Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ne téveszd össze a reményt az optimizmussal!
  2017-05-30 09:12:15, kedd
 
  "Tudjuk, hogy minden a javára van azoknak, akik Istent szeretik és akiket ő elhívott az ő céljaira." (Róma 8:28, egyszerű fordítás)

Gyakran hoz az élet nehezen feldolgozható gondokat: betegséget, egy munkahely elvesztését, egy szerettünk halálát. Ezeket a keserű pirulákat igen nehezen nyeljük le, sőt gyakran még fuldoklunk is tőlük.

Abban viszont biztos lehetsz, hogy Isten valami jót készít számodra, még akkor is, ha te ezt egyelőre nem látod. Isten aktívan munkálkodik, hogy az életedben történő dolgokat a javadra fordítsa. A nehéz időkben ebbe az igazságba kell kapaszkodnod.

A Biblia így fogalmaz: Egészen biztosak vagyunk benne, hogy minden összedolgozik azoknak a javára, akik Istent szeretik - akiket ő a saját terve szerint elhívott.

A Biblia nem ígéri, hogy életed minden eseménye jó lesz. Mindannyian tudjuk, hogy valóban nem minden jó az életünkben. De azt viszont megígéri Isten Igéje, hogy majd amikor az egész életed áttekinted, az összességében jó lesz. Olyan ez, mint a tortasütés. Valószínűleg nem találod ízletesnek az összetevőket külön-külön, de amikor az egész összeáll, olyan finom, hogy csak nehezen tudod megállni, hogy ne egyél sokat belőle. Isten az életedből egy csodálatosan ízletes tortát szeretne csinálni, de az összetevők között bizony találsz keserűt is.

Isten azt sem mondja, hogy minden úgy fog alakulni az életünkben, ahogy mi szeretnénk, és azt sem, hogy minden dolog jól végződik majd. A realitás az, hogy nem fogsz mindig olyan üzleti döntéseket hozni, hogy az nagy nyereséggel jár, nem lesz minden házaspár se boldog örökké, és nem minden gyerekből lesz focicsapat-kapitány.

Azonban az Ige arra emlékeztet minket, hogy teljesen biztosak lehetünk abban, hogy Isten, a világmindenség mestere és alkotója mindent a javára fordít azoknak, akik szeretik Őt. (Itt fontos megjegyezni, hogy ez az ígéret azokra vonatkozik, "akik szeretik Istent", és ebbe a kategóriába nem tartoznak bele azok, akik még nem ismerik Istent.)

A remény nem tévesztendő össze az optimizmussal. Az optimizmus azt jelenti, hogy úgy gondoljuk, a dolgok jól alakulnak majd. A remény viszont azt, hogy teljesen biztosak vagyunk abban, hogy történjék bármi is az életünkben, annak végső soron van értelme és célja, bárhogyan alakulnak is a dolgok itt a földi életünkben.

A mi nézőpontunkból nézve az életünk nagyon zűrzavarosnak tűnik időnként. De Isten azt a mennyből teljesen másképp látja, mint mi.

El sem tudod képzelni mindazt a jót, amit Isten tartogat számodra az életben. A Jeremiás 29:11 ezt mondja: "Jó terveim vannak számodra, és nem olyan tervek, amelyek ártanak neked. Reményt és jó jövőt fogok adni neked."

Isten kezében van a jövőd - jobb helyen nem is lehetne.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

Hogyan fordított már az életedben Isten egy nehéz helyzetet a javadra?
Miként példázza Krisztus kereszthalála azt, hogy Isten egy nehéz vagy próbákkal teli helyzetet a javunkra tud fordítani?


NAPI REMÉNY*(Daily Hope by Rick Warren, 2017. 05.23.)
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: beszélgetéshez, nézőpontunkból, világmindenség, összességében, feldolgozható, optimizmussal, összedolgozik, kereszthalála, zűrzavarosnak, elmélkedéshez, kapaszkodnod, valószínűleg, csodálatosan, összetevőket, mindannyian, munkálkodik, elvesztését, nyereséggel, tévesztendő, kategóriába, megjegyezni, összetevők, életünkben, optimizmus, áttekinted, vonatkozik, ízletesnek, focicsapat, emlékeztet, tortasütés, szeretnénk, fuldoklunk, döntéseket, betegséget, szerettünk, fordítani, élet nehezen, munkahely elvesztését, szerettünk halálát, keserű pirulákat, életedben történő, javadra fordítsa, nehéz időkben, igazságba kell, saját terve, egész életed, összetevőket külön-külön, egész összeáll, csodálatosan ízletes, összetevők között, nagy nyereséggel, világmindenség mestere, Isten Igéje, NAPI REMÉNY*, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Paul David Tripp Március 27  A tavasz nem csak önmagában sz...  Alvó kisfiú  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Odaadja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Óraállítás  Facebookon kaptam  Inkább ad  A pálma a győzelem és a diadal...  Sonka vásár  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Humor is meg nem is szerinted?  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  üdvözöllek!  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Óraállítás  Ne hagyd  Márciuzs 24.  Esti kép  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  A szeretetről  Hibáztam már  Jó éjszakát  A haj állapotának javítása egy...  Ha nyitott vagy  Kövesd a vezetőt  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Ne hagyd  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  képre írva  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Sadhguru idézet  Mi van, ha?  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Alvó cica  Sok ember olyan,  Kékfestőről pár szóban  Vérnyomáscsökkentés  Alvó baby  Nagyhétfő:  Boldog virágvasárnapot minden...  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  képre írva  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Színház az egész világ,  Jó éjszakát  Devecsery László - Húsvét  Alvó kutyák  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Esti kép  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
élet nehezen, munkahely elvesztését, szerettünk halálát, keserű pirulákat, életedben történő, javadra fordítsa, nehéz időkben, igazságba kell, saját terve, egész életed, összetevőket külön-külön, egész összeáll, csodálatosan ízletes, összetevők között, nagy nyereséggel, világmindenség mestere, javára fordít, ígéret azokra, remény viszont, földi életünkben, életünk nagyon, mennyből teljesen, életedben Isten, nehéz helyzetet, nehéz vagy, beszélgetéshez, nézőpontunkból, világmindenség, összességében, feldolgozható, optimizmussal, összedolgozik, kereszthalála, zűrzavarosnak, elmélkedéshez, kapaszkodnod, valószínűleg, csodálatosan, összetevőket, mindannyian, munkálkodik, elvesztését, nyereséggel, tévesztendő, kategóriába, megjegyezni, összetevők, életünkben, optimizmus, áttekinted, vonatkozik, ízletesnek, focicsapat, emlékeztet, tortasütés, szeretnénk, fuldoklunk, döntéseket, betegséget, szerettünk, fordítani, tartoznak, történjék, életedből, alakulnak, próbákkal, életedben, helyzetet, fordított, gyerekből, bárhogyan, pirulákat, igazságba, munkahely, gondoljuk, biztosak, teljesen, tartogat, összeáll, számodra, házaspár, elhívott, fogalmaz, példázza, szeretik, megígéri, eseménye, kapitány, kérdések, céljaira, gondokat, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 632
  • e Hét: 3202
  • e Hónap: 10909
  • e Év: 60474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.