Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jelenések könyve 3-5 fejezetei
  2010-05-28 21:18:50, péntek
 
   
 

Jelenések 3


1 A Sárdisbeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja az, a kinél van az isteni hét lélek és a hét csillag: Tudom a te dolgaidat, hogy az a neved, hogy élsz, és halott vagy.


2 Vigyázz, és erősítsd meg a többieket, a kik haló félben vannak; mert nem találtam a te cselekedeteidet Isten előtt teljeseknek.


3 Megemlékezzél azért, hogyan vetted és hallottad; és tartsd meg, és térj meg. Hogyha tehát nem vigyázol, elmegyek hozzád, mint a tolvaj, és nem tudod, mely órában megyek hozzád.


4 De van Sárdisban egy kevés neved, azoké a kik nem fertőztették meg a ruháikat: és fehérben fognak velem járni; mert méltók [arra.]


5 A ki győz, az fehér ruhákba öltözik; és nem törlöm ki annak nevét az élet könyvéből, és vallást teszek annak nevéről az én Atyám előtt és az ő angyalai előtt.


6 A kinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek.


7 A Filadelfiabeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja a Szent, az Igaz, a kinél a Dávid kulcsa van, a ki megnyitja és senki be nem zárja, és bezárja és senki meg nem nyitja:


8 Tudom a te dolgaidat (ímé adtam elődbe egy nyitott ajtót, a melyet senki be nem zárhat), hogy kevés erőd van, és megtartottad az én beszédemet, és nem tagadtad meg az én nevemet.


9 Ímé én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, a kik zsidóknak mondják magukat és nem azok, hanem hazudnak; ímé azt mívelem, hogy azok eljőjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged.


10 Mivel megtartottad az én béketűrésre [intő] beszédemet, én is megtartalak téged a megpróbáltatás idején, a mely az egész világra eljő, hogy megpróbálja e föld lakosait.


11 Ímé eljövök hamar: tartsd meg a mi nálad van, hogy senki el ne vegye a te koronádat.


12 A ki győz, oszloppá teszem azt az én Istenemnek templomában, és többé onnét ki nem jő; és felírom ő reá az én Istenemnek nevét, és az én Istenem városának nevét, az új Jeruzsálemét, a mely az égből száll alá az én Istenemtől, és az én új nevemet.


13 A kinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek.


14 A Laodiczeabeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja az Ámen, a hű és igaz bizonyság, az Isten teremtésének kezdete:


15 Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem hév; vajha hideg volnál, vagy hév.


16 Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból.


17 Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen:


18 Azt tanácslom néked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy; és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen, és ne láttassék ki a te mezítelenségednek rútsága; és szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss.


19 A kiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: légy buzgóságos azért, és térj meg.


20 Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.


21 A ki győz, megadom annak, hogy az én királyiszékembe űljön velem, a mint én is győztem és ültem az én Atyámmal az ő királyiszékében.


22 A kinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek.




Jelenések 4


1 Ezek után látám, és ímé egy megnyílt ajtó [vala] a mennyben, és az első szó, a melyet mint egy velem beszélő trombitának szavát hallék, ezt mondja vala: Jőjj fel ide, és megmutatom néked, a miknek meg kell lenni ezután.


2 És azonnal elragadtatám lélekben: és ímé egy királyiszék vala letéve a mennyben, és üle [valaki] a királyiszékben;


3 És a ki üle, tekintetére nézve hasonló vala a jáspis és sárdius kőhöz; és a királyiszék körül szivárvány [vala,] látszatra smaragdhoz hasonló.


4 És a királyiszék körül huszonnégy királyiszék [vala;] és a királyiszékekben látám ülni a huszonnégy Vénet fehér ruhákba öltözve: és a fejökön arany koronák valának.


5 A királyiszékből pedig villámlások és mennydörgések és szózatok jőnek [vala] ki. És hét tűzlámpás ég [vala] a királyiszék előtt, a mely az Istennek hét lelke;


6 És a királyiszék előtt üvegtenger [vala,] hasonló a kristályhoz; és a királyiszék közepette és a királyiszék körül négy lelkes állat, szemekkel teljesek elől és hátul.


7 És az első lelkes állat hasonló [vala] az oroszlánhoz, és a második lelkes állat hasonló a borjúhoz, és a harmadik lelkes állatnak olyan arcza [vala,] mint egy embernek, és a negyedik lelkes állat hasonló [vala] a repülő sashoz.


8 És a négy lelkes állat, a melyek közül mindeniknek hat-hat szárnya [vala], köröskörül és belül teljes [vala] szemekkel; és meg nem szűnik [vala] nappal és éjjel ezt mondani: Szent, szent, szent az Úr, a mindenható Isten, a ki vala és a ki van és a ki eljövendő,


9 És mikor a lelkes állatok dicsőséget, tisztességet és hálát adnak annak, a ki a királyiszékben ül, annak, a ki örökkön örökké él,


10 Leesik a huszonnégy Vén az előtt, a ki a királyiszékben ül, és imádja azt, a ki örökkön örökké él, és az ő koronáit a királyiszék elé teszi, mondván:


11 Méltó vagy Uram, hogy végy dicsőséget és tisztességet és erőt; mert te teremtettél mindent, és a te akaratodért vannak és teremttettek.




Jelenések 5


1 És láték annak jobbkezében, a ki a királyiszékben üle, egy könyvet , a mely be volt írva belől és hátul, és le volt pecsételve hét pecséttel.


2 És láték egy erős angyalt, a ki nagy szóval kiálta: Ki volna méltó arra, hogy felnyissa a könyvet, és felbontsa annak pecséteit?


3 És senki, sem mennyen, sem földön, sem föld alatt, nem tudta a könyvet felnyitni, sem ránézni.


4 Én azért igen sírok vala, hogy senki nem találtaték méltónak a könyv felnyitására és elolvasására, a ránézésre sem:


5 És egy a Vének közül monda nékem: Ne sírj: ímé győzött a Júda nemzetségéből való oroszlán, Dávid gyökere, hogy felnyissa a könyvet és felbontsa annak hét pecsétét.


6 És láték a királyiszék és a négy lelkes állat között és a Vének között egy Bárányt állani, mint egy megölöttet, hét szarva és hét szeme vala, a mi az Istennek hét Lelke, a mely elküldetett az egész földre.


7 És eljöve és elvevé a könyvet a királyiszékben ülőnek jobbkezéből.


8 És mikor elvevé a könyvet, a négy lelkes állat és a huszonnégy Vén leborula a Bárány előtt, mindeniknél hárfák és aranypoharak lévén, jóillatokkal tele, a mik a szentek imádságai.


9 És éneklének új éneket, mondván: Méltó vagy, hogy elvedd a könyvet és megnyisd annak pecséteit: mert megölettél, és megváltottál minket Istennek a te véred által, minden ágazatból és nyelvből és népből és nemzetből,


10 És tettél minket a mi Istenünknek királyokká és papokká; és uralkodunk a földön.


11 És látám, és hallám a királyiszék, a lelkes állatok, és a Vének körül sok angyalnak szavát; és az ő számuk tízezerszer tízezer és ezerszer ezer vala;


12 Nagy szóval ezt mondván: Méltó a megöletett Bárány, hogy vegyen erőt és gazdagságot és bölcseséget és hatalmasságot és tisztességet és dicsőséget és áldást.


13 Sőt hallám, hogy minden teremtett állat, a mely van a mennyben és a földön, és a föld alatt és a tengerben, és minden, a mi ezekben van, ezt mondja vala: A királyiszékben ülőnek és a Báránynak áldás és tisztesség és dicsőség és hatalom örökkön örökké.


14 És a négy lelkes állat monda: Ámen. És a huszonnégy Vén leborult és imádá az örökkön örökké élőt.


 
 
0 komment , kategória:  JelenésekKönyve 66.könyv/Újsz  
Címkék: királyiszékekben, királyiszékében, gyülekezeteknek, cselekedeteidet, királyiszékembe, királyiszékben, megpróbáltatás, királyiszékből, zsinagógájából, meggazdagodtam, filadelfiabeli, laodiczeabeli, hatalmasságot, megemlékezzél, nemzetségéből, mennydörgések, teremttettek, felnyitására, aranypoharak, megtartottad, elolvasására, teremtésének, tisztességet, szemgyógyító, jeruzsálemét, elragadtatám, megváltottál, leboruljanak, jóillatokkal, fertőztették, bölcseséget, oroszlánhoz, királyiszék, villámlások, tekintetére, kristályhoz, kevés neved, fehér ruhákba, élet könyvéből, nyitott ajtót, melyet senki, megpróbáltatás idején, egész világra, égből száll, ajtó előtt, megnyílt ajtó, melyet mint, velem beszélő, királyiszék vala, királyiszék körül, királyiszékekben látám, huszonnégy Vénet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png csokor  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Elköszönt  Nem tudhatod  s immár én is felragyogva, ért...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Annuska bar...  Makszim Gorkij gondolata  Esti kép  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Tavaszi kép  Nagyon különös  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Tanuld meg ezt a versemet  Garai Gábor - Takarítás  A televizió nem a kultúrát kép...  Mi lenne ha  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Akarat  Neked tudnod kell  Png ház  Jó éjszakát  Bertolt Brecht -től idézet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Minden harmadik...  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Bounty krémes  Lóhere  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Fehér virág  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png férfi  Szívem  Egy hatékony szolga  Próbálj meg ...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Mai harmónia kártyám  képre írva  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Esti kép  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Esti kép  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Idő  Egy hatékony szolga  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akarat  Paul David Tripp Április 21  Nem méltó hozzád  Ágai Ágnes – Csendélet  Jó éjszakát  Szép napot kívánok  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nagyi telefonál  Png ház  Facebookon kaptam  Elköszönt  Szívem tiéd  Leonardo da Vinci gondolata  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szívem  Facebookon kaptam Annuska bar...  Egy hatékony szolga  Fekete István - Akác  Mi lenne ha  Png csokor  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kevés neved, fehér ruhákba, élet könyvéből, nyitott ajtót, melyet senki, megpróbáltatás idején, egész világra, égből száll, ajtó előtt, megnyílt ajtó, melyet mint, velem beszélő, királyiszék vala, királyiszék körül, királyiszékekben látám, huszonnégy Vénet, fejökön arany, királyiszékből pedig, királyiszék előtt, királyiszék közepette, első lelkes, második lelkes, harmadik lelkes, negyedik lelkes, repülő sashoz, négy lelkes, melyek közül, mindenható Isten, lelkes állatok, erős angyalt, könyvet felnyitni, könyv felnyitására, mely elküldetett, egész földre, királyiszékben ülőnek, szentek imádságai, megöletett Bárány, föld alatt, örökkön örökké, királyiszékekben, királyiszékében, gyülekezeteknek, cselekedeteidet, királyiszékembe, királyiszékben, megpróbáltatás, királyiszékből, zsinagógájából, meggazdagodtam, filadelfiabeli, laodiczeabeli, hatalmasságot, megemlékezzél, nemzetségéből, mennydörgések, teremttettek, felnyitására, aranypoharak, megtartottad, elolvasására, teremtésének, tisztességet, szemgyógyító, jeruzsálemét, elragadtatám, megváltottál, leboruljanak, jóillatokkal, fertőztették, bölcseséget, oroszlánhoz, királyiszék, villámlások, tekintetére, kristályhoz, trombitának, istenünknek, mindeniknek, elküldetett, jobbkezében, jobbkezéből, templomában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 395
  • e Hét: 2763
  • e Hónap: 7141
  • e Év: 45631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.