Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Iskolai dolgozatokból
  2010-12-03 18:04:39, péntek
 
 





MATEMATIKA ÉRETTSÉGI

A 2010-ES - EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI - MATEMATIKAI ÍRÁSBELI FELADATAI

1. Sztojka család rendkívüli szorgalommal bodza lekvárt készít. A bodzát a közeli erdőből lopják, így semmilyen mezőgazdasági beruházásra nincs szükségük. Az 500g-os bodza lekvárt 600,- Ft-ért adják el az ismerőseiknek, számla nélkül. Rezsiköltséggel sem kell számolni, mivel a villanyórát átkötötték a 10db rezsó működtetéséhez. Így egy bodza lekvár eladásával 600,- Ft tiszta hasznot könyvelhetnek el. Mennyi bodza lekvárt kell eladni, hogy 3db BMW X5 személyautót és 2db nagyobb ingatlant tudjanak venni 1 éven belül?

2. A rendszerváltás óta a nemzeti összvagyon 40%-a tűnt el, és közben 100 milliárd forinttal adósodott el az ország. Hány hónapot kell még lopni a parlamenti képviselőknek, hogy a maradék közvagyon is eltűnjön, és az ország teljesen lepusztuljon?

3. Lajcsi faterja Vácon tölti a hatéves büntetését, amit kettős gyilkosságért kapott. A gyilkosságért 1.700.000 Ft-ot és egy félmillióért eladható arany Rolex karórát akasztott le. Lajcsi a vérdíjból minden héten eljátszik a lovin 15.000 Ft-ot. Átlagosan minden fogadás 8.000 Ft veszteséggel jár. Mennyi marad a vérdíjból, mire Lajcsi faterja egy év elteltével feltételesen szabadlábra kerül?
4. Sanya és Laca egy ukrán autógyűjtőtől a következő teljesítménybért kapják:
BMW: 40.000 Ft
Merci: 50.000 Ft
Toyota: 20.000 Ft
Opel: 15.000 Ft.
Ha a srácok négy BMW-t és hat Toyotát újítanak a gyűjtőnek, akkor hány Opelt kell szerválniuk ahhoz, hogy mindketten 300 ropit keressenek?

5. Dr. Lakatos Jokey és képzett munkatársa Sándor a vasúti sínek műszaki vizsgálatával foglalkozik. A hibásnak, illetve ISO 9001 minőség biztosításnak nem megfelelő vasúti síneket egyből eltávolítják. Ha egy óra alatt, az éjszaka sötétjében 4 pár sínt tudnak felszedni és egy IFA-ra felrakni. Mennyi idő alatt tudják megszűntetni Tárnok és Mezőberény közötti 225km hosszú vasútvonalat, ha nappal is dolgozhatnának?

6. Kolompár Dzsenifer két barátnőjével minden pénteken 16 üveg sört és két doboz cigit lop a közeli non-stopból. Hány üveget lopnak összesen, mire nyolcadikosok lesznek? A lányok most elsősök.

7. Lakatos Winnetou és üzlettársai havonta 3 vasúti sorompóból lopják ki az akkumulátort. Ez átlagosan 8 halálos balesetet jelent havonta.
a.) Ha egy akkumulátor ára 400 eFt, mennyivel kéne megemelni a családi pótlékukat, hogy a halálos áldozatok száma felére csökkenjen?
b.) Ha ezek a berendezések nem kerülnének pótlásra, és egyben le is zárnák a veszélyes szakaszokat, hány év múlva lenne nyereséges a MÁV?







MATEKOS VICCEK


A matektanár bemegy a patikába:
- Kérek egy doboz B12-es vitamintablettát.
- Sajnos az éppen elfogyott.
- És milyen van még?
- Csak B6-os.
- Akkor kérek abból kettőt!

- Melyik a legjobb gyógyszer?
- mínusz 5.
- Miért?
- Mert 1-6.

Ha IV. Béla 20 év alatt 32 törvényt alkotott,
akkor 15 év alatt 10 törvényt hányadik András alkotott?


- Miről lehet megismerni az igazi matematikust? - ???
- Onnan, hogy nem halmozza az élvezeteket, hanem élvezi a halmazokat.

Egy matektanár megy az úton. Megtámadja egy bűnöző, de hirtelen a bokorból előbukkan egy fekete köpenyes, maszkos ember és megmenti.
Ekkor a tanár megszólal:
- Ki vagy te?
A megmentő nem válaszol, csak egy nagy Z betűt vés a falba a kardjával.
- ÁÁÁ! Köszönöm, hogy megmentettél, egész számok halmaza!

- Milyen az unalmas matektanár?
- Szigorú, monoton és nő.

A fényképészetbe betér egy matektanár:
- Szeretnék erről a filmről képeket csináltatni.
- 9x13?
- 117. Miért?

Matek órán a logaritmusból írnak dolgozatot a diákok. Pistike, mivel nem tudja a megoldásokat, megkéri a padtársát Jancsikát, hogy nézhesse róla a megoldásokat.
Jancsika azt mondta, hogy jó, csak változtasson rajta valamit.
Szünetben megkérdezte Jancsika, hogy sikerült a dolgozat és hogy mit változtatott rajta.
Pistike megszólalt, hogy jól és meg is változtattam valamit.
Jancsika:
- Mit?
Pistike:
- Ahová te azt írtad, hogy log, én azt írtam, hogy fityeg.

Tantárgy-magyarázat:
Ha robban, kémia.
Ha nem működik, fizika.
Ha zöld, vagy izeg-mozog, biológia.
Ha érthetetlen, matematika
Ha értelmetlen, közgazdaságtan.

- Mennyi a pálinka és az aszpirin összege?
- 11, ugyanis a pálinka üt, az aszpirin meg hat, és ugye üt meg hat az tizenegy.

Szerelmi matematika:
Okos férfi+okos nő=szerelem.
Okos férfi+ buta nő=viszony.
Buta férfi+okos nő=házasság.
Buta férfi+buta nő=terhesség.

A matematika tanár kiosztja a házi dolgozatot.
- Mondd, Ferike, kérdezi az egyik gyerektől -, te egyedül oldottad meg ezt az egyenletet?
- Nem, tanár úr kérem, két ismeretlennel.

A parancsnok beszélget a katonákkal, hogy kinek mi a szakmája. Van asztalos, esztergályos, kőműves, aztán egyszer csak talál egy matematika tanárt.
- Maga ért a matematikához?
- Jelentem, igen!
- Akkor mondja meg, mennyi háromszor tizenhét!
- Ötvenegy!
- Ejha! Hogy tudta ilyen gyorsan kiszámolni?
- Hát nagyon egyszerű volt. Háromszor tíz az harminc, és háromszor hét az huszonegy.
Ebből már csak az következik, hogy huszonegy meg harminc az ötvenegy.
- És maga mondja, hogy ért a matematikához?
- Nem egyszerűbb lett volna az, hogy ötven meg egy az ötvenegy?




 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Címkék: teljesítménybért, vitamintablettát, rezsiköltséggel, működtetéséhez, dolgozhatnának, közgazdaságtan, rendszerváltás, fényképészetbe, nyolcadikosok, ismerőseiknek, logaritmusból, matematikához, autógyűjtőtől, ismeretlennel, könyvelhetnek, biztosításnak, mezőgazdasági, képviselőknek, vizsgálatával, gyilkosságért, veszteséggel, feltételesen, megoldásokat, változtattam, változtatott, lepusztuljon, megszűntetni, félmillióért, megmentettél, berendezések, szorgalommal, matematikust, vasútvonalat, esztergályos, akkumulátort, barátnőjével, közeli erdőből, 500g-os bodza, villanyórát átkötötték, 10db rezsó, bodza lekvár, nemzeti összvagyon, parlamenti képviselőknek, maradék közvagyon, ország teljesen, hatéves büntetését, félmillióért eladható, vérdíjból minden, ukrán autógyűjtőtől, következő teljesítménybért, srácok négy, vasúti sínek, MATEMATIKA ÉRETTSÉGI, EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI, MATEMATIKAI ÍRÁSBELI FELADATAI, Lakatos Jokey, Kolompár Dzsenifer, Lakatos Winnetou, MATEKOS VICCEK, Csak B6-os,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Szép estét  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Egyszerű  Töröld le  Különleges  Robin Wight pitypang szobra  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Az ember  Esterházy Péterre emlékezünk  különleges  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó éjszakát  Pitypang szökőkút  Vidámság  képre írva  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Megígért békesség  40 felett  Zilahy Lajos gondolata  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Márai Sándor tollából  Szívek  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerű  Jó éjszakát  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Magamnak  Megígért békesség  Paul Éluard - És egy mosoly  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Anyák napjára  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 15  Vito Giaquinto gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  A felvilágosodás...  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Bornyi Veronika haiku verse  Vannak emberek  Bornyi Veronika haiku verse  képre írva  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Sorsunk miatt...  Somlyó Zoltán - Orgonával  képre írva  Jó éjszakát  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Zilahy Lajos mondta  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Bornyi Veronika haiku verse  jó reggelt  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Paul David Tripp Április 15 
Bejegyzés Címkék
közeli erdőből, 500g-os bodza, villanyórát átkötötték, 10db rezsó, bodza lekvár, nemzeti összvagyon, parlamenti képviselőknek, maradék közvagyon, ország teljesen, hatéves büntetését, félmillióért eladható, vérdíjból minden, ukrán autógyűjtőtől, következő teljesítménybért, srácok négy, vasúti sínek, éjszaka sötétjében, közeli non-stopból, lányok most, családi pótlékukat, halálos áldozatok, veszélyes szakaszokat, matektanár bemegy, doboz B12-es, éppen elfogyott, legjobb gyógyszer, igazi matematikust, matektanár megy, bokorból előbukkan, fekete köpenyes, tanár megszólal, unalmas matektanár, fényképészetbe betér, filmről képeket, logaritmusból írnak, padtársát Jancsikát, aszpirin összege, matematika tanár, házi dolgozatot, egyik gyerektől, parancsnok beszélget, matematika tanárt, teljesítménybért, vitamintablettát, rezsiköltséggel, működtetéséhez, dolgozhatnának, közgazdaságtan, rendszerváltás, fényképészetbe, nyolcadikosok, ismerőseiknek, logaritmusból, matematikához, autógyűjtőtől, ismeretlennel, könyvelhetnek, biztosításnak, mezőgazdasági, képviselőknek, vizsgálatával, gyilkosságért, veszteséggel, feltételesen, megoldásokat, változtattam, változtatott, lepusztuljon, megszűntetni, félmillióért, megmentettél, berendezések, szorgalommal, matematikust, vasútvonalat, esztergályos, akkumulátort, barátnőjével, személyautót, eltávolítják, változtasson, szakaszokat, villanyórát, akkumulátor, értelmetlen, érthetetlen, megkérdezte, matematikai, élvezeteket, foglalkozik, csináltatni, szabadlábra, szerválniuk, üzlettársai, beruházásra, magyarázat, összvagyon, elteltével, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2348
  • e Hét: 16673
  • e Hónap: 39161
  • e Év: 217036
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.