Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Reggelizz tojást...
  2011-03-20 16:04:35, vasárnap
 
 




REGGELIZZ TJÁST, megmondjuk miért!


Sok negatív vélekedés él a köztudatban a tojásról, többek között az is, hogy kapcsolatba hozható a magas koleszterinszinttel. A legújabb kutatások szerint azonban a tojás nem emeli meg az ún. LDL szintünket.

Gaál Zita
2011. 03. 19.

Még jobb hír, hogy a tojás tartalmaz olyan tápanyagokat, amelyek segítenek megakadályozni néhány súlyos betegség kialakulását.

Két antioxidáns, a lutein és a zeaxantin nagy mennyiségben megtalálható a brokkoliban, a spenótban, és a tojásban, ezek pedig jelentősen csökkentik a szürkehályog kialakulásának kockázatát, ami a vakság vezető oka világszerte. A tojás tartalmazza ezeket az értékes vegyi anyagokat "biológiai" formában, ami azt jelenti, hogy a szervezetünk több antioxidánst képes hasznosítani a tojásból, mint a zöldségekből.

Már egy tojás is magában rejti a napi K-vitamin szükségletünk 31 százalékát, ami ugyanolyan fontos a csontok egészségének megőrzése végett, mint a kalcium és a D-vitamin. A terhes nőknek különösen ajánlott az omlett, mivel a tojás kolinban gazdag, ez a tápanyag pedig elengedhetetlenül szükséges a magzat egészséges fejlődéséhez, különösen a terhesség középső szakaszában.

A tojás mindössze 70 kalóriát tartalmaz, és egy darab 20 alapvető tápanyagot, értékes zsírban oldódó vitaminokat, és kiváló minőségű fehérjét rejt magában, ami fontos az alacsony energiatartalmú, vagy a vegetáriánus diéták esetében. Mindezeket figyelembe véve, itt az ideje, hogy beiktassuk a tojásos ételeket az étrendünkbe!

Firenzei tojás

Tegyél két szelet teljes kiőrlésű kenyér közé mézes mustárt, a tetejére pedig friss spenótleveleket. Forralj fel két csésze vizet és egy teáskanál fehér ecetet. Verd fel a tojást egy kis csészébe, majd rakd a forrásban lévő vízbe, főzd 3-5 percig, és szolgáld fel a buggyantott tojást a tetején spenóttal.

Francia pirítós

Mártogass két szelet teljes kiőrlésű kenyeret egy tojásból, negyed csésze zsírszegény tejből, és fél teáskanál őrölt fahéjból álló keverékbe. Pirítsd meg mindkét oldalát egy forró, tapadásmentes serpenyőben, és tálald juharsziruppal!

Monte Cristo szendvicsek

Márts bele 2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret egy tojásból, sóból és borsból álló keverékbe, tegyél a tetejére egy szelet sovány sonkát, csökkentett zsírtartalmú sajtot, és római salátát, majd rakd rá a második szelet kenyeret, és főzd egy tapadásmentes, forró serpenyőben, ameddig a tojás megfő, és a sajt megolvad.

Reggeli Quesadilla

Habverővel keverj össze 2 tojást, 2 evőkanál felkockázott hagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, és felaprított csökkentett zsírtartalmú sajtot. Főzd tapadásmentes, forró serpenyőben, ameddig el nem készül, majd kanalazd két teljes kiőrlésű lisztből készült tortilla közé. Majd süsd meg tepsiben 10 perc alatt, 350 fokon.

Ínycsiklandó habarás

Verd fel a tojásokat, és keverd össze ezek közül azzal, amivel szeretnéd, még főzés előtt: maradék krumplipürével, füstölt pulykamellel és alacsony zsírtartalmú sajttal, sült piros paprikával, sovány mozzarellával és bazsalikommal, szeletelt sárgarépával és kaporral, gorgonzolával és apróra vágott spenóttal, gombával és gyöngyhagymával, brokkolival és csökkentett zsírtartalmú cheddar sajttal.




 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Címkék: energiatartalmú, gyöngyhagymával, spenótleveleket, kialakulásának, megakadályozni, krumplipürével, juharsziruppal, mozzarellával, tapadásmentes, bazsalikommal, gorgonzolával, szükségletünk, ínycsiklandó, kialakulását, mennyiségben, zöldpaprikát, megtalálható, felkockázott, zsírtartalmú, szürkehályog, egészségének, vegetáriánus, sárgarépával, zöldségekből, fejlődéséhez, tápanyagokat, hasznosítani, antioxidánst, pulykamellel, paradicsomot, szervezetünk, antioxidáns, csökkentett, buggyantott, étrendünkbe, vitaminokat, legújabb kutatások, tojás tartalmaz, zeaxantin nagy, szürkehályog kialakulásának, vakság vezető, tojás tartalmazza, értékes vegyi, szervezetünk több, napi K-vitamin, csontok egészségének, terhes nőknek, tojás kolinban, tápanyag pedig, magzat egészséges, terhesség középső, tojás mindössze, REGGELIZZ TJÁST, Gaál Zita, Monte Cristo,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Jó éjszakát  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Paul David Tripp Április 21  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png csokor  Egy lelki imádság  Kerüld el az evangélium örömén...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Alázat  Sokan azt tartják  Albert Einsteinről  Reménység és erő Krisztustól e...  Png nő  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Fehér virág  Gonosz démon-álarc  Png férfi  Varga János Veniam - Fontos sz...  Reggel van  Akarat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png ház  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Akarat  Albert Einsteinről  Németh László tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alázat  Facebookon kaptam  képre írva  Ágai Ágnes – Csendélet  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png nő  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Garai Gábor - Takarítás  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Egy maradéktalanul uralt világ  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Egy bizonyos határt  Png fotel  Bounty krémes  Png férfi  Png férfi  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Még csak most kezdődik a nap  Kerüld el az evangélium örömén...  Fehér virág  Albert Einsteinről  Albert Einstein gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Garai Gábor - Takarítás  Szép álmokat!  Neked tudnod kell  Png virág  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Adakozás  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Adakozás  Bounty krémes  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
legújabb kutatások, tojás tartalmaz, zeaxantin nagy, szürkehályog kialakulásának, vakság vezető, tojás tartalmazza, értékes vegyi, szervezetünk több, napi K-vitamin, csontok egészségének, terhes nőknek, tojás kolinban, tápanyag pedig, magzat egészséges, terhesség középső, tojás mindössze, alacsony energiatartalmú, vegetáriánus diéták, tojásos ételeket, tetejére pedig, teáskanál fehér, forrásban lévő, buggyantott tojást, tetején spenóttal, szelet sovány, második szelet, tojás megfő, sajt megolvad, energiatartalmú, gyöngyhagymával, spenótleveleket, kialakulásának, megakadályozni, krumplipürével, juharsziruppal, mozzarellával, tapadásmentes, bazsalikommal, gorgonzolával, szükségletünk, ínycsiklandó, kialakulását, mennyiségben, zöldpaprikát, megtalálható, felkockázott, zsírtartalmú, szürkehályog, egészségének, vegetáriánus, sárgarépával, zöldségekből, fejlődéséhez, tápanyagokat, hasznosítani, antioxidánst, pulykamellel, paradicsomot, szervezetünk, antioxidáns, csökkentett, buggyantott, étrendünkbe, vitaminokat, szakaszában, tartalmazza, világszerte, serpenyőben, zsírszegény, szendvicsek, brokkoliban, felaprított, brokkolival, kapcsolatba, köztudatban, tápanyagot, beiktassuk, figyelembe, szintünket, mindezeket, százalékát, quesadilla, megmondjuk, csökkentik, habverővel, jelentősen, kockázatát, ugyanolyan, egészséges, paprikával, biológiai, segítenek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2175
  • e Hét: 7397
  • e Hónap: 47218
  • e Év: 225093
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.