Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A pozitív ima erős kapcsolatot teremt
  2016-11-29 10:36:54, kedd
 
  ,,És az az imám, hogy a szeretetetek egyre gazdagabb legyen ismeretben és az éleslátás mélységében, és képesek legyetek megérteni, mi a legjobb; és hogy tiszták és hibátlanok lehessetek a Krisztus napjára, tele a megigazulttá válás gyümölcsével, amely Jézus Krisztuson keresztül terem, Isten dicsőségére és dicséretére." (Fil 1:9-11, NIV-fordítás)

Kérlek, most gondolj valakire, aki idegesít, például valaki olyanra, akivel feszült a viszonyod, vagy aki egyszerűen csak bosszant. Két kérdésem van. Imádkozol ezért az emberért? Vagy csak panaszkodsz, morgolódsz, és a kákán is csomót keresel vele kapcsolatban? Ha többször imádkoznál, sokkal kevesebb okod lenne ezt tenni. Ez a te döntéseden múlik.

Működik a panaszkodás és morgolódás? Nem. Az ima működik? Igen. Akkor miért teszed gyakrabban azt, ami nem működik, mint azt, ami működik?

Pál ezt mondja A filippiekhez írt levél 1. fejezetének 4. versében. ,,Amikor imádkozom, örömmel mondom el a kérésemet veletek kapcsolatban." (NLT-fordítás, második kiadás)

Pál nemcsak imádkozott a környezetében levő emberekért, hanem örömmel imádkozott értük!

A pozitív ima sokkal hatékonyabb, mint a pozitív gondolkodás. A pozitív gondolkodás nem fogja megváltoztatni a férjedet vagy a feleségedet, sem a gyermekedet, a barátodat vagy a helyzetedet. A pozitív gondolkodás téged megváltoztathat, de mást nem. A pozitív ima viszont változást tud hozni egy másik ember életében.

Szeretnéd tudni, mi a leggyorsabb módja annak, hogy egy rossz kapcsolat megjavuljon? Kezdj el imádkozni a másikért! Ez meg fog változtatni téged is, és képes megváltoztatni a másik embert is.

Pál még azt is elmondta nekünk, hogyan imádkozzunk másokért. ,,És az az imám, hogy a szeretetetek egyre gazdagabb legyen ismeretben és az éleslátás mélységében, és képesek legyetek megérteni, mi a legjobb, és hogy tiszták és hibátlanok lehessetek a Krisztus napjára, tele a megigazulttá válás gyümölcsével, amely Jézus Krisztuson keresztül terem, Isten dicsőségére és dicséretére." (Fil 1:9-11, NIV-fordítás)

Ezekből a versekből megtudhatjuk, hogyan imádkozzunk a környezetünkben levő emberekért.

1. Imádkozz azért, hogy növekedjenek a szeretetben. ,,És az az imám, hogy a szeretetetek egyre gazdagabb legyen ismeretben és az éleslátás mélységében."

2. Imádkozz azért, hogy jó döntést hozzanak, ,,...és képesek legyetek megérteni, mi a legjobb..."

3. Imádkozz azért, hogy tisztességesen és becsületesen éljenek, ,,...hogy tiszták és hibátlanok lehessetek a Krisztus napjára..."

4. Imádkozz azért, hogy olyanná váljanak, mint Jézus, ,,...tele a megigazulttá válás gyümölcsével, amely Jézus Krisztuson keresztül terem, Isten dicsőségére és dicséretére."

Kezdj el így imádkozni magadért és másokért, és látni fogod majd, ahogy Isten változást hoz abban a kapcsolatodban, amit te már reménytelennek gondoltál. Istennél semmi sem lehetetlen!

Segítő kérdések az elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Kik azok az emberek az életedben, akikkel feszült vagy rossz a viszonyod, és akikkel kapcsolatban az előbb említett négyféle módon kellene imádkoznod?
Hogyan változtat meg téged is a pozitív ima, és nem csak azt, akiért imádkozol?
Mi ,,a megigazulttá válás gyümölcse", amely Jézus Krisztuson keresztül terem (lásd Gal 5:22-23)

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2016. 11. 19.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: környezetünkben, megváltoztathat, beszélgetéshez, megváltoztatni, kapcsolatodban, tisztességesen, reménytelennek, környezetében, elmélkedéshez, megigazulttá, gyümölcsével, szeretetetek, kapcsolatban, növekedjenek, filippiekhez, becsületesen, megtudhatjuk, dicsőségére, helyzetedet, leggyorsabb, imádkozzunk, dicséretére, hatékonyabb, panaszkodás, mélységében, változtatni, szeretetben, gondolkodás, fejezetének, panaszkodsz, megjavuljon, gyermekedet, feleségedet, krisztuson, egyszerűen, imádkoznod, szeretetetek egyre, éleslátás mélységében, megigazulttá válás, kérésemet veletek, környezetében levő, pozitív gondolkodás, férjedet vagy, barátodat vagy, másik ember, leggyorsabb módja, rossz kapcsolat, másik embert, versekből megtudhatjuk, környezetünkben levő, előbb említett, Jézus Krisztuson, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Lóhere  Png kislány  Fekete István - Akác  Adakozás  Zilahy Lajos gondolata  Mi lenne ha  Szívem  Szép estét  Nem számIt  Nem számIt  Radikális szeretet  Hiányzik  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Egy maradéktalanul uralt világ  Hiányzik  Soha ne kedvezz...  Erdőn  Szép estét kedves látogatóimna...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Radikális szeretet  Fekete-erdő desszert  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Krisztinától  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  A másik dolog,  Akarat  Png virág  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Fehér virág  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Nem méltó hozzád  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Akarat  Png virág  Png fotel  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  Akarat  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Hiányzik  Varga János Veniam - Fontos sz...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Alázat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Adakozás  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Png lepke  Adakozás  Paul David Tripp Április 19  Ágai Ágnes – Csendélet  Nem tudhatod  Egy bizonyos határt  Akik bántanak téged  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alvó cicák  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Csak a fogyatkozás látható  Png csokor  Örülök, hogy látlak!  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Annuska bar... 
Bejegyzés Címkék
szeretetetek egyre, éleslátás mélységében, megigazulttá válás, kérésemet veletek, környezetében levő, pozitív gondolkodás, férjedet vagy, barátodat vagy, másik ember, leggyorsabb módja, rossz kapcsolat, másik embert, versekből megtudhatjuk, környezetünkben levő, előbb említett, környezetünkben, megváltoztathat, beszélgetéshez, megváltoztatni, kapcsolatodban, tisztességesen, reménytelennek, környezetében, elmélkedéshez, megigazulttá, gyümölcsével, szeretetetek, kapcsolatban, növekedjenek, filippiekhez, becsületesen, megtudhatjuk, dicsőségére, helyzetedet, leggyorsabb, imádkozzunk, dicséretére, hatékonyabb, panaszkodás, mélységében, változtatni, szeretetben, gondolkodás, fejezetének, panaszkodsz, megjavuljon, gyermekedet, feleségedet, krisztuson, egyszerűen, imádkoznod, imádkoznál, döntéseden, hibátlanok, lehessetek, emberekért, gyakrabban, imádkozott, ismeretben, morgolódás, lehetetlen, morgolódsz, keresztül, változtat, kérésemet, imádkozom, barátodat, imádkozni, gyümölcse, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1648
  • e Hét: 3808
  • e Hónap: 14861
  • e Év: 76162
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.