Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Cselekedetek 22.fejezete
  2008-03-17 07:03:24, hétfő
 
   
 








Apostolok Cselekedetei 22. rész

1. Atyámfiai, férfiak és atyák, hallgassátok meg az én beszédemet, a melylyel most magamat előttetek mentem.
2. Mikor pedig hallották, hogy zsidó nyelven szól hozzájok, még inkább nyugalmat tanusítottak. És monda:
3. Én zsidó ember vagyok, születtem a czilicziai Tárzusban, fölneveltettem pedig ebben a városban a Gamáliel lábainál, taníttattam az atyák törvényének pontossága szerint, buzgó lévén az Istenhez, miként ti mindnyájan vagytok ma:
4. És ezt a tudományt üldöztem mind halálig, megkötözvén és tömlöczbe vetvén mind férfiakat, mind asszonyokat.
5. Miképen a főpap is bizonyságom nékem, és a véneknek egész tanácsa; kiktől leveleket is vévén az atyafiakhoz, Damaskusba menék, hogy az odavalókat is fogva hozzam Jeruzsálembe, hogy bűnhődjenek.
6. Lőn pedig, hogy a mint menék és közelgeték Damaskushoz, déltájban nagy hirtelenséggel az égből nagy világosság sugárzott körül engem.
7. És leesém a földre, és hallék szót, mely monda nékem: Saul, Saul, mit kergetsz engem?
8. Én pedig felelék: Kicsoda vagy, Uram? És monda nékem: Én vagyok a názáreti Jézus, a kit te kergetsz.
9. A kik pedig velem valának, a világosságot ugyan látták, és megrémültek; de annak szavát, a ki velem szól vala, nem hallották.
10. Én pedig mondék: Mit cselekedjem, Uram? Az Úr pedig monda nékem: Kelj fel és menj el Damaskusba; és ott megmondják néked mindazokat, a mik elrendelvék néked, hogy véghez vigyed.

11. Mikor pedig nem láték annak a világosságnak dicsősége miatt, a velem valóktól kézenfogva vezettetve menék Damaskusba.
12. Egy bizonyos Ananiás pedig, ki a törvény szerint istenfélő férfiú, kiről az ott lakó zsidók mind jó bizonyságot tesznek,
13. Hozzám jöve és mellém állva monda nékem: Saul atyámfia, nyerd vissza szemed világát. És én azon szempillantásban reá tekintettem.
14. Ő pedig monda: A mi atyáinknak Istene választott téged, hogy megismerd az ő akaratát, és meglásd amaz Igazat, és szót hallj az ő szájából.
15. Mert leszel néki tanúbizonysága minden embernél azok felől, a miket láttál és hallottál.
16. Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
17. Lőn pedig, hogy mikor Jeruzsálembe megtértem és imádkozám a templomban, elragadtatám lelkemben,
18. És látám őt, ki ezt mondá nékem: Siess és menj ki hamar Jeruzsálemből: mert nem veszik be a te tanúbizonyságtételedet én felőlem.
19. És én mondék: Uram, ők magok tudják, hogy én tömlöczbe vetettem és vertem zsinagógánként azokat, a kik hisznek vala te benned:

20. És mikor ama te mártírodnak, Istvánnak vére kiontaték, én is ott állék és helyeslém az ő megöletését, és őrizém azoknak köntösét, a kik őt megölték.
21. És monda nékem: Eredj el, mert én téged messze küldelek a pogányok közé.
22. Hallgatják vala pedig őt e szóig; de most felemelék szavokat, mondván: Töröld el a földszínéről az ilyent, mert nem illik néki élni.
23. Mikor pedig azok kiabáltak, és köntösüket elhányák, és port szórának a levegőbe,
24. Parancsolá az ezredes, hogy vigyék őt a várba, mondván, hogy korbácsütésekkel vallassák ki őt, hogy megtudhassa, mi okért kiabáltak úgy reá.
25. A mint azonban lekötötték őt a szíjakkal, monda Pál az ott álló századosnak: Vajjon szabad-é néktek római embert, kit el nem ítéltek, megostorozni?
26. Miután pedig ezt meghallá a százados, elmenvén, megjelenté az ezredesnek, mondván: Meglásd, mit akarsz cselekedni; mert ez az ember római.
27. Hozzámenvén azért az ezredes, monda néki: Mondd meg nékem, te római vagy-é? Ő pedig monda: Az.
28. És felele az ezredes: Én nagy összegért vettem meg ezt a polgárjogot. Pál pedig monda: Én pedig benne is születtem.
29. Mindjárt eltávozának azért ő tőle, a kik őt vallatni akarák. Sőt az ezredes is megijede, mikor megértette, hogy római, és hogy őt megkötöztette.
30. Másnap pedig meg akarván tudni a bizonyos valóságot, miben vádoltatik a zsidóktól, feloldatá őt bilincseiből, és megparancsolá, hogy a főpapok az ő egész tanácsokkal egyben hozzá menjenek; és levezetvén Pált, eleikbe állatá.

 
 
0 komment , kategória:  Cselekedetek /Új szövetség  
Címkék: szempillantásban, korbácsütésekkel, keresztelkedjél, tanúbizonysága, zsinagógánként, hirtelenséggel, fölneveltettem, jeruzsálemből, világosságnak, megparancsolá, megkötöztette, jeruzsálembe, késedelmezel, elragadtatám, tanusítottak, világosságot, hallgassátok, bilincseiből, cselekedetei, megostorozni, földszínéről, bűnhődjenek, damaskushoz, törvényének, tanácsokkal, atyafiakhoz, asszonyokat, eltávozának, bizonyságom, megkötözvén, polgárjogot, századosnak, megtudhassa, taníttattam, megöletését, tekintettem, melylyel most, czilicziai Tárzusban, atyák törvényének, tudományt üldöztem, véneknek egész, mint menék, égből nagy, názáreti Jézus, világosságot ugyan, világosságnak dicsősége, velem valóktól, bizonyos Ananiás, törvény szerint, miket láttál, pogányok közé, mint azonban, Apostolok Cselekedetei,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png férfi  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét kedves látogatóimna...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  s immár én is felragyogva, ért...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Tavaszi kép  Nagyon különös  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  George Gordon Lord Byron: Inez...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Jó éjszakát  Alázat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Az engedelmesség miért nem vál...  Tavaszi kép  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akarat  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  A másik dolog,  Png kislány  s immár én is felragyogva, ért...  Png cica  Akarat  Png cica  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nagyi telefonál  Popper Péter szavai  Gonosz démon-álarc  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  képre írva  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hogy lehet megtartani  George Gordon Lord Byron: Inez...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Sokan azt tartják  Örülök, hogy látlak!  Julian Brass gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Nevem  Szabolcska Mihály – Ákác...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Kerüld el az evangélium örömén...  A másik dolog,  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png lepke 
Bejegyzés Címkék
melylyel most, czilicziai Tárzusban, atyák törvényének, tudományt üldöztem, véneknek egész, mint menék, égből nagy, názáreti Jézus, világosságot ugyan, világosságnak dicsősége, velem valóktól, bizonyos Ananiás, törvény szerint, miket láttál, pogányok közé, mint azonban, ember római, bizonyos valóságot, szempillantásban, korbácsütésekkel, keresztelkedjél, tanúbizonysága, zsinagógánként, hirtelenséggel, fölneveltettem, jeruzsálemből, világosságnak, megparancsolá, megkötöztette, jeruzsálembe, késedelmezel, elragadtatám, tanusítottak, világosságot, hallgassátok, bilincseiből, cselekedetei, megostorozni, földszínéről, bűnhődjenek, damaskushoz, törvényének, tanácsokkal, atyafiakhoz, asszonyokat, eltávozának, bizonyságom, megkötözvén, polgárjogot, századosnak, megtudhassa, taníttattam, megöletését, tekintettem, hozzámenvén, cselekedjem, mártírodnak, elrendelvék, bizonyságot, megrémültek, annakokáért, köntösüket, kézenfogva, parancsolá, beszédemet, segítségül, mindazokat, hallgatják, vezettetve, templomban, czilicziai, választott, atyáinknak, odavalókat, damaskusba, lekötötték, mindnyájan, vádoltatik, megmondják, világosság, levezetvén, közelgeték, pontossága, megértette, cselekedni, ezredesnek, megjelenté, hallottál, megismerd, déltájban, istenfélő, hallották, sugárzott, nyugalmat, dicsősége, kiontaték, születtem, összegért, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 88
  • e Hét: 4191
  • e Hónap: 8569
  • e Év: 47059
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.