Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Alkotmánytervezet
  2011-03-10 21:49:31, csütörtök
 
 




Alkotmánytervezet

Nyilvánosságra hozták a Fidesz alkotmánytervezetét

Elkészült a Fidesz-KDNP alkotmánytervezete - jelentette be Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, aki a húsvéti alkotmány tervezetének nevezte a sajtótájékoztatón nyilvánosságra hozott szöveget.

Az alkotmánytervezet négy részből áll. Az első fejezet címe még kérdéses: vagy a Nemzeti hitvallás, vagy a Nemzeti nyilatkozat címet viseli majd. Ezt követi az Alapvetés című rész, amely egyebek mellett rögzíti, hogy hazánk neve Magyarország; majd a Szabadság és felelősség címet viselő fejezet következik az alapjogok és kötelezettségek felsorolásával; a negyedik rész Az állam, amely az államszervezetről szól. Lázár János hangsúlyozta: a szöveg még változhat.

A nemzeti hitvallás, illetve nyilatkozat a következőképpen kezdődik: "Mi, a magyar nemzet tagjai az új évezred kezdetén, felelősséggel minden magyarért kinyilvánítjuk az alábbiakat: Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette."

Az Alapvetések című fejezet - amely a Nemzeti hitvallásnak vagy Nemzeti nyilatkozatnak nevezett részt követi - rögzíti, hogy az országot Magyarországnak hívják, szemben a jelenleg hivatalos Magyar Köztársaság elnevezéssel. A tervezet szerint Magyarország független demokratikus jogállam és köztársaság, a hatalom forrása a nép.

A rendelkezések között szerepel, hogy Magyarország ,,az egységes magyar nemzet eszméjétől vezérelve felelősséget visel a határain kívül élő magyarok sorsáért". A tervezet szerint ,,Magyarország védi a házasság intézményét mint a férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját", illetve támogatja a gyermekvállalást. A szöveg alapján az ország gazdasága az értékteremtő munkán és a vállalkozás szabadságán alapszik; Magyarország pedig ,,a kiegyensúlyozott, átlátható és fenntartható költségvetési gazdálkodás elve szerint működik".

A Fidesz-KDNP alkotmánytervezetének harmadik, Szabadság és felelősség című fejezete szerint az ember sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani, védelmük az állam elsőrendű kötelezettsége.

A tervezet kimondja, hogy az emberi méltóság sérthetetlen, és azt is, hogy a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg. Tiltaná a tervezet a kínzást, az embertelen bánásmódot, az emberkereskedelmet és az ,,emberi egyedmásolást".

A szövegben a kormánypártok rögzítenék, hogy a tulajdon társadalmi felelősséggel jár. A tervezet kitér arra is, hogy Magyarország ,,az időskori megélhetés biztonságát a társadalmi szolidaritáson alapuló egységes állami nyugdíjrendszer fenntartásával és önkéntesen létrehozott társadalmi intézmények működésének lehetővé tételével segíti elő".

A javaslat szerint - amint arra korábban Szájer József, a Fidesz-KDNP alkotmányszövegező bizottságának vezetője utalt - az állam törekszik az új műszaki megoldások és a tudomány vívmányainak alkalmazására.

MTI


 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: kiegyensúlyozott, gyermekvállalást, magyarországnak, fennmaradásának, kötelezettségek, frakcióvezetője, nyugdíjrendszer, következőképpen, kinyilvánítjuk, nyilvánosságra, nyilatkozatnak, felsorolásával, kötelezettsége, fenntartásával, szolidaritáson, életközösséget, kormánypártok, rendelkezések, költségvetési, fogantatástól, egyedmásolást, felelősséggel, bizottságának, alkalmazására, magyarország, felelősséget, értékteremtő, vívmányainak, sérthetetlen, fenntartható, hangsúlyozta, demokratikus, elnevezéssel, tervezetének, hitvallásnak, tiszteletben, húsvéti alkotmány, sajtótájékoztatón nyilvánosságra, alkotmánytervezet négy, első fejezet, negyedik rész, államszervezetről szól, nemzeti hitvallás, következőképpen kezdődik, magyar nemzet, magyar államot, keresztény Európa, országot Magyarországnak, jelenleg hivatalos, tervezet szerint, hatalom forrása, rendelkezések között, Lázár János, Szent István, Magyar Köztársaság, Szájer József,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png ház  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Idő  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szívem tiéd  Gonosz démon-álarc  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Png ház  Adakozás  Paul David Tripp Április 21  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Erdőn  Akarat  Rátalálsz  A sors  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Nem tudhatod  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kislány  Szép estét kedves látogatóimna...  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Mindig jusson idő nevetni  A Megváltó szolgálatában  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Paul David Tripp Április 21  Fekete-erdő desszert  Minden harmadik...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png kislány  Minden harmadik...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Popper Péter szavai  Kellemes délutánt kívánok  Hiányzik  Akarat  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Kövesd a cowboyt!  Alázat  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Png cica  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Tanuld meg ezt a versemet  Egy hatékony szolga  Radikális szeretet  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Png férfi  Lóhere  képre írva  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png virág  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Egy bizonyos határt  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Garai Gábor - Takarítás  Ágai Ágnes – Csendélet  Éretlen vers  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
húsvéti alkotmány, sajtótájékoztatón nyilvánosságra, alkotmánytervezet négy, első fejezet, negyedik rész, államszervezetről szól, nemzeti hitvallás, következőképpen kezdődik, magyar nemzet, magyar államot, keresztény Európa, országot Magyarországnak, jelenleg hivatalos, tervezet szerint, hatalom forrása, rendelkezések között, egységes magyar, határain kívül, házasság intézményét, családot mint, nemzet fennmaradásának, szöveg alapján, ország gazdasága, értékteremtő munkán, vállalkozás szabadságán, ember sérthetetlen, állam elsőrendű, tervezet kimondja, emberi méltóság, magzat életét, fogantatástól kezdve, embertelen bánásmódot, kormánypártok rögzítenék, tulajdon társadalmi, tervezet kitér, időskori megélhetés, társadalmi szolidaritáson, javaslat szerint, állam törekszik, tudomány vívmányainak, kiegyensúlyozott, gyermekvállalást, magyarországnak, fennmaradásának, kötelezettségek, frakcióvezetője, nyugdíjrendszer, következőképpen, kinyilvánítjuk, nyilvánosságra, nyilatkozatnak, felsorolásával, kötelezettsége, fenntartásával, szolidaritáson, életközösséget, kormánypártok, rendelkezések, költségvetési, fogantatástól, egyedmásolást, felelősséggel, bizottságának, alkalmazására, magyarország, felelősséget, értékteremtő, vívmányainak, sérthetetlen, fenntartható, hangsúlyozta, demokratikus, elnevezéssel, tervezetének, hitvallásnak, tiszteletben, köztársaság, alapvetések, elhatározás, nyilatkozat, intézményét, intézmények, létrehozott, biztonságát, gazdálkodás, működésének, vállalkozás, szabadságán, önkéntesen, társadalmi, megélhetés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1179
  • e Hét: 6401
  • e Hónap: 46222
  • e Év: 224097
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.