Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten szava irányjelző tábla az életedre
  2014-09-06 11:14:16, szombat
 
  "Minden írás Istentől származik és hasznos arra, hogy megtanítsa mi igaz és mi rossz az életünkben. Helyreigazít minket, amikor rosszak vagyunk és tanít minket, hogy a jót cselekedjük." (2. Timóteus 3:16, NLT)

Egyik este azután, hogy egy lelkipásztor konferencián tanítottam, a családom kitalálta, hogy 21 óra körül menjünk le a tengerpartra - ez jellemző a Warrenekre. Tehát elmentünk a Capistrano partra, szórakoztunk az óceánban és csak jól éreztük magunkat. Aztán valamelyikünk észrevette ezt a kis jelet a homokban, ami azt mondta: "A víz szennyezett. Maradj kinn!" Ez a jel egy határvonalat jelez és nagyon tisztán kimondja: "Ne merészeld még a lábujjadat se betenni ebbe a vízbe!"

Miért lett kihelyezve ez a jel? Hogy tönkretegye a szórakozásunkat? Hogy egy nagy tivornyává változtassa az életemet? Nem! Az egészségem érdekében volt ott. Hogyan is kellene reagálnom az ilyen fennhatóságokra?

Elutasíthatom és azt mondhatom: "Ez egy hülye jel! Jobban tudom én, szóval szépen megyek tovább és akkor is a vízben játszom."

Vagy mondhatom azt is: "Ez a jel már lejárt. Ez máskor volt érvényes egy másik korban és rám abszolút nem vonatkozik, mert már lejárt. Ebben biztos vagyok."

Vagy mondhatom azt is: "Ez a jel nem igazán azt jelenti, ami rá van írva. Amikor azt mondja 'Maradj kinn' az csak valakinek az értelmezése. Én úgy értelmezem, hogy 'Menj tovább előre'!"

Vagy mondhatom azt is: "Biztos vagyok benne, hogy Isten azt akarja, hogy figyelmen kívül hagyjam ezt a jelet, mert azt szeretné, hogy jól szórakozzam."

A Bibliában Isten mond olyan dolgokat, mint "Ne szeretkezz házasság előtt." Erre mondhatod azt, hogy "Már lejárt lemez. Ez rossz. Nem tetszik. Ez a te értelmezésed," de attól még mindig ez az igazság. Miért volt felállítva ez a jel a parton? Azért hogy ne betegedjek meg, ne kerüljek veszélybe, megóvjon esetleg a haláltól. A saját érdekemben volt ott.

A Biblia tele van mindenféle szabállyal és paranccsal. Miért? Mert Isten szerető Isten. Amik a Bibliában vannak, nem azért vannak, hogy megkeserítsék az életed; azért vannak, hogy megvédjenek. A te egészséged érdekében vannak ott. A te jóléted érdekében vannak. Egy szerető Isten, aki többet tud mint te, szabályokat adott az életedre vonatkozóan. Ha figyelmen kívül hagyod őket, csak megsérülsz.

A Biblia mondja: "Minden írás Istentől származik és hasznos arra, hogy megtanítsa mi igaz és mi rossz az életünkben. Helyreigazít minket, amikor rosszak vagyunk és tanít minket, hogy a jót cselekedjük." (2. Timóteus 3:16, NLT) Isten szava irányjelző az életedre.

Valójában, stresszoldó ha Isten szavának fennhatósága alá helyezed az életed, mert ha nincs határok közé szorítva, mindenféle zavaró véleményre hallgatni fogsz. Egyik nap így döntesz, másik nap úgy és egy nap már dönteni se tudsz majd, a döntésképtelenség pedig stresszhez vezet. Azonban ha úgy döntesz, hogy Isten szava lesz meghatározó az életedben, az megkönnyíti a döntéshozatalt.

Beszéljetek róla:

Hogy tudnád leírni a Bibliához való hozzáállásodat?
Mi bizonyítja, hogy a te életed Isten fennhatósága alatt van?
Mondj el egy példát arra, amikor Isten vezetését követted, az ő Szavából, és ennek következményeként felszabadultál a stressz és nyomás alól!

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 08. 30.)Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: fennhatóságokra, szórakozásunkat, döntéshozatalt, hozzáállásodat, felszabadultál, valamelyikünk, megkeserítsék, elutasíthatom, határvonalat, fennhatósága, lelkipásztor, tengerpartra, szórakoztunk, konferencián, értelmezésed, helyreigazít, megkönnyíti, szennyezett, stresszoldó, szórakozzam, megvédjenek, tönkretegye, vonatkozóan, beszéljetek, cselekedjük, meghatározó, változtassa, szabályokat, értelmezése, véleményre, mindenféle, warrenekre, capistrano, tivornyává, egészségem, lábujjadat, lelkipásztor konferencián, családom kitalálta, határvonalat jelez, nagy tivornyává, egészségem érdekében, ilyen fennhatóságokra, vízben játszom, másik korban, csak valakinek, saját érdekemben, szerető Isten, életedre vonatkozóan, döntésképtelenség pedig, példát arra, Bibliában Isten, Mert Isten, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Esterházy Péterre emlékezünk  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Pitypang szökőkút  Mindig lesz olyan  Müller Péter tollából  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Bársony székben  Facebookon kaptam  Jázmin  Müller Péter tollából  A sorsod  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Önmaga ellenére  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Sorsunk miatt...  Alvó cicák  Müller Péter tollából  Jánosházy György: Fogd a kezem  Gebhardt Nóra versei II.  Jó éjszakát  Alvó kislány  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Vito Giaquinto gondolata  Ady Endre - Mindegy átka  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 14  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  40 felett  Nevelőszülőkhöz adták,  Segíts neki dicsérni Téged  Gebhardt Nóra versei II.  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Nagy és kis csodák  Különleges  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Nagy és kis csodák  Egy gondolat  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Különleges  Reményik Sándor: Pierrot &...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  képre írva  A sorsod  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Emlékezz  Baranyi Ferenc - N i n c s  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Szívek  Pitypang szökőkút  Szabó T. Anna - Pitypang  Magyar költészet napja  A felvilágosodás...  Pitypang szökőkút  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Szép estét  Esterházy Péterre emlékezünk  Tanmese  Bornyi Veronika haiku verse 
Bejegyzés Címkék
lelkipásztor konferencián, családom kitalálta, határvonalat jelez, nagy tivornyává, egészségem érdekében, ilyen fennhatóságokra, vízben játszom, másik korban, csak valakinek, saját érdekemben, szerető Isten, életedre vonatkozóan, döntésképtelenség pedig, példát arra, fennhatóságokra, szórakozásunkat, döntéshozatalt, hozzáállásodat, felszabadultál, valamelyikünk, megkeserítsék, elutasíthatom, határvonalat, fennhatósága, lelkipásztor, tengerpartra, szórakoztunk, konferencián, értelmezésed, helyreigazít, megkönnyíti, szennyezett, stresszoldó, szórakozzam, megvédjenek, tönkretegye, vonatkozóan, beszéljetek, cselekedjük, meghatározó, változtassa, szabályokat, értelmezése, véleményre, mindenféle, warrenekre, capistrano, tivornyává, egészségem, lábujjadat, stresszhez, értelmezem, kihelyezve, egészséged, megsérülsz, észrevette, bizonyítja, megtanítsa, életünkben, tanítottam, betegedjek, felállítva, irányjelző, paranccsal, szeretkezz, érdekemben, szabállyal, vonatkozik, mondhatom, vezetését, reagálnom, merészeld, érdekében, figyelmen, életedben, hallgatni, veszélybe, kitalálta, valójában, mondhatod, valakinek, elmentünk, származik, bibliában, bibliához, érvényes, megóvjon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 859
  • e Hét: 3198
  • e Hónap: 6999
  • e Év: 68300
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.