Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Menny titkának feltárása
  2017-04-22 08:37:31, szombat
 
  ,,Amit szem sosem látott, fül sosem hallott, és emberi elme el sem képzelt, azt készítette el az Isten azoknak, akik őt szeretik." (1Korinthus 2:9b NLT fordítás)

Mikor kisfiú voltam, Észak-Karolinában lakott a családom. Egy alkalommal a családi vakációt Dél-Karolinába, Disneyland-be terveztük. Amint odafelé autóztunk, édesapám megpróbálta elmagyarázni, milyen is lesz Disneyland. Elvesztegetett idő volt. Nem értheted meg, milyen Disneyland, míg meg nem tapasztalod.

Néhány tapasztalat egyszerűen elmagyarázhatatlan, leírhatatlan.

Ugyanez igaz a Mennyre is. A Menny semmihez nem hasonlítható, ami itt a Földön megtapasztalunk. A bolygó, ahol most lakunk, csak egy szegény - nagyon szegény - másolata annak, amit Isten az örökkévalóságban készített számunkra.

A Biblia utal erre a titokra az 1Korinthus 2:9b-ben: ,,Amit szem sosem látott, fül sosem hallott, és emberi elme el sem képzelt, azt készítette el az Isten azoknak, akik őt szeretik." (NLT fordítás, második kiadás).

Bár az emberi szavak nem képesek megfelelően kifejezni a Menny isteni titkát, azért mégis tudunk néhány dolgot, milyen lesz a Menny.

Közösségben leszünk az összes hívővel (Zsidók 12:22-23). A Zsidókhoz írt levél elmondja, hogy a valaha élt összes hívő ott lesz a Mennyben velünk együtt. Ez magában foglalja mindazokat, akik Jézus követői voltak - és azokat a gyermekeket, akiknek sosem volt lehetőségük meghozni ezt a döntést.

Jutalmat kapunk (Lukács 6:35). A Biblia gyakran beszél jutalomról a Mennyben. Meg leszel jutalmazva a jó cselekedeteidért - a nagylelkűségedért, a jellemedért, a szolgálatodért. Isten figyel mindenkit. El kell döntened, hogy hol akarod megkapni a jutalmad. Az örökkévalóság ezen az ideiglenes oldalán, vagy azon az oldalon, amely örökké tart.

Felelősségünk lesz (Lukács 16:10-12). Dolgozni fogysz a Mennyben, bár az lesz a különbség, hogy használni fogod az Istentől kapott A.L.K.A.T-odat, hogy azt tedd, amit tenni szeretsz. 100%-ban elégedett leszel azzal a munkával, amit végezni fogsz. Nem tudom, mi lesz a feladatod a Mennyben, de a Lukács 16 azt mondja, ez attól függ, hogy itt a Földön hogyan kezeled a felelősségeidet és mennyire vagy hűséges.

Nyugalmat találunk a Mennyben (Zsidók 4:9-11). Sokunk számára az örök pihenés a Mennyben igazán jól hangzik. Egy egész élet munkája után pihenni fogunk a Mennyben, úgy, mint előtte sosem. Igen, dolgozni fogunk, de a Mennyben a munka pihentető lesz, nem pedig teher.

Örülni fogunk a Mennyben (Máté 35:21). Ünnepelni fogunk a Mennyben. Élvezni fogjuk, hogy Istennel leszünk a Mennyben. Élvezni fogjuk, hogy egymással együtt leszünk a Mennyben. Egy hatalmas ünnepségen veszünk részt a Mennyben!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

Próbáld leírni valakinek a legcsodálatosabb helyet, ahol valaha jártál. Miután megtetted, kérdezd meg magadtól, miért olyan nehéz a Mennyről beszélni másoknak.
Ki az, akivel várod, hogy újra együtt lehess a Mennyben? Miért?
Ha dolgozni fogsz a Mennyben, és ez olyan valami lesz, ami tökéletesen illik hozzád, és szereted tenni, mit gondolsz, milyen feladat lesz az?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.04.15.)
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: legcsodálatosabb, örökkévalóságban, cselekedeteidért, megtapasztalunk, felelősségeidet, szolgálatodért, beszélgetéshez, elvesztegetett, felelősségünk, elmélkedéshez, örökkévalóság, elmagyarázni, leírhatatlan, hasonlítható, tapasztalat, megfelelően, tapasztalod, gyermekeket, karolinában, közösségben, megpróbálta, tökéletesen, lehetőségük, jellemedért, alkalommal, disneyland, ünnepségen, karolinába, jutalmazva, jutalomról, mindazokat, egyszerűen, készítette, ideiglenes, készített, nyugalmat, családi vakációt, szegény –, örökkévalóságban készített, emberi szavak, összes hívővel, örökkévalóság ezen, ideiglenes oldalán, örök pihenés, egész élet, munka pihentető, hatalmas ünnepségen, legcsodálatosabb helyet, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Albert Einstein gondolata  képre írva  Ami embereknek lehetetlen, az...  A sors  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Png férfi  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Garai Gábor - Takarítás  képre írva  Paul David Tripp Április 20  Tavaszi kép  Hiányzik  Nagyi telefonál  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png virág  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Fehér virág  Nagyon különös  Alázat  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Paul David Tripp Április 20  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 21  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Png kutya  Png csokor  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Png csokor  Idő  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  Paul David Tripp Április 20  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png nő  Egy hatékony szolga  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alázat  Őrizkednünk kell...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hogy lehet megtartani  A sors  Csak a fogyatkozás látható  Örülök, hogy látlak!  Az engedelmesség miért nem vál...  Hiányzik  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Albert Einsteinről  Akarat  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akik bántanak téged  Paul David Tripp Április 20  Még csak most kezdődik a nap  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Adakozás  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Ágai Ágnes – Csendélet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei... 
Bejegyzés Címkék
családi vakációt, szegény &#8211, örökkévalóságban készített, emberi szavak, összes hívővel, örökkévalóság ezen, ideiglenes oldalán, örök pihenés, egész élet, munka pihentető, hatalmas ünnepségen, legcsodálatosabb helyet, legcsodálatosabb, örökkévalóságban, cselekedeteidért, megtapasztalunk, felelősségeidet, szolgálatodért, beszélgetéshez, elvesztegetett, felelősségünk, elmélkedéshez, örökkévalóság, elmagyarázni, leírhatatlan, hasonlítható, tapasztalat, megfelelően, tapasztalod, gyermekeket, karolinában, közösségben, megpróbálta, tökéletesen, lehetőségük, jellemedért, alkalommal, disneyland, ünnepségen, karolinába, jutalmazva, jutalomról, mindazokat, egyszerűen, készítette, ideiglenes, készített, nyugalmat, számunkra, korinthus, autóztunk, elégedett, pihentető, valakinek, egymással, használni, feladatod, különbség, ünnepelni, megtetted, kifejezni, zsidókhoz, terveztük, mindenkit, mennyben, szeretsz, szeretik, munkával, mennyire, találunk, istentől, fordítás, dolgozni, semmihez, másolata, hatalmas, másoknak, elmondja, jutalmat, beszélni, mennyről, meghozni, gondolsz, foglalja, szereted, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1194
  • e Hét: 1896
  • e Hónap: 12949
  • e Év: 74250
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.