Belépés
simocsi.blog.xfree.hu
"Egy ősi kínai bölcsesség szerint nem az számít, mi történik veled, hanem az, hogyan éled meg." Simányi József
1956.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Goji bogyó...
  2013-10-26 04:44:07, szombat
 
   
 


A Goji bogyó, azaz a lícium titka

A sok-magvú, skarlátvörös színű bogyó, a Goji-gyümölcs legendája ötezer évvel ezelőttre nyúlik vissza. Kevés olyan növényt ismer ugyanis a keleti vagy nyugati világ, amely mind C-vitaminban, mind vasban gazdagabb lenne a tipikus forrásoknál.

A Goji bogyó gazdag C-vitamin forrás, 500-szor annyi C-vitamint tartalmaz súly-arányosan, mint a narancs, és többet, mint bármilyen más gyümölcs. Az A-vitaminnak is kiváló forrása, ami nem meglepő, hiszen a bogyó maga is szép vörös színű. Tartalmaz továbbá B1, B2, B6 és E vitamint, melyek köztudottan anti-oxidánsok.

A szelénium és a germánium bőséges forrása is, és számos klinikai vizsgálatban, köztük rák-betegek gyógyításában is alkalmazták: a kemoterápiában részesülő rák-betegek esetén máj-védő hatással bír. A távol-keleti medicinában a chi-hiányt korrigálja e két elem, ami azt jelenti, hogy az alacsony energiájú emberek, akik álmatlanságban, szívritmuszavarban, és szorongásban szenvednek, jobban érzik magukat, ha Goji bogyót fogyasztanak.

A gyümölcs 18 aminósavat (többet, mint a lépesméz) és 21 féle nyomelemet tartalmaz, valamint linolén savat, és több béta-karotint, mint a sárgarépa.

In vitro tanulmányok azt mutatják, hogy a Goji bogyóban található ásványi anyagoknak köszönhetően több féle rák-sejtet is elpusztíthat. Feltételezhetően olyan mechanizmussal, hogy meggátolja a rák-sejtek osztódását, amely által csökken azok reproduktív kapacitása. Egy Japánban végzett átfogó tanulmány szerint, a kontroll csoporthoz képest a rákbetegek 58%-ában csökkent a tumor növekedés a Goji bogyót hatására. Egy Mongóliában végzett tanulmány azt mutatta, hogy a Goji bogyót fogyasztó betegeknek jelentősen megnőtt a lymfocita aktivitása, és vérük ,,megfiatalodott“.

Gyógyhatásai:

A közönséges vagy kínai ördögcérna, avagy lícium-cserje bogyói gazdagok antioxidánsokban, és megszámlálhatatlan módon ösztönzik a szervezet vitalizálódását: a megfelelően elkészített Goji-ital támogatja a regenerációt, immunerősítő hatással bír, javítja az emlékezőképességet. fokozza a férfierőt, segít fenntartani az egészséges keringési rendszert, látást, a normális vércukor-, illetve az egészséges koleszterin szintet. Enyhíti a fejfájást és a szédülést.

Csillapítja a stresszt és az idegességet, javítja az alvás minőségét. Elősegíti az egészséges máj- és veseműködést, az emésztést, támogatja a fogyókúrás folyamatot. Csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Enyhíti a változó kori tüneteket. Erősíti a csontokat és az izmokat. Segít aktiválni a gyulladáscsökkentő enzimeket, segít megelőzni a korai öregedést. Mindemellett sosem szabad elfelejteni, hogy az egészséges életmód sokkal összetettebb annál, mintsem, hogy néhány szem bogyóval megváltsuk...

Az egészséges életmód küldetés, amely sok összetevőből áll, és amelyet egy egész életen át művelhetünk. Törekedjünk arra, hogy minél több jó minőségű, valóban egészséges ételt fogyasszunk, sok folyadékot (vizet, gyógyteát) igyunk, napi 8 órát aludjunk, sportoljunk, éljünk stresszmentesen, méregtelenítsünk, és az elménket is pallérozzuk!

Szárított goji:




Szüret:




forrás: (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=617204871675695&set=a.30734212932863 9.73813.100001585639962&type=1&permPage=1)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: feltételezhetően, antioxidánsokban, méregtelenítsünk, vitalizálódását, stresszmentesen, mechanizmussal, megfiatalodott, kemoterápiában, álmatlanságban, kialakulásának, gyógyításában, elpusztíthat, összetevőből, veseműködést, vizsgálatban, fogyasztanak, köszönhetően, immunerősítő, skarlátvörös, összetettebb, mindemellett, gyógyhatásai, regenerációt, szorongásban, reproduktív, csillapítja, művelhetünk, tanulmányok, sportoljunk, medicinában, fenntartani, törekedjünk, forrásoknál, mongóliában, elfelejteni, elkészített, lícium titka, keleti vagy, tipikus forrásoknál, bogyó maga, germánium bőséges, kemoterápiában részesülő, távol-keleti medicinában, chi-hiányt korrigálja, alacsony energiájú, rák-sejtek osztódását, kontroll csoporthoz, rákbetegek 58%-ában, tumor növekedés, lymfocita aktivitása, közönséges vagy, szervezet vitalizálódását,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Dóró Sándor: Ma  Mélységes szomorúsággal  A nemzet csak akkor...  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Tavaszról álmodom,  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Szép estét  Könnyáztatta asszonysorsok  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Könnyáztatta asszonysorsok  Kezdet  A csonk és a facsemete  A kávé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A csonk és a facsemete  Isteni zsebkendők  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó kislány  Mindig tud adni ,  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Szép estét  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Alvó baby  Március 15-re emlékve  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nemzeti  Üdvözöllek az oldalamon  Hernádkak  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Alvó kislány  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  A szív és a cselekvés egységes...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Atyám !  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Fújjad márciusi szél . . .  Rochefoucauld - a bölcs  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Amikor még rangja volt...  Aztán itt van egy másik szerep...  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  A közszereplő  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  A magukat nyílt és őszinte emb...  Az élet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  A magyar sajtó napja március 1...  Síró nő  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Mi a különbség  Gősi Vali - Tükre lennék... 
Bejegyzés Címkék
lícium titka, keleti vagy, tipikus forrásoknál, bogyó maga, germánium bőséges, kemoterápiában részesülő, távol-keleti medicinában, chi-hiányt korrigálja, alacsony energiájú, rák-sejtek osztódását, kontroll csoporthoz, rákbetegek 58%-ában, tumor növekedés, lymfocita aktivitása, közönséges vagy, szervezet vitalizálódását, megfelelően elkészített, egészséges keringési, normális vércukor-, egészséges koleszterin, alvás minőségét, egészséges máj-, fogyókúrás folyamatot, daganatos betegségek, változó kori, korai öregedést, egészséges életmód, egész életen, feltételezhetően, antioxidánsokban, méregtelenítsünk, vitalizálódását, stresszmentesen, mechanizmussal, megfiatalodott, kemoterápiában, álmatlanságban, kialakulásának, gyógyításában, elpusztíthat, összetevőből, veseműködést, vizsgálatban, fogyasztanak, köszönhetően, immunerősítő, skarlátvörös, összetettebb, mindemellett, gyógyhatásai, regenerációt, szorongásban, reproduktív, csillapítja, művelhetünk, tanulmányok, sportoljunk, medicinában, fenntartani, törekedjünk, forrásoknál, mongóliában, elfelejteni, elkészített, idegességet, fogyasszunk, megfelelően, koleszterin, alkalmazták, pallérozzuk, köztudottan, aminósavat, vitaminnak, egészséges, szenvednek, megváltsuk, fogyókúrás, folyamatot, nyomelemet, kapacitása, jelentősen, betegeknek, folyadékot, aktivitása, betegségek, ördögcérna, közönséges, kockázatát, rákbetegek, anyagoknak, korrigálja, meggátolja, osztódását, csoporthoz, vitaminban, energiájú, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1 db bejegyzés
Összes: 361 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 24
  • e Hét: 168
  • e Hónap: 553
  • e Év: 5895
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.