Belépés
nobi94.blog.xfree.hu
Csak az számít, hogy tudd, mit akarsz, és küzdj érte. Vigyázz az útra, melyre lépsz, mert az élet útja kétes és nehéz. Ha lépsz, fontold meg léptedet! Koczkás Norbert
1994.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az utolsó akcióhős
  2022-03-30 16:19:56, szerda
 
  Az utolsó akcióhős (eredeti cím: Last Action Hero) 1993-ban bemutatott amerikai fantasztikus akció-filmvígjáték, amely az akciófilmek műfajának és kliséinek kigúnyolásáról szól. Akciófilmek számtalan paródiáit tartalmazza további filmek formájában a filmen belül.

Miről is szól a film?
A történet egy hosszú kaland, ami akkor kezdődik, amikor egy Daniel "Danny" Madigan nevű fiú varázslatos módon átkerül egy szürreális világba, ahol egy kitalált hős, Jack Slater (Schwarzenegger) játszik. Slater a Jack Slater akciósorozat hőse, egy félelmet nem ismerő LAPD nyomozó, akinek a parancsnoka, Dekker hadnagy azért ordibál vele mindig, mert folyamatosan megszegi a szabályokat.

Amióta az édesapja meghalt, Danny lóg a suliból, helyette inkább filmeket néz a barátjával Nick-kel, egy öregembernél, aki a megszűnőben lévő Pandora mozit működteti New Yorkban. Nick meghívja Danny-t a Jack Slater 4. privát vetítésére, és ad neki egy varázsjegyet, amit eredetileg ő kapott Harry Houdini-tól. A vetítés előtt Nick eltépi a jegyet, az egyik felét odaadja Danny-nek, a másik felét pedig beleteszi a jegy dobozba. Pár perccel a film kezdése után Danny félbeszakított jegye elkezd fényleni, és egy, a filmben lévő dinamit kiszáll a képernyőn keresztül, Danny mellé esik és felrobban. Amikor Danny felébred, Slater kocsijának hátsó ülésén találja magát, miközben üldözik őket Los Angelesen keresztül, a Slater 4. világában. Megpróbálja meggyőzni Slatert, hogy ők most egy filmben vannak, Slater viszont semmi szokatlant nem lát a világában, ami magába foglalja Whiskers-t (Danny DeVito), egy rajzfilmben szereplő macskafigurát és egyben nyomozót, egy fekete-fehér képet Humphrey Bogartról, furcsa harci páncélzatba öltözött női hivatalnokokat, és sok más karaktert egyéb Schwarzenegger filmekből (láthatjuk például a T-1000-et is a Terminátor 2-ből).

Ahogy Slater és Danny mennek a tengerpart mentén rossz fiúkat keresve, Danny felismeri - a Slater 4. bemutatójából - a bandafőnök Tony Vivaldi (Anthony Quinn) kastélyát. Slater kétkedésének ellenére bemennek az épületbe és találkoznak Vivaldi angol szolgájával, Mr. Benedicttel. Miután véletlenül meghallja, hogy mi is Danny szerepe a Slater filmben, Benedict követi őket, ahogy meglátogatják Slater lányát, Whitney-t (Bridgette Wilson). Benedict megtámadja a házat néhány bűnözővel, elveszi a varázsjegyet Danny-től, és elmenekül a Slaterrel és Whitney-vel való tűzharc után. Miközben megvizsgálja a jegyet a kastélyban, felfedez egy kaput, ami a valódi világba vezet.

Slater és Danny rájönnek, hogy Vivaldi egy tetőtéri temetésen tervezi megölni a riválisait azáltal, hogy ideggázt rak a testbe. Egy rövid jelenetben Whiskers megmenti Slatert és Danny-t, miután Slater barátja cserbenhagyta őket. Aztán Slater arra utasítja Danny-t, hogy vegyen használatba egy építési darut; közben felkapja a testet és elviszi a helyszínről, majd bedobja a kátrányba Danny segítségével. Röviddel ezután megérkezik Whitney a furgonjával, amit aztán Slater és Danny arra használ, hogy szétzúzza a gazember Vivaldi kastélyát, akit a feldühödött Benedict elárul és megöl. Kialakul egy harc, ami közben Benedict és a komornyikja átesnek a kapun a valódi világba, Slater és Danny pedig követi őket. A valódi New York-ban Slater csalódottan veszi észre, hogy ő csak egy kitalált karakter, és bosszúsan tekint a film íróira (különösen magára Schwarzenegger-re), amiért ilyen nehéz életet találtak ki neki. Amíg Danny édesanyjával beszélget, megtanul érzékeny lenni és elveszti érdeklődését az erőszakos akcióban.

Eközben Benedict rájön, hogy ebben a világban megúszhatja a gyilkosságokat, és azt tervezi, hogy eltörli Slatert a föld színéről azáltal, hogy megöli Schwarzeneggert. Slater rájön Benedict tervére, miután Benedict használja a jegyet, hogy megszökjön egy autós üldözésből, hátrahagyva egy újságot, amin kézzel írott jelek vannak bizonyos filmhirdetésekkel kapcsolatban.

A Jack Slater 4. bemutatóján, egy magával Schwarzenegger-rel való rövid találkozás után Slater szembeszáll a hasfelmetszővel (Noonan), a baltaforgató gyilkossal, aki megölte a kisfiát a Jack Slater 3-ban, és akit Benedict hozott át a valódi világba. Egy tetőn lévő jelenetben, hasonlóan a Slater 3-ban lévőhöz, a hasfelmetsző ledobja Danny-t a tetőről, mielőtt Slater megöli elektromos áram segítségével. Danny nem zuhan le, hanem az épület oldalán kapaszkodik, majd végül Slater felhúzza őt a tetőre, de harcba kerül Benedict-tel, aki mellkason lövi, és azon gondolkozik, hogy összehoz egy hadsereget a filmekben szereplő rosszfiúkból (mint például Drakula, Freddy Krueger, Hannibal Lecter és King Kong), hogy így átvegye a hatalmat a világ felett. Danny egy mozdulattal a földre kényszeríti Benedictet, és így Slaternek sikerül elvennie a fegyverét, és pont telibe lövi Benedict robbanó üvegszemét, amitől a feje szilánkokra robban szét. Ettől viszont a jegy leesik a tetőről, és egy mozi bejáratánál landol, A hetedik pecsét című film előtt. Death (McKellen) átjön a létrejövő kapun, majd követi Slatert és Danny-t Nick mozijába, ahol Danny azt reméli, hogy megmentheti Slatert, ha visszaküldi a saját világába. Death azt javasolja Danny-nek, hogy keresse meg a varázsjegy másik felét, amit utána meg is talál. Ezután Slater és Danny átkerül a Slater 4. filmbe, ahol Slater sérülései jelentéktelenül kicsik. Slater ragaszkodik ahhoz, hogy Danny visszajöjjön a saját világába. A film úgy végződik, hogy Slater elmagyarázza kalandjait Dekkernek, és aztán a naplementében vezeti a kocsiját.

Itt nézheted meg:
https://videa.hu/videok/film-animacio/az-utolso-akciohos-1993-eredeti-akcio-arnol d-schwarzenegger-1sarpLNiIUBJCo0f

 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Címkék: schwarzeneggert, hasfelmetszővel, jelentéktelenül, schwarzenegger, hivatalnokokat, félbeszakított, kigúnyolásáról, gyilkosságokat, macskafigurát, naplementében, sarplniiubjco, bemutatójából, meglátogatják, cserbenhagyta, akciósorozat, folyamatosan, rosszfiúkból, visszajöjjön, öregembernél, baltaforgató, varázsjegyet, segítségével, kétkedésének, hasfelmetsző, megvizsgálja, fantasztikus, filmvígjáték, kapcsolatban, édesanyjával, érdeklődését, elmagyarázza, páncélzatba, benedicttel, akciófilmek, szolgájával, megmentheti, utolsó akcióhős, akciófilmek műfajának, filmen belül, hosszú kaland, szürreális világba, édesapja meghalt, barátjával Nick-kel, megszűnőben lévő, vetítés előtt, egyik felét, másik felét, jegy dobozba, film kezdése, filmben lévő, képernyőn keresztül, filmben vannak, Last Action Hero, Jack Slater, Harry Houdini-tól, Amikor Danny, Danny DeVito, Humphrey Bogartról, Ahogy Slater, Tony Vivaldi, Bridgette Wilson, Aztán Slater, York-ban Slater, Amíg Danny, Eközben Benedict, Freddy Krueger, Hannibal Lecter, King Kong, Danny-t Nick, Ezután Slater,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nevem  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nem számIt  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Éretlen vers  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Albert Einsteinről  Png lepke  A jó emberek mindig szépek mar...  Tanuld meg ezt a versemet  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einstein gondolata  Nem tudhatod  Idő  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jó éjszakát  Png kutya  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Png nő  Esti kép  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  képre írva  Png nő  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Kerüld el az evangélium örömén...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png nő  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó cicák  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Albert Einstein gondolata  Png férfi  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Albert Einsteinről  Varga János Veniam - Fontos sz...  Nagyon különös  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Ágai Ágnes – Csendélet  Nagyi telefonál  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png rózsa csokor  Nem méltó hozzád  Fehér virág  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Png csokor  Albert Einstein gondolata  Akik bántanak téged  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Jó éjszakát  Akarat 
Bejegyzés Címkék
utolsó akcióhős, akciófilmek műfajának, filmen belül, hosszú kaland, szürreális világba, édesapja meghalt, barátjával Nick-kel, megszűnőben lévő, vetítés előtt, egyik felét, másik felét, jegy dobozba, film kezdése, filmben lévő, képernyőn keresztül, filmben vannak, rajzfilmben szereplő, fekete-fehér képet, tengerpart mentén, bandafőnök Tony, házat néhány, varázsjegyet Danny-től, valódi világba, tetőtéri temetésen, riválisait azáltal, rövid jelenetben, építési darut, kátrányba Danny, gazember Vivaldi, feldühödött Benedict, komornyikja átesnek, kitalált karakter, film íróira, erőszakos akcióban, világban megúszhatja, föld színéről, autós üldözésből, baltaforgató gyilkossal, tetőn lévő, hasfelmetsző ledobja, épület oldalán, filmekben szereplő, világ felett, földre kényszeríti, feje szilánkokra, jegy leesik, mozi bejáratánál, hetedik pecsét, létrejövő kapun, saját világába, varázsjegy másik, naplementében vezeti, schwarzeneggert, hasfelmetszővel, jelentéktelenül, schwarzenegger, hivatalnokokat, félbeszakított, kigúnyolásáról, gyilkosságokat, macskafigurát, naplementében, sarplniiubjco, bemutatójából, meglátogatják, cserbenhagyta, akciósorozat, folyamatosan, rosszfiúkból, visszajöjjön, öregembernél, baltaforgató, varázsjegyet, segítségével, kétkedésének, hasfelmetsző, megvizsgálja, fantasztikus, filmvígjáték, kapcsolatban, édesanyjával, érdeklődését, elmagyarázza, páncélzatba, benedicttel, akciófilmek, szolgájával, megmentheti, gondolkozik, furgonjával, használatba, kényszeríti, szilánkokra, szabályokat, rajzfilmben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 220 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 16
  • e Hét: 60
  • e Hónap: 531
  • e Év: 5263
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.