Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten jó célra használja a problémáidat
  2015-09-29 10:29:49, kedd
 
 

,,Még ha mindenféle próbatételek is zaklatnak átmenetileg titeket... Ez nem véletlenül van - azért történik, hogy megpróbálja a hiteteket, ami sokkal értékesebb, mint az arany." (1 Péter 1:6-7, Phillips fordítás)

Az élet nem véletlenszerű és szeszélyes balesetek sorozata. Az élet nem teljesen megtervezhetetlen. Az élet nem jelentéktelen. Isten tudja, mi történik a világban. Ő az, aki fonja életed szövetét, aminek van színe és fonákja - boldog és szomorú eseménye - hogy gazdagságot, formát és színt hozzon az életedbe. Semmi sem történhet Isten gyermekének az életével úgy, hogy Isten azt meg ne engedné. Minden átmegy az Atya szűrőjén.

Azonban ne érts ezt félre. Nem azt mondom, hogy minden, ami az életedben történik, az Isten tökéletes akarata. Ez egészen egyszerűen nem igaz. Nagyon sok olyan dolog történik, ami nem Isten akarata. Ha a széles útra térsz és vétkezel, az nem Isten akarata. Ha valaki más követ el bűnt veled szemben, az sem Isten tökéletes tervének a része.

Istennek egy megengedő akarata van. Ha túl sokat eszem, megfizetem az árát. Ha tönkreteszem a testem, én fogok szenvedni miatta. Isten nem okoz gonosz dolgokat és nem okoz szenvedést. Azonban megengedi őket, mert célja van velük. Megengedi őket, aztán pedig használja őket.

Isten a mestere annak, hogy hogyan lehet a rosszból jót kihozni. Megakadályozhatta volna, hogy Pált Filippiben börtönbe zárják, azonban inkább engedte ezt, és ennek eredményeként a börtönőr megtért. Isten megmenthette volna Jézust a kereszttől, de ehelyett engedte, hogy megfeszítsék. Engedte, hogy a saját Fia szenvedjen és meghaljon. Lett ennek bármi jó a következménye? De még mennyire!

Isten szereti a keresztre feszítést átváltoztatni feltámadássá. Isten sokszor olyan dolgokon keresztül formál, olyan eseményeken keresztül erősíti a hitünket, amelyeket el akarnánk inkább távolítani az életünkből. Az ilyen problémákat jóra szeretné használni az életedben. Van, ami sokkal fontosabb a fájdalmadnál: az, amit megtanulsz abból a fájdalomból. Isten irányítása alatt tartja a dolgokat.

Mi tehát a lényeg? Mi a mi válaszunk? Az, hogy ennek a tudatában kezeljük a fájdalmainkat.

,,Emiatt nem adjuk fel sohasem. Ugyan a testünk haldoklik, a lelkünk minden nap megújul. Ugyanis a mostani problémáink kicsik és nem tartanak sokáig. Ez az örökkévaló dicsőség pedig, amit szereznek nekünk, messze felülmúlja ezeket." (2 Korinthus 4:16-17, NLT fordítás)

Beszéljetek róla:

Mit mondanál te a saját szavaiddal valakinek, aki megkérdezné, hogy
miért engedi Isten, hogy rossz dolgok történjenek jó emberekkel?
Mit gondolsz, hogyan szeretné Isten, hogy imádkozz, amikor a fájdalmaid közepette vagy? Mit jelent az, hogy ,,a lelkünk minden nap megújul" (2 Korinthus 4:16)?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.09.22.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: következménye, fájdalmainkat, véletlenszerű, eredményeként, átváltoztatni, jelentéktelen, fájdalmadnál, megmenthette, megfeszítsék, feltámadássá, tönkreteszem, próbatételek, beszéljetek, történjenek, gazdagságot, eseményeken, megkérdezné, problémáink, gyermekének, átmenetileg, fájdalomból, problémákat, megpróbálja, felülmúlja, kereszttől, filippiben, mindenféle, megtanulsz, szenvedjen, egyszerűen, szavaiddal, irányítása, fájdalmaid, távolítani, életünkből, megfizetem, életedben történik, széles útra, megengedő akarata, mestere annak, börtönőr megtért, keresztre feszítést, ilyen problémákat, tudatában kezeljük, testünk haldoklik, lelkünk minden, mostani problémáink, örökkévaló dicsőség, saját szavaiddal, fájdalmaid közepette, Pált Filippiben, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szép estét kedves látogatóimna...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  képre írva  Png lepke  Elköszönt  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Irgalom és ítélet  Alázat  Akarat  Sose bánj semmit  Png kislány  Éretlen vers  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png telefon  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Akarat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Fekete István - Akác  Alázat  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy lelki imádság  Erdőn  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Zilahy Lajos gondolata  A sors  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Hiányzik  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Alázat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A boldog családok mind hasonló...  Png fotel  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Elköszönt  A kételkedés kezelése  Szép estét  Leonardo da Vinci gondolata  Albert Einstein gondolata  Kövesd a cowboyt!  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A televizió nem a kultúrát kép...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Png cica  Nem tudhatod  Reggel van  Bounty krémes  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png nő  A sors  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png csokor  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szép álmokat!  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Nevem  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás 
Bejegyzés Címkék
életedben történik, széles útra, megengedő akarata, mestere annak, börtönőr megtért, keresztre feszítést, ilyen problémákat, tudatában kezeljük, testünk haldoklik, lelkünk minden, mostani problémáink, örökkévaló dicsőség, saját szavaiddal, fájdalmaid közepette, következménye, fájdalmainkat, véletlenszerű, eredményeként, átváltoztatni, jelentéktelen, fájdalmadnál, megmenthette, megfeszítsék, feltámadássá, tönkreteszem, próbatételek, beszéljetek, történjenek, gazdagságot, eseményeken, megkérdezné, problémáink, gyermekének, átmenetileg, fájdalomból, problémákat, megpróbálja, felülmúlja, kereszttől, filippiben, mindenféle, megtanulsz, szenvedjen, egyszerűen, szavaiddal, irányítása, fájdalmaid, távolítani, életünkből, megfizetem, szenvedést, véletlenül, örökkévaló, emberekkel, szeszélyes, értékesebb, tudatában, szenvedni, megengedi, történhet, haldoklik, valakinek, meghaljon, életedben, keresztre, válaszunk, keresztül, tökéletes, balesetek, korinthus, szereznek, amelyeket, hiteteket, feszítést, zaklatnak, fontosabb, közepette, használja, használni, megengedő, vétkezel, szűrőjén, történik, tartanak, mondanál, istennek, tervének, dolgokat, fordítás, dicsőség, gondolsz, mennyire, teljesen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 251
  • e Hét: 2411
  • e Hónap: 13464
  • e Év: 74765
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.