Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kondor Katalinnal találkoztam
  2009-11-28 18:33:33, szombat
 
   
  Beszélgetés Kondor Katalinnal

Kondor Katalin, a Magyar Rádió volt elnöke, akit eltávolítottak a közmédium éléről, a minap Mosonmagyaróvárra látogatott. A közönségtalálkozó előtt beszélgettünk.
- Rendkívül nagy a várakozás az emberekben a választások közeledtével. S nyugodtan elmondhatjuk, nem csak gazdasági válság van, hanem értékválság. Válságban van a magyarságtudat. Hogyan oldható meg a sok előttünk álló feladat?
- Nyerni kell. Hihetetlen mennyiségű gazság történt az elmúlt nyolc évben büntetését el nem nyerve. Ennek a gazember politikának véget kell vetni, mert nekem az a meggyőződésem, hogy ellenkező esetben polgárháborús állapotok lesznek Magyarországon.
- Ezt nem hallom örömmel, de sokszor úgy érzem, hogy nem kettő, de legalább három Magyarország van ma.
- Nem mond butaságot, azt gondolom, hogy a főváros mindenütt más, elegy, keverék társadalommal, egymástól elszakított emberekkel. Egy kisváros, vagy netán egy falu közegnek sokkal jobb. Ott egymás szeme előtt élnek az emberek. Ebből következik, hogy a bűn is kevésbé tudja megvetni a lábát, bár hall az ember rémséges dolgokat. Azt gondolom, hogy Magyarországon elsősorban az erkölccsel van baj. Amíg helyre nem áll az erkölcsi rend, semmilyen területen nem lesz rend. Itt kell elsőként rendet tenni, és minden ezután jön. Mert az, hogy szegények vagyunk, mert kiraboltak bennünket, százszor ellopták a fejünk fölül még a tetőt is, tudott dolog. De ha az ember erkölcse nincsen a helyén, bizonytalan a világban, nem tudja, hogy mit csináljon, nincs nemzettudata, nincs kapcsolódási pontja, nem tudja, hogy ki ő, honnan jött, merre tart, akkor nagy a baj. Mert ezeket mind elvették tőle. Elvették az eligazodás jogát, elvették valójában az életet.
- Mintha az iránytű veszett volna el. Naponta zúdul ránk az információ, számtalan médium harsog, kiabál, ordít, de mintha egyetlen hiányozna mégis. A tiszta beszédé.
- Az, hogy információdömping van, nem egyenlő az informáltsággal. Rádiók, televíziók, újságok, az Internet ontják a hírek tömegét. Minek? Okosabbak lettünk általa? Nem. Tájékozottabbak lettünk? Nem. Felszínesebbek lettünk? Igen. Nekem szent meggyőződésem, hogy a Gonosz uralkodik a világban. Én a pénz mindenek felettiségét is a Gonosznak tekintem.
- Mégis valami hiányzik a pénzen túl is.
- A pénz segítségével nivellálják lefelé a világot, mosott agyú, buta, önmagát meghatározni képtelen, céljait illetően teljesen zavarodott embereket ,,gyártanak"
- Naponta fiatalok között vagyok. Úgy érzem, hogy rendkívül manipuláltak.
- Persze. A fiatalokat a legkönnyebb megrontani. Egy erkölcsileg jól megnevelt valaki, akik a szülők két évtizedes egészséges nevelése óvott, azt nehéz elrontani. De ma benyomják a gyereket már a bölcsődébe, be a tömegtermelésbe, mint egy gyárba, ahelyett, hogy normális családban élne. Igen, az egészséges családmodellt szétrombolták, szétromolta egyrészt a mocskos kommunizmus, másrészt pedig az egyébként cseppet sem különb globalizmus. Amikor tömegmasszát akarnak csinálni az emberekből. És a régi, több ezer éves családmodelleket elpusztították, miközben nem találtak ki újat. Ma ezt szenvedjük meg.
- Riadtan látja az ember, hogy a körülötte lévő világ is széthullóban van, nem csak a hazája. Az Unióban is az erkölcs roggyant meg leginkább. Itt van szlovák nyelvtörvény, amely alapvető emberi jogokat korlátoz, a Benes dekrétumokkal a népirtást vették tudomásul.
- És itt van a kereszténység törlése az európai kultúrából...
- Mintha Magyarország nem csupán gyámoltalan, gyenge lenne, hanem végtelenül önsorsrontó is.
- Én nem így gondolom. Engedje meg, hogy szándékosságot feltételezzek. A globalizált gengszter nem buta. Csak aljas. Azt gondolom, hogy mindaz, amiről beszélünk, szándékosan történik. Ennek két célja van. Az egyik egyfajta világkormány létrehozása. A másik, hogy Magyarország szűnjön meg, mert Magyarországra mindenkinek szüksége van.
- Elég sarkosan fogalmazott. Ezt hogyan értsem?
- Minden jel arra mutat, hogy Magyarországot bizonyos csoportok meg akarják szüntetni, mások felvásárolni. A nyolc éve uralkodó emberkék idegen érdekeket szolgáltak, remélhetőleg már csak pár hónapig. Ezek nem hazafiak, ezek országárulók. Bagóért eladnak mindent, hogy a saját zsebüket megtömhessék. Őket nem érdekli, hogy a földünk, vizeink idegen kézbe jutnak. Azon munkálkodnak, hogy a magyar ember rabszolga legyen saját hazájában. Aki ezt nem látja, az vak.
- 1989 táján az ember tele volt reménnyel, most visszanézve látja, hogy valójában kiképzett ügynökök szállták meg az országot, hogy le lehessen takarítani, szanálni.
- Gondolom, ez igaz is. Ha körülnéz, szinte minden idegen kézben van, mi meg mint szolgáltató kis senkik lihegünk azok körül, akik egyébként minimálbérért dolgoztatják a magyar embert. S nem is érdekük, hogy a magyar ember tanuljon, megismerjen új dolgokat, mert esetleg a képzett munkaerőt jobban meg kellene fizetni. Vége lesz persze ennek a korszaknak is, de nem bizonyos, hogy mi megérjük.
- Remélem, hogy egy ilyen kultúra, mint miénk, nem tűnik el olyan egyszerűen!
- Én is remélem, de az Isten segítsége nélkül nem megy.
- Végül hadd kérdezzem meg, hogy van ma Kondor Katalin, aki nagyon hiányzik a Magyar Rádióból. Nekem személyesen is, mint az egyik legszebben beszélő riporter.
- Ne írja meg, legszívesebben azt mondanám, hogy ... de büszkén!

Böröndi Lajos

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: családmodelleket, informáltsággal, tájékozottabbak, tömegtermelésbe, magyarországot, felszínesebbek, magyarországra, elpusztították, magyarországon, magyarságtudat, szándékosságot, eltávolítottak, legszívesebben, dekrétumokkal, feltételezzek, meggyőződésem, polgárháborús, társadalommal, családmodellt, szétrombolták, kereszténység, beszélgettünk, minimálbérért, felettiségét, magyarország, világkormány, széthullóban, tömegmasszát, meghatározni, manipuláltak, dolgoztatják, segítségével, nyelvtörvény, kapcsolódási, felvásárolni, elmondhatjuk, közmédium éléről, minap Mosonmagyaróvárra, közönségtalálkozó előtt, választások közeledtével, elmúlt nyolc, gazember politikának, főváros mindenütt, falu közegnek, ember rémséges, erkölcsi rend, fejünk fölül, ember erkölcse, eligazodás jogát, iránytű veszett, tiszta beszédé, hírek tömegét, Kondor Katalinnal, Beszélgetés Kondor Katalinnal, Kondor Katalin, Magyar Rádió, Mintha Magyarország, Magyar Rádióból, Böröndi Lajos,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Leonardo da Vinci gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png virág  Nagyon különös  Fehér virág  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Png cica  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép napot kívánok  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Krisztinától  A Megváltó szolgálatában  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Adakozás  A televizió nem a kultúrát kép...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png rózsa csokor  Paul David Tripp Április 20  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Julian Brass gondolata  Png telefon  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Png virág  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Mindig jusson idő nevetni  Alvó cicák  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Jó éjszakát  Akarat  Radikális szeretet  Szép napot kívánok  Alázat  Irgalom és ítélet  Egy lelki imádság  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Ágai Ágnes – Csendélet  Jónás Tamás – Végtelen b...  Próbálj meg ...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png cica  Paul David Tripp Április 21  Alázat  képre írva  Mi lenne ha  Fehér virág  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Png virág  George Byron - Ahogy itt jár -...  Idő  Nem méltó hozzád  Png virág  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Nagyon különös  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
közmédium éléről, minap Mosonmagyaróvárra, közönségtalálkozó előtt, választások közeledtével, elmúlt nyolc, gazember politikának, főváros mindenütt, falu közegnek, ember rémséges, erkölcsi rend, fejünk fölül, ember erkölcse, eligazodás jogát, iránytű veszett, tiszta beszédé, hírek tömegét, pénz mindenek, pénz segítségével, legkönnyebb megrontani, egészséges családmodellt, mocskos kommunizmus, egyébként cseppet, körülötte lévő, erkölcs roggyant, népirtást vették, kereszténység törlése, európai kultúrából&#8230, globalizált gengszter, egyik egyfajta, saját zsebüket, magyar ember, ember tele, magyar embert, képzett munkaerőt, ilyen kultúra, egyik legszebben, családmodelleket, informáltsággal, tájékozottabbak, tömegtermelésbe, magyarországot, felszínesebbek, magyarországra, elpusztították, magyarországon, magyarságtudat, szándékosságot, eltávolítottak, legszívesebben, dekrétumokkal, feltételezzek, meggyőződésem, polgárháborús, társadalommal, családmodellt, szétrombolták, kereszténység, beszélgettünk, minimálbérért, felettiségét, magyarország, világkormány, széthullóban, tömegmasszát, meghatározni, manipuláltak, dolgoztatják, segítségével, nyelvtörvény, kapcsolódási, felvásárolni, elmondhatjuk, megtömhessék, közeledtével, nemzettudata, remélhetőleg, munkálkodnak, országárulók, szétromolta, erkölcsileg, bizonytalan, legkönnyebb, kommunizmus, politikának, személyesen, választások, elszakított, beszélgetés, globalizmus, szolgáltató, megismerjen, visszanézve, nivellálják, globalizált, létrehozása, önsorsrontó, mindenkinek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 45 db bejegyzés
Összes: 3564 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 524
  • e Hét: 2125
  • e Hónap: 12088
  • e Év: 57061
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.