Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mondd el az Úrnak !
  2014-11-20 08:20:17, csütörtök
 
  "Ő megöregítette a bőröm és a húsom. Összetörte a csontjaim. Ostromolt és körbevett gyötrelemmel és aggodalommal. Eltemetett egy sötét helyen, olyan volt, mint egy hosszú halál ... és annak ellenére, hogy sírtam és kiabáltam, ő bezárkózott az imáim elől." (Jeremiás siralmai 3:4-6, 8. - NLT fordítás)




Mindannyian keresztülmegyünk olyan időkön, amikor úgy érezzük, hogy az életünk darabokra hullik. Elveszítjük a munkánkat, egy kapcsolatunk megszakad, valaki meghal, vagy betegek leszünk.

Ezekben az időkben úgy érezzük, hogy Isten elhagyott minket.

De nem.

Jeremiás próféta is hasonló helyzetben volt, amikor a Jeremiás siralmait írta. Az országa, Júda a gazdasági összeomlás szélén állt és idegen ellenség támadta. Jeremiás hihetetlen embertelenségeknek volt szemtanúja, amiket saját népe ellen követtek el. Az embereknek nem volt munkája és éhen haltak.

Mihez kezdett Jeremiás? Elmondta Istennek, hogyan érez. A Jeremiás siralmai 3-ban azt mondja: "Ő megöregítette a bőröm és a húsom. Összetörte a csontjaim. Ostromolt és körbevett gyötrelemmel és aggodalommal. Eltemetett egy sötét helyen, olyan volt, mint egy hosszú halál ... és annak ellenére, hogy sírtam és kiabáltam, ő bezárkózott az imáim elől." (NLT ford.)

Meglep, hogy ilyen szavak szerepelnek a Bibliában? Jeremiás is azt érezte, hogy Isten megfelejtkezett róla. Azonban nem fojtotta el az érzéseit, nem szépítette a helyzetet, hanem elmondta Istennek, ami a szívét nyomta. Sőt, Jeremiás öt fejezetet töltött meg azzal, hogy elmondja Istennek, mit gondolt ezekben a helyzetekben. Elmondta Istennek, hogy "itt valami nagyon nincs rendben."

Miért tette bele Isten a Bibliába ezeket a részeket is? Mert szeretné, ha tudnád, hogy Ő tudja kezelni a dühödet, a zúgolódásodat és a bánatodat. Jeremiás egy egész könyvet szánt a Bibliában annak, hogy ezt kiadja magából. Ha Isten elég nagy volt ahhoz, hogy Jeremiás fájdalmát kezelni tudja, akkor elég nagy ahhoz is, hogy a te fájdalmadat kezelje.

Amikor magunkba fojtjuk, vagy átvitt értelemben "lenyeljük" a fájdalmainkat, azzal csak magunknak okozunk kárt. Még a gyomrunk is megbetegedhet tőle!

Inkább öntsd ki Istennek a szíved.

Amikor a gyermekeim kicsik voltak, hisztiztek. A hisztijük ellenére azonban nem szerettem őket kevésbé, nem bizonytalanítottak el a döntéseimben, és nem éreztem úgy, hogy rossz apa lennék.

Az a helyzet egyszerűen csak azt adta tudtomra, hogy a gyermekeim még éretlenek és még nem tudnak annyit, mint én.

Isten nem szeret kevésbé, amikor kijössz a sodrodból és hisztizel. Nem tartozik neked magyarázattal, de sosem fél attól, hogy mit fogsz neki mondani.

Úgyhogy, mondd el neki! Ez lesz a gyógyulásod kezdete.

Beszéljetek róla:
Milyen dolgok történnek az életedben, amit nem mersz elmondani Istennek?
Miért nehéz őszintének lenni Istennel a küzdelmeinkkel, problémáinkkal kapcsolatban?
Próbálj meg írni egy levelet Istennek a küzdelmeidről. Mennyiben segít az, ha írsz ezekről? Mi az, amit könnyebben tudsz elmondani Istennek írásban, mint szóban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 11. 13.) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: keresztülmegyünk, megfelejtkezett, problémáinkkal, küzdelmeinkkel, megöregítette, magyarázattal, küzdelmeidről, fájdalmainkat, zúgolódásodat, megbetegedhet, aggodalommal, gyötrelemmel, kapcsolatban, döntéseimben, helyzetekben, kapcsolatunk, bezárkózott, beszéljetek, fájdalmadat, mindannyian, gyógyulásod, elveszítjük, szerepelnek, őszintének, helyzetben, eltemetett, szépítette, hisztiztek, gyermekeim, értelemben, egyszerűen, hihetetlen, szemtanúja, embereknek, összeomlás, összetörte, sötét helyen, hosszú halál, imáim elől, életünk darabokra, kapcsolatunk megszakad, gazdasági összeomlás, szívét nyomta, egész könyvet, gyermekeim kicsik, hisztijük ellenére, gyógyulásod kezdete, levelet Istennek, Elmondta Istennek, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Illyés Gyula - Milyen hamar.  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nagyi telefonál  Szép estét kedves látogatóimna...  George Gordon Lord Byron: Inez...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Esti kép  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png kislány  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  A sors  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Jó éjszakát  Julian Brass gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Alázat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Akarat  Egy lelki imádság  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png kislány  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Png nő  Nem méltó hozzád  Ami embereknek lehetetlen, az...  Sokan azt tartják  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nagyi telefonál  Fehér virág  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Mai harmónia kártyám  Leonardo da Vinci gondolata  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Az engedelmesség miért nem vál...  Julian Brass gondolata  Gonosz démon-álarc  A Megváltó szolgálatában  Esti kép  Őrizkednünk kell...  képre írva  Julian Brass gondolata  Hazára minden embernek szükség...  Hiányzik 
Bejegyzés Címkék
sötét helyen, hosszú halál, imáim elől, életünk darabokra, kapcsolatunk megszakad, gazdasági összeomlás, szívét nyomta, egész könyvet, gyermekeim kicsik, hisztijük ellenére, gyógyulásod kezdete, levelet Istennek, keresztülmegyünk, megfelejtkezett, problémáinkkal, küzdelmeinkkel, megöregítette, magyarázattal, küzdelmeidről, fájdalmainkat, zúgolódásodat, megbetegedhet, aggodalommal, gyötrelemmel, kapcsolatban, döntéseimben, helyzetekben, kapcsolatunk, bezárkózott, beszéljetek, fájdalmadat, mindannyian, gyógyulásod, elveszítjük, szerepelnek, őszintének, helyzetben, eltemetett, szépítette, hisztiztek, gyermekeim, értelemben, egyszerűen, hihetetlen, szemtanúja, embereknek, összeomlás, összetörte, könnyebben, körbevett, bibliában, ostromolt, éretlenek, kiabáltam, elhagyott, csontjaim, siralmait, szerettem, történnek, elmondani, hisztizel, fejezetet, sodrodból, életedben, gazdasági, helyzetet, mennyiben, fájdalmát, lenyeljük, megszakad, munkánkat, darabokra, hisztijük, magunknak, bánatodat, tartozik, jeremiás, istennek, elmondta, siralmai, fordítás, magunkba, szeretné, követtek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4622
  • e Hét: 8849
  • e Hónap: 19902
  • e Év: 81203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.