Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Sztártorzulás
  2007-09-17 21:25:45, hétfő
 
  SZTÁRTORZULÁS

A felszínen úszik...

Amennyire lehetséges, kerülöm az úgynevezett bulvárt, ami valljuk be, nem könnyû feladat, hiszen a két kereskedelmi televízión kívül már az úgynevezett közszolgálati adón is felütötte fejét ez a hihetetlen gyorsan terjedő kór. Utóbbi csatorna esetében hozzátenném még, hogy az egyik esti mûsorukon kívül teljesen nézhetetlen, hiába költenek milliókat díszletekre, új, fiatal kollégákra, valahogy süt a '80-as évek savanyú ,,fílingje". De vissza a bulvárba: elegem van az úgynevezett magyar sztárokból.


Úgy hiszem, évtizedekkel korábban egy ,,sztár" valóban sztár volt. Méltósággal, példamutatással, természetesen egyfajta megközelíthetetlenséggel élvezte kemény munkájának, illetve - feltehetően - rendkívüli személyiségének gyümölcsét. Azt is megkockáztatom - bár jómagam nem hiszem, hogy így van -, hogy az embereknek szükségük van ikonokra. Nem kötekedésből: az a bajom ezzel, hogy az ,,ikon" minőségétől függetlenül befolyásolja a tömegeket. Ami az utóbbi évek magyar sztárvilágát jellemzi, több mint gusztustalan, gyakran felháborító. Ugyan egyelőre lejárt az ilyen-olyan valóság-show ideje, a ,,futás évei" számtalan olyan személyiséget emeltek ki a nagy közösből a felszínre, kiknek inkább a félhomály gúnyája állna jobban. Olyan nők-férfiak kerültek középszerû, vagy éppen rossz jellemükkel egy ország figyelmének középpontjába, kik azzal használtak volna a legtöbbet önmaguknak, illetve ennek a nyomorult országnak is, ha a felszín alatt maradnak; leélik - lassan, avagy gyorsan, ahogy tetszik - életüket, és nem adnak kóros mintákat az egyébként is számtalan sebtől betegeskedő magyar társadalomnak.

Ömlik a szenny a televízióból és a bulvársajtóból. Az a baj, hogy ez a szenny nem egy homogén valami, hanem egy nagyon összetett, dimenzionált mocsok, amely nem csupán az alacsony iskolázottságú csoportokat, tizenéveseket deformálja, hanem már az idősebb, tanultabb csoportok felé öltögeti nyelvét, egyre sikeresebben. Elég csak az úgynevezett szingli életformára gondolni, vagy a cicafiúk megjelenésére.

Példák a közelmúltból. Bő egy hónappal ezelőtt újabb epizódot láthattunk az egyik szőke csoda, Kelemen Anna életéből az egyik televízió rémesen ostoba mûsorában. Az aggódó nagyérdemû megtudhatta: nevezett médiaszemélyiség (tényleg, miből élnek ezek?) éppen túljutott a legutóbbi drogelvonón, még a részletekbe is beavatta a közönséget. Az, hogy valójában kik pusztulnak bele a kemény szerekbe, magánügy. Az azonban mégiscsak felháborító, hogy a ,,sztár" szájkosár nélkül viszi az utcán nem éppen pincsi méretû kutyáját. S miután az ártatlan eb meghempergett abban a bizonyosban, az ikon a közterületen lévő szökőkútban próbálta megtisztogatni. Kérdés: tényleg erre van-e szüksége az embereknek, illetve hol kóborolnak ilyenkor a közterület őrei?

A másik állítólagos szupersztár: Erdélyi Mónika - aki az egyik ostobácska mûsort - a ,,Mónika-show"-t vezeti -, melyben szerencsétlen félrevezetett, túlságosan egyszerû lelkek esnek egymásnak (nyilvánvalóan a speciális médiaprostitúció okán!) - azzal kérkedik, hogy bizony szülés után néhány hónappal már újra a kamerák előtt áll majd. El ne felejtsem: áldott állapotban sem bír otthon maradni, hogy kiélvezzék a családalapítás előtti izgalmas perceket egy kellemes vacsora közben, vagy meghitten a kanapén csendben szövögetve a közeljövő szövetét. Nem. Ott kell lenni. ,,Benne a TV-ben".

,,- Mert három hónap alatt kosárban találom magam." - gondolhatja bármelyik aggódó ikon.

Az, hogy mindezt az illető hogyan éli meg, szintén magánügy. Az azonban már a közállapotaink dimenziója, hogy ezzel milyen példát mutatnak azoknak, akik otthon ülnek a képernyők előtt.
Sok egyéb tényező miatt a család fogalma is inflálódott. Nincs értéke, nem követendő példa, avítt ügyek osztálya. ,,A kölyök elvan a bébiszitterrel is". Apa meg minek, annak főzni is kell néha.

Ami a legjobban felháborít: bizonyos ikonok egészen elképesztő, és gyors torzulása. Számtalan példa van (annak ki észreveszi ezeket, és nem kezeli evidenciaként), de elég most csak a legutóbbiról említést tenni.
Damu Roland - mivel kolléganője véletlenül beszállt az általa rendelt taxiba -, hatalmas pofonnak honorálta e nem éppen túl nagy tévedést (elvéteni a költségvetés sarokszámait, az már valami!). Ennek az alaknak nem ez az első olyan esete, amikor nőket bántalmaz. Mindegy, ő ilyen. Egy béna jégtáncos mûsor, egy szinte nézhetetlen sorozatban történő szereplés sem adhat ilyen jogosítványt. Példája sugárzik, mint a kegyetlen fejfájás. Lehet persze utólag mosakodni - a tényekre jellemző, hogy itt is makacsul állnak ólomlábaikon.

Egy bizonyos ,,sztárszint" után ezek a jellemtelen emberek azt hiszik, hogy mindenek felett állnak.

Kérdés: hol vannak a női jogok bősz védelmezői? Hol vannak az igazság bajnokai? Az kevés, hogy egy ilyen szubsapienst kirúgta a csatorna. Ez azonban nem igazi büntetés, hanem pusztán prevenció, mellyel a csatorna önmaga imázsát polírozza; az értékrend védelme fel sem merül. A hölgynek már meg kellett volna tennie a feljelentést, és ha van barátja, talán elbeszélgethetne Damu Rolanddal, mint férfi a férfival.

Nem vagyok naiv: vannak sejtéseim arról, hogy milyen logika alapján mûködik ez a rendszer. Miért keresi-kutatja a hitványabbnál hitványabb személyiségeket, ügyeket.

Ám attól még utálhatom.
Jogomban áll.

2007.09.15.
A Dawn
E-mail: ckdawn@gmail.com

Forrás: PR Herald
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: médiaprostitúció, elbeszélgethetne, médiaszemélyiség, személyiségeket, példamutatással, személyiségének, megkockáztatom, bébiszitterrel, bulvársajtóból, megtisztogatni, közállapotaink, családalapítás, iskolázottságú, közszolgálati, megjelenésére, tizenéveseket, személyiséget, meghempergett, sztártorzulás, hitványabbnál, evidenciaként, középpontjába, nyilvánvalóan, társadalomnak, természetesen, szerencsétlen, félrevezetett, sikeresebben, sztárvilágát, dimenzionált, gusztustalan, televízióból, szubsapienst, jogosítványt, sarokszámait, költségvetés, felszínen úszik…, úgynevezett bulvárt, úgynevezett közszolgálati, hihetetlen gyorsan, egyik esti, úgynevezett magyar, embereknek szükségük, utóbbi évek, ilyen-olyan valóság-show, nagy közösbõ, félhomály gúnyája, ország figyelmének, legtöbbet önmaguknak, nyomorult országnak, felszín alatt, homogén valami, Kelemen Anna, Erdélyi Mónika, Damu Roland, Damu Rolanddal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Régi emberek, akikre máig büsz...  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  képre írva  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Ágai Ágnes – Csendélet  Fekete-erdő desszert  A jó emberek mindig szépek mar...  Alvó cicák  Png cica  Paul David Tripp Április 19  Nem tudhatod  képre írva  210 éve született a SZÓZAT meg...  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Mi lenne ha  Albert Einsteinről  A jó emberek mindig szépek mar...  Hazára minden embernek szükség...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png telefon  Akik bántanak téged  Szép napot kívánok  Sokan azt tartják  Szép napot kívánok  Nagyi telefonál  Amikor Jézus rátapos a lábadra  képre írva  Akik bántanak téged  Makszim Gorkij gondolata  Albert Einsteinről  Albert Einstein gondolata  Nem méltó hozzád  A televizió nem a kultúrát kép...  Kerüld el az evangélium örömén...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Elköszönt  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Csak a fogyatkozás látható  Paul David Tripp Április 21  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png kislány  Kövesd a cowboyt!  Fehér virág  A televizió nem a kultúrát kép...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Erdőn  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Egy lelki imádság  képre írva  Nem méltó hozzád  Paul David Tripp Április 19  Jónás Tamás – Végtelen b...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png csokor  Neked tudnod kell  Jó éjszakát  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Rátalálsz  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png virág  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png csokor  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Akarat 
Bejegyzés Címkék
felszínen úszik&#8230, úgynevezett bulvárt, úgynevezett közszolgálati, hihetetlen gyorsan, egyik esti, úgynevezett magyar, embereknek szükségük, utóbbi évek, ilyen-olyan valóság-show, nagy közösb&#245, félhomály gúnyája, ország figyelmének, legtöbbet önmaguknak, nyomorult országnak, felszín alatt, homogén valami, nagyon összetett, alacsony iskolázottságú, úgynevezett szingli, cicafiúk megjelenésére, hónappal ezel&#245, egyik sz&#245, egyik televízió, aggódó nagyérdem&#251, legutóbbi drogelvonón, kemény szerekbe, azonban mégiscsak, közterületen lév&#245, közterület &#245, másik állítólagos, egyik ostobácska, speciális médiaprostitúció, kamerák el&#245, családalapítás el&#245, kellemes vacsora, kanapén csendben, közállapotaink dimenziója, család fogalma, kölyök elvan, bébiszitterrel is&#8221, legjobban felháborít, legutóbbiról említést, általa rendelt, költségvetés sarokszámait, béna jégtáncos, szinte nézhetetlen, kegyetlen fejfájás, tényekre jellemz&#245, bizonyos &#8222, jellemtelen emberek, igazság bajnokai, ilyen szubsapienst, csatorna önmaga, értékrend védelme, hitványabbnál hitványabb, médiaprostitúció, elbeszélgethetne, médiaszemélyiség, személyiségeket, példamutatással, személyiségének, megkockáztatom, bébiszitterrel, bulvársajtóból, megtisztogatni, közállapotaink, családalapítás, iskolázottságú, közszolgálati, megjelenésére, tizenéveseket, személyiséget, meghempergett, sztártorzulás, hitványabbnál, evidenciaként, középpontjába, nyilvánvalóan, társadalomnak, természetesen, szerencsétlen, félrevezetett, sikeresebben, sztárvilágát, dimenzionált, gusztustalan, televízióból, szubsapienst, jogosítványt, sarokszámait, költségvetés, legutóbbiról, évtizedekkel, közelmúltból, közterületen, kereskedelmi, befolyásolja, feljelentést, ólomlábaikon, felháborító, méltósággal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1393
  • e Hét: 2880
  • e Hónap: 13991
  • e Év: 167487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.