Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Újabb botrány az NBH körül
  2009-08-31 22:29:03, hétfő
 
  Újabb botrány az NBH körül
2009-08-31

Belső vizsgálatot rendeltek el a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBH). A világhálóra korábban felkerült egy dokumentum, amely a cigánygyilkosságokról tartalmaz adatokat. Ebben az áll, hogy az egyik feltételezett elkövető már korábban is a titkosszolgálatok látókörébe került, de amikor fegyvereket kezdett vásárolni, megszüntették a titkos adatgyűjtést. A dokumentum szerzője kemény kritikával illeti Laborc Sándor leköszönő főigazgatót, majd felteszi a kérdést, kinek, illetve kiknek állhatott érdekében a gyilkosságsorozat.

A szakértők egyetértenek abban, hogy ha nem is hiteles, mindenképpen ilyen információkon alapul az a dokumentum, amely vélhetően a Nemzetbiztonsági Hivatalt jól ismerő bennfentes szivárogtatott ki.

A feljegyzésből kiderül: az egyik feltételezett elkövetőt már korábban is figyelte a titkosszolgálat, de amikor fegyvereket kezdett vásárolni, megszüntették az adatgyűjtést. A szerző felteszi a kérdést: kinek állhatott érdekében a gyilkosságsorozat. Gulyás József, a Nemzetbiztonsági Bizottság tagja szerint mélyponton van a titkosszolgálat.

,,A Nemzetbiztonsági Hivatalnál a botrányok, illetve a szakszerűtlenségre utaló, hát +történetek+ elértek egy olyan kritikus szintet, amikor a miniszterelnöknek ezzel kiemelten kéne foglalkoznia. Én azt gondolom, hogy a válságkezelő kormány fejének ideje ezen a területen körül néznie, hogy kire bízza a terület politikai és szakmai irányítását" - közölte Gulyás József a Nemzetbiztonsági Bizottság tagja (SZDSZ).

A szocialista Tóth Károly szerint, ha volt is szivárogtatás, azt mindenképpen ki kell vizsgálni. Szerinte feltétlenül be kell tartani a hivatali utat.

,,Ha rendellenességre utaló jel van, akkor el kell végezni először a szolgálatnak, utána az irányító miniszternek, és utána a kormány, a nemzetbiztonsági kabinetnek, illetve a nemzetbiztonsági bizottságnak vannak feladatai. Fordítva sehova nem jutunk" - mondta el Tóth Károly, a Nemzetbiztonsági Bizottság tagja (MSZP)

A Fidesz egyelőre értékeli a helyzetet, és azután nyilatkoznak. A dokumentum ügyét szeptember elején tárgyalja a Nemzetbiztonsági Bizottság.

________________________________________________

A Nemzetbiztonsági Iroda közleménye

Nem dokumentum, hanem a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) belső információiból, valamint a cikk szerzőjének ezekből levont következtetéseiből álló kompiláció - összeállítás - jelent meg a múlt hétvégén a romagyilkosságokkal kapcsolatban a sajtóban - áll a Nemzetbiztonsági Iroda hétfői közleményében, amely szerint a szakminiszter kész a jövő héten ismertetni, hogy milyen szerepük volt a nemzetbiztonsági szolgálatoknak a romagyilkosságok felderítésében.

"Aki nemzetbiztonsági információt kiad, manipulál, ilyen adattal bármilyen módon üzérkedik, annak szembe kell néznie a megfelelő jogkövetkezményekkel" - hangsúlyozza a közlemény.

A miniszter utasítására külön értékelik, hogy milyen szerepük volt a szolgálatoknak ezen ügy felderítésében, és tekintetbe veszik ennek során azt, hogy az azóta letartóztatott feltételezett elkövetők egyike szélsőséges szervezetben vett részt és ezért korábban huzamosabb ideig az NBH látókörében volt - tette hozzá a közlemény, amely külön hangsúlyozta, hogy "az adott ügyben a szolgálatok a legszorosabban együttműködtek a rendőrséggel, amelynek átadtak minden rendelkezésére álló adatot".

"A Nemzetbiztonsági Hivatal ebben az ügyben külső engedélyhez kötött titkos információgyűjtést addig folytatott, ameddig annak törvényi feltételei fennálltak" - fogalmazott a közlemény, amely szerint a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat a romagyilkosságok ügyében - ugyancsak a nemzetbiztonsági törvénynek megfelelő módon - "erői és eszközei maximális összpontosításával hozzájárult a feltételezett elkövetők elfogásához".
Forrás: Echo Tv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nemzetbiztonsági, rendellenességre, romagyilkosságok, titkosszolgálat, legszorosabban, rendelkezésére, szolgálatoknak, letartóztatott, felderítésében, információiból, együttműködtek, szivárogtatott, közleményében, szakminiszter, megszüntették, feltételezett, információkon, feljegyzésből, szivárogtatás, szakszolgálat, szervezetben, mindenképpen, egyetértenek, rendőrséggel, bizottságnak, nyilatkoznak, összeállítás, kapcsolatban, miniszternek, szolgálatnak, válságkezelő, hangsúlyozza, adatgyűjtést, foglalkoznia, hangsúlyozta, vizsgálatot, világhálóra korábban, egyik feltételezett, titkosszolgálatok látókörébe, titkos adatgyűjtést, dokumentum szerzője, szakértők egyetértenek, feljegyzésből kiderül, szerző felteszi, olyan kritikus, miniszterelnöknek ezzel, válságkezelő kormány, területen körül, terület politikai, szocialista Tóth, hivatali utat, irányító miniszternek, Nemzetbiztonsági Hivatalnál, Laborc Sándor, Nemzetbiztonsági Hivatalt, Gulyás József, Nemzetbiztonsági Bizottság, Tóth Károly, Nemzetbiztonsági Iroda, Nemzetbiztonsági Hivatal, Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, Echo Tv,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Nárcisz  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagyhétfő:  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Sárkány  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Rács mögé  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam Krisztinától  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Óraállítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Paul David Tripp Március 28  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  képre írva  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Esti képek  Inkább ad  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Inkább ad  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti képek  A jó kedv a világon  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Boldogság  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nem látom őket  Táplálékok a máj egészségének ...  A csend aranyat ért  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  A nagyhét eseményei  Nem hazudnak  Válaszok a halál után  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
világhálóra korábban, egyik feltételezett, titkosszolgálatok látókörébe, titkos adatgyűjtést, dokumentum szerzője, szakértők egyetértenek, feljegyzésből kiderül, szerző felteszi, olyan kritikus, miniszterelnöknek ezzel, válságkezelő kormány, területen körül, terület politikai, szocialista Tóth, hivatali utat, irányító miniszternek, nemzetbiztonsági kabinetnek, nemzetbiztonsági bizottságnak, dokumentum ügyét, cikk szerzőjének, múlt hétvégén, szakminiszter kész, jövő héten, nemzetbiztonsági szolgálatoknak, romagyilkosságok felderítésében, miniszter utasítására, szolgálatoknak ezen, azóta letartóztatott, adott ügyben, legszorosabban együttműködtek, ügyben külső, romagyilkosságok ügyében, nemzetbiztonsági törvénynek, feltételezett elkövetők, nemzetbiztonsági, rendellenességre, romagyilkosságok, titkosszolgálat, legszorosabban, rendelkezésére, szolgálatoknak, letartóztatott, felderítésében, információiból, együttműködtek, szivárogtatott, közleményében, szakminiszter, megszüntették, feltételezett, információkon, feljegyzésből, szivárogtatás, szakszolgálat, szervezetben, mindenképpen, egyetértenek, rendőrséggel, bizottságnak, nyilatkoznak, összeállítás, kapcsolatban, miniszternek, szolgálatnak, válságkezelő, hangsúlyozza, adatgyűjtést, foglalkoznia, hangsúlyozta, vizsgálatot, szerzőjének, főigazgatót, elfogásához, szolgálatok, fegyvereket, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 326
  • e Hét: 2586
  • e Hónap: 19379
  • e Év: 152296
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.