Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Békességgel az aggodalom ellen
  2014-11-27 07:16:33, csütörtök
 
  Link

,,Lábaitokon viseljétek a békesség evangéliumát, amely segít erősen megállnotok."
(Efézus 5: 16 - NCV fordítás)

Egy-egy probléma könnyen a Sátán támadásainak céltáblájává tesz. Nem számít, hogy Istennel, egy másik emberrel vagy éppen önmagaddal kerülsz konfliktusba: ez az állapot kinyitja az ajtót a Sátán számára, hogy széttépjen téged.

Így csupán gyerekjáték lesz a számára, hogy legyőzzön téged. Egy konfliktus életed minden területét felnyitja a Sátán támadása előtt.

Ugye, nem akarjuk ezt! Ezért van az, hogy az országok vezetői feltétlenül el akarják kerülni, hogy az országuk több fronton háborúba keveredjen. Ha harcolsz magaddal, másokkal vagy Istennel, akkor nem tudsz harcolni az ellen is, amit a Sátán tesz a világban. Nem tudsz hatékonyan harcolni többfrontos háborúban, soha nem is lehet!

Bármekkora is legyen a probléma, amellyel küzdesz, segítség után kapkodsz benne, mint mikor csúszós homokba süppedve keresel szilárd talajt, hogy megvethesd a lábad.

Ezért sürgeti Pál a hívőket: ,,Lábaitokon viseljétek a békesség evangéliumát, amely segít erősen megállnotok." (Efézus 5: 16 - NCV fordítás)

A római katonák a cipőjük talpán bakancsszegeket viseltek. Ezek a kicsi szegek segítették őket, mint ma a stoplik a futball játékosokat, hogy jobb fogást találjanak a cipőjükkel. Ezek nélkül a katonák elcsúszhattak, eleshettek volna a harc közben. Nem lettek volna képesek megállni, megtartani a helyüket.

Ha nem éled meg az evangéliumból fakadó békességet, el fogsz csúszni, el fogsz esni az életutadon. A békesség három különböző aspektusáról ír Pál: békesség önmagaddal, békesség másokkal és békesség Istennel. Ezt hívják megbékélésnek, és erre szükséged van az életed minden területén. Ha úgy ébredsz reggelenként, hogy békességben vagy önmagaddal, másokkal és Istennel, akkor szilárdan, erős lábakon fogsz állni. Képes leszel ellenállni a Sátán támadásainak.

A Sátán az aggódáson keresztül próbálja támadni a békességedet. Aggódhatunk bármi felől: aggódhatunk a jövőnkön, aggódhatunk a pénzügyeinken vagy aggódhatunk a kapcsolataink miatt. Gyakran aggódunk azon, hogy mások mit gondolnak rólunk. Ha aggódunk, az azt jelenti, hogy valamelyik területen megsérült, elromlott a békességünk. Sokszor mindegyik területen rosszul működik.

Ez azt jelenti, hogy mezítláb vagy, és nem engeded, hogy Isten Igéjének a békessége uraljon.

A Biblia azt mondja: ,,Nagy békességük van azoknak, akik szeretik törvényedet, nem botlanak meg azok" (Zsoltárok 119:165) Más szavakkal: minél jobban szeretem a Bibliát és engedelmeskedek neki, annál kevésbé botlok el amiatt, amit mások mondanak. Minél jobban szeretem Isten Igéjét, annál kevésbé botlok el amiatt, ami történik velem. Minél jobban szeretem Isten Igéjét, annál kevésbé zavarja bármi az Istennel való járásomat.

Hidd el, amit Isten Igéje mond rólad, másokról és ami a legfontosabb, Istenről!

Hidd el, mert az Isten Igéjének való engedelmesség hozza el számodra a békességet. Hidd el, mert Jézus is ezt tette. Hidd el, mert amit Isten Igéje mond rólad és a körülötted levő világról, az igaz!

Beszéljetek róla:

Jelenleg mi a legnagyobb aggodalmad?
Mit mond Isten Igéje arról, ami felől aggódsz most?
Hogyan tudsz bízni Istenben, hogy Ő megsegít téged abban, ami felől aggódsz?
Életedben milyen kapcsolatoknak van szüksége gyógyulásra?

(Daily Hope by Rick Warren - 2014.11.20.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: engedelmeskedek, bakancsszegeket, kapcsolatoknak, kapcsolataink, engedelmesség, pénzügyeinken, megbékélésnek, evangéliumból, elcsúszhattak, céltáblájává, támadásainak, konfliktusba, evangéliumát, reggelenként, aspektusáról, békességedet, legfontosabb, aggódhatunk, békességünk, megállnotok, játékosokat, gyógyulásra, gyerekjáték, békességben, többfrontos, feltétlenül, beszéljetek, törvényedet, széttépjen, békességet, keveredjen, körülötted, ellenállni, önmagaddal, konfliktus, életutadon, békesség evangéliumát, másik emberrel, állapot kinyitja, konfliktus életed, országok vezetői, országuk több, római katonák, cipőjük talpán, kicsi szegek, futball játékosokat, katonák elcsúszhattak, harc közben, evangéliumból fakadó, békesség három, életed minden, aggódáson keresztül, Isten Igéjének, Isten Igéjét, Isten Igéje, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép álmokat!  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Nem méltó hozzád  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Hazára minden embernek szükség...  Alázat  Png nő  Makszim Gorkij gondolata  George Gordon Lord Byron: Inez...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Minden harmadik...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Nagyi telefonál  Ne kapaszkodj magasabbra,  Gonosz démon-álarc  Garai Gábor - Takarítás  Esti kép  Facebookon kaptam  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Reggel van  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Makszim Gorkij gondolata  Nevem  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Png rózsa csokor  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Erdőn  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Reménység és erő Krisztustól e...  Mi lenne ha  Varga János Veniam - Fontos sz...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Ágai Ágnes – Csendélet  Png ház  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Lóhere  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png lepke  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Albert Einsteinről  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png telefon  Szép estét kedves látogatóimna...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png lepke  Bounty krémes  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
békesség evangéliumát, másik emberrel, állapot kinyitja, konfliktus életed, országok vezetői, országuk több, római katonák, cipőjük talpán, kicsi szegek, futball játékosokat, katonák elcsúszhattak, harc közben, evangéliumból fakadó, békesség három, életed minden, aggódáson keresztül, pénzügyeinken vagy, kapcsolataink miatt, békessége uraljon, körülötted levő, legnagyobb aggodalmad, engedelmeskedek, bakancsszegeket, kapcsolatoknak, kapcsolataink, engedelmesség, pénzügyeinken, megbékélésnek, evangéliumból, elcsúszhattak, céltáblájává, támadásainak, konfliktusba, evangéliumát, reggelenként, aspektusáról, békességedet, legfontosabb, aggódhatunk, békességünk, megállnotok, játékosokat, gyógyulásra, gyerekjáték, békességben, többfrontos, feltétlenül, beszéljetek, törvényedet, széttépjen, békességet, keveredjen, körülötted, ellenállni, önmagaddal, konfliktus, életutadon, legnagyobb, viseljétek, lábaitokon, hatékonyan, bármekkora, megvethesd, segítették, békességük, megtartani, valamelyik, aggodalmad, eleshettek, cipőjükkel, találjanak, különböző, területén, életedben, háborúban, szükséged, járásomat, legyőzzön, mindegyik, zsoltárok, aggódáson, békessége, gondolnak, elromlott, megsérült, területen, szavakkal, keresztül, területét, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 233
  • e Hét: 935
  • e Hónap: 11988
  • e Év: 73289
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.