Bank bécsi fiókjának kifosztásában jeleskedett, amit végül be is zártak. 70 milliárd(!) forintunk úszott el nyomtalanul. A bagóért megvásárolt és állami pénzen több mint százmillióért felújíttatott ún. képviselői klub összesen 130 milliónkba került.

Azon cégeknek juttatott állami támogatások és állami megrendelések, melyeket
tulajdonlása idején folyósítottak:

cég neve: állami megrendelések: állami támogatások:
Perfekt Rt. 336 205 381 Ft
0 Ft
TMI Hungary Kft. 300 795 Ft
0 Ft
Bakonyi Bauxitbánya Kft. 5 796 597 Ft
Perfekt-Akadémia Kht. 2 919 950 Ft 0 Ft
Altus Rt. 142 034 050 Ft
13 596 256 Ft
Béta-Roll Hengergumizó Rt. 3 139 515 Ft 537 000 Ft
Motim Kádkő Kft. 0 Ft
1 311 000 Ft

Összesen: 490 396 288 Ft 15 444 256 Ft

ElQro Bálint nevű fia már gyakorol, nem akar a hagyományokkal szakítani. Csokoládét, élvezeti cikkeket lopott, majd az érettségin gyakoroltatták vele a csalás alapfogásait. Túlórában. Sikerült. Szép család. Mostoha dédapa (Apró), mostoha nagyanyó (Apró), édes-nagypapa (Gyurcsány), édesapa(Gyurcsány) és most a Bálint (Gyurcsány). Az oviban biztosan "enyv" volt a jelük.

ElQro felesége szülei és nagyszülei (Kleinék) egy zsidótól lopták el azt a villát, ahol most ElQro is meghúzhatja magát. A többiről kevés információnk van.

A villa környékén is volt valami ingatlanügye. Pár tízmillióért.

A szólás szabadsága című műsorban éppen most vádolta csúnya beszéddel aFideszt.
Fájlalta, hogy csúnyán beszélnek róla. Mert az nem demokratikus.

ElQrónak fogalma sincs, mi a fájdalom.

Javaslom, kérdezze meg a parancsára kilőtt szemű megnyomorított embereket, a
pribékeivel gumigolyóval összelövöldöztetett embereket, a meglőtt erdélyi bácsit, az összerugdosott olimpiai bajnok öttusázót, a megkötözött, pribékei által szándékosan eltört kezű embereket, azt, akit letérdepeltettek, és a Gyurcsány-pribék lábára ugorva törte el a sípcsontját, a Magyar Rádió udvarába 2006. október 23-án behurcolt órákon keresztül térdepeltetett, véresre vert embereket, az interneten százszámra található felvételeken
látható megalázott, megvert idős embereket, nőket, lányokat, gyermekeket, a leterített külföldi diákokat, honfitársainkat, azt, akit kétszer közvetlen közelről lőttek meg gumisöréttel, akit megvertek és a telefonját is ellopták a Gyurcsány család tanítványai, azokat a diáklányokat, akiket a Dohány utcai lovasroham taposott majdnem halálra, azokat a lányokat, akiket a Mária utcába belőtt irdatlan mennyiségű mérgező könnygáz döntött le iszonyú kínokat okozva, azokat a magyar honfitársainkat, akiket a világon máshol nem engedélyezett mérgező, rákkeltő könnygázgránáttal lövöldöztek meg, és napokig köhögési rohamaik, véres köpeteik voltak, azokat a hazájukat szerető embereket, hazafiakat, akiket, 2006. október 23. óta minden nemzeti ünnepen bántalmaznak, meghurcolnak, Révész Máriuszt, akinek a nevével és bántalmazásakor elszenvedett sérülésével a liberális magtalan medve bunkó módon a parlamentben poénkodott, Papp Lajos professzor urat, akit a Gyurcsány-droid pajzzsal taszigált, Morvai Krisztinát, akit, mivel addig nem volt balhé, megtámadtak, a rendszeresen meghurcolt Budaházy Györgyöt, Torockai Lászlót, Gonda Lászlót, Novák Elődöt, Lévay Attilát és minden olyan a felsorolásban most nem szereplő honfitársunkat, akiket azért bántalmaztak, mert volt bennük kurázsi, mindannyiunk helyett kiálltak, ki mertek állni.











IV. MAKÓI GÁZFOSZTÁS! ...hogy tudjon róla minden Magyar!

Miért van olyan érzésem, hogy ez egy következmények nélküli ország? Illetve a következményeket mi ,,viseljük" el. Aki okozta, az meg nevet a markába; és húzza az időt.
De köszönjük meg a Hölgynek, aki ezeket leírta.

Tisztelettel és barátsággal:
Tóth János
önkormányzati képviselő
Budapest-Csepel
janos-toth@chello.hu
06-30-6195483

Gombostűt a tűpárnában.

Magyarország földjének mélyén, Makó közelében olyan gázkincsre bukkantak hivatásos külföldi kincsvadászok, amely negyven éven át képes volna biztosítani Magyarország gázellátását, vagy a mostani ínséges időkben egy intenzív, húsz évre rövidített kitermelést véve alapul, akkora bevételhez juttathatná a magyar államkasszát, amely rövid idő, mondjuk öt-tíz év alatt a magyar életszínvonalat körülbelül az ausztriaira emelné, és húsz év múltán a magyar gazdaság csak e gázkincsnek köszönhetően felzárkózhatna a gazdag Európához.

Mindebben nincs semmi túlzás. Minden érdeklődő ember tudta, hogy az Alföld mélyén többféle kincs lapul - olaj, gáz, termálvíz -, csak meg kell találni, de az sem nehéz, csupán fúró és némi türelem kell hozzá.

Körülbelül olyan feladat ez, mint gombostűt találni a tűpárnában. A Falcon Oil, ez a kanadai központú multi cég képes volt - saját állítása szerint - egy éven át keresni, amíg telibe találta a gombostűt, vagyis a 600 milliárd köbméteres gáztartályt, lent, hat kilométer mélyen a föld
alatt.

A cég - nem tudni hogyan és mennyiért - kizárólagos jogot kapott 35 évre a magyar államtól a gázkutatásra, és ami elképesztő, a gáz kitermelésére és eladására is. A magyar állam szerényen csak 12 százalék bányajáradékot kér cserébe, vagyis odaajándékozta a Falcon Oil-nak e páratlanul értékes gázkincs 88 százalékát.

Hogy mennyi pénzről van szó? Ebből a gázkincsből az utolsó fillérig ki lehetne fizetni a teljes magyar államadósságot, ami egyúttal a magyar gazdaság elképesztő felerősödését eredményezné. Avagy fel lehetne függeszteni a megszorításokat, sőt emelni lehetne a nyugdíjakat és a béreket, és a gazdaságot serkentő intézkedéseket lehetne indítani.

Felfoghatatlanul sok pénz, ami a jelek szerint majdnem mind a másé lesz. Nem kell, hogy így legyen. A magyar jog ismeri a feltűnően aránytalan szerződés fogalmát. Az ilyen szerződést meg lehet támadni, és amíg jogállami volt Magyarországon, addig a bíróság az ilyen szerződéseket meg is semmisítette. Íme, itt a nagy történelmi pillanat a nagy közös cél, amelynek mentén közös nevezőt találhatnának az ország egymással szembenálló erői.

Senki nem vitatja el a külföldi befektető jogát a tisztes haszonhoz, de senki sem fogadhatja el a tisztességtelen haszon érvényesítését. Tudtuk, hogy Magyarország földjének mélyén kincsek lapulnak, örömmel vettük a kalandos kedvű vállalkozók jelentkezését, azonban az államnak jól felfogott érdeke, hogy az ország földjében rejtőző kincs kiaknázása az ország népének érdekeit szem előtt tartva történjék. Magyarország nem Rhodesia, és ez nem a XIX. század!!!

A (volt) Gyurcsány-kormány lapzártakor hallgatott a szerződés tartalmáról. Van azonban egy pont, ahol már meg kell állítani a dolgok menetét. A makói gázkincs kitermelése nem történhet meg a mostani feltételek között. Az ország népe nem nézheti ölbe tett kézzel saját kifosztását. A történelmi hanyatlásnak és a kollektív hülyeségnek egy ponton véget kell vetni Azért, mert lelkiismeretlen bűnözők a maguk pitiáner hasznára, olcsó jutalékokért kiárusítják apránként és nagyban az ország kincseit, még nem kell feladni mindent, még érdemes harcolni mindazért, ami megmenthető.

A magyar nagytőkének sem áll érdekében az ország kifosztása. Talán vegyünk példát a horvátokról Ők nem adták oda koncesszióba sem 35 évre, sem rövidebb időre, sem a Falcon Oil-nak, sem másnak az Adriát. Inkább maguk építettek autóutat, hogy a turisták kényelmesebben odaérjenek. Nota bene: az ügyes kanadaiak a horvátoktól bérelték azt a fúrótornyot, amivel Makónál gázt találtak.

Küldd tovább mindenkinek! Tudjon róla minden Magyar!

Juhász Ágnes Katalin
FŐGÁZ Földgázelosztási Kft.
1117 Budapest; Budafoki út. 54.
Tel: +36 20 778 0350
Fax: +36 1 456 3986

A kutatás területe (forrás: Google Map)










V. MEGYERI HÍD

A Megyeri híd - Magyarország legdrágább hídja
Németország leghosszabb hídját avatták fel 2007-ben, ami az észak-német Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományt köti össze az idegenforgalmáról nevezetes, Balti-tengeri Rügen-szigetével.

- A német híd 4200 méter, a Megyeri híd 1861 méter, a Margit híd pedig 660 méter hosszú.

- A német hidat két év alatt húzták fel, a Megyeri hidat szintén 2 év alatt építették meg, a Margit hidat pedig a tervek szerint 14 hónap alatt újítják fel.

- A német híd 125 millió euróba (33 milliárd forintba), a Megyeri híd 63 milliárd forintba került, a Margit híd felújítása pedig 20 milliárd forintba fog kerülni.

- Magyarország legdrágább hídja a Megyeri híd. Hossza 1861 méter (63 milliárd), tehát méterenként 34 millió forintért épül.

- A Margit híd hossza: 607 méter. Ha a Megyeri híd 34 millió / méteres árával számolunk, akkor 18,2 milliárdba kerülne egy új Margit híd.

Tehát még akkor is spórolna az ország, ha felrobbantanák az egészet és újraépítenék....

A németek 7,8 millió forintért építettek 1 méter hidat, a Megyeri hídnál ez 33,8 millió, vagyis négyszeres áron húzták fel. Nem 20%-kal, hanem 400%-kal drágábban. A Margit felújítása pedig 30 millióba fog kerülni méterenként.

Vagyis a németek 1/4 annyiért építettek egy vadonatúj hidat, mint amennyiért itthon építenek vagy felújítanak egyet....

"...Az előterjesztő jelzi azt is, hogy az árak a Főmterv Zrt. 2007-es becslésére épülnek, és azok 30-50 százalékkal is növekedhetnek. Egyebek közt azért, mert a gazdasági válság miatt ugrásszerűen drágultak a banki finanszírozási költségek, emelkedik az áfa, az acél világpiaci ára és az infláció."
2007-ben a hengerelt acél 500 EUR, tavaly ilyenkor 750EUR, most meg 375 EUR.
http://www.bloomberg.com/apps/cbuilder?ticker1=MBSTST35:IND

Csődközelben az ország? Tudjuk, miért...











MAGYARORSZÁG KIFOSZTÁSA!

Link



A szétrohadó rendszer arca

A csontvázak naponta dőlnek ki a kormány szekrényeiből.
BKV (Hagyóval fűszerezve), MÁV, Malév, Sukoró, 4-es metró, Honvédelmi Minisztérium, Sávoly, postapalota - súlyosabbnál súlyosabb korrupciós botrányok. S talán ezek közül is kiemelkedik a nemzeti - jogilag állami - vagyon elherdálásának gyanúja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. esetében, amelyet az Állami Számvevőszéknek e céggel kapcsolatos jelentése világosan megmutat.

Egy szétbomló, szétrohadó rendszer mutatja meg önmagát - teljes valójában.
,,Kegyelmi" pillanat ez: az oligarchikus, diktatórikus, korrupcióra épülő szerveződések mindig rejtegetik valódi arcukat,s kifelé igyekeznek a jogállamiság és a demokrácia, az egyenlő feltételeket garantáló piacgazdaság képét mutatni.

Kétszer ismerszenek meg: létrejöttükkor és megszűnésükkor.
A Kádár-éra, az 1956 és 1989 közötti időszak a forradalom leverésével, vérrel és terrorral kezdődött, majd miután megszűnt a ,,veszély", jött az úgynevezett konszolidáció, a ,,gulyáskommunizmus", miközben besúgóhálózatra, az ellenzékiség elfojtására és visszafizethetetlen nyugati hitelekre épült a rendszer.

Mi lett a vége?

Felbomlás, amely totális gazdasági, politikai és erkölcsi válsághoz vezetett, miközben a hitüket már rég elvesztett elvtársak nem törődtek mással, mint hatalmuk és az évtizedek során megszerzett - ellopott - zsákmány átmentésével.

Az elmúlt nyolc év - a posztkommunizmus, posztkádárizmus - rendszeréről is elmondható ugyanez. Medgyessy Péter titkosszolgálati múltjának fényre derülésével, totális személycsere-sorozat végrehajtásával az állami-közigazgatási szférában, Keller László ellenzékkel szembeni jogi boszorkányüldözésével, a hálózat teljes kiépülésével és a korrupció megjelenésével indult.

S hogyan fejeződik be?

A korrupció általánossá válásával, a magánérdekek totális uralmával, a jogrendszer felbomlásával és teljes gazdasági, politikai és erkölcsi válsággal, akárcsak húsz évvel ezelőtt.
Magyarországon az elmúlt nyolc évben nem egy ,,döcögve működő" jogállammal álltunk szemben, amelyikben ,,sajnálatos módon" sok a korrupció és a jogsértés, de azért valahogy csak elvagyunk; itt egy önmagában vett korrupciós rendszer jött létre,
amely a jogállami normákat semmibe veszi.
A jogkövetés vált normaszegéssé, a tisztességes üzleti szándék pedig baleksággá. Másként: a jogállamiság és a jogokra épülő piacgazdaság pusztán csak díszlet, amely a szemünk láttára omlik össze, s feltárva, ami mögötte van: a valóság.
S ez borzasztó látvány.

A szocialisták és szabad demokraták olyan rendszert építettek fel, amely egyszerre hordozza magában a legrosszabb közép- és dél-amerikai, illetve afrikai rezsimek sajátosságait. A közép- és dél-amerikai banánköztársaságokra jellemző a kollaboráns politikai és gazdasági elit, amely kiszolgáltatja hazája vagyonát, természeti kincseit és erőforrásait a ,,Nagy Testvérnek", az Egyesült Államoknak. Ez nálunk is megvalósult: a balliberális elit elképesztő mértékben árusította ki külföldieknek, a multinacionális cégeknek a nemzeti és állami vagyont, rossz szerződésekkel, alacsony árakon, saját zsebre játszva. Ha e folyamat tovább folytatódna, Magyarország véglegesen elveszítené gazdasági, végül politikai önállóságát.

Az afrikai diktatúrákban az uralkodók a nemzeti vagyont a sajátjuknak tekintették, amellyel azt tesznek, amit akarnak
- példaként: Taylor (Libéria), Mugabe (Zimbabwe) vagy Idi Amin (Uganda).
Nálunk a szocialista-liberális elit is úgy vélte: a nemzeti vagyonnal ők rendelkeznek.
Ez utóbbit bizonyítja, hogy Magyarországon hosszú évek óta nincs auditált vagyonleltár, vagyonelszámolás, a 2007-ben megalakult új nemzeti vagyonkezelő szervezetek pedig nemhogy csökkentették volna a zavart és a bizonytalanságot, épp ellenkezőleg - elmélyítették azt. Jellemző az is, hogy az Állami Számvevőszék hiába figyelmeztetett ezekre a gyanús hiányosságokra, senki se vette komolyan. Így ma nincs ember, aki képes lenne megmondani, hogy mennyi maradt az amúgy is megtépázott, megcsonkított nemzeti vagyonból.
Vagyis a mi vagyonunkból.

,,Nincsen adózás képviselet nélkül" - tartja az angol mondás.
Meg kell teremtenünk adózásunk képviseletét, ami jelen esetben átláthatóságot és elszámoltatást jelent. Ne feledjük: 1992 februárjában Antonim di Pietro milánói államügyész-helyettes nyomozásának következtében letartóztatáshullám indult el Olaszországban. Létrejött a Tiszta Kezek Mozgalma, két év alatt a politikai és gazdasági elit tagjainak sokasága került börtönbe - Olaszország pedig megújult.

És Magyarország?

Fricz Tamás







Eladva Jól kezdődik a nap, MTI hír 2009.01.22. 06:35

A privatizációs időszakot lezáró jelentésből kiderül, hogy pénzügyi szempontból nem volt fáklyásmenet a privatizációs folyamat: a bevétellel szemben 1370 milliárdos, tehát 46 százaléknyi ráfordítás áll. A kormány elkészítette a privatizációs időszakot lezáró jelentését, amellyel már a vagyontörvény megalkotása óta adós.

Eszerint az 1990-2007 közötti évek csúcsidőszaka 1995 volt, amikor a közműcégek eladásakor 480 milliárd forint bevételre tett szert az államkincstár - ismerteti a Napi Gazdaság. Az utolsó privatizációs hullám 2006-ra esik, amikor körülbelül 350 milliárd forint bevételt könyvelt el az állam.

A közvagyon eladása egyértelműen a szocialista kormányokhoz köthető: a jobboldali kormányok közül az Antall-kormány idején indult el a magánosítások előkészítése, de csak 1993-ban értek el jelentősebb eredményeket, míg az Orbán-kormány időszakában - a meghirdetett gazdaságpolitikának megfelelően - gyakorlatilag teljesen leállt az állami vagyon értékesítése, amit a Medgyessy-, majd Gyurcsány-kormányok pörgettek fel.

A jelentésből kiderül, hogy pénzügyi szempontból sem volt fáklyásmenet a privatizációs folyamat. Tizenhét év alatt 2952 milliárd forintnyi vagyonhasznosítási és privatizációs bevétele keletkezett az államnak, ezzel szemben 1370 milliárd forintnyi ráfordítás áll, ami a bevételek 46 százaléka - volt olvasható a Napi Gazdaságban 2009.01.22-én.










 
 
1 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Címkék: életvitelszerűen, munkahelyteremtő, bizonytalanságot, négyzetkilométer, következményeket, letérdepeltettek, vagyonelszámolás, befektetőcsoport, földgázelosztási, közigazgatásilag, alumíniumszulfát, titkosszolgálati, posztkommunizmus, felfoghatatlanul, figyelmeztetett, számvevőszéknek, honfitársainkat, megszorításokat, lelkiismeretlen, vagyonkezelőnél, bántalmazásakor, értékkülönbözet, besúgóhálózatra, balassagyarmati, tisztességtelen, állampolgárságú, üzletemberekből, privatizációnál, végrehajtásával, vagyonkezelőhöz, életszínvonalat, multinacionális, posztkádárizmus, gyümölcsösében, felrobbantanák, magyarországon, kritikán aluli, horibilis összegért, zsebe nyerekedik, csapat szélhámos, létminimum alatt, székházbűnözők pedig, többi hasonló, remek földterület, gigantikus idegenforgalmi, kiszivárgott hírek, beruházás összértéke, másfél milliárd, hetvenhektáros területen, ilyen hely, egyetlen potenciális, terület Sukoróhoz, Wallis Rt, Bajnai Gordon, Állami TV, BAJNAI GORDON ÉS VELENCEI TÓ, Kings City, Királyok Városa, Joáv Blum, Kóka János, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt, Tisztelt Joáv Blum, Magyar Állam, Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz, Nemzeti Vagyonkezelő, Nemzeti Vagyonkezelőnél, Nagy Projekt, Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot, NEKI NEM FOG FÁJNI, Altus Rt, ROTAB Kereskedelmi Kft, ALDO Ingatlanfejlesztő, Hasznosító Tanácsadó Kft, Magyaróvári Timföld, Műkorund Kft, MOTIM Rt, Felvonószerelő Vállalat, Technológiaszerelő Rt, Vagyonkezelő Rt, Béta-Roll Hengergumizó Rt, Tisza Műtalp-, Gumigyártó Kft, Acélkar Kft, Dunántúl Termékenység Egyesülés, EMO-WIND Kft, M-Automatika Kft, MOTIM Műkorund Kft, MOTIM-Kádkő Kft, MOGÉPSZER Kft, MESZ Kft, MAVIKA Kft, ACCES, Vagyonkezelő Kft, DÉTELL Szolgáltató Kft, Gazdasági Tanácsadó Kft, Balassagyarmati Fémipari Kft, Fönícia Kereskedelmi Kft, Fittelina Ingatlanbefektetési, FORTUS Rt, Szolgáltató Kft, SZÍV-ŐR Egészségügyi Szolgáltató, Kereskedelmi Kft, Perfekt Rt, Bakonyi Bauxitbánya Kft, BAUXIT Bányavagyonkezelő Kft, Nomentana Kft, Agóra Marketing Tanácsadó Kft, Altus Consulting Gazdasági Tanácsadó Kft, Altus Luxemburg, PARTAGAS MANAGEMENT Kft, PERTIA Könyvvizsgáló Rt, PERFEKT-Akadémia Oktatási, Szolgáltató Kht, ÁRKÁDIA-HOTELS Üdültetési Kft, Enviroinvest Kft, Hír-Rádió Kft, Ingatlanhasznosító Kft, ECONET Rt, Magyar Közbeszerzési Hírbörze Kft, Perfekt Karrier Kft, Bajalog Kft, Első Magyar Timföldipari Kft, GER-COM Kft, MOTIM-KERLANE Kft, MOTIM Alumíniumszulfát Kft, Balassagyarmati Fémipari Rt, Lapkiadó Rt, Hidrotechnika Rt, Sárvári Mezőgazdasági Rt, Vasiterv Tervező Rt, MOGÜRT Rt, Hungary Kft, Perfekt-Akadémia Kht, Hidrotechnikai Kft, Motim Kádkő Kft, Fittelina Kft, Bakonyi Bauxitbánya, Szilvási Gyuri, Apró Piroska, Magyar Nemzeti Bank, ElQro Bálint, Magyar Rádió, Révész Máriuszt, Papp Lajos, Morvai Krisztinát, Budaházy Györgyöt, Torockai Lászlót, Gonda Lászlót, Novák Elődöt, Lévay Attilát, MAKÓI GÁZFOSZTÁS, Tóth János, Falcon Oil, Falcon Oil-nak, Juhász Ágnes Katalin, FŐGÁZ Földgázelosztási Kft, Google Map, MEGYERI HÍD, Balti-tengeri Rügen-szigetével, Főmterv Zrt, MAGYARORSZÁG KIFOSZTÁSA, Honvédelmi Minisztérium, Állami Számvevőszéknek, Medgyessy Péter, Keller László, Nagy Testvérnek”, Egyesült Államoknak, Állami Számvevőszék, Tiszta Kezek Mozgalma, Fricz Tamás, Eladva Jól, Napi Gazdaság, Napi Gazdaságban,
Ter Bálint (#1)   2015-04-07 14:55:33
A FIDESZ vezetői egy szál váltó lyukas alsónadrággal zuhantak be a parlamentbe, majd pár évvel később száz milliós villák tulajdonosai lettek...még olyan zseni is mint Selmeczi Gabriella is...és ezek ...(lásd Simicska_35 éve barát_ Lajos kifejezése ..k pofáznak, Istenről, Hazáról, Erkölcsről ??? Megáll az ész.
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az időskori betegségeket is cs...  Szép estét kedves látogatóimna...  Idézetek a magányról  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Osvát Erzsébet - Április...  Az élet nem más  A Balaton-felvidék tanúhegye  Dóró Sándor: Embernek maradni  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  különleges  Dóró Sándor: Embernek maradni  Mosoly  Facebookon kaptam  Lőrinczi Emese tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az időskori betegségeket is cs...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Mi volt e hatalom értelme  Ma van a magyar költészet napj...  Az ő hű vezetése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baudelaire - Visszaháramlás  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  A Balaton-felvidék tanúhegye  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  jó reggelt  Egy rohanás az élet  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Előled is hozzád  jó reggelt  Kun Magdolna.: Belső félelem  Hatványozott áldások  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A bab gyógyhatásairól  Paul David Tripp Április 11  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Steel - Május festmény  jó reggelt  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Erdei gyöngyvirág  Mi volt e hatalom értelme  azzal harcolj  Facebookon kaptam  Az élet mindig  Paul David Tripp Április 11  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó M. Gita A maradék idő  Ha senki sem  Latinovits Zoltán tollából  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Csomó  Facebookon kaptam  Az ő hű vezetése  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  különleges  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Az én Miatyánkom  Nézni  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  És van a rabság.  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kritikán aluli, horibilis összegért, zsebe nyerekedik, csapat szélhámos, létminimum alatt, székházbűnözők pedig, többi hasonló, remek földterület, gigantikus idegenforgalmi, kiszivárgott hírek, beruházás összértéke, másfél milliárd, hetvenhektáros területen, ilyen hely, egyetlen potenciális, terület Sukoróhoz, izraeli-magyar kettős, gyönyörű szép, csillogó szemű, gazdasági miniszter, belsős információt, tervezés előtt, térképet bogarászva, magyar gyümölcsnél, magyar gyümölcsösbe, frissen megszerzett, levelet gyümölcsösében, legnagyobb sajnálatunkra, birtokában lévő, első rügyek, csere jöhet, fránya szabály, ingatlan értékesítésére, különösen nagy, hatáskörébe tartozik, szerencse folytán, aznap tárgyalt, későbbiekben építendő, döntés értelmében, adott terület, egyik kommentelő, megyei közgyűlés, rendezési tervben, 2003-as sukorói, munkahelyteremtő beruházás, törvény szerint, sukorói területhez, csereüzlet előtt, környezetvédők most, gigaberuházás elzárja, polgármester mellesleg, szerencsés véletlenek, szerződést húsz, ország érdekében, múltbeli közvetett, államtól kicsalt, anyósa segítségével, raktárakat több, gyáron belüli, összeg nagysága, villanyáramot lényegesen, nyereség meglegyen, bagóért megvásárolt, hagyományokkal szakítani, érettségin gyakoroltatták, csalás alapfogásait, oviban biztosan, zsidótól lopták, többiről kevés, villa környékén, szólás szabadsága, parancsára kilőtt, meglőtt erdélyi, összerugdosott olimpiai, interneten százszámra, leterített külföldi, magyar honfitársainkat, világon máshol, hazájukat szerető, liberális magtalan, parlamentben poénkodott, rendszeresen meghurcolt, felsorolásban most, következmények nélküli, mostani ínséges, magyar államkasszát, magyar életszínvonalat, ausztriaira emelné, magyar gazdaság, gazdag Európához, kanadai központú, magyar államtól, magyar állam, utolsó fillérig, teljes magyar, gazdaságot serkentő, jelek szerint, másé lesz, feltűnően aránytalan, ilyen szerződést, ilyen szerződéseket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 76 db bejegyzés
Összes: 4837 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 814
  • e Hét: 3981
  • e Hónap: 26469
  • e Év: 204344
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.