Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Dió gyógyító hatása
  2011-02-18 06:51:34, péntek
 
   
 



Dió gyógyító hatása



A diófa rendkívül hasznos növényünk. Mint gyümölcs, a többi része mint gyógynövény sok szenvedéstől szabadíthat meg, ha tudjuk, hogy melyik betegségre mit és hogyan használjuk.

A diónak is van több fajtája, de lényegében nem sokban különböznek, hacsak az nem fontos, a háziasszonyok számára, hogy egyes fajtája vékonyabb héjú, könnyebben lehet törni.

Gyógyító anyag:

Diólevél,

Diófa kéreg,

A termés külső zöld héja a diókopács,

A termés kemény fás héja (tisztításkor különítsük el),

A dióban a gerezdeket elválasztó belső fás rész (tisztításkor különítsük el),

Tartalmaz:

Rendkívül sok vitamint és ásványt tartalmaz, valamint hatvan százalékos zsírtartalma van, amiből 56 százalék az esszenciális zsírtartalom. Ezt figyelembe véve a folyamatos mérsékelt fogyasztás jótékonyan hat a koleszterin csökkenésre, valamint a közönséges zsírokat helyettesítve soványító kúrának is jól beválik, természetesen a közönséges zsírok fogyasztásának szüneteltetésével, mert mint tudjuk, azok fölfokozzák étvágyunkat.

Gyógyhatása:

A dió gyógyhatása szerteágazó. Parazitaölő, féregölő vértisztító, emésztő szervek munkáját serkentő stb. Bolhaűző, sőt fejtetű ellen is használtál régen.

Cukorbajra:

Cukorbajra a dió kemény, tehát fás héjából készült teát fogyasztunk, naponta legalább 3-4 csészével, hat héten keresztül.

Pattanások, ekcéma:

Pattanások és ekcéma a savas vér következtében jelennek meg. A levélből készült tea vértisztítóként is szolgálhat.

Idegesség, álmatlanság:

Az idegesség és az álmatlanság sok mindennek lehet a tünete. Lehet csupán kimerültségé, vagy a túlhajszoltság következménye, de súlyosabb ok is előidézheti. Próbálkozzunk meg a levélből készült teával, de ha nem enyhül, és nem találjuk az okát, legjobb, ha elvégezzük a teljes szervezetre kiható parazitaölő kúrát. Ebben az esetben azonban hosszadalmasabb kúrára van szükség.

Magas koleszterin szint:

Az esszenciális tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen zsír tartalma teszi lehetővé, hogy dió fogyasztásakor a szervezet inkább a számára megfelelő zsírt dolgozza fel, míg a felhalmozódott koleszterintől igyekszik megszabadulni. Természetesen ha ezzel a céllal fogyasztjuk a diót, szakítanunk kell a közönséges zsírhasználattal.

Szív koszorúér betegségre:

A koszorúér megbetegedését több ok is kiválthatja, bizonyítottan az erős dohányzás. A következmény mindenki előtt ismert. Védekezhetünk ellene dióból készített teával. A diónak abból a részéből készítjük, amelyek elválasztják a dióbelet.

Székrekedés, hasmenés:

Az áztatott aszalt szilva is segít a székrekedésénél, de biztosabb a siker, ha reggelire ehhez adunk naponta néhány gerezd darabolt diót. Maga a dió a hasmenést is mérsékeli.

Fizikai gyengeség:

Fizikai gyengeségre magát a dióbelet kell fogyasztani naponta mérsékelt mennyiségben.

Pikkelysömör, sömör, ótvar:

A pikkelysömörre és a sömörre a diólevél főzetét használjuk, külsőleg. A jó sűrűre főzött tea bedörzsöléssel megöli a mikroszkopikus élősködőket

Hajszínező, hajöblítő:

Egy csésze forró vízhez tegyünk két kanál diólevelet, és hagyjuk állni egy napig. Egy másik csésze forró vízhez tegyünk egy evőkanál orosztea levelet, és szintén hagyjuk állni egy napig. Másnap forraljuk fel ismét, és szűrjük le, keverjük össze és tegyük egy üvegbe. Ha kihűlt, tegyük a hűtőbe. Hajmosás után kissé itassuk fel a hajról a vizet törülközővel, majd korábban a festéshez használt hegyes szájú üvegbe téve ugyanúgy festjük a haj tövét, mint a hajfestékkel. A beáztatott hajat öreg törülközőbe csomagoljuk, majd kissé leöblítve, szárítjuk.

Ez a hajfesték különösen a rákos, vagy egyéb súlyos betegeknek felel meg, mert nem tartalmaz veszélyes vegyszert. Hajöblítéshez egyszerű teát használjunk, amely diólevélből készül, s egy csészéhez egy evőkanál levelet eszünk.

Vértisztító:

A vértisztító tea készülhet diófa kéregből is. A kérget megszárítva, vagy nyersen is használhatjuk.

Féregűző hatása:

Kutya vagy macska fekhelyére ha teszünk egy csomó diólevelet, elűzi a bolhákat.








 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD  
Címkék: zsírhasználattal, nélkülözhetetlen, vértisztítóként, hosszadalmasabb, székrekedésénél, felhalmozódott, megbetegedését, pikkelysömörre, fogyasztásakor, bedörzsöléssel, koleszterintől, mikroszkopikus, túlhajszoltság, fogyasztásának, hajöblítéshez, védekezhetünk, természetesen, helyettesítve, következtében, bizonyítottan, megszabadulni, háziasszonyok, használhatjuk, következménye, próbálkozzunk, kimerültségé, pikkelysömör, hajfestékkel, elválasztják, következmény, törülközővel, esszenciális, tisztításkor, zsírtartalom, zsírtartalma, mennyiségben, diófa rendkívül, többi része, háziasszonyok számára, termés külső, termés kemény, gerezdeket elválasztó, esszenciális zsírtartalom, folyamatos mérsékelt, koleszterin csökkenésre, közönséges zsírokat, közönséges zsírok, levélből készült, túlhajszoltság következménye, teljes szervezetre, esetben azonban, esszenciális tehát,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  Tavaszi este  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Márai Sándor tollából  Szép álmokat!  Eduardo Sacheri gondolata  Anyák napjára  James Allen  Egy barátság története  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Baranyi Ferenc - N i n c s  Alvó cica  Facebookon kaptam  Csend  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Robert Merle tollából  A Magyar Költészet napja alkal...  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  képre írva  Egy párkányon  James Allen  Spenót fasírttal  Robin Wight pitypang szobra  Ma van a magyar költészet napj...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Gebhardt Nóra versei II.  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Vidámság  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Erdei gyöngyvirág  Jánosházy György: Fogd a kezem  Tanácsok egy pszichológustól  James Allen  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  James Allen  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét  különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Az ember emlékekből áll  jó reggelt  Megígért békesség  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Walter Chrysler mondta  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyámról való emlékek  József Attila – Keresek ...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Az ember emlékekből áll  Szép estét  Alvó cica  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Vannak emberek  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Előfordul, hogy 
Bejegyzés Címkék
diófa rendkívül, többi része, háziasszonyok számára, termés külső, termés kemény, gerezdeket elválasztó, esszenciális zsírtartalom, folyamatos mérsékelt, koleszterin csökkenésre, közönséges zsírokat, közönséges zsírok, levélből készült, túlhajszoltság következménye, teljes szervezetre, esetben azonban, esszenciális tehát, szervezet számára, szervezet inkább, számára megfelelő, felhalmozódott koleszterintől, céllal fogyasztjuk, közönséges zsírhasználattal, koszorúér megbetegedését, erős dohányzás, következmény mindenki, diónak abból, részéből készítjük, áztatott aszalt, dióbelet kell, diólevél főzetét, mikroszkopikus élősködőket, csésze forró, másik csésze, evőkanál orosztea, vizet törülközővel, festéshez használt, beáztatott hajat, hajfesték különösen, evőkanál levelet, kérget megszárítva, csomó diólevelet, zsírhasználattal, nélkülözhetetlen, vértisztítóként, hosszadalmasabb, székrekedésénél, felhalmozódott, megbetegedését, pikkelysömörre, fogyasztásakor, bedörzsöléssel, koleszterintől, mikroszkopikus, túlhajszoltság, fogyasztásának, hajöblítéshez, védekezhetünk, természetesen, helyettesítve, következtében, bizonyítottan, megszabadulni, háziasszonyok, használhatjuk, következménye, próbálkozzunk, kimerültségé, pikkelysömör, hajfestékkel, elválasztják, következmény, törülközővel, esszenciális, tisztításkor, zsírtartalom, zsírtartalma, mennyiségben, szenvedéstől, fölfokozzák, élősködőket, gyengeségre, étvágyunkat, gyógyhatása, fogyasztani, székrekedés, parazitaölő, csökkenésre, diólevélből, előidézheti, koleszterin, álmatlanság, szervezetre, szerteágazó, fogyasztjuk, szakítanunk, csomagoljuk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 360
  • e Hét: 2557
  • e Hónap: 6590
  • e Év: 65843
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.