Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A „szabad madár” r
  2009-09-29 22:03:03, kedd
 
  A ,,szabad madár" reinkarnációja
.
2009. szeptember 28. 14:10:31

Időnként még ma is érik az embert meglepetések. Sajnos többnyire kellemetlen dolgokról van ilyenkor szó. Néha azonban bombák is robbannak, bár ezekről gyakran kiderül, hogy durranáson kívül nagy kárt már nem tesznek ebben a szándékosan lerombolt, kirabolt és idegen érdekeknek kiszolgáltatott országban. Aztán vannak látszólag lényegtelen mondatok, amelyek csak kevesek számára okoznak meglepetést, sőt, inkább a már korábban kialakult vélemény igazolását, bizonyosságát erősítik meg.

Varga Mihály, az Orbán-kormány volt pénzügyminisztere, akivel vélhetően az új Orbán-kormány felállásakor ismét lesz szerencsénk találkozni, a napokban kijelentette, egy kulcsos személyi jövedelemadót kell bevezetni hazánkban. Ez a grandiózus ,,találmány" számomra sokat mondó és ezért több vonatkozásban is rákényszerít arra, hogy erre a felvetésre, kijelentésre reagáljak.

A magyar gazdasági-pénzügyi szakmán és politikán belül az egy kulcsos személyi jövedelemadó évek óta egyetlen párt fő témája és rögeszméjeként jelent meg és ezt a (remélhetőleg néhai) pártot Szabad Demokraták Szövetségének nevezik. Ez a párt pedig már bizonyított: magyar gyűlölő, romboló jellegű, azaz ,,neoliberális" téveszmék hivatott terjesztője, propagálója. Amennyiben csak a legkisebb mértékben is igazodott egy kormány ennek a pártnak az óhajaihoz, ott, legyen az bármely szakterület, fű nem nőtt ki többé. Mármint a mi számunkra. Nem mintha hozzá nem értők gyülekezete lett volna ez a párt, ellenkezőleg, pontosan tudták, hogy amit képviselnek az kifejezetten árt ennek az országnak és népének. Szerencsére a magyar nép - ha lassan is - ma már tudatában van ennek, és elutasítja ezt a pártot, valamennyi ,,prominens" képviselőjével együtt. No de ne temessünk, korai volna ez még.

Az az önmagát polgárinak, esetenként nemzetinek és jobboldalinak nevező párt, amelyik esélyese a következő választásoknak, annak ellenére, hogy ellenzékként nem sokat tett, legfeljebb olvasatlanul szavazott meg EU. Alkotmányt helyettesítő törvényt, ma feltalálja azt a csoda-receptet, amit az SZDSZ évek óta követel. Gratulálunk! Ez aztán teljesítmény.

Mindenesetre rossz üzenet ez a 60 éve ámított és hazugságokkal etetett egyre lejjebb süllyedő nehezebben élő magyar társadalom részére. Politikai értelemben feltétlenül, de tegyük mindjárt hozzá, hogy az egykulcsos személyi jövedelemadó egy kapitális baklövés szakmailag is és akkor felette finoman fejeztem ki magamat. A politikai üzenet ugyanis egyértelmű. A pártvezér minden nagy ívű szónoklata ellenére, továbbra is a globalizmus szálláscsinálójaként kinőtt neoliberális gazdaságpolitika rabjai leszünk. Hiába itt minden. A FIDESZ liberális pártként alakult meg és noha igyekezett mindig meglovagolni a hol itt, hol ott, keletkező politikai vákuumot, az is maradt. A többi a mesék birodalmába tartozik. Valódi változásokról tehát szó sincs, mert nem is lehet, ezen a talajon állva. Más retorika, talán konszolidáltabb folyamat, de ez az út ugyanoda vezet, ahová az elmúlt 20 év. Szinte észre sem vesszük és végleg palesztinokká válunk saját hazánkban.

Szakmailag nézve - ha valóban országépítő, a nemzeti létet helyreállító szándéka van a FIDESZ-nek - nem lehet, nem szabad ekkorát hibázni. Tehát vagy a szándék nem igaz, vagy az ostobaság dönget csúcsokat. Miért? Na nézzük.

Számtalanszor leírtam, elmondtam parlamenti képviselőként és azóta is az ezzel kapcsolatos véleményemet. Ezért ha valakinek ismerős lesz, amit a továbbiakban előadok, az nem véletlen. A globalizmus velejárója és tegyük hozzá célja is, az olyan társadalmak létrehozása, amelyekben kialakul a lakosság körében a mintegy 20 %-s hatalmas és egyre gyarapodó vagyonnal rendelkezők kasztja és a 80 %-s vagyontalanok tömege, ezen belül is a lehető legszegényebbek tábora nő. Ezt nevezi a szakirodalom 20-80-as társadalomnak. Ezen belül a vagyonos kaszt rohamos léptekben egyre gazdagabbá válik a 80 %-ba tartozók pedig egyre szegényebbek lesznek. Globalizmus és az ehhez kreált ideológia, a neoliberalizmus, minden elemében ezt szolgálja. Ennek van alávetve az oktatás, az egészségügy és a mezőgazdaság, a hazai vállalkozások és gyakorlatilag minden. Ez egyben zanzásított magyarázata is annak, hogy egy gazdag jó adottságú ország, hogyan juthat olyan mélyre, mint ahova helytartóink taszítottak bennünket. Az egykulcsos személyi jövedelemadó teljes egészében ezt a folyamatot erősíti, gyorsítja. Az ,,egyenlő teherviselés" hazug ideológiájával kívánják ezt igazolni.

Tisztességes körülmények között a teherviselő képesség szerinti közteherviselés teremti meg a valóban egyenlő feltételeket. Arról nem is beszélve, hogy a gazdasági problémáinkból kivezető út egyik fontos eleme is ez. Történelmi tények bizonyítják ezt. Csak két példát hozok fel arra, hogy igazoljam állításomat. Idézem az ,,A nemzetgazdaság egyes kérdései érthetően" című írásom vonatkozó részét:

A személyi jövedelemadó elvi konstrukciója nemzetközileg ismert modell, hazánkban is alkalmas adó eszköz lehetne. Csakhogy a sávos progresszív adózás egyre veszít a progresszivitásából, közismert, az SZDSZ például már ott tart, hogy egy, alacsony mértékű adókulcsos rendszert javasol bevezetni. Az, hogy ez kiknek kedvező, rendkívül egyszerű belátni: csak és kizárólag a magas jövedelemmel rendelkező, mintegy 20 %-s rétegnek és kedvezőtlen az átlagnál alacsonyabb jövedelműek számára tehát antiszociális a legnagyobb mértékben.

Itt álljunk meg egy pillanatra, tekintsünk vissza a lépcsőzetesen progresszív adózás múltbéli, nemzetközi szerepére. Minden ilyen jellegű adónál fontos szempont az adó arányossága, de ez nem mond ellent a sávos progresszív adózásnak, mert ugyanakkor kiemelt szerepe van a teherviselő képességnek is. A teherviselő képesség szerinti adózás is arányos teherviselést jelent. Az USA-ban, az 50-es években egy 24 sávos jövedelemadó rendszer működött, ahol a legalsó sávhoz 20 %-s adókulcs járult, de az utolsó sávba eső jövedelemrész már 91 %-s adókulcs alá tartozott. Az átlagjövedelmek után ennek alapján mintegy 20-30 %-s adófizetést kellett teljesíteni, az átlagosnál 5-10-szer magasabb jövedelem után mintegy 50 %-ra növekedett az átlagadó mértéke, de az átlagnál 20-30-szor magasabb jövedelem átlagadója 75-80 %-ot is elérhetett. Az 50-es években Európa számos államában volt hasonló adórendszer és adómérték, így például a Német Szövetségi Köztársaságban is, mert ez volt célszerű a gazdaság háború utáni helyreállítása érdekében és ez volt a feltétele annak, hogy széles középosztály jöhessen létre. 1990-ben, de ma is, a magyar gazdaság helyzete olyan, vagy talán még súlyosabb is, mint egy vesztett háború után. Hazánkban tehát egy ilyen progresszivitású adórendszer kellene, de úgynevezett családi adózás keretében. Ennek működése - többek között - kiválthat mindenféle szociális családi segélyt, járulékot és egyben olyan hatása is van, mint az úgynevezett gyermektelenségi adónak.

Nyilván nem véletlen tehát az sem, hogy adórendszerünk olyan amilyen. Hiszen ma az átlagkeresetek vásárló értéke körülbelül az 1971 évivel azonos, a legmagasabb jövedelmek pedig még az átlaghoz viszonyítva is, akár 100-120-szoros mértékűek is lehetnek. Ez súlyos aránytalanság, de természetesen ez sem véletlen.

A hamis ideológia igen sokoldalúan igyekszik önmagát igazolni. Nagy divat arra hivatkozni, hogy ,,ilyen rendszert alkalmaznak a legfejlettebb országokban". Ez az érv nevetsége és alapvetően hibás. A hivatkozott ,,legfejlettebbek" egy hosszú folyamat révén jutottak oda, ahol éppen vannak, ők még ilyen ostobaságot is megengedhetnek maguknak ideig-óráig, bár már náluk és szépen alakul a 20-80-as társadalom, csak nem olyan brutális sebességgel, mint nálunk, ezért kevésbé veszik észre az érintettek, noha már ők is ébredeznek.

Gondoljanak bele: egy kétütemű Trabantba - reform címén - egy fejlett technológiát képviselő, pl. Mercédesz porlasztót szerelnek. Jobb lesz a Trabant? El sem indul. A hivatkozás a legfejlettebbekre ezért egyszerűen és röviden, egy baromság.

A másik érv szerint az adócsökkentés élénkíti a gazdaságot. Ez igaz is lehetne, de nem a személyi jövedelemadót kell ennek érdekében ,,csökkenteni", hanem a magyar vállalkozók terheit. Ez egy evidencia, minden bővebb magyarázat szükségtelen.

Végezetül: Előbb, vagy utóbb mindig mindenről kiderül az-é, aminek láttatni szeretné magát, vagy sem. Hazánkban ez különösen fontos, hiszen ma már tudjuk, a bőrünkön tanultuk meg, hogy pl. a szocialistáknak semmi közük a nevükhöz, a liberálisok, ugyancsak hangzatos jelszavak mögé bújva valójában sátáni erők szolgálatában állnak. Sajnos, lassan már semmi sem az, aminek mondja magát, de helytartóink csodálkoznak azon, hogy minden hitelességüket elvesztették. Pedig csak azt vesztették el, ami valójában sosem volt a sajátjuk.

Véget kell vetni - bármelyik oldalról nézegetjük is - ennek a romlott, rossz-szándékú, paktumos pártok rémuralmának. Rendet kell csinálnunk, itt az ideje.

Rozgonyi Ernő


http://www.nemenyi.org/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=12&Direkt= A_8222szabad_madar8221_reinkarnacioja._60919
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gazdaságpolitika, progresszivitású, gyermektelenségi, neoliberalizmus, legfejlettebbek, konszolidáltabb, szocialistáknak, kiszolgáltatott, átlagjövedelmek, legszegényebbek, közteherviselés, adórendszerünk, helyreállítása, átlagkeresetek, köztársaságban, ideológiájával, problémáinkból, reinkarnációja, nemzetgazdaság, hitelességüket, rögeszméjeként, képviselőjével, megengedhetnek, reinkarnacioja, választásoknak, gyakorlatilag, vagyontalanok, számtalanszor, társadalomnak, palesztinokká, jövedelemadót, vállalkozások, jobboldalinak, jövedelemrész, adócsökkentés, hazugságokkal, embert meglepetések, szándékosan lerombolt, napokban kijelentette, kulcsos személyi, grandiózus „, párt pedig, legkisebb mértékben, kormány ennek, bármely szakterület, következő választásoknak, egykulcsos személyi, kapitális baklövés, politikai üzenet, pártvezér minden, mesék birodalmába, talajon állva, Varga Mihály, Szabad Demokraták Szövetségének, Német Szövetségi Köztársaságban, Rozgonyi Ernő,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Vito Giaquinto gondolata  Alvó cica  Zilahy Lajos mondta  A Magyar Költészet napja alkal...  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Emlékezz  Anyák napjára  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Esterházy Péter: Harmonia c...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Martin Buber, A haszidim meséi  Eduardo Sacheri gondolata  Hamvas Béla  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Zilahy Lajos mondta  Walter Chrysler mondta  jó reggelt  Robin Wight pitypang szobra  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Előfordul, hogy  Különleges  Szép estét  Tanmese  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Somlyó Zoltán - Orgonával  Szép estét  képre írva  Egy barátság története  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Vidámság  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  jó reggelt  Az ókori görögök sebkezelésre ...  jó reggelt  Borzasztó  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Szép estét  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Önmaga ellenére  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
embert meglepetések, szándékosan lerombolt, napokban kijelentette, kulcsos személyi, grandiózus &#8222, párt pedig, legkisebb mértékben, kormány ennek, bármely szakterület, következő választásoknak, egykulcsos személyi, kapitális baklövés, politikai üzenet, pártvezér minden, mesék birodalmába, talajon állva, nemzeti létet, ostobaság dönget, ezzel kapcsolatos, továbbiakban előadok, globalizmus velejárója, olyan társadalmak, lakosság körében, lehető legszegényebbek, szakirodalom 20-80-as, vagyonos kaszt, ehhez kreált, hazai vállalkozások, folyamatot erősíti, teherviselő képesség, valóban egyenlő, gazdasági problémáinkból, nemzetgazdaság egyes, személyi jövedelemadó, sávos progresszív, magas jövedelemmel, átlagnál alacsonyabb, legnagyobb mértékben, lépcsőzetesen progresszív, teherviselő képességnek, 50-es években, legalsó sávhoz, utolsó sávba, átlagjövedelmek után, átlagosnál 5-10-szer, átlagadó mértéke, átlagnál 20-30-szor, gazdaság háború, feltétele annak, magyar gazdaság, vesztett háború, ilyen progresszivitású, úgynevezett gyermektelenségi, átlagkeresetek vásárló, 1971 évivel, legmagasabb jövedelmek, átlaghoz viszonyítva, hamis ideológia, legfejlettebb országokban&#8221, hivatkozott &#8222, hosszú folyamat, 20-80-as társadalom, kétütemű Trabantba, fejlett technológiát, legfejlettebbekre ezért, adócsökkentés élénkíti, személyi jövedelemadót, magyar vállalkozók, bőrünkön tanultuk, szocialistáknak semmi, gazdaságpolitika, progresszivitású, gyermektelenségi, neoliberalizmus, legfejlettebbek, konszolidáltabb, szocialistáknak, kiszolgáltatott, átlagjövedelmek, legszegényebbek, közteherviselés, adórendszerünk, helyreállítása, átlagkeresetek, köztársaságban, ideológiájával, problémáinkból, reinkarnációja, nemzetgazdaság, hitelességüket, rögeszméjeként, képviselőjével, megengedhetnek, reinkarnacioja, választásoknak, gyakorlatilag, vagyontalanok, számtalanszor, társadalomnak, palesztinokká, jövedelemadót, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 522
  • e Hét: 861
  • e Hónap: 4606
  • e Év: 158102
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.