Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szenvedtél már valaha
  2014-05-30 08:19:47, péntek
 
 

"Akiben nincs meg a Lélek, az nem tudja elfogadni az Isten Lelkétől származó ajándékokat."

(1 Korinthus 2:14a TEV ford.)

A lelki ajándékokért nem tudsz megdolgozni és nem is lehet azokat kiérdemelni sem - ezért hívják őket ajándékoknak! Ezek Isten kegyelmének a kifejezői számodra: "Krisztus gazdagon szétosztotta köztünk az ajándékait (Efézus 4:7 CEV ford.)

Azt sem te választod meg, hogy milyen ajándékot szeretnél. Pál elmagyarázza, hogy Isten határozza meg: "mindezt egy és ugyanaz a Lélek munkálja, aki úgy osztja szét kinek-kinek ajándékát, amint akarja." (1 Korinthus 12:11)

Mivel Isten szereti a változatosságot, és különlegesnek teremtett mindannyiunkat, ezért nincs két egyforma ajándéka senkinek, és senki nem rendelkezik egyszerre az összessel. Ha az összes meglenne, nem lenne szükséged senki másra, és ez ellentmondana Isten egyik céljával - hogy megtanítson minket egymástól függeni.

A lelki ajándékaidat nem saját magad örömére kaptad, hanem hogy szolgálj vele másokat, amint mások is a te javadra kapták az ajándékaikat. A Biblia azt mondja: "A Lélek megnyilvánulása pedig mindenkinek azért adatik, hogy használjon vele." (1 Korinthus 12:7) Amikor az ajándékainkat együtt használjuk, az mindannyiunk javára lesz. Ha mások nem használják az ajándékaikat, becsapva fogod érezni magad, ha te nem használod a lelki ajándékaidat, mások fogják becsapva érezni magukat. Ezért szeretné Isten, hogy felfedezzük és fejlesszük a lelki ajándékainkat.

Valahányszor elfelejtjük ezeket az alapigazságokat az ajándékokról, az mindig bajt okoz a gyülekezetben. A két legáltalánosabb probléma az "ajándék-irigység" és az "ajándék-kivetítés".

Az első akkor fordul elő, amikor összehasonlítjuk ajándékainkat másokéval, elégedetlennek érezzük magunkat azzal, amit Istentől kaptunk, ez által megbántódunk és irigyek leszünk arra, miként használ Isten másokat.
A második probléma akkor fordul elő, amikor azt gondolod, hogy mindenki más is a te ajándékaiddal rendelkezik, arra van elhívva amire te, és olyan szenvedélyt érez iránta mint te. A Biblia azt mondja: "Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz." (1 Korinthus 12:5)

Néha a lelki ajándékok túlhangsúlyozásra kerülnek azoknak a tényezőknek a figyelmen kívül hagyásával, melyeket Isten szintén arra használ, hogy a szolgálatodhoz formáljon. Tehát, tartsd észben, az ajándékaid megmutatják egy részét Isten szolgálatodra vonatkozó akaratának, de nem az egészet.



Beszéljetek róla

Mit gondolsz Isten miért akarja, hogy egymástól függjünk?
Miben kel, hogy megváltozzon a szolgálatod, amikor megérted, hogy a lelki ajándékaidat mások javára kaptad, nem a sajátodra?
Emlékezz vissza, amikor elbátortalanodtál, mert mások nem voltak olyan lelkesek a szolgálataik miatt, mint te. Miként akarja Isten, hogy változtass a hozzáállásodon?

Rick Warren, Daily Hope* Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: összehasonlítjuk, legáltalánosabb, megnyilvánulása, változatosságot, alapigazságokat, mindannyiunkat, elégedetlennek, hozzáállásodon, szolgálatodhoz, szolgálatokban, gyülekezetben, ajándékainkat, ajándékaiddal, különlegesnek, ellentmondana, szolgálatodra, szétosztotta, ajándékoknak, ajándékaidat, mindannyiunk, ajándékaikat, megváltozzon, elmagyarázza, szolgálataik, ajándékokról, valahányszor, ajándékokért, megbántódunk, felfedezzük, szolgálatod, elfelejtjük, megdolgozni, ajándékokat, rendelkezik, megtanítson, megmutatják, lelki ajándékokért, kifejezői számodra, összes meglenne, lelki ajándékaidat, ajándékainkat együtt, mindannyiunk javára, lelki ajándékainkat, mindig bajt, első akkor, második probléma, lelki ajándékok, figyelmen kívül, szolgálatodhoz formáljon, ajándékaid megmutatják, részét Isten, szolgálataik miatt, Isten Lelkétől, Ezek Isten, Mivel Isten, Rick Warren, Daily Hope*,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyökössy Endre - Virágok virág...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Png virág  Jó éjszakát  Alázat  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Örülök, hogy látlak!  A jó emberek mindig szépek mar...  Tavaszi kép  s immár én is felragyogva, ért...  Egy lelki imádság  Mi lenne ha  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Jó éjszakát  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Örülök, hogy látlak!  Tanuld meg ezt a versemet  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nagyi telefonál  A sors  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Reggel van  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bertolt Brecht -től idézet  Alázat  Egy hatékony szolga  Nem számIt  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  Boldog születésnapot a ma ünne...  Sokan azt tartják  Nagyi telefonál  Nem méltó hozzád  képre írva  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Alázat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Éretlen vers  Jó éjszakát  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos gondolata  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép estét  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Krisztinától  A másik dolog,  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Sokan azt tartják  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Egy hatékony szolga  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Boldog születésnapot a ma ünne...  A televizió nem a kultúrát kép...  Albert Einsteinről  Rátalálsz  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Reggel van  Alázat  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Png virág  Egy lelki imádság  Tavaszi kép  Png fotel  Kerüld el az evangélium örömén...  Popper Péter szavai 
Bejegyzés Címkék
lelki ajándékokért, kifejezői számodra, összes meglenne, lelki ajándékaidat, ajándékainkat együtt, mindannyiunk javára, lelki ajándékainkat, mindig bajt, első akkor, második probléma, lelki ajándékok, figyelmen kívül, szolgálatodhoz formáljon, ajándékaid megmutatják, részét Isten, szolgálataik miatt, összehasonlítjuk, legáltalánosabb, megnyilvánulása, változatosságot, alapigazságokat, mindannyiunkat, elégedetlennek, hozzáállásodon, szolgálatodhoz, szolgálatokban, gyülekezetben, ajándékainkat, ajándékaiddal, különlegesnek, ellentmondana, szolgálatodra, szétosztotta, ajándékoknak, ajándékaidat, mindannyiunk, ajándékaikat, megváltozzon, elmagyarázza, szolgálataik, ajándékokról, valahányszor, ajándékokért, megbántódunk, felfedezzük, szolgálatod, elfelejtjük, megdolgozni, ajándékokat, rendelkezik, megtanítson, megmutatják, beszéljetek, mindenkinek, különbségek, tényezőknek, kegyelmének, kiérdemelni, szenvedélyt, használjuk, ajándékait, ajándékaid, használjon, változtass, akaratának, használják, hagyásával, fejlesszük, formáljon, összessel, korinthus, használod, figyelmen, teremtett, ajándékát, szükséged, egyszerre, kivetítés, ajándékot, sajátodra, egymástól, választod, szeretnél, vonatkozó, kifejezői, elfogadni, határozza, másokéval, ajándékok, függjünk, probléma, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1176
  • e Hét: 5403
  • e Hónap: 16456
  • e Év: 77757
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.