Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért fontos, hogy megigazultak legyünk Isten előtt ?
  2015-10-29 11:14:44, csütörtök
 
  ,,A Jó Hír megmutatja, hogyan teszi Isten megigazulttá, a maga számára elfogadhatóvá az embert." (Róma 1:17, NCV fordítás)
waitprayerbible.png

A megigazulás, megigazultság és igaz lényeges szavak a Bibliában, és több százszor fordulnak elő. A Biblia azt mondja, hogy Isten szereti az igazságot, és Isten maga is igaz. Azt is olvashatjuk az Igében, hogy Isten egy nap meg fogja ítélni a világot igazság tekintetében. És a 23. Zsoltár szerint Isten az igazság ösvényein vezet minket.

De vajon mit jelent az, hogy megigazulás?

Egyszer megnéztem egy teológiai szótárban, és az 27 oldalon át taglalta a szó jelentését! Én két szóval foglalnám össze: kapcsolat és életstílus.

A megigazulás egyszerűen azt jelenti, hogy Isten előtt igazak, számára elfogadhatóak vagyunk. A Róma levél 1:17 így fogalmaz: ,,A Jó Hír megmutatja, hogyan teszi Isten megigazulttá, a maga számára elfogadhatóvá az embert." (NCV fordítás) Isten előtt Jézusnak a mi bűneink miatt való halála által leszünk igazak. Jézus halála miatt személyes kapcsolatba kerülhetünk Istennel. Ez a JÓ HÍR!

A megigazultság egyúttal életstílus is. Azt jelenti, hogy egy Isten szándéka szerint való, igaz életet élünk. A Biblia így említi ezt az 1János 2:29-ben: ,,Mindazok, akik gyakorolják a megigazultságot, azok Isten igazi gyermekei." (MSG fordítás)

De miért kell azzal törődni, hogy Isten előtt igazak, számára elfogadhatóak legyünk? Mert csak így lehet igazán élni, és csak ez az egyetlen út, amely Isten országába vezet.

Ha nem állsz kapcsolatban Istennel, akkor igazából nem élsz, csak létezel. A legtöbb ember a Földön nem él igazán, csak létezik - próbálja valahogy kibírni a hétköznapokat, és várja a hétvégéket. Teljesen értelmetlenül élsz, ha nem állsz kapcsolatban az Alkotóval, akinek célja volt azzal, hogy téged megteremtett.

Az élet nem javak megszerzéséről vagy sikerek eléréséről szól. Az élet lényege és értelme az, hogy megismerjük Istent, aki szeret minket, és akinek célja van azzal, hogy megteremtett téged. Mindaddig nem élsz igazán, amíg nem vagy igaz Isten előtt és nem állsz vele személyes kapcsolatban.

A megigazulás még azért is fontos, mert ez az egyetlen módja annak, hogy Isten országába kerülj. Isten az ő országát azért teremtette, hogy helyet készítsen a gyermekei számára, akiket szeret, és ő azt akarja, hogy te is örökre vele legyél. Ő azt szeretné, hogy bejuss az ő országába, azonban kényszeríteni nem fog. Választhatod azt, hogy itt a földön Istennel való kapcsolat nélkül éled az életed, de amikor a földi életednek vége, nem lesz második esélyed választani, hogy hol töltöd majd az örökkévalóságot.

Nem hibáztathatod majd Istent, mert ő most megadja neked a lehetőséget, hogy kapcsolatba kerülj vele. Ő azt szeretné, ha úgy döntenél, hogy szeretni fogod őt! Ha ezt megteszed, igazzá és elfogadottá válsz az ő számára. És ez meg fogja változtatni az életedet - már itt a Földön is, és az örökkévalóságban is.

Beszéljünk róla:

Ha Isten szemében megigazult és számára elfogadható vagy, akkor miért akarja Isten mégis, hogy tanulj és növekedj szellemi-lelki érettségben?
Mit jelent élő kapcsolatban lenni Istennel? Mit jelent ez a te életedben?
Hogyan magyaráznád el a megigazulás szó jelentését a saját szavaiddal valaki másnak? Milyen változást hozott az életedbe az, hogy Isten előtt megigazult lettél?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.10. 22.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: örökkévalóságban, megigazultságot, waitprayerbible, örökkévalóságot, megszerzéséről, megigazultság, elfogadhatóvá, értelmetlenül, hibáztathatod, hétköznapokat, elfogadhatóak, kényszeríteni, megigazulttá, kapcsolatban, tekintetében, megteremtett, választhatod, megigazulás, érettségben, magyaráznád, megismerjük, gyakorolják, lehetőséget, kapcsolatba, változtatni, kerülhetünk, olvashatjuk, elfogadható, elfogadottá, teremtette, megigazult, eléréséről, választani, egyszerűen, életstílus, beszéljünk, maga számára, világot igazság, igazság ösvényein, teológiai szótárban, megigazulás egyszerűen, megigazultság egyúttal, legtöbb ember, élet lényege, egyetlen módja, gyermekei számára, földön Istennel, földi életednek, saját szavaiddal, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jónás Tamás – Végtelen b...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Szívem  Reménység és erő Krisztustól e...  Makszim Gorkij gondolata  Png telefon  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy maradéktalanul uralt világ  Gonosz démon-álarc  Png virág  Reggel van  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Szívem  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Próbálj meg ...  Png férfi  Elköszönt  Németh László tollából  Nagyi telefonál  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Leonardo da Vinci gondolata  Png fotel  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Akarat  Png kutya  Ágai Ágnes – Csendélet  Nem méltó hozzád  Png férfi  A kételkedés kezelése  A televizió nem a kultúrát kép...  Neked tudnod kell  Nagyi telefonál  Soha ne kedvezz...  Akarat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Jó éjszakát  Leonardo da Vinci gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  A másik dolog,  A televizió nem a kultúrát kép...  Próbálj meg ...  Png fotel  Kaffka_Margit  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 19  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Szép estét kedves látogatóimna...  A televizió nem a kultúrát kép...  Szívem  Idő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Leonardo da Vinci gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
maga számára, világot igazság, igazság ösvényein, teológiai szótárban, megigazulás egyszerűen, megigazultság egyúttal, legtöbb ember, élet lényege, egyetlen módja, gyermekei számára, földön Istennel, földi életednek, saját szavaiddal, örökkévalóságban, megigazultságot, waitprayerbible, örökkévalóságot, megszerzéséről, megigazultság, elfogadhatóvá, értelmetlenül, hibáztathatod, hétköznapokat, elfogadhatóak, kényszeríteni, megigazulttá, kapcsolatban, tekintetében, megteremtett, választhatod, megigazulás, érettségben, magyaráznád, megismerjük, gyakorolják, lehetőséget, kapcsolatba, változtatni, kerülhetünk, olvashatjuk, elfogadható, elfogadottá, teremtette, megigazult, eléréséről, választani, egyszerűen, életstílus, beszéljünk, megmutatja, hétvégéket, szavaiddal, jelentését, országába, foglalnám, változást, bibliában, kapcsolat, fordulnak, megnéztem, készítsen, életednek, személyes, szótárban, teológiai, mindaddig, ösvényein, gyermekei, alkotóval, életedben, megteszed, igazságot, százszor, szeretné, egyetlen, fogalmaz, istennel, döntenél, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1364
  • e Hét: 3524
  • e Hónap: 14577
  • e Év: 75878
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.