Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Minden napra egy lopás
  2007-09-30 22:37:50, vasárnap
 
  KOT KOT, KOTKODÁCS
Minden napra egy lopás


Közelebb törtetem magam a húsosfazékhoz, körülülöm a bőségtálat, s lelki szemeim előtt felsejlik, amint a farok csóválja a médiát. Ilyenkor ünnep közelegvén, van mire büszkének lennünk. Új neveket mormolok magamban, ismerkedem a játszó személyekkel: Zuschlag, Weiszenberger és a titokzatos vállalkozó, a halasi Rózsa Motel egykori tulajdonosa: F. Károly. Nem őrültem meg, vagy ha igen, akkor nem most, és nem ezért.



Megint lopásról jönnek a hírek, s mint az ilyenkor szokás, rendes, tisztességes, ki tudja mi módon kiszivárogtatott információk alapján. Lopják az uniós pénzeket, mondta a minap a Felcsút SE elnöke, de akkor még nem vettük komolyan. Általában nem szoktuk komolyan venni a Felcsút SE elnökét, mégpedig azért nem, mert egy normális országban csak a komoly dolgokat szabad komolyan venni. Ám ezúttal a szokásosnál több tartalom volt ebben a rövid, összetettnek nem mondható mondatban: úgy látszik, tényleg lopják, bár jelenleg csak arra van bizonyíték, hogy lopni akarják. Amiben, mondjuk meg, nincs semmi rendkívüli: ahol pénz van, ott lopás is van, de legalábbis szeretne lenni. Sok pénz sokak fantáziáját indítja meg, márpedig az EU nem kevés eurót szán mostanság Magyarországnak.
Így került képbe a Weiszenberger nevû, halasi illetőségû kistérségi megbízott, valamint F. Károly, aki egy belga tükör mögül titkos felvételeket készített. Hogy mi a belga tükör, azt az átlagos olvasónak egyáltalán nem kötelező tudnia, mi magunk sem hallottunk korábban ilyenről, ám most már nem csak azt tudjuk, hogy mi az, de azt is, hogy nem volt érdemes megtanulnunk. Merthogy, mint kiderült, a Rózsa Motelben nincsenek és nem is voltak belga tükrök. (Na jó, ha már felcsigáztuk a nagytekintetû olvasótábor érdeklődését: a belga tükör egy olyan szerkezet, amely az egyik oldalról nézve tükörnek tûnik, a másik fele felől viszont ablak, vagyis átlátható, miáltal egy elrejtett kamera segítségével kiválóan lehet mögüle titkos felvételeket készíteni).
Hogy azért valami érthető is legyen ebben az írásban, arról van szó, hogy a Hír TV - fennállása óta nem először - közzé tett egy titkos videó felvételt. A rövid, ám hatásos képeken Weiszenberger úr éppen azt magyarázza a lapzártakor még csak F. Károlyként elhíresült vállalkozónak, hogy ő tudja, miként lehet az uniós pénzekből húsz millió forintot szerezni. Ebből, mondja Weiszenberger, ötmilliót vissza kell osztani a minisztériumnak. Több pénzt is lehet kapni, mondta a felvételen Weiszenberger, de ahhoz már a János is kell. Hogy ki lehet a titokzatos János, azt jelenleg nem lehet biztosan tudni, de sejthető, hogy a kiváló Weiszenberger által elővezetett történetben nem Kádárra, de még csak nem is az előző pápára, hanem Zuschlagra kell gondolnunk.
Vannak persze gondok ezzel a kazettával. És nem csak az, ami rajta van: legalább ennyire aggályos, ahogyan előkerült. Az ominózus felvétel ugyanis nem mostanában, hanem még két évvel ezelőtt, 2005-ben készült, és egy ügyészségi házkutatás során foglalták le F. Károly vállalkozónál.
F. Károly ugyan cáfolja, ám más hírek viszont arról szólnak, hogy egy ideig milliókért árulta a kazettát. Konkrét üzletkötésről nem tudunk, ami viszont biztos, hogy szeptember végén a Hír TV nyilvánosságra hozta a felvételt.
Miért éppen most lett aktuális? Joggal kérdezhetnénk ilyet, ha nagyon naivak lennénk, olyanok, amilyenek már egy jó ideje nem vagyunk. Mert ugye jóhiszemûen akár azt is gondolhatnánk, hogy a derék sajtómunkások azért most hozták nyilvánosságra a felvételt, mert most került hozzájuk. Ha azonban elhinnénk ezt az agyament verziót, nyeretlen kétévesek lennénk, valamint teljes joggal vonulhatnánk be valamelyik még meglévő elmeosztály egyik szabad ágyára.
Merthogy a Hír TV semmit sem tesz véletlenül. Nyáron nem lehet forradalmat csinálni, akkor az emberek Olaszba', Törökbe', vagy éppen az újra felfedezett Balatonnál üdülnek. Az meg nyilván a véletlennek tudható be, hogy a Felcsút SE elnöke, akkor még senki sem tudta miért, tavaly egész nyáron arról beszélt, hogy a kormány hazudik. Mintha csak megágyazni kívánt volna a szeptember közepén nyilvánosságra kerülő hangfelvételnek. Hogy mire az emberek hazajönnek a nyaralásból, és már az iskolakezdés sokkján is túltették magukat, tudják mihez kötni a kiszivárogtatott kazettát.
A forgatókönyv most megint hasonló: a Felcsút SE elnöke egy Fidesz-közeli rádióban megemlítette, hogy Magyarországon ellopják az Uniós pénzeket. Ekkor még senki sem sejtette, hogy kerül a csizma az asztalra, miről beszél a sportvezető. Majd, alig néhány nap múlva, ki tudja mi módon, előkerült az uniós pénzek ellopásáról szóló - nem azt bizonyító! - kazetta.
Ha sajtócézár lennék, megemelném a kalapom a Hír TV oknyomozói előtt. Megemelném, de közben azért erősen fognám, mert nem bíznék meg teljesen e derék sajtómunkások becsületességében: szakmai tudásuk dicséretes, hiszen, mint már annyiszor, ismét azt láthattuk, hogy mindig ott vannak, ahol történik valami.
Sőt: ahol ők ott vannak, ott mindig történik valami!
És ez utóbbi azért már egy kissé elgondolkodtató. Azt mondjuk, nem gondolnám, hogy a mi köztársasági elnökünknek foglalkoznia kellene a dologgal, ott vannak neki a bazsarózsák, meg a nemzet egysége, a helyében én sem tudnék egyszerre kettőnél több dologra koncentrálni. De azért valamelyik, harcos ombudsman, megkérdezhetné: hogyan kerülhet egy ügyészség által lefoglalt kazetta a Hír TV-hez? Miként lehet az, hogy tavaly, a TV székház előtti randalírozás idején a Hír TV kamerái minden esetben ott voltak, ahol éppen történt valami? (Másképpen: ahol ők voltak, ott mindig történt valami).
Ha bármelyik ombudsman venné magának a fáradságot, talán kinyomozhatná, vajon mitől volt a Fidesz-közeli Magyar Nemzet annyira jól értesült a brókerbotrány idején? Hogy az ügyészségnél elzártan kezelt Kulcsár-vallomásokat miként volt képes szinte hamarabb közölni, mint ahogyan azok elhangzottak?
,,Lopnak a bőség kosarából" - írta Utassy József költő. Nem most, még 1969-ben. Akkor, amikor még senki sem sejthette, hogy majd valamikor egy Zuschlag nevû politikusra hivatkozva a Weiszenberger névre hallgató kistérségi megbízott a Rózsa Motel sosemvolt belga tükre előtt tisztességtelen ajánlatot tesz F. Károly vállalkozónak.
Körülülöm a húsosfazekat, s ha merném, nagykanállal merítenék a sûrûjéből. Egy belga tükör takarásából magyarul bámulom, amint egy mániákus farok egykedvûen csóválja a Hír TV-t és a Magyar Nemzetet.
Hamarosan a sötétség.

Egy út áll előttem: melyiken induljak?


Föld S. Péter

http://www.nepszava.com

Forrás: Amerikai Magyar Népszava Szabadság



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kiszivárogtatott, magyarországnak, tisztességtelen, minisztériumnak, elgondolkodtató, hangfelvételnek, nyilvánosságra, magyarországon, megkérdezhetné, vállalkozónak, kinyomozhatná, sajtómunkások, gondolhatnánk, weiszenberger, vállalkozónál, brókerbotrány, kérdezhetnénk, húsosfazékhoz, nagytekintet, vonulhatnánk, megtanulnunk, segítségével, ügyészségnél, felvételeket, húsosfazekat, nagykanállal, forgatókönyv, összetettnek, megemlítette, randalírozás, iskolakezdés, tisztességes, vallomásokat, felcsigáztuk, személyekkel, foglalkoznia, farok csóválja, játszó személyekkel, titokzatos vállalkozó, halasi Rózsa, ilyenkor szokás, uniós pénzeket, normális országban, komoly dolgokat, szokásosnál több, belga tükör, átlagos olvasónak, olyan szerkezet, egyik oldalról, másik fele, elrejtett kamera, titkos videó, Rózsa Motel, Felcsút SE, Rózsa Motelben, Fidesz-közeli Magyar Nemzet, Utassy József, Magyar Nemzetet, Föld, Amerikai Magyar Népszava Szabadság,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  A halolaj és a hal még a migré...  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Fújjad márciusi szél . . .  Március  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Nemzeti  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Alvó baby  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Sajnos ezt elBalogozták  Szeretettel  Aztán itt van egy másik szerep...  Dóró Sándor: Tétova lét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Síró nő  Március  képre írva Március 15 -re emlé...  Könnyáztatta asszonysorsok  Ez a miénk!  A közszereplő  Ez a miénk!  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Szép álmokat!  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Isten áldja  A tékozló és Isten gondviselés...  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Alvó baby  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Akinek vaj van a fején...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  A kávé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Keresd azt a valakit,...  Nem kell ide békemenet  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Szép estét kedves látogatóimna...  1848. március 15-én  Dóró Sándor: Tétova lét  Az élet  Imádkozás Krisztus értelméért  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto... 
Bejegyzés Címkék
farok csóválja, játszó személyekkel, titokzatos vállalkozó, halasi Rózsa, ilyenkor szokás, uniós pénzeket, normális országban, komoly dolgokat, szokásosnál több, belga tükör, átlagos olvasónak, olyan szerkezet, egyik oldalról, másik fele, elrejtett kamera, titkos videó, uniós pénzekb&#245, felvételen Weiszenberger, titokzatos János, kiváló Weiszenberger, ominózus felvétel, ügyészségi házkutatás, ideig milliókért, derék sajtómunkások, agyament verziót, emberek Olaszba&#8217, újra felfedezett, véletlennek tudható, kormány hazudik, szeptember közepén, emberek hazajönnek, iskolakezdés sokkján, kiszivárogtatott kazettát, forgatókönyv most, uniós pénzek, kissé elgondolkodtató, nemzet egysége, ügyészség által, brókerbotrány idején, ügyészségnél elzártan, mániákus farok, kiszivárogtatott, magyarországnak, tisztességtelen, minisztériumnak, elgondolkodtató, hangfelvételnek, nyilvánosságra, magyarországon, megkérdezhetné, vállalkozónak, kinyomozhatná, sajtómunkások, gondolhatnánk, weiszenberger, vállalkozónál, brókerbotrány, kérdezhetnénk, húsosfazékhoz, nagytekintet, vonulhatnánk, megtanulnunk, segítségével, ügyészségnél, felvételeket, húsosfazekat, nagykanállal, forgatókönyv, összetettnek, megemlítette, randalírozás, iskolakezdés, tisztességes, vallomásokat, felcsigáztuk, személyekkel, foglalkoznia, elhangzottak, koncentrálni, köztársasági, felfedezett, forradalmat, elnökünknek, elmeosztály, véletlennek, takarásából, történetben, szokásosnál, nyaralásból, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 100
  • e Hét: 433
  • e Hónap: 14625
  • e Év: 147542
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.