Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyurcsány üvöltött, Zuschlag f
  2007-10-05 23:16:44, péntek
 
  Gyurcsány üvöltött, Zuschlag folytatta, Ujhelyi beszorult

* Nagy B. György - nagygy@mail.index..hu

| 2007. 10. 05., 11:56 | Frissítve: 9 órája

Hiába kezdeményezte Zuschlag-ügy kirobbanása után hetekkel a kiskunhalasi szervezet feloszlatását az MSZP elnöksége, semmi sem gátolja a tagságot, hogy újra megválasszák a lecserélendő tisztségviselőket. A területi elven működő szocialista párt országos központja ugyanis jelenleg tehetetlen a helyi erőkkel szemben, így hiába üvöltötte le sportminiszterként Zuschlag haját Gyurcsány, Ujhelyi István FIB elnöksége pedig ráment volna, ha megpróbálja megfegyelmezni alelnökét.

Súlyos tanulságokat érlelhet ki az MSZP-ben a hetek óta burjánzó Zuschlag-ügy. Az ifjúsági támogatások lenyúlása kapcsán a szocialisták kénytelenek szembesülniegy egy ellentmondásos helyzettel, nevezetesen azzal, hogy a párt legnagyobb erényének tartott területi demokrácia egyben a párt legnagyobb rákfenéje is lehet. A rendszerváltás után platformok és tagozatok tucatjaiból összekovácsolt MSZP-t a máig nem sikerült hierarchikus struktúrába szuszakolni.

Persze ahogy a többi politikai formációt, a baloldal vezető erejét is egy pártelnök és az országos elnökség kommandírozza, és itt is megvan a megyei elnököket tömörítő középmezőny. Ám a magas és kisebb rangú vezetők inkább csak kérhetnek, mint utasíthatnak. Nyilván az igényeknek illik megfelelni, de korántsem kötelező.
Gúzsba kötött elnökség

Emlékeztetőül: az országos központ még a választási kampány összezárásában sem tudta rákényszeríteni listaállítási elképzeléseit Békésre, a megyei elnököt, Veress Józsefet pusztán államtitkári pozíciójából lökhette ki Guyrcsány Ferenc, párttisztségében rendületlen tartották a helyi erők. Egy évig tehetetlenül nézte az országos elnökség a Vas megyei erőviszonyok megváltoztatásáért zajló fiktív szervezetek alapításával fűszerezett fibiszes (Fiatal Baloldal és az Ifjú Szocialisták Mozgalom egyesült szervezete) küzdelmet is, amiben egyébként Zuschlag János szintén hunyó volt. És hát a területi elv miatt kerekedhetett ilyen szaftossá a Zuschlag-ügy.
A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s
Hiába beszéltek a Jánosról

Mert ha a Bács-Kiskun megyében és Kiskunhalason Zuschlag nem állítja maga mögé a szervezetekben szavazó borzalmas tagságot, az országos nagyok időben megfegyelmezhették volna. Ugyanis információink szerint a Fibiszes vezetők egy része többször figyelmeztette az MSZP vezérkarának tagjait, hogy "állítsák le a Jánost". Az indok: Zuschlag túlterjeszkedik az utóbbi 10 évben bevett ifjúsági politikai szervezetek támogatásszerzési gyakorlatán. (2005-ben például a Magyar Nemzetben megjelent levél tanúsága szerint Zuschlag Halas polgármesterénél csatornaépítő cégekért lobbizott, koordinálni akarta a kistérségi megbízott munkáját, irodát követelt, és városi tanácsnokok ellen ágált.
A feloszlatottak is újrázhatnak

Amennyiben végképp kezelhetetlenné válik egy ügy, az országos elnökség egy dolgot tehet. Etikai vizsgálatot rendel el, aminek eredményeképpen feloszlatja a problémás szervezetet. Ez történt a Zuschlag-ügyben is, a vezérkar kezdeményezte a kiskunhalasi szervezet feloszlatását. Ám ha a procedúra végén szét is zavarják a jelenlegi halasi tisztségviselőket, az sem garancia semmire. Ugyanis az MSZP alapszabályában semmi sem tiltja, hogy a "feloszlatott" személyek újra rajtvonalhoz álljanak, és ha a tagság ismét pozícióba emeli őket, legitimitásukat semmi sem kérdőjelezheti meg.
Ifi struktúrák

A párt hatalmi és posztstruktúrája természetesen a csatolt ifjúsági szervezetekben is visszaköszön, például a FIB-ben. Ahol Zuschlag nem véletlenül lett alelnök. Történt ugyanis, hogy a két mozgalom 2002-ben egyesült, és a fúzió egyik kritériuma az volt, hogy az összevont FIB-ISZ elnökét a Fiatal Baloldal, alelnökét az Ifjú szocialisták adják. A két posztra értelemszerűen a FIB-et vezető Ujhelyi, és az ISZM-et irányító Zuschlag került.
Zuschlag jobbról előzött

Viszonyuk egyébként már akkor sem volt rózsás, hiszen az ISZM gyakorlatilag ellenlábasa volt a FIB-nek az ifjúsági piacon, hiszen előbbi a főként jobboldali szervezeteket tömörítő, a fideszes Deutsch Tamás sportminisztersége alatt kaszáló Országos Gyermek és Ifjúsági Parlamentben lobbizott céljaiért és támogatásért. Nem véletlen, hogy a FIB-esek epés megjegyzései szerint Zuschlag többet tárgyalt a Fidelitasszal és Sziijártó Péterrel, mint saját szervezetének vezérkarával. A FIB viszont a "baloldali többségű" Magyar Gyermek és Ifjúsági Tanács nevezetű ernyőszervezet tagja volt. Magyarán: ugyanazokat a pénzeket két oldalról próbálták becserkészni, pontosabban egymás elől elhalászni.
Ujhelyi, az epizodista

Mindenestre a két szervezet egyesülésekor két eltérő kultúrát kalapáltak össze. A felülről szervezett, kis létszámú, gyakorlatilag Zuschlagra kihegyezett ISZM erejét mutatja, hogy az egybeolvadáskor a kiterjedt vidéki bázissal és nyolcezres tagsággal rendelkező FIB-bel szemben komoly pozíciókat tudott kiharcolni. Például az említett gazdasági alelnökséget, ahol Zuschlag meglehetősen önjáróan működött. Ezt jelzi, hogy a köréhez tartozó ifjúsági szervezetek Ujhelyi elnöksége előtt és után is működtek, a FIB elnöke egyfajta epizodista volt tevékenységük során, hisz a majd tucatnyi társaságot összefogó Zuschlag háló 2000-től szívta le a GYISM támogatásait.
A bukás árnyéka

Hogy mennyire mellékszereplő, arra valószínűleg maga Ujhelyi is csak akkor döbbent rá, amikor 2003-ban Gyurcsány bevonult a gyermek- és ifjúsági minisztériumba, s a tárcánál keringő pletykák szerint leüvöltötte a FIB-ISZ vezetőinek haját, hogy miért gyakorolnak nyomást köztisztviselőkre, s a minisztérium éves 180 millió forintos ifjúsági támogatási keretének kétharmadát miért akarják saját szervezetiknek juttatni. (Információink szerint Gyurcsány azon nyomban változtatott is a rendszeren, s például tizedére kurtította a vágyott támogatást, a különböző civil társaságok pedig óvatosabban nyomultak ezután.) Ujhelyi ekkor szembesült azzal, hogy az autonóm Zuschlag az ő nevében házal és fenyeget. Ezután persze a normális reakció, hogy az elnök lapátra teszi a beosztottját, Ujhelyi azonban mégsem tett így. Egy párt ifjúsági szervezetében ugyanis nem működnek a versenyszféra cégmechanizmusai.
Harcos béke

Igaz, a FIB háza táján azért kemény botrány tört ki a gyurcsányi rapport után, de végül elült a csatazaj. Tucatnyi FIB-es ezt azzal magyarázza, hogyha Ujhelyi megpróbálta volna kiszorítani Zuschlagot, az alelnök kivitte volna alóla FIB-ISZ-t. Ezt igazolja, hogy Zuschlag a FIB-ISZ-en belül is hozott létre fiktív szervezeteket, ha érdekei úgy kívánták (lásd az említett Vas megyei ügyet). Márpedig ha Ujhelyi elnökként bukik, a pártban is gyengült volna, és többek között például vélhetően nem emelkedik az MSZP alelnökévé és nem kap kormányzai posztot. (Ujhelyi egyszer próbálhatott sikerrel revansot venni, amikor is a holokauszton viccelődő Zuschlagot felszólította, hogy mondjon le alelnöki posztjáról.)
Tiszta politika

Miután 2004 novemberében leketyegett Ujhelyi elnöksége, a Zuschlag-biznisz tovább pörgött, hisz a rendszerváltás óta nem sikerült átvágni a pártok ifjúsági társaságainak gordiuszi csomóját, miszerint nem civil szervezetek, de nem is tiszta politikai formációk, így bújtatott utakon próbálnak pénzükhöz jutni. Gyurcsány jelenlegi kezdeményezése - ezt saját múltjukból tanulva erősen szorgalmazták az ifjú szocialista politikusok -, hogy az ifi pártszerveket az állam finanszírozza normatív alapon, véget vethet ennek a felemás helyzetnek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: polgármesterénél, posztstruktúrája, párttisztségében, cégmechanizmusai, eredményeképpen, legitimitásukat, alapszabályában, egybeolvadáskor, rákényszeríteni, túlterjeszkedik, kezelhetetlenné, megfegyelmezni, szervezetekben, minisztériumba, kezdeményezése, ernyőszervezet, értelemszerűen, összezárásában, mellékszereplő, szembesülniegy, összekovácsolt, rendszerváltás, feloszlatottak, kérdőjelezheti, ellentmondásos, figyelmeztette, szervezetiknek, versenyszféra, pártszerveket, szervezetében, kommandírozza, szervezeteket, csatornaépítő, felszólította, információink, gyakorlatilag, kiskunhalasi szervezet, lecserélendő tisztségviselőket, területi elven, helyi erőkkel, ifjúsági támogatások, szocialisták kénytelenek, ellentmondásos helyzettel, párt legnagyobb, rendszerváltás után, többi politikai, baloldal vezető, országos elnökség, megyei elnököket, igényeknek illik, országos központ, választási kampány, Nagy, Ujhelyi István FIB, Veress Józsefet, Guyrcsány Ferenc, Fiatal Baloldal, Ifjú Szocialisták Mozgalom, Zuschlag János, Kiskunhalason Zuschlag, Magyar Nemzetben, Zuschlag Halas, Ahol Zuschlag, Deutsch Tamás, Országos Gyermek, Ifjúsági Parlamentben, Sziijártó Péterrel, Magyar Gyermek, Ifjúsági Tanács, Tucatnyi FIB-es,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nem jár  Karinthy Frigyes: Almafa  Szép estét  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  A jó kedv a világon  Nárcisz  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  képre írva  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  2004-es kivégzés után  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Sadhguru idézet  Boldog virágvasárnapot minden...  Leereszkedés és olvadás  virágvasárnap  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Az izmaink nem csak testmozgás...  Esti Ima !  Nem látom őket  Sadhguru idézet  Alvó baby  Egy hét kihagyás  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam Krisztina b...  Paul David Tripp Március 25  Sárkány  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Minden kedves látogatómnak sze...  Egy hét kihagyás  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  A szeretetről  üdvözöllek!  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Agárdi Gábor gondolata  Esti kép  Paul David Tripp Március 27  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  A szeretetről  Odaadja  Óraállítás  Facebookon kaptam  Apu  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A nagyhét eseményei  Maci az északi fény alatt  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Leereszkedés és olvadás  Nem hazudnak 
Bejegyzés Címkék
kiskunhalasi szervezet, lecserélendő tisztségviselőket, területi elven, helyi erőkkel, ifjúsági támogatások, szocialisták kénytelenek, ellentmondásos helyzettel, párt legnagyobb, rendszerváltás után, többi politikai, baloldal vezető, országos elnökség, megyei elnököket, igényeknek illik, országos központ, választási kampány, megyei elnököt, helyi erők, évig tehetetlenül, hirdetés után, szervezetekben szavazó, országos nagyok, része többször, kistérségi megbízott, dolgot tehet, problémás szervezetet, vezérkar kezdeményezte, procedúra végén, jelenlegi halasi, tagság ismét, párt hatalmi, csatolt ifjúsági, fúzió egyik, összevont FIB-ISZ, ifjúsági piacon, főként jobboldali, fideszes Deutsch, felülről szervezett, kiterjedt vidéki, említett gazdasági, köréhez tartozó, majd tucatnyi, bukás árnyéka, tárcánál keringő, minisztérium éves, vágyott támogatást, különböző civil, autonóm Zuschlag, normális reakció, elnök lapátra, párt ifjúsági, versenyszféra cégmechanizmusai, gyurcsányi rapport, alelnök kivitte, holokauszton viccelődő, pártok ifjúsági, ifjú szocialista, állam finanszírozza, felemás helyzetnek, polgármesterénél, posztstruktúrája, párttisztségében, cégmechanizmusai, eredményeképpen, legitimitásukat, alapszabályában, egybeolvadáskor, rákényszeríteni, túlterjeszkedik, kezelhetetlenné, megfegyelmezni, szervezetekben, minisztériumba, kezdeményezése, ernyőszervezet, értelemszerűen, összezárásában, mellékszereplő, szembesülniegy, összekovácsolt, rendszerváltás, feloszlatottak, kérdőjelezheti, ellentmondásos, figyelmeztette, szervezetiknek, versenyszféra, pártszerveket, szervezetében, kommandírozza, szervezeteket, csatornaépítő, felszólította, információink, gyakorlatilag, kezdeményezte, egyesülésekor, feloszlatását, finanszírozza, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 326
  • e Hét: 2586
  • e Hónap: 19379
  • e Év: 152296
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.